Възможно ли е някой да праща смси без да знам?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Възможно ли е някой да праща смси без да знам?
Здравейте колеги,
тая сутрин ми се случи нещо необяснимо. Към 09:00am ми звънна телефона непознат номер и отсреща беше жена, която ме попита най-учтиво кой съм и от къде съм, защото вчера съм й бил пратил смс със следния текст "Vyzmojno li e da se widim?" и след кратко време съм отново е получила смс "Predpolagam znaesh koi sym". Най-тъпото в цялата ситуция е, че нито аз я познавам, нито тя мен, нито има от къде да си измисли това, защото се е изпокарала със съпруга си, който мисли, че й изневерява с мен?
Тя е от Айтос, а аз в момента съм в Свищов (нямам нищо общо с Айтос и чесно никога не съм ходил там освен като съм пътувал и пътя да ми е от там)
Казва се Христина Христова и работела в горското стопанство там??
Казах й, че нямам нищо общо и защо след като е получила смсите не е звъннала веднага и съответно тя ми отговори, че е звъняла, но никой не и е вдигал - а аз НЕ съм нито пращал смси, нито я познавам или виждал.. Та от тук си правя извода, че някой може да си прави или бъзик с мен и моя номер или и аз не знам..Отначало реагирах доста остро, защото си помислих, че е от онея телефонни измами и тъкмо щях да затворя, когато ми обясни за положението с мъжа й и че просто иска да разбере кой съм и защо съм й писал..Чудя се да хода ли до Мтел да проверя тоя номер дали наистина е на въпросното лице, което ми се представи по телефона..нито ми е искала пари, нито нищо пак казвам..Задавам си въпросите как е възможно това да се получи при положение, че много малко хора ми имат сегашния номер (да не кажа почти никой освен приятели и важни за мен хора)

тая сутрин ми се случи нещо необяснимо. Към 09:00am ми звънна телефона непознат номер и отсреща беше жена, която ме попита най-учтиво кой съм и от къде съм, защото вчера съм й бил пратил смс със следния текст "Vyzmojno li e da se widim?" и след кратко време съм отново е получила смс "Predpolagam znaesh koi sym". Най-тъпото в цялата ситуция е, че нито аз я познавам, нито тя мен, нито има от къде да си измисли това, защото се е изпокарала със съпруга си, който мисли, че й изневерява с мен?

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Re: Възможно ли е някой да праща смси без да знам?
Ако си с Нокия с фенерче няма как , ама със сигурност си със смартфон. Ако е така потърси в Гугъл , има стотици като теб
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
ivoo написа:Ако си с Нокия с фенерче няма как , ама със сигурност си със смартфон. Ако е така потърси в Гугъл , има стотици като теб

Не вярвам в Мтел да ти дадат информация за чужд номер но все пак опитай.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Става и с нормален телефон, имахме сьтият проблем преди 4 години

В интерес на истината никога не съм имал подобен проблем. barty как разреши проблема? Някакви действия предприе ли?
Със смартфон съм да, но сега сложих картата на nokia с фенерче
Ще изчакам така няколко дни/седмица/ и ще вида..бях забелязах, че имаше преди време във фактурата обаждания и съобщения към номера, които не са ми познати, но нямаше никаква реакция от тяхна страна и мислех, че е някаква грешка.. 
Със смартфон съм да, но сега сложих картата на nokia с фенерче

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ето моята тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... =4&t=98032
нищо не предприех тъй като това не се случи повече.
нищо не предприех тъй като това не се случи повече.

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Това звучи доста кофти проблем.. дано скоро се оправиш.Aз все пак бих ти препоръчал, ако имаш приятелка , да й кажеш , тя също да знае. За да ти влезе в положението , а не това недоразумение да развали връзката.

Ба*и и историята... Ако сменя сим картата с нова, но същия номер ще предотврати ли бъдещи подобни манипулации?
Kambe - казал съм й, дано не се стига до повторно звънене от госпожата от Айтос. Благодаря все пак за съвета
Kambe - казал съм й, дано не се стига до повторно звънене от госпожата от Айтос. Благодаря все пак за съвета

- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Да си се напивал вчера? Или да си давал телефона на приятел и той да се е измайтапил?
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Flash написа:Да си се напивал вчера? Или да си давал телефона на приятел и той да се е измайтапил?
В тоя ред на мисли,отиди до оператора и поискай детайлна разпечатка на разговори и SMS си за да видиш дали подобен SMS фигурира там.
Не колега, не съм се нито напивал, нито някой ми е ползвал телефона без да знам. Бях си вкъщи по това време (тя твърди, че точно в 23:00 е получила смс-а). Едва ли ще има някакви последващи обаждания, но просто ми стана неприятно, ако това което твърди тя е вярно и че номера ми е бил замесен в такова нещо
Все пак ако е бил пратен смс щях да го имам на телефона (да не говорим, че съм сложил кодове, които само аз знам за да се отключи или влезе в менюто за смс и повиквания) или поне report-а от него, а такова нещо няма. 

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Съжалявам, че малко ще разводня темата, но ще опиша и моят проблем, ако някой е патил - да казва.
Приятелката ми пише онази вечер смс, на края завършващ с "Как мина днес?" Поопулъвам се малко, щото цял ден сме били заедно, кое как да мине, та я питам защо пита. На края се стига до разговор, защото тя пък изобщо не схвана кое защо пита, и се оказа, че тя изобщо не е писала "Как мина днес" на края. Оше повече, тръгна пак да ми пише същия смс, и тогава пак се смени последното изречения на края, този пък обаче с "да те дам на ххх" , като "ххх" е бившата
Питам я какви ги пише, нищо подобно не била писала. И двамата сме с андроид. Бъг ли е, грешка ли е, вирус ли е... Какво, по дяволите е? После смсите станаха пак нормални.
Приятелката ми пише онази вечер смс, на края завършващ с "Как мина днес?" Поопулъвам се малко, щото цял ден сме били заедно, кое как да мине, та я питам защо пита. На края се стига до разговор, защото тя пък изобщо не схвана кое защо пита, и се оказа, че тя изобщо не е писала "Как мина днес" на края. Оше повече, тръгна пак да ми пише същия смс, и тогава пак се смени последното изречения на края, този пък обаче с "да те дам на ххх" , като "ххх" е бившата

Туко що говорих с мтел и поисках детайлна разпечатка. Няма отразен изпратен такъв смс от моя номер към въпроснияТ като стандартно съобщение (SMS). 

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
При мен при рестарт на телефона праща стари СМС-и на последния получател 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
doomy525 написа:Туко що говорих с мтел и поисках детайлна разпечатка. Няма отразен изпратен такъв смс от моя номер към въпроснияТ като стандартно съобщение (SMS).
Може на госпожата от Айтос да не и е чиста работата значи..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2