Избор на сокоизтисквачка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Избор на сокоизтисквачка

Мнение от Beat » 25 Фев 2013, 19:08

Здравейте колеги!Моля ви помогнете с някой съвет в избора ми на сокоизтисквачка.Искам качествена машина до 400 лева,спрял съм се на следния модел http://www.technomarket.bg/products/091 ... ood-je-850 .Помагайте :) :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Re: Избор на сокоизтисквачка

Мнение от simeon » 25 Фев 2013, 21:12

имам подобна, макар от друга марка - нема такава мъка с почистването, то са 100 джунджурии, та едни микро-нано цедки в които се забива всико и едвам се чистят, спасениято е миялната за да стане както трябва.

Изцежда всичко от плодовете и зеленчуците, ако увиеш остатъка, който изхвъля отзад, в салфетка, тя дори не се навлажнява, демек сока ти е в чашата, а не в отпадъка.

Ако търсиш машина за сок, това е вида на машината, а дали точно това е модела, не знам, нямам пряк допир точно до него, но ми изглежда добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 26 Фев 2013, 2:00

Държиш ли колега да е и за твърди плодове ябълки моркови или ще я ползваш основно за меки плодове портокал лимон и т.н. ?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 26 Фев 2013, 8:41

http://www.technomarket.bg/products/091 ... ps-hr-1870

Аз имам такава, чисти се много лесно и дава много малко фира от плода или зеленчука, от който правиш сок. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beat » 26 Фев 2013, 10:30

Да колега,искам да става за всичко-ябълки,моркови,портокали,дини-за всичко.Такъв уред се купува веднъж и искам да остана доволен.

gotti88 написа:http://www.technomarket.bg/products/09123940/philips-hr-1870

Аз имам такава, чисти се много лесно и дава много малко фира от плода или зеленчука, от който правиш сок. :yes:

Колега,това е другия модел който ми препоръчват в магазините.Даже от тази на Philips има с мощност от 800W,а разликата в цената не е голяма,а тази на КENWOOD е 2 пъти по-мощна и е на почти същите пари.Ти от колко време го имаш твоя Philips и става ли за всякакви сокове?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA » 26 Фев 2013, 10:38

Beat написа:Да колега,искам да става за всичко-ябълки,моркови,портокали,дини-за всичко.Такъв уред се купува веднъж и искам да остана доволен.

gotti88 написа:http://www.technomarket.bg/products/09123940/philips-hr-1870

Колега,това е другия модел който ми препоръчват в магазините.Даже от тази на Philips има с мощност от 800W,а разликата в цената не е голяма,а тази на КENWOOD е 2 пъти по-мощна и е на почти същите пари.Ти от колко време го имаш твоя Philips и става ли за всякакви сокове?

Видя, че тази на КENWOOD е 2 пъти по-мощна, незнам. Моята я имам от 3 месеца, става за всички сокове, аз я взех от представителството на Филипс и ми казаха, че технологията на завихряне била нова за по-добро отцеждане, но нали няма да кажат нещо лошо за продукта си. Аз само казвам като позвател на Филипса, че се чисти лесно, защото преди това имах една по-малка Мулинекс и нямаше чистене (а и аз съм нещо като маниак на Филипс - от ТВ до тримери - всичко ми е на Филипс). Ако някой е ползвал КENWOOD-а да каже мнение за него, иначе чисто като характеристики според мен е по-добър от Филипса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 26 Фев 2013, 11:00

Аз съм с PHILIPS HR-7775 :http://www.technomarket.bg/products/09042091/philips-hr-7775
Имам го повече от година и съм страшно доволен. Адски мощна машина. Каквото и сложиш го прави на сок :shock: и се почиства бързо.Като недостатък мога да отбележа, че е една идея по-шумен.
Ето как работи:
http://www.youtube.com/watch?v=nCNOYK49_GE
http://www.youtube.com/watch?v=WUHpBsuU7D0
http://www.youtube.com/watch?v=98btb_E2-ME
http://www.youtube.com/watch?v=AZhLC5NMXXg

Аз си го поръчах през amazon.de и ми излезе около 360лв с доставката. Правят промоции непрекъснато, но не всички фирми пращат до БГ.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 26 Фев 2013, 11:15

От повече от година ползвам ето тази:

http://www.technomarket.bg/products/090 ... hr-1858-90

Лесно се чисти, и е доста мощна.
Правя сок от всякакви цвекла и репи + моркови и ябълки.
За цитруси не са най-добрия избор тоя тип изтисквачки (с центрофуга която филтрира) именно заради пулпа на цитроса и много ципи в самия плод: грейпфрута и портокала да речем.

За всички по-твърди плодове е приложима тая изтисквачка.
Разликата й с по-новия модел е че центрофугата им е обърната на 180 градуса по оста Х, нищо повече.

Доволен съм много - аз избрах тази за да ми ходи цветово с другите уреди, коя ще избереш ти е без значение, те са практически еднакви.
Не се подвеждай по мощносста на мотора - мощности от 700-800 вата са немислими за толкова малки мотори, това е НОМИНАЛНА мощност, достигана някога в пикови натоварвания и тестови среди.

На вала не са повече от 200-300 вата. :)

PS: Сега видях че Кенууда е 1500 вата :mhihi: :mhihi: :mhihi: , само искам да вметна че наскоро си взех един перфоратор на БОШ, ама не китайки ами БОШ си, и той е 900 вата реална мощност, само мотора му тежи поне 2 килограма.
В случай че тоя Кенууд е 1500 вата поискай да ти направят демонстрация как се прави сок от БЛОКЧЕ ИТОНГ :mhihi: :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beat » 28 Фев 2013, 21:43

Благодаря за отговорите ви колеги! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 28 Фев 2013, 22:18

Няма проблеми бе ще черпиш един сок на плажа в Равда и сме квит :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beat » 28 Фев 2013, 23:15

На несебърския плаж,че там ще бачкам,носите си хавлии на форума. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 01 Мар 2013, 0:03

Beat написа:Здравейте колеги!Моля ви помогнете с някой съвет в избора ми на сокоизтисквачка.Искам качествена машина до 400 лева,спрял съм се на следния модел http://www.technomarket.bg/products/091 ... ood-je-850 .Помагайте :) :help:

Имам малко по-евтиния вариянт на тази. След 3 мес ежедневна употреба изгоря бушона. Смених го и горя още 3-4 пъти. Накрая сложих 1А по-голям и засега 1 мес няма грижи :) Не че е болка за умиране, но според мен просто не е оразмерен правилно.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 01 Мар 2013, 10:51

Има ли според теб закономерност в горенето на бушона и храните, от които се опитваш да направиш сока ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA » 01 Мар 2013, 10:56

Гледам темата още е активна, но май колегата вече е избрал някоя от двете машини. Аз вчера видях как работи Kenwood-а и не останах много доволен - бръмчи страшно много, има сериозни вибрации (това е заради голямата мощност), но пък от друга страна като почнеш да му ръчкаш повече плодове и мотора се мъчи (конкретната машина беше на два месеца, т.е. не се мъчи от старост). Споделям мнение, дано съм бил полезен. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 03 Мар 2013, 16:31

deyan-enchev написа:Има ли според теб закономерност в горенето на бушона и храните, от които се опитваш да направиш сока ?

Може би има, но при мен всеки ден се прави един и същи сок от едни и същи плодове. Според мен просто не е оразмерен правилно бушона.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Следваща

Назад към Извън Темата