депозит в TBI банк

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

депозит в TBI банк

Мнение от vin_diesel » 02 Мар 2013, 18:40

запалил съм се по срочните депозити та гледам в тби банк предлагат промоция до края на март от 7% за лв или евро некой запознат с тази банка има ли ,че аз и хабер си нямам от нея добра лие собствениците кои са и и т.н. благодаря ви :)
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: депозит в TBI банк

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2013, 18:43

7% до кога, края на март или срока на депозита. Тия процените дали ще са 3-4 или 7 имат значение, ако имаш някаква по-сериозна сума.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 02 Мар 2013, 18:44

Не ми звучи като на сериозна банка, по-скоро като Турист Спорт Банк :mhihi: ако си спомняте какво стана с нея :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2013, 18:46

То дали изобщо е банка, щото аз го свързвам с тия "лесните" кредити.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Мар 2013, 18:47

bum_bum написа:7% до кога, края на март или срока на депозита. Тия процените дали ще са 3-4 или 7 имат значение, ако имаш някаква по-сериозна сума.

7% на годишна база , с довнасяне по всяко време - това беше за последно .
Не са нет,ми нет , иизи кредит

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 02 Мар 2013, 18:51

Вече са И банка и наистина предлагат доста добри условия за депозити. Един колега има депозит там, но той разполага със сериозни активи и има смисъл. Чудех се коя банка придобиха и кратка справка в сайта им дава отговор на въпроса: http://www.tbibank.bg/bg/%D0%B7%D0%B0-t ... %B8%D1%8F/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vin_diesel » 02 Мар 2013, 19:09

:yes:
acho.rs написа:
bum_bum написа:7% до кога, края на март или срока на депозита. Тия процените дали ще са 3-4 или 7 имат значение, ако имаш някаква по-сериозна сума.

7% на годишна база , с довнасяне по всяко време - това беше за последно .
Не са нет,ми нет , иизи кредит

:yes: така ако отвориш депозит до края на март ти дават 7% фиксирана лихва за цялата година
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 02 Мар 2013, 19:12

http://news.ibox.bg/news/id_273655396 при 4,4 % годишна инфлация реално имаш 2,6% лихва на 7 % което не е много ама пак по добре отколкото до ти седят вкъщи парите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vin_diesel » 02 Мар 2013, 19:23

m.dimitrov1992 написа:http://news.ibox.bg/news/id_273655396 при 4,4 % годишна инфлация реално имаш 2,6% лихва на 7 % което не е много ама пак по добре отколкото до ти седят вкъщи парите :mhihi:

очаквах такъв отговор и си е така след малко сигурно некой ще каже да инвестирам в имот ама не искам да набивам пари и в имоти които не мога да продам после дори имоти в чужбина.Искам сигурна банка без тинтири минтири досега съм бил в раифаизен и обб еми прават си пишки с лихвите пускат промо по 5 5,5 %и след две месеца ги намалят с по 2% :no:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 02 Мар 2013, 19:54

щом обелваш все пак дума и за имот,значи подразбирам че парите не са малко.
Защо не се замислиш все пак за този вариант.Един правилно подбран имот може да носи брутно 8-10 процента доходоносност.Вярно че не можеш бързо да развържеш имота като стока на пазара,но както казах-добре подбран.То и депозита не мож го барна една година.А точно в близката година не се знае какво ще стане с хартиените пари.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Мар 2013, 20:05

jordanpar написа:щом обелваш все пак дума и за имот,значи подразбирам че парите не са малко.
Защо не се замислиш все пак за този вариант.Един правилно подбран имот може да носи брутно 8-10 процента доходоносност.Вярно че не можеш бързо да развържеш имота като стока на пазара,но както казах-добре подбран.То и депозита не мож го барна една година.А точно в близката година не се знае какво ще стане с хартиените пари.

Би ли обяснил това, че нещо не схващам. Кога един имот носи брутна и кога нетна доходоностност? 8-10% върху какво и за какъв период?

