Шофьорска книжка.
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Шофьорска книжка.
Здравейте колеги. Та знаете ли дали при нарушение в България дали могат да ми вземат шофьрскат книжка след като е от страна която не е в Европейския съюз? Доколкото съм чувал, от Англията шофьрските книжки не ги пипали. Шофьорската книжка е от Норвегия. Та ако има някой навътре със тези неща моля да сподели, важно е. Благодаря ви предварително.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Шофьорска книжка.
Имам един колега македонец с македонска си книжка и има над 50 актта и никой не може да го пипне
-Охооо, ти знаеш ли сега ние за какво те спираме? Я дай тука документите...Е сега едно актче и ще ти дойде акъла
-Ок
-А! Ма каква е тая книжка, що е такава
-Пиши бе! Нали искаше да пишеш, пиши!
-Приятен ден и внимавай
и така всеки път. Последния път му писаха фиш и той го запали пред тях и нищо
Не би трябвало с която и да е книжка от чужда страна да имаш проблем. Единственото условие е да нямаш българско гражданство ако си с чужда книжка

-Охооо, ти знаеш ли сега ние за какво те спираме? Я дай тука документите...Е сега едно актче и ще ти дойде акъла
-Ок
-Пиши бе! Нали искаше да пишеш, пиши!

-Приятен ден и внимавай

Не би трябвало с която и да е книжка от чужда страна да имаш проблем. Единственото условие е да нямаш българско гражданство ако си с чужда книжка

ATR-42/72
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Я мини само веднъж на червено или на пешеходна в Румъния с наша книжка да видим как ще ги палите фишовете...
Това с Македонеца нещо не се връзва защото при нас има взети Сръбски,Румънски,Гръцки тефтери така че спазвайте доколкото можете и не се правете на мъже че понякога книжката ти е най-малкия проблем.

Това с Македонеца нещо не се връзва защото при нас има взети Сръбски,Румънски,Гръцки тефтери така че спазвайте доколкото можете и не се правете на мъже че понякога книжката ти е най-малкия проблем.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
boksioraE39 написа:Я мини само веднъж на червено или на пешеходна в Румъния с наша книжка да видим как ще ги палите фишовете...![]()
Ела да те запозная с него и да се увериш сам

Аз няма да си измислям. Видял съм го с очите си ито няколко пъти, така, че не си правете труда да ме убеждавате в противното

ATR-42/72
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
DLVasilev написа:Имам един колега македонец с македонска си книжка и има над 50 актта и никой не може да го пипне![]()
-Ок
-Пиши бе! Нали искаше да пишеш, пиши!![]()
-Приятен ден и внимавай![]()
С Българско гражданство съм си и нямам никакво намерение умишлено да нарушавам законите. Питам чисто информативно. Доколкото разбрах Българите в Англия които си са били с Българско гражданство, също не са им правили проблем.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Krasimir19 написа:DLVasilev написа:Имам един колега македонец с македонска си книжка и има над 50 актта и никой не може да го пипне![]()
-Ок
-Пиши бе! Нали искаше да пишеш, пиши!![]()
-Приятен ден и внимавай![]()
С Българско гражданство съм си и нямам никакво намерение умишлено да нарушавам законите. Питам чисто информативно. Доколкото разбрах Българите в Англия които си са били с Българско гражданство, също не са им правили проблем.
Не би трябвало да имаш проблем според мен

ATR-42/72
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Норвежките документи в България не ги пипат.
Българските там - също.
Българските там - също.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
intention написа:Норвежките документи в България не ги пипат.
Българските там - също.
От опит, Българските книжки ги пипат. За 2 години я взеха на един колега защото караше в нетрезвено състояние.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
За алкохол и превишение над 50 км/ч прибират всякакви във всички европейски държави. Въпросният македонец явно не е правил чак такива нарушения. Възможно е и на полицаите да не им се е занимавало, че не е чак толкова проста процедурата.
Touring & windsurf club
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Georgieff написа:За алкохол и превишение над 50 км/ч прибират всякакви във всички европейски държави. Въпросният македонец явно не е правил чак такива нарушения. Възможно е и на полицаите да не им се е занимавало, че не е чак толкова проста процедурата.
За алкохол не са го спирали иначе за превишена скорост колкото щеш и нищо

ATR-42/72
Аз самия карам с немска книжка. Изкарах я докато живеех там и върнах българската и сега си продължавам с нея понеже е безсрочна. Честно казано мисля, че не могат да ми я вземат, понеже не е издадена от държавата България и нямат такива права, а и в Германия доколкото знам е така - не отнемат чужди книжки, но пък глобите в такива случаи са доста по-солени за да компенсират донякъде. Дори един веднъж като ме спря тук и го попитах дали мога да си взема българската книжка ми отговори "може, но трябва да върнеш тая, а по-добре си карай с нея, че поне не можем да ти я вземем".
Но може просто да не е бил запознат. Спирали са ме много пъти и като я видят полицаите и "ъъъъъ, българска нямаш ли, кво да я правя тая?"
И така обикновено минавам. Вчера пак ме спряха и тоя гледа лепенките на стъклото и вика "другото виждам, че е ок, дай само книжката да видя". Давам немската и той "дай лична карта, ква е тая книжка" и ми я върна. Дадох му картата, отиде до патрулката, провери нещо по телефона и след 2 минути ми я върна и ми пожела "приятен път". Но реално смятам, че няма проблем да ми друснат някой акт, понеже си имам българска лична карта и постоянен адрес тук.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Georgieff написа:За алкохол и превишение над 50 км/ч прибират всякакви във всички европейски държави. Въпросният македонец явно не е правил чак такива нарушения. Възможно е и на полицаите да не им се е занимавало, че не е чак толкова проста процедурата.
Е и аз има един познат с английска книжка и английски номер и кара все едно не съществуват камери и полиция.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
В Европа до 1 година след адресната ти регистрация трябва да си смениш книжката с местна. Ако не го направиш, следва глоба. В БГ явно на никой не му дреме за това.
Touring & windsurf club
- smeltera
- Потребител
-
- Кара: BMW Е70 35sd
- Мечтае да кара: x5 m50d
- Детайли за колата: много хубава,много гиздава
За Европа не знам но в Германия трябва да си смениш рег.номер на колата или самата кола с немска ,а за книжката не е задължително даже можеш да работиш като шофер.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ако не е много тъп полицая, може да то вземе книжката. Може и актове да пише и имаш да плащаш, дали и кога ще платиш е друг въпрос, но ти висят. За взимане, взимат за алкохол или нещо сериозно, нищо , че не е българска. Само точки не могат, да ти взимат, което е плюс. Българска книжка се сменя, ако искаш в чужбина, при престои над 6 месеца или година беше, ако си постоянно пребиваващ в другата държава. Ако не се смени, е задължително поне да се регистрираш в тяхния кат, така вече да идват глобите им. Прави се едно от двете, ако не се направи нищо има мн яки глоби на място! Всичко това е на база личен опит и такъв на приятели, не чух и разбрах. За номера на колата, са още по сериозни глобите, но това е пак само ако си постоянно пребиваващ там.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2