Фиш за каране на дневни светлини

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Фиш за каране на дневни светлини

Мнение от hackman » 06 Мар 2013, 11:12

Ето до къде я стигнахме в тая държава. да ми пишат фиш за това че "не карам на фарове."
- "Ама г'н полицай .. аз дъм с дневни светлини ?"
- "За мен сте без нищо затова фиш 20лв."

Как ви се струва това ? :banghead:

Защо не спират X5-ците които карат с дневни свтлини. а спират по-старите BMW-та?

Какво мога да направя в този случай ??
някой с подобни "преживявания" с родната "полиция" ?? :dummy:

се ми е тая за тея 20лв... толкова ми бенза за 20 дена :mhihi: ма все пак ...

п.с.
Нужно ли е да коментирам че във фиша пише че съм нарушил чл. 6 ал.1 от зздп ?
т.е. неспазване на знаците ?
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Фиш за каране на дневни светлини

Мнение от Mollov » 06 Мар 2013, 11:28

С какви точно "дневни светлини" си карал?

Потребител
Аватар

Мнение от hackman » 06 Мар 2013, 11:28

същите като в подпис ти :mhihi:

п.с.
монтирани са в сервиз, с релета за автоматично пускане и т.н.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от hackman » 06 Мар 2013, 11:35

Оуууу .. като загледах по-добре фиша нарушението е "по чл. 6 ал 1 във връзка с чл183 параграф 2 под параграф 3"

според това което пише тук http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt

Чл. 183. (2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв.
водач, който:
3. не спира на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с
предимство!", неправилно се включва в движението, неправилно се престроява,
неправилно изпреварва или не спазва предимството на друг участник в движението;

Евала бе полиция ..

дали да не се върна сега при ония и да го питам за какво точно ми е писал акт и дали знае :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 06 Мар 2013, 11:40

вероятно афтърмаркет "овнешки очи"? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 06 Мар 2013, 11:47

Mollov написа:С какви точно "дневни светлини" си карал?

Каза че е карал с "angel eyes"...... Колега hackman няма как да ти пише акт за каране без "дневни светлини" напиши повече подробности като напрмер кой КАТ длъжност на лицето което те спряло и т.н къде точно...Нарочно ти е писал фиш за да не може да се обжалва иначе LED angel eyes надвишават минималните изисквания за дневни светлини

hackman написа:Евала бе полиция ..

дали да не се върна сега при ония и да го питам за какво точно ми е писал акт и дали знае :dummy:

Колега няма да си нито първата нито последната а поредната жертва на "българската" милиция ! Не се ядосвай закона защитава тези "индивиди" с шапки да правят своеволия на воля.... :no:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 06 Мар 2013, 11:54

Разясни малко случая, как те спряха, кога те спряха. Често ми се случва да видя колеги каращи в тъмното само на Рингове - "щот изглежда яко".
Дай подробности, че иначе темата е малко: "Чакайте да ви кажа кво стана вчера". Ако си карал на рингове нищо чудно. През ден се дискутира тази тема.

п.с. А точно вчера са спирали бая Х5-ци, заради случващи се неща в страната.
:bchug:

hackman написа:Какво мога да направя в този случай ??
някой с подобни "преживявания" с родната "полиция" ?? :dummy:

се ми е тая за тея 20лв... толкова ми бенза за 20 дена :mhihi: ма все пак ...

п.с.
Нужно ли е да коментирам че във фиша пише че съм нарушил чл. 6 ал.1 от зздп ?
т.е. неспазване на знаците ?

Най-вероятно можеш да пиеш една студена вода.
Подобни преживявания сме имали доста от нас :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 06 Мар 2013, 11:56

Еинджъл айса не е сертифициран още като дневни светлини, доколкото знам. Особено тия, които са афтърмаркет. Да не говорим пък, че като слагаш афтърмаркет ейнджъл, нарушаваш закона като правиш "незаконна модификация на автомобила". Демек, ако не си с Ф01 и нагоре, не си мисли, че ейнджъла се смятат за дневни светлини. Аз затова си активирах дългите на процент.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 06 Мар 2013, 11:58

На 23.02. около 11,30 на "Тракия" между Чирпан и връзката от Плодовитово посока София ме спряха с аргумента, че не съм с вкл. светлини.
Аз съм с CCFL angel eyes и твърдя, че се виждат достатъчно добре и достатъчно от далече... На вс. мои възражения ми се присмяха и ми писаха и на мен фиш за 20лв. - т.е. необжалваем......

