Вълчи времена...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Вълчи времена...

Мнение от Демирев » 05 Мар 2013, 16:58

“Ще Ви разкажа една кратка историйка. Датата е 4 март 2013г, часът около 18. Вече прибрала дъщеря си от училище, се отправяме към дома. Честит понеделник!”
Това пише Лазура Шошева на страницата си в социалната мрежа "Фейсбук"
Случката, която младата жена описва, може да прозвучи и тривиално, но тя нагледно демонстрира до каква степен сме деградирали като народ. В текста, който ще прочетете по-долу Лазура декларира неговата достоверност и дори настоява да я повикат, за да свидетелства:

“Нищо необичайно - трамвайна спирка в центъра на София, чакащи, пешеходци и такива като мен - с автомобили. Като мен и като шофьора на Опел-а пред мен. Трамваят спира и отваря врати, чакащите се отправят към тях. Идилично. Точно това вбеси шофьора на Опела. Той чевръсто излезе от колата си, мина пред нея и стовари цялата си налична физическа сила върху господина с такето, който е на тротоара (вдясно). Дързостта на възрастния човек се заключаваше в това, че той не просто преминаваше пред Опел-а, той пресичаше пътя на гнева и агресията И това беше причината за тяхното демонстративно намесване в тази толкова досадна картина. Причината беше достатъчна шофьорът на Опела да излезе от колата си и да нанесе силен удар в лицето на господина с такето; беше достатъчна, за да му разбие носа и той да полети във въздуха; беше достатъчна, за да счупи очилата му, които са алтернативните му очи, без които, доколкото разбрах впоследствие, почти не вижда; беше достатъчна, за да ругае и да сплаши всички наоколо. Седна зад волана и просто продължи по пътя си. Господинът с такето, мисля представи се Захариев, има моите координати, а аз имам снимка на Опела. Поговорихме малко с него, събрахме парченцата от очилата, поне тези, които намерихме и се разделихме. Не прие да го закарам, вероятно заради шока. Остана треперещ на спирката да чака, но вече не трамвай - може би съдбата. Оказах се единственият му свидетел. Дори не съм се замислила какво и дали съм видяла. Аз бях там, видях и помня. Две дами коментираха, че аз съм „жена с дете” и, видиш ли, трябва да се пазя - ще добавя само, че съм жена в позицията на „просто човек”. Моля Ви, споделяйте тази снимка, за да достигне до повече хора, поне тук. Нека достигне и до шофьора на Опел-а. Нека се знае.”
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар

Re: Вълчи времена...

Мнение от Хаос » 05 Мар 2013, 19:03

а жената на снимката коя е?
уведомена ли е полицията?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 05 Мар 2013, 19:06

щом започнахме да посягаме на възрастни, жени и деца... надявам се типа с опела в следващите няколко месеца да получи всички сурови уроци на живота...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Мар 2013, 19:14

А бе цял ден си го мисля - овцете, преди да отвори трамвая врати ли са скокнали на платното ;)
И стига ви толкова.

Не отричам, че морално постъпката е под всякаква критика, но монетата винаги има две стани, че даже и три понякога ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 05 Мар 2013, 19:31

cod-cdbp написа:А бе цял ден си го мисля - овцете, преди да отвори трамвая врати ли са скокнали на платното ;)
И стига ви толкова.

Не отричам, че морално постъпката е под всякаква критика, но монетата винаги има две стани, че даже и три понякога ;)

Аха. Ами да допуснем че наистина е било така. Хората наистина са слезли на платното малко преди трамваят да е спрял.

И ти какво правиш? Слизаш и почваш да ги налагаш?

:kuku:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 05 Мар 2013, 20:00

И как селективно супермена с опел омегата е предпочел да се саморазправи с видимо лесен ''противник''.Възрастен господин с ХХ диоптър-класическа лесна жертва.
Ама утре ако осъмне с потрошена кола сигурно ще нададе вой в опел форума.и регистрационния номер се вижда като бял ден.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Мар 2013, 20:20

cod-cdbp написа:А бе цял ден си го мисля - овцете, преди да отвори трамвая врати ли са скокнали на платното ;)
И стига ви толкова.

