Въпрос относно пълно авто каско
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
Въпрос относно пълно авто каско
Искам да попитам когато стане ПТП и КАТ напишат в портокола "каране с несъобразена скорост на видимо мокър път" от застрахователната агенция дали ще признаят щетите по колата. Няма други участници в ПТП-то и колата не е много ударена на пръв поглед.
Мерси.
Мерси.

- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
Re: Въпрос относно пълно авто каско
Ако имаш ПЪЛНО каско БИ ТРЯБВАЛО да я признаят. На мен са ми я признавали такава щета за две гуми и две джанти - Шофиране с несъобразена с пътните условия скорост. Все пак пълното каско е за това - като `и направиш нещо на колата - те да ти я оправят.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Стига да не си употребявал алкохол, всичко трябва да е ок.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- rhase
- младши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Стига да не си употребявал алкохол, всичко трябва да е ок.

- hoolie
- Потребител
-
Колата е служебна и я караше един шофьор, не съм я карал аз. Нямало е употреба на алкохол, но него преди 6 месеца го хванаха с алкохол и го осъдиха, 3 месеца без книжка и 6 пробация. Тва дали може да се отрази нещо?

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Не би трябвало, нали към момента не е наказан, така че ще трябва да платят.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
hoolie написа:Колата е служебна и я караше един шофьор, не съм я карал аз. Нямало е употреба на алкохол, но него преди 6 месеца го хванаха с алкохол и го осъдиха, 3 месеца без книжка и 6 пробация. Тва дали може да се отрази нещо?
Не може да се отрази. Все пак в в протокола от кат пише, че водача не е употребил алкохол.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Прегледайте договора със застрахователя. Там си пише, а квото не пише няма как да се досетиш - следователно не си виновен за това. Чувал съм, че някой застрахователи се опитват да се измъкнат с тезата, че си чест нарушител или участващ в ПТП - ако примерно за година имаш участие в 3 ПТП-та
И все пак не би трябвало предишното нарушение да има роля в тази ситуация според мен. Нарушил си закон - платил си си, наказан си

И все пак не би трябвало предишното нарушение да има роля в тази ситуация според мен. Нарушил си закон - платил си си, наказан си

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Всичко е според зависи. Всички мнения тук са неточни, единствено общите условия на застраховката може да ти дадът отговор. Пълно авто касто е маркетингов термин, значението при различните застрахователи е различно ... при едни пълното включва примерно палеж на колата при други не. За жалост общите условия са писани да защитава техните интереси, а не твойте. Да не говорим, че при застраховка каско която бях правил имаше клауза, че застраховката не важи ако щетите са на паркинг
Чети внимателно, консултирай се с адвокат ако е необходимо и действаш. Дори и да ти признаят има едно изчакване което пак е различно при застрахователите ...
Казус: повечето които си бяха застраховали домовете против земетресение миналата година останаха без обезщетение, защото земетреснието било леко и % на разрушения в домовете не покривал минимума, а реално всички стени са ти напукани сериозно. Майстор влиза и му оставяш 1-2000 лв за ремонт, а после чинно пак си правиш застраховка. Това е просто пример как са изпипани нещата.

Казус: повечето които си бяха застраховали домовете против земетресение миналата година останаха без обезщетение, защото земетреснието било леко и % на разрушения в домовете не покривал минимума, а реално всички стени са ти напукани сериозно. Майстор влиза и му оставяш 1-2000 лв за ремонт, а после чинно пак си правиш застраховка. Това е просто пример как са изпипани нещата.
- hoolie
- Потребител
-
Колата вече е в сервиза на Балкан стар. Малко имахме спорове със застрахователя в Армеец, но после се съгласи, че ще изплати щетата. Добре че имаме около 35-40 неща застраховани при тях иначе със сигурност нямаше да искат да я оправят колата.

10 мнения
• Страница 1 от 1