Обвинен в ПТП
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
Обвинен в ПТП
Колеги днес ми се случи нещо наистина много тревожно.В 7:30 сутринта пред дома ми доиде патрул които даме уведоми че срещу мене има пусната жалба за причинено от мене ПТП от което съм избягал и в жалбата е посочен моят рег.номер на втомобила и е описан точно какъвто ми е автомобила (черен седан БМВ е36).Аз наистина незнам за какво става на вапрос,самия полицай пожела да огледа автомобила ми,и го огледа след което ме помоли в петък тази седмица да се ява в КАТ зада се срещна и с човека подал жалбата срещу мене,а по тревожното е че предната ми броня е сцепена на две места понеже така я закупих самата броня от колега в форума и сега ме е шубе че не съм винове,а има за какво да се заядат по автомобила ми.Всичко това се било случило до районния съд в гр.Варна и то в петък,а аз целия петък си седях в къщи ходих в него район по-рано през миналата седмица но за да отида в една банка това се случи около 10:30-11:00 часа,а те ме обвиняват че ПТП-то се е случило около 1 часа,а аз тогава си бях на автомивка и чак към 1:30 си тръгнах от автомивката и после се прибрах въобще не съм се връщал към този район.Много ви моля някой компетентен по въпроса дами каже какво да правя,как да постъпя и ако ме искарат виновен какво може дами се случи на мене.
Последна промяна ayaks90 на 26 Фев 2013, 15:18, променена общо 1 път
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: Обвинен в ПТП
И ти нямаш абсолютно никаква идея за какво става въпрос?
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
raduslaf написа:И ти нямаш абсолютно никаква идея за какво става въпрос?
Колега наистина не съм бил там и не съм си удрял автомобила защо иначе бих искал съвет от форума ? До предималко си оглеждах автомобила освен това по предната броня по него няма абсолютно никакви други щети.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
ayaks90 написа:raduslaf написа:И ти нямаш абсолютно никаква идея за какво става въпрос?
Колега наистина не съм бил там и не съм си удрял автомобила защо иначе бих искал съвет от форума ? До предималко си оглеждах автомобила освен това по предната броня по него няма абсолютно никакви други щети.
След като не си бил там и не си причинил нищо, няма от какво да се тревожиш. Просто отиди, където ти е казано и всичко ще стане ясно

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
raduslaf написа:ayaks90 написа:raduslaf написа:И ти нямаш абсолютно никаква идея за какво става въпрос?
След като не си бил там и не си причинил нищо, няма от какво да се тревожиш. Просто отиди, където ти е казано и всичко ще стане ясноИнтересно само как така някой си е посочил твоята кола с такава точност.
Нали и аз заради това съм толкоз притеснен защо автомобила ми е посочен с такава голяма точност.
- downshift
- Потребител
-
- Детайли за колата: стара
Може би са те объркали с друго E36 със същия цвят, което е било там и е причинило ПТП-то.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
ayaks90 написа:те ме обвиняват че ПТП-то се е случило около 1 часа,а аз тогава си бях на автомивка и чак към 1:30 си тръгнах от автомивката и после се прибрах въобще не съм се връщал към този район.
Ако въпросната автомивка е била от типа “петминутка“ която работи 24 часа, то много вероятно е да има охранителни камери. Провери дали е така и дали някой служител евентуално може да подкрепи версията ти.
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
Rosendo написа:ayaks90 написа:те ме обвиняват че ПТП-то се е случило около 1 часа,а аз тогава си бях на автомивка и чак към 1:30 си тръгнах от автомивката и после се прибрах въобще не съм се връщал към този район.
Ако въпросната автомивка е била от типа “петминутка“ която работи 24 часа, то много вероятно е да има охранителни камери. Провери дали е така и дали някой служител евентуално може да подкрепи версията ти.
Специално на тази автомивка колата несе мие за по малко от 30 мин.Случвало ми се е да чакам 50 мин зада ми исчистят колата (несе туткат просто много чистят) но няма голяма полза от записа на автомивката защото те ме обвиняват за ПТП случило се в петък а аз на автомивката бях в началото на седмица и повече не бях вадил колата от тогава до вчера през деня тоест обвиняват ме за нещо случило се в период в които не съм исползвал автомобила си.
Последна промяна ayaks90 на 26 Фев 2013, 19:30, променена общо 1 път
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
downshift написа:Може би са те объркали с друго E36 със същия цвят, което е било там и е причинило ПТП-то.
Проблема е че имат моя регистрационен номер,не е проблема в това че е черно БМВ е36,а че имат моите данни на моя автомобил,аз затова съм толкова силно убеспокоен.
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
Колега аз съм ходил в Следствието в София заради призовка за вече бившето ми Е36, защото колата отговаряла на описание от свидетел на грабеж. Седнах със следователя и си поговорихме написах писмено обяснение какво съм правил на въпросната дата, а колата беше без долна помпа на съеденителя в гараж от поне месец, инче освен рег. номер на колата без последните две букви от описанието не знаеха че колата е комби а те търсели седан... Така, че ако колата ти отговаря малко или много на описанието на издирвания автомобил те викат за справка и не би трябвало да се притесняваш ако наистина не си ползвал колата в този период ти или някой твой познат приятел или роднина.
Последна промяна ecko_becko на 26 Фев 2013, 20:34, променена общо 1 път
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Искай записи от камери в района на съда?! Свидетели нямаш ли, че не си ползвал колата?
П.П. На Е36 могат ли в БМВ да им направят разпечатка кога е ползван ключът

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
M3 E92 написа:Искай записи от камери в района на съда?! Свидетели нямаш ли, че не си ползвал колата?
Без имобилайзер е такаче този вариант отпада ;/
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
ecko_becko написа:Колега аз съм ходил в Следствието в София заради призовка за вече бившето ми Е36, защото колата отговаряла на описание от свидетел на грабеж. Седнах със следователя и си поговорихме написах писмено обяснение какво съм правил на въпросната дата, а колата беше без долна помпа на съеденителя в гараж от поне месец, инче освен рег. номер на колата без последните две букви от описанието не знаеха че колата е комби а те търсели седан... Така, че ако колата ти отговаря малко или много на описанието на издирвания автомобил те викат за справка и не би трябвало да се притесняваш ако наистина не си ползвал колата в този период ти или някой твой познат приятел или роднина.
Притеснителното е че на распечатката която ми показаха беше моя автомобил с палните букви (незнам дали така е предадена жалбата или просто распечатката е от КАТ) но и ми говорят за район в които аз дефакто съм бил но не в същия ден а 4-5 дена преди това :/ Въобще много обаркана работа и направо ми пуши главата цял ден.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Беше ми се случил същия филм 1 към 1 с твоя
Викаха ме няколко пъти до кат, въпреки че се виждаше че не е удряна и т,н. Накрая е гледаха пак някакви експерти пред кат и се установи че колата няма удар
В крайна сметка пък се оказа че въпросния човек, който е подал жалбата е видял само черно е36 и първите 2 цифри .. от там в кат виждат и почват на ред 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
Друг вариант е някой да иска да те метне,защото е най-лесно да видиш някоя жулната кола и да си намериш свидетели,че точно тази кола те е "ударила".Наистина като отидеш на място,ще разбереш за какво става въпрос.

53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4