Ех колега, 24 години "демокрация" не успяха да научат бг-драйвъра, че на зебра се спира. Колко ли още години ще трябват, за да няма такива истории??? Иди в която искаш страна (ЕС, Америка) и прелети покрай спирка, защото трамвая не е спрял и "овцете не са скокнали" на платното. Тук ако на платното се появи пешеходец (еле па дете), всички спират и го изчакват. Няма значение, с предимство ли е или не. Тук няма камери на всяка зебра, ама 99.9999999% от шофьорите спират. Какви монети, какви страни? Когато няма елементарно уважение, за какви страни говориш?

Агресията срещу безпомощни (възрастни, болни, инвалиди, деца) би трябвало да се наказва по-строго от закона, без право на намаляване срока и сделки в съда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 05 Мар 2013, 21:51

BMW_POWER написа:Ех колега, 24 години "демокрация" не успяха да научат бг-драйвъра, че на зебра се спира. Колко ли още години ще трябват, за да няма такива истории??? Иди в която искаш страна (ЕС, Америка) и прелети покрай спирка, защото трамвая не е спрял и "овцете не са скокнали" на платното. Тук ако на платното се появи пешеходец (еле па дете), всички спират и го изчакват. Няма значение, с предимство ли е или не. Тук няма камери на всяка зебра, ама 99.9999999% от шофьорите спират. Какви монети, какви страни? Когато няма елементарно уважение, за какви страни говориш?

Агресията срещу безпомощни (възрастни, болни, инвалиди, деца) би трябвало да се наказва по-строго от закона, без право на намаляване срока и сделки в съда.

Освен това съм виждал в Европа пешеходци без дори да са на пешеходна пътека и без да се оглеждат изобщо изневиделица да тръгват да пресичат улицата. И ти си с всичките крака на спирачката, но пешеходеца си е в правото и нищо не можеш да му кажеш. И всички спират. Ама ние сме още много назад и много комплексирани. Какво да се прави, където е минал сърпа и чука оправяне няма. А на шофера на Ръжделника ще кажа, първо да си купи кола по-скъпа от 499 евра и по-млада от уискито ми и тогава да се прави на мъж.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Мар 2013, 21:59

ukelichko написа:Освен това съм виждал в Европа пешеходци без дори да са на пешеходна пътека и без да се оглеждат изобщо изневиделица да тръгват да пресичат улицата. И ти си с всичките крака на спирачката, но пешеходеца си е в правото и нищо не можеш да му кажеш. И всички спират.

Как па реши, че са в правото си? Къде пресичат - в квартала, в центъра, на магистралата? Недейте така да говорите колкото да не е без хич... "по европата" хората много повече внимават как пресичат, но там са напълно наясно какво могат и какво - не могат. А това да могат да си пресичат където искат и когато искат и да скачат на улицата изневиделица - за първи път чувам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 05 Мар 2013, 22:12

Две неща
1) Има ли спиращ/намаляващ скоростта трамвай, колата трябва да спре!
2) И аз гледам тая снимка цял ден как се върти в нета ... И се питам колко манипулативни са хората и как share-ват нещо, което не се знае истина ли е НЕ е ли?! Представя им се една тъжна история и те хоп вече са съпричастни в нета, все едно както хранят сомалийчетата с лайкове или както има и една снимка за изчезнало малко момиченце, което е лъжа. Много странно хората се въвличат в нещо без да са запознати с детайлите... Viral-a е страшен :D
Последна промяна vlad0 на 05 Мар 2013, 22:21, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 05 Мар 2013, 22:19

