Административният съд отмени част от наредбата за Синя зона
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Административният съд отмени част от наредбата за Синя зона
Административният съд в София отмени текстове от Наредбата на СОС за организация на движението в София, съобщиха от съда. Обявени са за незаконосъобразни разпоредбите, с които е въведен режим на локално платено паркиране на автомобили на собственици и наематели на жилищни имоти, попадащи в "синя" и "зелена зона", предаде БГНЕС.
Изцяло са отменени обжалваните правни норми, с които са предоставени правомощия на Общинско дружество "Център за градска мобилност", които включват: възможността дружеството да извършва оперативна дейност по премахване и изземване на прегради, знаци, табели и съоръжения; издаване, активиране, анулиране и контролиране на винетните стикери; изработване, активиране и контрол на картите за паркиране на ППС за служебни нужди на територията на Столична община, принудително преместване на ППС на територията на Столична община; използването и прилагането на техническото средство ("скоба"), таксуването на собствениците или упълномощените от тях водачи, както и освобождаването на блокираните ППС.
Съдът обяви за незаконосъобразни и нормите, с които е предоставено право на безплатно паркиране за служебни нужди на автомобили - собственост на общината и други структури на общинска издръжка.
АССГ отхвърли жалбите срещу правото на общината да въвежда режим за почасово платено паркиране в "синя" и "зелена зона". Отхвърлени са и жалбите срещу режима за платено паркиране "служебен абонамент".
Делото беше образувано по обща жалба на две сдружения: "Видовден", "Гражданско движение ДНЕС - общество срещу произвола" и на отделни граждани срещу текстове от Наредбата на СОС за организация на движението в София. Решението на АССГ не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВАС.
Източник:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1046222
Добре, и сега като живущ, ще мога ли да паркирам с копие от талона на предния прозорец в синя и зелена зона, или ще трябва да чакам окончателното решение на въпроса?
Изцяло са отменени обжалваните правни норми, с които са предоставени правомощия на Общинско дружество "Център за градска мобилност", които включват: възможността дружеството да извършва оперативна дейност по премахване и изземване на прегради, знаци, табели и съоръжения; издаване, активиране, анулиране и контролиране на винетните стикери; изработване, активиране и контрол на картите за паркиране на ППС за служебни нужди на територията на Столична община, принудително преместване на ППС на територията на Столична община; използването и прилагането на техническото средство ("скоба"), таксуването на собствениците или упълномощените от тях водачи, както и освобождаването на блокираните ППС.
Съдът обяви за незаконосъобразни и нормите, с които е предоставено право на безплатно паркиране за служебни нужди на автомобили - собственост на общината и други структури на общинска издръжка.
АССГ отхвърли жалбите срещу правото на общината да въвежда режим за почасово платено паркиране в "синя" и "зелена зона". Отхвърлени са и жалбите срещу режима за платено паркиране "служебен абонамент".
Делото беше образувано по обща жалба на две сдружения: "Видовден", "Гражданско движение ДНЕС - общество срещу произвола" и на отделни граждани срещу текстове от Наредбата на СОС за организация на движението в София. Решението на АССГ не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВАС.
Източник:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1046222
Добре, и сега като живущ, ще мога ли да паркирам с копие от талона на предния прозорец в синя и зелена зона, или ще трябва да чакам окончателното решение на въпроса?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Re: Административният съд отмени част от наредбата за Синя з
И мен ме интересува - аз съм в зелена зона.
Гложди ме факта че не е прието окончателно. Ако го приемат би трябвало и публично да го оповестят , въпреки че тея медии...
Гложди ме факта че не е прието окончателно. Ако го приемат би трябвало и публично да го оповестят , въпреки че тея медии...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
Честито на всички,които още отначало заявиха, че не приемат безумните правила на синя зона, защото потъпкват правата на хората!
Сега Общината трябва да изгони членовете от комисията по транспорт,които наложиха със сила синята и зелената зона!
Освен това ще трябва да върнат паричките,които побързаха да вземат от хората!
Освен това тия общински съветници нямат право да издават и винетки и трябва да бъдат разследвани за превишаване на правата и да се види дали не са извършили престъпления по служба?
Сега Общината трябва да изгони членовете от комисията по транспорт,които наложиха със сила синята и зелената зона!
Освен това ще трябва да върнат паричките,които побързаха да вземат от хората!
Освен това тия общински съветници нямат право да издават и винетки и трябва да бъдат разследвани за превишаване на правата и да се види дали не са извършили престъпления по служба?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе те до сега колко пъти ги отменяха и колко пъти казваха, че паяците са незаконни ама кел файда
Дано тоя път е по-сериозно.

