Шофьорска книжка.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Шофьорска книжка.

Мнение от Krasimir19 » 16 Мар 2013, 17:39

Здравейте колеги. Та знаете ли дали при нарушение в България дали могат да ми вземат шофьрскат книжка след като е от страна която не е в Европейския съюз? Доколкото съм чувал, от Англията шофьрските книжки не ги пипали. Шофьорската книжка е от Норвегия. Та ако има някой навътре със тези неща моля да сподели, важно е. Благодаря ви предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Шофьорска книжка.

Мнение от DLVasilev » 16 Мар 2013, 20:17

Имам един колега македонец с македонска си книжка и има над 50 актта и никой не може да го пипне :mhihi:
-Охооо, ти знаеш ли сега ние за какво те спираме? Я дай тука документите...Е сега едно актче и ще ти дойде акъла
-Ок
-А! Ма каква е тая книжка, що е такава
-Пиши бе! Нали искаше да пишеш, пиши! :mhihi:
-Приятен ден и внимавай :mhihi:
и така всеки път. Последния път му писаха фиш и той го запали пред тях и нищо
Не би трябвало с която и да е книжка от чужда страна да имаш проблем. Единственото условие е да нямаш българско гражданство ако си с чужда книжка ;)
Изображение
ATR-42/72

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 16 Мар 2013, 20:33

Я мини само веднъж на червено или на пешеходна в Румъния с наша книжка да видим как ще ги палите фишовете... ;)
Това с Македонеца нещо не се връзва защото при нас има взети Сръбски,Румънски,Гръцки тефтери така че спазвайте доколкото можете и не се правете на мъже че понякога книжката ти е най-малкия проблем.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 16 Мар 2013, 20:53

boksioraE39 написа:Я мини само веднъж на червено или на пешеходна в Румъния с наша книжка да видим как ще ги палите фишовете... ;)
Това с Македонеца нещо не се връзва защото при нас има взети Сръбски,Румънски,Гръцки тефтери така че спазвайте доколкото можете и не се правете на мъже че понякога книжката ти е най-малкия проблем.

Ела да те запозная с него и да се увериш сам :winky:
Аз няма да си измислям. Видял съм го с очите си ито няколко пъти, така, че не си правете труда да ме убеждавате в противното ;)
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krasimir19 » 16 Мар 2013, 21:05

DLVasilev написа:Имам един колега македонец с македонска си книжка и има над 50 актта и никой не може да го пипне :mhihi:
-Охооо, ти знаеш ли сега ние за какво те спираме? Я дай тука документите...Е сега едно актче и ще ти дойде акъла
-Ок
Не би трябвало с която и да е книжка от чужда страна да имаш проблем. Единственото условие е да нямаш българско гражданство ако си с чужда книжка ;)

С Българско гражданство съм си и нямам никакво намерение умишлено да нарушавам законите. Питам чисто информативно. Доколкото разбрах Българите в Англия които си са били с Българско гражданство, също не са им правили проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 16 Мар 2013, 21:09

Krasimir19 написа:
DLVasilev написа:Имам един колега македонец с македонска си книжка и има над 50 актта и никой не може да го пипне :mhihi:
-Ок

С Българско гражданство съм си и нямам никакво намерение умишлено да нарушавам законите. Питам чисто информативно. Доколкото разбрах Българите в Англия които си са били с Българско гражданство, също не са им правили проблем.

Не би трябвало да имаш проблем според мен
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 17 Мар 2013, 14:31

Норвежките документи в България не ги пипат.
Българските там - също.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krasimir19 » 17 Мар 2013, 21:53

intention написа:Норвежките документи в България не ги пипат.
Българските там - също.

От опит, Българските книжки ги пипат. За 2 години я взеха на един колега защото караше в нетрезвено състояние.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 19 Мар 2013, 11:46

За алкохол и превишение над 50 км/ч прибират всякакви във всички европейски държави. Въпросният македонец явно не е правил чак такива нарушения. Възможно е и на полицаите да не им се е занимавало, че не е чак толкова проста процедурата.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 19 Мар 2013, 22:20

Georgieff написа:За алкохол и превишение над 50 км/ч прибират всякакви във всички европейски държави. Въпросният македонец явно не е правил чак такива нарушения. Възможно е и на полицаите да не им се е занимавало, че не е чак толкова проста процедурата.

За алкохол не са го спирали иначе за превишена скорост колкото щеш и нищо
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 19 Мар 2013, 23:06

Аз самия карам с немска книжка. Изкарах я докато живеех там и върнах българската и сега си продължавам с нея понеже е безсрочна. Честно казано мисля, че не могат да ми я вземат, понеже не е издадена от държавата България и нямат такива права, а и в Германия доколкото знам е така - не отнемат чужди книжки, но пък глобите в такива случаи са доста по-солени за да компенсират донякъде. Дори един веднъж като ме спря тук и го попитах дали мога да си взема българската книжка ми отговори "може, но трябва да върнеш тая, а по-добре си карай с нея, че поне не можем да ти я вземем". :shock: :lol: Но може просто да не е бил запознат. Спирали са ме много пъти и като я видят полицаите и "ъъъъъ, българска нямаш ли, кво да я правя тая?" :) И така обикновено минавам. Вчера пак ме спряха и тоя гледа лепенките на стъклото и вика "другото виждам, че е ок, дай само книжката да видя". Давам немската и той "дай лична карта, ква е тая книжка" и ми я върна. Дадох му картата, отиде до патрулката, провери нещо по телефона и след 2 минути ми я върна и ми пожела "приятен път". Но реално смятам, че няма проблем да ми друснат някой акт, понеже си имам българска лична карта и постоянен адрес тук.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Мар 2013, 23:19

Georgieff написа:За алкохол и превишение над 50 км/ч прибират всякакви във всички европейски държави. Въпросният македонец явно не е правил чак такива нарушения. Възможно е и на полицаите да не им се е занимавало, че не е чак толкова проста процедурата.

Е и аз има един познат с английска книжка и английски номер и кара все едно не съществуват камери и полиция.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 20 Мар 2013, 15:24

В Европа до 1 година след адресната ти регистрация трябва да си смениш книжката с местна. Ако не го направиш, следва глоба. В БГ явно на никой не му дреме за това.
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е70 35sd
Мечтае да кара: x5 m50d
Детайли за колата: много хубава,много гиздава

Мнение от smeltera » 25 Мар 2013, 10:33

За Европа не знам но в Германия трябва да си смениш рег.номер на колата или самата кола с немска ,а за книжката не е задължително даже можеш да работиш като шофер.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Мар 2013, 11:28

Ако не е много тъп полицая, може да то вземе книжката. Може и актове да пише и имаш да плащаш, дали и кога ще платиш е друг въпрос, но ти висят. За взимане, взимат за алкохол или нещо сериозно, нищо , че не е българска. Само точки не могат, да ти взимат, което е плюс. Българска книжка се сменя, ако искаш в чужбина, при престои над 6 месеца или година беше, ако си постоянно пребиваващ в другата държава. Ако не се смени, е задължително поне да се регистрираш в тяхния кат, така вече да идват глобите им. Прави се едно от двете, ако не се направи нищо има мн яки глоби на място! Всичко това е на база личен опит и такъв на приятели, не чух и разбрах. За номера на колата, са още по сериозни глобите, но това е пак само ако си постоянно пребиваващ там.

Следваща

Назад към Извън Темата