Съвет за телефон Galaxy S Advance vs HTC Desire X

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Съвет за телефон Galaxy S Advance vs HTC Desire X

Мнение от c7aH4eB » 14 Мар 2013, 18:22

Здравейте колеги. Най-вероятно скоро при подновяване на договора ми ще си взема и нов телефон. Колебая се между тези 2 телефона. Доколкото ги гледах, сравнявах имат някой разминавания и не мога да се реша кой да е. Повече се клоня към HTC понеже преди не харесвах интерфейса на Самсунгите, обаче сега с тоя андройд почти всичко е еднакво и Адванса изглежда добре. Бихте ли споделили някое мнение, за което съм ви благодарен предварително.
http://www.phonearena.bg/phones/compare ... /7453,6873 тук са сравнени 2та модела
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Re: Съвет за телефон Galaxy S Advance vs HTC Desire X

Мнение от jordanpar » 14 Мар 2013, 18:35

В момента съм със Самсунг с 4.1.2 Андроид.Преди това имах ХТЦ.Преди да погледна характеристиките щях да ти кажа да вземеш ХТЦто,но определено има доста пропуски спрямо Самсунга.Самсунга има и предна камера никак не лоша /едно от нещата които ме склониха аз да си взема моя,все пак смартфон без възможности за видеоразговори през 2013 ми се струва смешно/,видеоформатите му са по-актуални,16 ГБ вътрешна,има си и РОМ.
При мен аз си качих тази версия на андроид.Доволен съм от джели бийна.Качеството на снимките не ми харесва толкова колкото би ми се искало.Преди ползвах иГо за навигация,сега съм с Навигон,еднакво съм доволен и от двата софтуера,гпс-а на телефона е бърз и за 10-15 секунди ме позиционира,ако разбира се е ползван наскоро.
Иначе винаги съм бил почитател на дизайна на ХТЦ,материалите са им по-здраво изглеждащи в ръката,но тези модели,които ме устройват като екстри са винаги над сумата която ми се дава за тях.
Другото при тези и двата телефона е мини-сим картата.Да го имаш впредвид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 14 Мар 2013, 20:51

Взимай Samsung-a, най-малкото заради версията на Android-a!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 14 Мар 2013, 21:00

http://toptechnika.com/GSM/gsmallview Привет колега , не ти пиша конкретно по темата но може да погледнеш тези на Алвю . Аз сьм с P4 ДУО и по параметри и цена бие това което мислиш да си купиш. Тел. е перфектен и вече половин година нямам никакви грижи , работи без проблеми :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 15 Мар 2013, 2:50

Ако ще взимаш куче марка, направо си я поръчай от китай.
Няма за какво да плащаш горница на бг прекупвачите.
Иначе по темата, вземи самсунга.
Може би заради повечето поддръжка и опции да му смениш какво ли не.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 15 Мар 2013, 13:38

Скоро и аз се чудех дали да не си взема HTC'то главно заради добрата цена спрямо екстрите и приятния външен вид.
Ходих да го разгледам на живо в един магазин и нещо не ме грабна като цяло... между него и самсунга обаче може би бих го взел. Просто съм страшно предубеден към всякаква техника с надпис Samsung.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 18 Мар 2013, 22:26

bam-bam написа:Ако ще взимаш куче марка, направо си я поръчай от китай.
Няма за какво да плащаш горница на бг прекупвачите.
....

Винаги съм се чудил защо има такъв неистов стремеж да се демонстрира абсолютна некомпетентност, независимо за какво иде реч...
Едно малко ревю, надявам се за размисъл :winky: .
Ще оставя форумната интелигентност да разкрие къде е производителят...
пп: Вярвам е въпрос на чиста случайност в тази страна да се произвежда и Nokia :mhihi:

Аватар

Мнение от jordanpar » 18 Мар 2013, 22:40

Е китайски е телефона,какво общо има с нокиа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 18 Мар 2013, 22:44

" Винаги съм се чудил защо има такъв неистов стремеж да се демонстрира абсолютна некомпетентност, независимо за какво иде реч..."

Аватар

Мнение от jordanpar » 18 Мар 2013, 22:48

Що за подход,като имаш инфо светни ни за тези ''уникални'' и евтини телефони.Аз виждам каквото пише и си казвам ''Телефона е китайски''.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i E39 98'

Мнение от zebo_ » 18 Мар 2013, 23:13

За мен,Адванса е по-добър,просто е по-висок клас от НТС-то.Единственото гадно за мен на самсунга е Binary Counter-а,който ако не руутваш или флашваш телефона с друг ром,освен стоковия(тоест версията на андроида),няма да ти пречи,но все пак може да се избягва,включително за самсунга по-бързо ще излизат ъпдейти.Виж,че екрана на самсунга е Super AMOLED,докато на НТС-то е ТFT.Хубавото на НТС-то е,че има Beats Audio високоговорители,което означава,че ще е мноого добър звука от телефона,стига да слушаш музика с хубаво качество.Най-добре си вземи Galaxy S3 или сега излиза и Galaxy S4,да,по-скъпи са,но са по-хубави телефони.Аз ти препоръчвам да вземеш Самсунга,за мен е по-добър телефон.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 18 Мар 2013, 23:39

В нас се размята един Galaxy S Advance и преди малко го проверих за нова версия, но си седи на 2.3.6 Как качвате 4.х.х. ?

Аватар

Мнение от jordanpar » 18 Мар 2013, 23:48

Влизаш в рекавъри режима,предварително инсталирана версия на желания андроид на паметта на телефона/грешка на езика,архив файл на андроида/,както и версия на гугъл плей.Комбинация от копчето за волумето,бутона хоум и бутона за включване--виж за твоя модел как точно.Появява ти се иконка на андроид човечето със софтуер бокс,навигираш с бутона на волумето и потвърждаваш с хоума.После ребутваш и готово.Абе най добре виж някой андроид форум.Не е трудно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 19 Мар 2013, 1:33

Владо написа:" Винаги съм се чудил защо има такъв неистов стремеж да се демонстрира абсолютна некомпетентност, независимо за какво иде реч..."

Аз пък винаги съм се чудил, как някой "компетентен" все се намира да ти покаже колко си "тъп", че не си си купил нещо менте/боклук.
Има тонове писано за тези ментета/боклуци.
Ония ден в дата.бг четох как на някой му се прецаквала батерията, зарежда до 50-60 % и после нещо дефекти, ама написал темата галакси С3 и леко забравил да спомене, че е менте ;)
И хората не знаят за този проблем при С3, но те не знаят и че тела бил менте и О каква изненада, като той го спомена.
Та, ако ти препоръчваш на твои познати да си купуват ментета, значи нещо ги мразиш или имаш да им връщаш :D
Пък, ако толко си запознат, влизаш в андроид форума и почваш да им обясняваш на "балъците" колко са смотани и що не си накупят всички ментета/боклуци.
Някой в друга тема го спомена по колко живот имат тези ментета/боклуци.
Аз също имам наблюдения (последния таблет китайски(привилег) при инсталиране на 1 приложение от маркета не може да браузваш да избереш второ, иначе и той имаше ЯКИТЕ параметри братче, ама на лист хартия! )
И тъй .... мерси ти за съвета, ама ще го прескоча, че искам тел-а ми да кара повече от 2-3 месеца живот.
Следващия път като решиш да даваш акъл, гледай да е с някакви факти, а не заучени глупави фрази :wave:
Изображение

Назад към Извън Темата