Както писах и в предната подобна тема, да се надяваме, че ще го намерят, жената ще стане свидетел и ще му друснат ако не друга една сериозна глоба. Да работи после половин една година само за тва, па дано му дойде акъла.
Вчера на светофар за завой на ляво видях идващата от среща линейка, на която свети червен светофар и при светването на зелен сигнал за мен се забавих с около 5-6 секунди заради линейката...Нужно ли е да казвам колко клаксона се надуха...колко пъти се споменаха роднини и т.н. :banghead:
За пешеходни пътеки не ми се започва дори...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 05 Мар 2013, 22:36

Както и да погледнем при дадените факти /снимка/ се вижда едно най конкретно нещо въпросния господин с таке, който си е вперил погледа в орела по незнайна причина, по принцип има хора които палят от поглед, което е много лошо за тях най малкото е, че ще живеят по кратко, може човека с такето да е избачкал шофера и сега го е мернал как си му е реда а може и ......... безброй варианти.
Моето лично мнение е че двамата си знаят що е станало

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 05 Мар 2013, 23:24

Тва как по европата спират моментално на пешеходци е лееееко невярно. Скромният ми опит от германия в частност град хановер, няма дори зебри. Всичките пешеходни пътеки са или със светофари или са само очертания. С други думи ако искаш да пресечеш и нямаш светофар -чакаш трафика.
А относно физическата саморазправа, в съседната тема твърдите че ще гръмнете всеки оказал се в имота ви и нарушаващ личното ви пространство. Ако мислите да убивате всеки влязъл в двора, значи бихте ощамарили и някой който ви обиди, нагруби или просто не е на правилното място.
Абсолютно осъждам всяка проява на агресия спрямо хора и живи същества като цяло, но за съжаление дори повечето пишещи тук не сдържат нервите и ръцете си.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Мар 2013, 23:47

Petrolhead написа:Тва как по европата спират моментално на пешеходци е лееееко невярно. Скромният ми опит от германия в частност град хановер, няма дори зебри. Всичките пешеходни пътеки са или със светофари или са само очертания. С други думи ако искаш да пресечеш и нямаш светофар -чакаш трафика.
А относно физическата саморазправа, в съседната тема твърдите че ще гръмнете всеки оказал се в имота ви и нарушаващ личното ви пространство. Ако мислите да убивате всеки влязъл в двора, значи бихте ощамарили и някой който ви обиди, нагруби или просто не е на правилното място.
Абсолютно осъждам всяка проява на агресия спрямо хора и живи същества като цяло, но за съжаление дори повечето пишещи тук не сдържат нервите и ръцете си.

Ми ако знаеш закона няма как да те псуват и ругаят. Щото по закон, когато трамвай е спрял на спирка с отворени врати трябва да спреш на 1 метър зад него, както и при приближаване на пешеходна пътека трябва да намалиш и ако има пешеходци да ги пропуснеш. Ако всичко се прави както е, няма как някой да те напсува за това, че си му спрял на пешеходна пътека ;)
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е46 328i

Мнение от gogoGT » 06 Мар 2013, 0:22

Говорите за закони, а всеки втори иска да "ошамари" този с Опела!
Айде моля ви се, полицейщината ни е в кръвта, соц-задръстенизма още не си е тръгнал от България.
Аман от тъпи снимки с "невероятно" прочувствени послания в социалните мрежи!
Ако госпожата беше истинска "госпожа"..щеше да извика полиция и да
помогне на стареца, а не да снима и да се оплаква в нет-а.
Писна ми от псевдо патриоти и застъпници..такива където по цял ден
викат: "трябва да се направи това, трябва да се направи онова"..ми айййдее бе народе
направете го..нИдей спахте..
А това, че всички искаме да живеем в Европейска страна, но чакаме някой да ни е направи наготово...какво мислите?
или си пресичате както си знаете, а искате шофьорите да се съобразяват с вас?..а през следващият ден
вие сте зад волана и всички ви пречат?

Следваща

Назад към Извън Темата