Аватар

Мнение от jordanpar » 02 Мар 2013, 20:11

Ами от рентиерство.как така как да носи пари един имот.8-10% имам в предвид на година спрямо покупната цена от наеми.И бруто имам в предвид че всеки си знае какъв данък според местоположението и общината ще плаща на този имот и дали наема ще бъде договорно формулиран и ще се плащат данъци на този доход.На какви хора ще се отдава под наем и какви евентуални щети ще има по имуществото.апартамент в курорт ли ще е,в голям град дългосрочно на студенти ли ще е.Всеки сам си преценява,има си глава на раменете.
За мен пари в банка единствения плюс е че ако нямаш идеята какво да ги правиш не им береш кахърите да са у вас в сейфа,а да живееш от лихва значи да имаш шестцифрени суми на депозит,че да си докарваш достойна сума месечно.
Земеделска земя ,който се усети допреди 5-6 години да прави доста декари масиви.В североизточна България вече цената на декар си е съвсем нормална по 1000 лева на декар,а на места в Добруджа от аренда се докарват по 140 лева на декар!!!!Така че който купи по 350 лева преди време вече си изкарва чисти лесни парички и от едни 100ина декара на година се очертава един добър приход без да правиш ти лично нищо.
Последна промяна jordanpar на 02 Мар 2013, 20:42, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Мар 2013, 20:41

jordanpar написа:Ами от рентиерство.как така как да носи пари един имот.8-10% имам в предвид на година спрямо покупната цена от наеми.И бруто имам в предвид че всеки си знае какъв данък според местоположението и общината ще плаща на този имот и дали наема ще бъде договорно формулиран и ще се плащат данъци на този доход.На какви хора ще се отдава под наем и какви евентуални щети ще има по имуществото.апартамент в курорт ли ще е,в голям град дългосрочно на студенти ли ще е.Всеки сам си преценява,има си глава на раменете.
За мен пари в банка единствения плюс е че ако нямаш идеята какво да ги правиш не им береш кахърите да са у вас в сейфа,а да живееш от лихва значи да имаш шестцифрени суми на депозит,че да си докарваш достойна сума месечно.

Това няма как да стане. Това би означавало, че за 10-12 години инвестицията в един апартамент се изплаща от наеми, което не може да стане. Ако си купиш апартамент за 100 000 лева трябва да го пуснеш на наем от 750 лева, за да ти носи, както ти казваш 8-10% върху покупната цена. Аз живея в чисто нова сграда, на 100 метра от метрото, с две големи тераси, ново обзавеждане, с гараж и плащам 560 лева наем. Първо този апартамент струва повече от 100 000 лева и второ наемът ми е с 200 лева по-малко от този, който трябва да носи 8-10% на година на собственика дори апартаментът да струваше 100 000 лева.

Аватар

Мнение от jordanpar » 02 Мар 2013, 20:50

Мен не ме интересува ти лично как си си ги сметнал и къде какво си купил.
Аз пък ще ти дам пример,че луксозен апартамент в един от най-предпочитаните от чужденци морски курорти в най-силната си година даде почти 15% от стойността си за цялата година отдаване под наем.Което не значи че всяка година е такава,но -шанс,късмет,добра инвестиция както искаш го наречи.
Така че,както вече изрично подчертах-добре подбран имот!!!!С трици маймуни не става работата.
Плюс това умението сам да си менажираш отдаването под наем,или пък както е приета практиката да делиш в туроператорска агенция 70/30 в тоя полза да ти намират подбрани туристи под наем,всеки сам си бере гайлето,аз не съм седнал тук да споря за неща които за мен са реалност.То ако можеше всеки да изкарва и от борсата нямаше да я има и смешната тема .Пишман да стане човек че е дал за пример нещо лично,веднага излизат хората с калкулаторите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Мар 2013, 21:02

jordanpar написа:Мен не ме интересува ти лично как си си ги сметнал и къде какво си купил.
Аз пък ще ти дам пример,че луксозен апартамент в един от най-предпочитаните от чужденци морски курорти в най-силната си година даде почти 15% от стойността си за цялата година отдаване под наем.Което не значи че всяка година е такава,но -шанс,късмет,добра инвестиция както искаш го наречи.
Така че,както вече изрично подчертах-добре подбран имот!!!!С трици маймуни не става работата.
Плюс това умението сам да си менажираш отдаването под наем,или пък както е приета практиката да делиш в туроператорска агенция 70/30 в тоя полза да ти намират подбрани туристи под наем,всеки сам си бере гайлето,аз не съм седнал тук да споря за неща които за мен са реалност.То ако можеше всеки да изкарва и от борсата нямаше да я има и смешната тема .Пишман да стане човек че е дал за пример нещо лично,веднага излизат хората с калкулаторите.

Теб не те интересува, но аз не съм го и казал, защото те интересува, а защото подкрепям това, което съм казал с аргументи. Що за неудачен пример си дал? Нали се сещаш, че колегата нито ще си купи луксозен апартамент, нито в един от най-предпочитаните от чужденци морски курорти, нито ще е в най-силната година. И кво се впрягаш, нали дискутираме :dunno:

Следваща

Назад към Извън Темата