От зелената зона доста познати пострадаха - места пред блоковете им има достатъчно и няма задръствации, обаче ги муфтят за кинти.
Обаче за синята зона си мисля, че дори трябва да й повишат цената. То докато беше 1 лев половин час се обикаляше докато се намери място, та не мога да си представя какво ще стане ако е безплатно
Все пак по-добре 1 лев повече вместо да обикаляш като гламав в търсене на място - защото хем ще си изгубиш времето, хем единият лев заминава под формата на гориво.
Обаче за синята зона си мисля, че дори трябва да й повишат цената. То докато беше 1 лев половин час се обикаляше докато се намери място, та не мога да си представя какво ще стане ако е безплатно

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Що си мисля, че нема да пуснат какъла толкова лесно ,това са много пари който смучат от народа.
Иначе подкрепям Флейма, то и сега нема къде да се паркира камоли като е фреее
Иначе подкрепям Флейма, то и сега нема къде да се паркира камоли като е фреее
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
flame написа:От зелената зона доста познати пострадаха - места пред блоковете им има достатъчно и няма задръствации, обаче ги муфтят за кинти.
Обаче за синята зона си мисля, че дори трябва да й повишат цената. То докато беше 1 лев половин час се обикаляше докато се намери място, та не мога да си представя какво ще стане ако е безплатноВсе пак по-добре 1 лев повече вместо да обикаляш като гламав в търсене на място - защото хем ще си изгубиш времето, хем единият лев заминава под формата на гориво.
Аз помня и като беше безплатно, а нямаше проблем с паркирането

Не че има как да се сметнат колко пари са свалени от паяците, но ако и 1/3 от тях се бяха вложили в строителство на паркинги до сега нямаше да има и една кола по улиците.
bum_bum написа:flame написа:От зелената зона доста познати пострадаха - места пред блоковете им има достатъчно и няма задръствации, обаче ги муфтят за кинти.
Обаче за синята зона си мисля, че дори трябва да й повишат цената. То докато беше 1 лев половин час се обикаляше докато се намери място, та не мога да си представя какво ще стане ако е безплатноВсе пак по-добре 1 лев повече вместо да обикаляш като гламав в търсене на място - защото хем ще си изгубиш времето, хем единият лев заминава под формата на гориво.
Аз помня и като беше безплатно, а нямаше проблем с паркирането![]()
Това преди 5 или преди 10 години?

И точно пуснаха новите участъци на метрото и работещите в центъра разбраха, че не е голяма трагедия ако не ходат на работа с кола. Да не ги разколебаваме сега хората да ползват обществен транспорт

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
До преди 1 година живеех и работех там. Преди 10 години наистина проблем с паркирането нямаше. Сега въпреки, че се настроиха хиляди офиси и бизнес сгради в периферията пак е ужас.
За съжаление всеки, който няма какво да прави там откъдето е идва да не го прави в София. А тук не се търсят решение на проблемите, които създават тези хора. По-скоро се мисли как да се изкарат пари от ситуацията.
За съжаление всеки, който няма какво да прави там откъдето е идва да не го прави в София. А тук не се търсят решение на проблемите, които създават тези хора. По-скоро се мисли как да се изкарат пари от ситуацията.
bum_bum написа:не се търсят решение на проблемите, които създават тези хора. По-скоро се мисли как да се изкарат пари от ситуацията.
Решение за мен е да построят паркинги. Но те също няма да са безплатни

И точно на центъра няма как да бутнат сградите и да построят магистрала (въпреки че сигурно това е в сънищата на ББ

Може евентуално да се сложи такса за влизане в центъра, но ми се струва много трудно осъществимо на практика.
При този ограничен избор от опции за справяне с проблема - най-сигурната е изграждане на метрото и повишаване на синята зона

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
То доколкото разбрах, няма да махат цялата синя зона, ами това ,че живущите трябва да плащат винетка.
Флейме, приятелката ми живее в идеалния център, 90% от колите са на живущите или служебен абонамент, и 10 лв да я направят все тая. А кво праим с мометна ,че нямаш право да паркираш повече от 2 часа?
Да се маха тая скапана зона или поне с парите които смучат да направят паркинги. Иначе предпочитам да паркират върху мене отколкото сегашното.
Флейме, приятелката ми живее в идеалния център, 90% от колите са на живущите или служебен абонамент, и 10 лв да я направят все тая. А кво праим с мометна ,че нямаш право да паркираш повече от 2 часа?
Да се маха тая скапана зона или поне с парите които смучат да направят паркинги. Иначе предпочитам да паркират върху мене отколкото сегашното.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Строежа на паркинги е директно решение. Според мен трябва да се тръгне по-отдалеч за да не идват хора, които няма какво да правят ама това е въпрос на др дискусия.
Места имаше много ама построиха разни сгради на тях.
Като евентуално решение аз се сещам за Перловската река. И без това е безподобна помийна яма и развъдник на плъхове. Ако се покрие това са хиляди и хиляди паркоместа в самия център.
Места имаше много ама построиха разни сгради на тях.
Като евентуално решение аз се сещам за Перловската река. И без това е безподобна помийна яма и развъдник на плъхове. Ако се покрие това са хиляди и хиляди паркоместа в самия център.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Според мен нещата не са точно както си ги представяте! Отменени са само част от текстовете, които се отнасят до платеното паркиране на собственици и наематели в синя и зелена зона, като това по никакъв начин не означава, че няма да се плаща за съответните зони. С две думи, аз тълкувам нещата така, че ако бъдат отменени окончателно само тези текстове, без да бъдат приети други, които да са в полза на собствениците и наемателите, те като другите граждани ще трябва да плащат по 2лв за синя и съответната сума за зелена зона!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
14 мнения
• Страница 1 от 1