Фиш за каране на дневни светлини
Модератор: Общи модератори
Фиш за каране на дневни светлини
Ето до къде я стигнахме в тая държава. да ми пишат фиш за това че "не карам на фарове."
- "Ама г'н полицай .. аз дъм с дневни светлини ?"
- "За мен сте без нищо затова фиш 20лв."
Как ви се струва това ?
Защо не спират X5-ците които карат с дневни свтлини. а спират по-старите BMW-та?
Какво мога да направя в този случай ??
някой с подобни "преживявания" с родната "полиция" ??
се ми е тая за тея 20лв... толкова ми бенза за 20 дена
ма все пак ...
п.с.
Нужно ли е да коментирам че във фиша пише че съм нарушил чл. 6 ал.1 от зздп ?
т.е. неспазване на знаците ?
- "Ама г'н полицай .. аз дъм с дневни светлини ?"
- "За мен сте без нищо затова фиш 20лв."
Как ви се струва това ?

Защо не спират X5-ците които карат с дневни свтлини. а спират по-старите BMW-та?
Какво мога да направя в този случай ??
някой с подобни "преживявания" с родната "полиция" ??

се ми е тая за тея 20лв... толкова ми бенза за 20 дена

п.с.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Фиш за каране на дневни светлини
С какви точно "дневни светлини" си карал?
същите като в подпис ти 
п.с.
монтирани са в сервиз, с релета за автоматично пускане и т.н.

п.с.
монтирани са в сервиз, с релета за автоматично пускане и т.н.
Оуууу .. като загледах по-добре фиша нарушението е "по чл. 6 ал 1 във връзка с чл183 параграф 2 под параграф 3"
според това което пише тук http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt
Чл. 183. (2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв.
водач, който:
3. не спира на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с
предимство!", неправилно се включва в движението, неправилно се престроява,
неправилно изпреварва или не спазва предимството на друг участник в движението;
Евала бе полиция ..
дали да не се върна сега при ония и да го питам за какво точно ми е писал акт и дали знае
според това което пише тук http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt
Чл. 183. (2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв.
водач, който:
3. не спира на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с
предимство!", неправилно се включва в движението, неправилно се престроява,
неправилно изпреварва или не спазва предимството на друг участник в движението;
Евала бе полиция ..
дали да не се върна сега при ония и да го питам за какво точно ми е писал акт и дали знае

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Mollov написа:С какви точно "дневни светлини" си карал?
Каза че е карал с "angel eyes"...... Колега hackman няма как да ти пише акт за каране без "дневни светлини" напиши повече подробности като напрмер кой КАТ длъжност на лицето което те спряло и т.н къде точно...Нарочно ти е писал фиш за да не може да се обжалва иначе LED angel eyes надвишават минималните изисквания за дневни светлини
hackman написа:Евала бе полиция ..
Колега няма да си нито първата нито последната а поредната жертва на "българската" милиция ! Не се ядосвай закона защитава тези "индивиди" с шапки да правят своеволия на воля....

- rhase
- младши ентусиаст
-
Разясни малко случая, как те спряха, кога те спряха. Често ми се случва да видя колеги каращи в тъмното само на Рингове - "щот изглежда яко".
Дай подробности, че иначе темата е малко: "Чакайте да ви кажа кво стана вчера". Ако си карал на рингове нищо чудно. През ден се дискутира тази тема.
п.с. А точно вчера са спирали бая Х5-ци, заради случващи се неща в страната.
Най-вероятно можеш да пиеш една студена вода.
Подобни преживявания сме имали доста от нас
Дай подробности, че иначе темата е малко: "Чакайте да ви кажа кво стана вчера". Ако си карал на рингове нищо чудно. През ден се дискутира тази тема.
п.с. А точно вчера са спирали бая Х5-ци, заради случващи се неща в страната.

hackman написа:Какво мога да направя в този случай ??
някой с подобни "преживявания" с родната "полиция" ??![]()
се ми е тая за тея 20лв... толкова ми бенза за 20 денама все пак ...
п.с.
Най-вероятно можеш да пиеш една студена вода.
Подобни преживявания сме имали доста от нас

