Покупка от ebay.com ?
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Покупка от ebay.com ?
Здравейте,изчетох всички теми за ebay.com , но не намерих отговор на въпроса ми.Никога не съм поръчвал от ebay.com , и искам да си поръчам разни неща,имам дебитна карта виза електрон,трябва да си направя регистрация в пейпал,след това купувам артикула който искам,ок но четох за някакви мита и работи,но никъде не пише до каква цена се облагат тези мита,и има ли някакъв начин да се избегнат?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Покупка от ebay.com ?
Явно не си чел внимателно, има писано и за ставките с които се облага, праговете както и частните случаи в които може да не се обложи стока иначе подлежаща на облагане.
Начин да се заобиколи закона естествено има, но както може да се сетиш не е редно да се дискутира тук.
Начин да се заобиколи закона естествено има, но както може да се сетиш не е редно да се дискутира тук.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
К'ви мита колега ? на самата стока, която си избрал си пише цената и до нея пише цена на доставката до където си посочил. Друго плащане няма. Ако си в България някой път доставката е по-скъпа от стоката
докато в Англия всичко от ибей.ко.юк е безплатно доставено. а от ибей.ком вече става тлъстичко

Kambe написа:К'ви мита колега ? на самата стока, която си избрал си пише цената и до нея пише цена на доставката до където си посочил. Друго плащане няма.
Нещо си се заблудил колега... Това е само ако пазаруваш от страни в ев. съюз, в случая колегата иска от
ebay.com да пазарува, ако не е нещо супер евтино ще му наложат мито и ддс на стоката -общо 25% от цената
www.bmwпрофесори-bg.net
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
benzin написа:Kambe написа:К'ви мита колега ? на самата стока, която си избрал си пише цената и до нея пише цена на доставката до където си посочил. Друго плащане няма.
Нещо си се заблудил колега... Това е само ако пазаруваш от страни в ев. съюз, в случая колегата иска от
ebay.com да пазарува, ако не е нещо супер евтино ще му наложат мито и ддс на стоката -общо 25% от цената
приемам поправката, не съм пазарувал никога от страна извън ЕС

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Това значи ли, че от целия ЕС не ти се налага мито/ддс дори да пазаруваш за 10000 $ ?
Не съм запознат та да използвам темата.
Не съм запознат та да използвам темата.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нали тва е една от идеите на ЕС, вътрешен пазар-свободното движение на стоки, услуги, капитали и хора..
Имам десетина поръчки от ebay под 30лв, повечето от Китай и с безплатни доставки. Преди повече от година четох някъде че извън ЕС има мито върху поръчки над абсурдните 30лв. Преди да влезе в сила този закон е било над 200-300лв(забравил съм вече). Имах една поръчка от почти 100лв с доставката от US и дойде като дойде не съм плащал никакви допълнителни разходи. Не знам за каква сума е нещото което си си харесал, но имай в предвид че и самата регистрация в paypal има лимит според това за каква "цел" е направена.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
dzproof написа:Имам десетина поръчки от ebay под 30лв, повечето от Китай и с безплатни доставки. Преди повече от година четох някъде че извън ЕС има мито върху поръчки над абсурдните 30лв. Преди да влезе в сила този закон е било над 200-300лв(забравил съм вече). Имах една поръчка от почти 100лв с доставката от US и дойде като дойде не съм плащал никакви допълнителни разходи. Не знам за каква сума е нещото което си си харесал, но имай в предвид че и самата регистрация в paypal има лимит според това за каква "цел" е направена.
А в самия документ на доставка пишеше ли, че стоността е 100 лв?
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
genesis21 написа:...........имам дебитна карта виза електрон
мисля че с тази карта няма да можеш да пазаруваш - трябва да е кредитна картата.
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
genesis21 написа:А до колко пари се таксува ?
Колега, принципът е следния - над 150 евро се плаща мито от САЩ като то е от 0% до 10%. Със САЩ имаме спогодба за търговски отношения, така че обикновено е 5% за повечето части. ДДС се плаща за стоки над 15 евро и там няма мърдане в процента. Ключовият момент е, че ДДС и мито се плащат на сумата от стойността на стоката + доставката, което е малоумно, но това е друга тема на разговор. Така че имай предвид това, защото по някога доставката ти качва едни бързи 200 лв. отгоре, на които също им щракаш 25-30%.
Казвам ти го от опит, тъй като вече имам едно 100+ купувания от всичките иБеи (щатски, немски, английски). В общи линии за нещо по-голямо - гледай ebay.co.uk.
Kambe написа:К'ви мита колега ? на самата стока, която си избрал си пише цената и до нея пише цена на доставката до където си посочил. Друго плащане няма. Ако си в България някой път доставката е по-скъпа от стокатадокато в Англия всичко от ибей.ко.юк е безплатно доставено. а от ибей.ком вече става тлъстичко
Абе, то и в България да си пак си има начин да ти излезе тънка доставката от UK, ама да не задълбавам

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Huku написа:genesis21 написа:...........имам дебитна карта виза електрон
мисля че с тази карта няма да можеш да пазаруваш - трябва да е кредитна картата.
Не е така, Ники. Виза Електрон е дебитна карта със статут на кредитна. Пазаруваш спокойно и от чуждестранни онлайн магазини. С Мастъркард не можеш или с нормална Виза.
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5