Daikn FTX35JV-нещо го ухапа...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Daikn FTX35JV-нещо го ухапа...

Мнение от кичоне » 25 Фев 2013, 0:55

Здравейте,колеги!
Днес климатика реши да прави каквото си реши,а именно за трети път днес спира сам и започва да му мига диода на вътрешното тяло.Изключвам го директно от щепсела за 20-30секунди и пак си тръгва....това го прави през 2-3часа работа..Да добавя,че не сме барали дистанционното(не е настройвано на таймери програми и т.н.)Извадих и батериите на дистанционното за всеки случай ако нещо е било зададено,но пак изключва,Имам два такива климатика,но прави проблема само на единия...първо си помислих,че е токов удар...но другия няма никакви проблеми.Климатика е на 1 година,до сега не съм имал проблеми с който и да е от двата.Моля някой ако има идея какво може да е да сподели... :bowdown:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Re: Daikn FTX35JV-нещо го ухапа...

Мнение от sims » 25 Фев 2013, 2:00

:wave: Колега,една служебна тошиба прави същите мизерии когато се натрупа лед по външното тяло и перката започне да опира в него :conf: предполагам че се претоварва по някакъв начин и за това спира ама сега в това време си работи нормално :kuku: до колкото знам климатиците имат гаранция и тя се заверява всяка година след проверка от техник :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от кичоне » 25 Фев 2013, 2:19

Заверката е правена ноември месец и тогава ми монтираха втори такъв модел....А иначе за леда,проверявах го от всякъде няма лед и не замръзва за сега то и времето е топло...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 25 Фев 2013, 8:48

Имах същия проблем със Sanio, имаше един изсъхнал кондензатор след подмяната (вече година) работи безъпречно. Цената на кондензатора е 0,50 ст. а разни техници ми искаха 160 лв за ремонт :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от кичоне » 25 Фев 2013, 10:27

Ще го имам в предвид това колега...Благодаря...за това пуснах темата,за да имам някакво инфо преди да се обадя и да почнат да ме будалкат и мотат,за да не гледам като теле в железница...Ако още някой сподели нещо ще ми е от полза....Снощи не е спирал,сега съм на работа и малко по късно ще питам жена ми дали има проблем,че да им се обаждам....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от кичоне » 25 Фев 2013, 19:24

Днес цял ден ги търся тия...най накрая преди малко ги намерих и им обясних проблема няколко пъти като на телета обяснявам....казвам и какво съм проверил преди да ги търся.....и те ми казват,че влизал в авариен режим.Е аз виждам,че влиза ама за кво влиза....аз не ги питам кво прави,А ЗАЩО ГО ПРАВИ И ДА СЕ ПОПРАВИ :banghead:Развиват ми теории без да са го видели с идеята да не идват ..... Опитаха се да ми обяснят,че можело да нямам нула на контакта....ама аз им казвам,че няма как до сега да работи без проблеми и вчера да хване пътя нулата(искат да обърна щепсела на обратно и да съм пробвал така)Утре на обяд ще идват,ако някой колега,който се занимава с климатици и може да ме посъветва нещо ще съм благодарен,за да не ме будалкат или да го оглеждат като телета....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Фев 2013, 21:32

Аз имам същият проблем, климатикът е Хитачи и е на 4 месеца. Не е работил на топло досега, защото го сложих есента и е в друга стая. Преди няколко дни ми идваха гости и го пуснах, същата случка, нямам идея от какво е и мисля и аз да звъня. За около 6 часа работа 3-пъти влиза в авариен режим, аз си мислех, че е слаб тока, но явно не е само при мен така!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от кичоне » 28 Фев 2013, 21:39

При мен вчера дойдоха момчета,но не работят при човека,от който съм купил климатиците.оказа се че няма фреон,но защо няма... :dunno:.Ноември месец като ги виках за профилактика ме нямаше,жена ми каза,че нещо много го разсъндъчили...нещо се правили на много натегнати и компетентни и мисля,че нещо са го направили тогава....за сега работи без проблеми.Момчетата от вчера ми казаха да го настройвам на по високи градуси,за да се товари и ако има нещо да си покаже пак...ама да видим...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 28 Фев 2013, 22:01

Nasko_ написа:Аз имам същият проблем, климатикът е Хитачи и е на 4 месеца. Не е работил на топло досега, защото го сложих есента и е в друга стая. Преди няколко дни ми идваха гости и го пуснах, същата случка, нямам идея от какво е и мисля и аз да звъня. За около 6 часа работа 3-пъти влиза в авариен режим, аз си мислех, че е слаб тока, но явно не е само при мен така!

а сигурен ли си, че не е спрял за да размразява?
ако в помещението с климатика е било студено е възможно докато затопли стаята да влиза в дефрост през 2 часа...
в режим дефрост на някои модели също мига индикатор, което може да те подведе...
обърна ли внимание дали докато мига индикатора външното тяло бръмчи?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 01 Мар 2013, 17:10

zazomazo написа:
Nasko_ написа:Аз имам същият проблем, климатикът е Хитачи и е на 4 месеца. Не е работил на топло досега, защото го сложих есента и е в друга стая. Преди няколко дни ми идваха гости и го пуснах, същата случка, нямам идея от какво е и мисля и аз да звъня. За около 6 часа работа 3-пъти влиза в авариен режим, аз си мислех, че е слаб тока, но явно не е само при мен така!

а сигурен ли си, че не е спрял за да размразява?
ако в помещението с климатика е било студено е възможно докато затопли стаята да влиза в дефрост през 2 часа...
в режим дефрост на някои модели също мига индикатор, което може да те подведе...
обърна ли внимание дали докато мига индикатора външното тяло бръмчи?

Не, не размразява, нито едно от двете тела не работи, мига червен диод, като докато климатикът работи нормално свети зелен и не мига, дори и докато размразява! А и става въпрос за миналата седмица, градусите навън бяха плюсови! Преди това работи на -12, единственият студ който имаше тази зима и нямаше проблем! Както казах мислех, че е токов удар, като видях тази тема прочетох, че става въпрос за същия проблем, затова писах! :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Назад към Извън Темата