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Еинджъл айса не е сертифициран още като дневни светлини, доколкото знам. Особено тия, които са афтърмаркет. Да не говорим пък, че като слагаш афтърмаркет ейнджъл, нарушаваш закона като правиш "незаконна модификация на автомобила". Демек, ако не си с Ф01 и нагоре, не си мисли, че ейнджъла се смятат за дневни светлини. Аз затова си активирах дългите на процент.
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
На 23.02. около 11,30 на "Тракия" между Чирпан и връзката от Плодовитово посока София ме спряха с аргумента, че не съм с вкл. светлини.
Аз съм с CCFL angel eyes и твърдя, че се виждат достатъчно добре и достатъчно от далече... На вс. мои възражения ми се присмяха и ми писаха и на мен фиш за 20лв. - т.е. необжалваем......
Да, карах само на еънджъли, но........платих си 20те лева, още ме е яд....и кво от това.....
Аз съм с CCFL angel eyes и твърдя, че се виждат достатъчно добре и достатъчно от далече... На вс. мои възражения ми се присмяха и ми писаха и на мен фиш за 20лв. - т.е. необжалваем......
Да, карах само на еънджъли, но........платих си 20те лева, още ме е яд....и кво от това.....

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Наскоро карайки за рислакия манастир ме спират в Кочериново.Карам с включени ангелски очи.Господин милиционерът ми вика това ли са ти късите?казвам не,това са ми дневните светлини. И като взе да ми разяснявам как съм нарушение,че това не ми било фабрично и т.н. Казвам по-новите бмв-та го има тъщото и не ги спирте,но той си знаеше неговото.Както и да е ,до фиш не се стигна. Същия проблем ми се случи в благоевград.В софия не са ме спирали за това че карам само с ринговете.
ilia1984 написа:Mollov написа:С какви точно "дневни светлини" си карал?
Каза че е карал с "angel eyes"...... Колега hackman няма как да ти пише акт за каране без "дневни светлини" напиши повече подробности като напрмер кой КАТ длъжност на лицето което те спряло и т.н къде точно...Нарочно ти е писал фиш за да не може да се обжалва иначе LED angel eyes надвишават минималните изисквания за дневни светлини
Да с "angel eyes" но не LED а CCFL
Иначе "нарушението" стана днес в 09:35 на алея яворов от семинарията към телевизионната кула .. нали се сещатате винаги висят куки там на ъгала при трамвая.
Странно как всеки ден минавам от там за работа .. вски ден там има полицай .. от влизането на закона в сила .. нищо .. и днес .. ХОП .. глоба за без фарове.

а иначе длъжностното лице е "мл. автоконтрольор" Пламен Стонев (долкото мога да разбера от грозния почек .. по зле и от на лекар).
Интересно ми е .. ако си платя акта ей сега .. през онлайн банкирането .. какво ще стане като фиша не е заведен още в системата им .. т.е. не съществува още ..
согурно няма да се плати и после ще има "системата каза НЕ"

п.с.
Утре ще спра при който полицай се е загнездил там .. и ще си дам документиите за фиш

doncheff написа:Еинджъл айса не е сертифициран още като дневни светлини, доколкото знам. Особено тия, които са афтърмаркет. Да не говорим пък, че като слагаш афтърмаркет ейнджъл, нарушаваш закона като правиш "незаконна модификация на автомобила". Демек, ако не си с Ф01 и нагоре, не си мисли, че ейнджъла се смятат за дневни светлини. Аз затова си активирах дългите на процент.
Ако упрем до закона за "незаконна модификация на автомобила" .. то целия тунинг бизнез е незаконен

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
MORSKIa написа: На вс. мои възражения ми се присмяха и ми писаха и на мен фиш за 20лв. - т.е. необжалваем......
Wellcome to Bulgaristan

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абе гледайте на какво се подписвате. Нали при съставянето на АКТ за нарушение текста е изписан на него.
Отделно за дневни светлини могат да се класират такива с мощност 21 Вата.
Отделно за дневни светлини могат да се класират такива с мощност 21 Вата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
MORSKIa написа:На 23.02. около 11,30 на "Тракия" между Чирпан и връзката от Плодовитово посока София ме спряха с аргумента, че не съм с вкл. светлини.
мен не ми е за 20-те лева ..
а за тъпата малоумщина на родната полиция и това че някой днес е излезнал за "точки" или "фишчета" и прави бройка и спира за квот му падне !!!!
утре ще ми напишат фиш за това че не съм си избръснал то***те