Да, карах само на еънджъли, но........платих си 20те лева, още ме е яд....и кво от това..... :censored:
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 06 Мар 2013, 11:59

Наскоро карайки за рислакия манастир ме спират в Кочериново.Карам с включени ангелски очи.Господин милиционерът ми вика това ли са ти късите?казвам не,това са ми дневните светлини. И като взе да ми разяснявам как съм нарушение,че това не ми било фабрично и т.н. Казвам по-новите бмв-та го има тъщото и не ги спирте,но той си знаеше неговото.Както и да е ,до фиш не се стигна. Същия проблем ми се случи в благоевград.В софия не са ме спирали за това че карам само с ринговете.

Потребител
Аватар

Мнение от hackman » 06 Мар 2013, 12:01

ilia1984 написа:
Mollov написа:С какви точно "дневни светлини" си карал?

Каза че е карал с "angel eyes"...... Колега hackman няма как да ти пише акт за каране без "дневни светлини" напиши повече подробности като напрмер кой КАТ длъжност на лицето което те спряло и т.н къде точно...Нарочно ти е писал фиш за да не може да се обжалва иначе LED angel eyes надвишават минималните изисквания за дневни светлини

Да с "angel eyes" но не LED а CCFL

Иначе "нарушението" стана днес в 09:35 на алея яворов от семинарията към телевизионната кула .. нали се сещатате винаги висят куки там на ъгала при трамвая.
Странно как всеки ден минавам от там за работа .. вски ден там има полицай .. от влизането на закона в сила .. нищо .. и днес .. ХОП .. глоба за без фарове. :banghead:

а иначе длъжностното лице е "мл. автоконтрольор" Пламен Стонев (долкото мога да разбера от грозния почек .. по зле и от на лекар).

Интересно ми е .. ако си платя акта ей сега .. през онлайн банкирането .. какво ще стане като фиша не е заведен още в системата им .. т.е. не съществува още ..
согурно няма да се плати и после ще има "системата каза НЕ" :mhihi:

п.с.
Утре ще спра при който полицай се е загнездил там .. и ще си дам документиите за фиш :mhihi: сам .. ей така .. как ми се иска да го запиша .. ама е забранено да се снима полиция ...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от hackman » 06 Мар 2013, 12:04

doncheff написа:Еинджъл айса не е сертифициран още като дневни светлини, доколкото знам. Особено тия, които са афтърмаркет. Да не говорим пък, че като слагаш афтърмаркет ейнджъл, нарушаваш закона като правиш "незаконна модификация на автомобила". Демек, ако не си с Ф01 и нагоре, не си мисли, че ейнджъла се смятат за дневни светлини. Аз затова си активирах дългите на процент.

Ако упрем до закона за "незаконна модификация на автомобила" .. то целия тунинг бизнез е незаконен :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 06 Мар 2013, 12:04

MORSKIa написа: На вс. мои възражения ми се присмяха и ми писаха и на мен фиш за 20лв. - т.е. необжалваем......

Да, карах само на еънджъли, но........платих си 20те лева, още ме е яд....и кво от това..... :censored:

Wellcome to Bulgaristan :bang: Колеги явно жертвите на пътните полицай са много .Нека да направим отделна тема и да съберем всички беззакония на родното МВР на едно място .Във форума има доста колеги адвокати нека да напишем едни общи указания как да действаме при неправомерно съставени актове и фишове

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 06 Мар 2013, 12:06

Абе гледайте на какво се подписвате. Нали при съставянето на АКТ за нарушение текста е изписан на него.
Отделно за дневни светлини могат да се класират такива с мощност 21 Вата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар

Мнение от hackman » 06 Мар 2013, 12:06

MORSKIa написа:На 23.02. около 11,30 на "Тракия" между Чирпан и връзката от Плодовитово посока София ме спряха с аргумента, че не съм с вкл. светлини.
Аз съм с CCFL angel eyes и твърдя, че се виждат достатъчно добре и достатъчно от далече... На вс. мои възражения ми се присмяха и ми писаха и на мен фиш за 20лв. - т.е. необжалваем......

мен не ми е за 20-те лева ..

а за тъпата малоумщина на родната полиция и това че някой днес е излезнал за "точки" или "фишчета" и прави бройка и спира за квот му падне !!!!

утре ще ми напишат фиш за това че не съм си избръснал то***те :banghead:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата