"Мобилна телекомуникационна базова станция”

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с колкото пари изкара
Мечтае да кара: BMW S1000RR
Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)

"Мобилна телекомуникационна базова станция”

Мнение от T0nk00 » 31 Мар 2013, 14:52

Темата е един своеобразен въпрос към всички, които са се сблъсквали с процедурата по отдаване под наем на парцел за “Мобилна телекомуникационна базова станция” на някой от мобилните оператори.

Тъй като имам подходящ (според мен) парцел за подобно съоръжение ми е интересно дали някой от вас е наясно с цялата процедура.

Предварително благодаря за отговорите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: "Мобилна телекомуникационна базова станция”

Мнение от kiko » 31 Мар 2013, 18:21

това,че според теб е подходящ не значи,че и за операторите е подходящ ;) щом не са се сързали с теб до сега...едва ли тепърва ще имат интерес.вече почти всичко е покрито и сега просто има подръжка и разширение с по нова техника на обеката ако се налага
Предполагам става въпрос за терен извън населено място?там как е обхвата на операторите?има ли наблизо жерета с клетки и тн.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 31 Мар 2013, 21:44

Колега избирането за точка на базова е доста сложно и не се избира на око. Определя се от много параметри и т.н т.н и т.н. Когато се избере място хората от оператора се свързват със собственик и дадена оферта. Както каза колегата 99% може би от местата са покрити ...останалия % се покрива с микро клетки и т.н

Ако до сега не е имало интерес , надали и ще има .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2013, 17:38

Освен ако не е на някой връх в някоя от известните планини...

Потребител
Аватар
Кара: 523i

Мнение от hrisito » 01 Апр 2013, 23:26

Е, все пак и Булсатком ще изграждат мрежа, така че ... може и има кой да прояви интерес. (а май и Макс Телеком ще разширяват своята) Не знам къде е това място, за което говори автора на темата, но да има предвид, че първоначалното изграждане на Булсатком ще е в по-големите градове (по-логично е) и по-късно се почва изграждането в по-малките и извън населени места.
Не е изгубена надежда, но и да се предложи мястото на някой оператор не означава, че той веднага ще плесне с ръчички и ще каже - "Теб чакахме".
От друга страна то и това си е малко "трън в гащите" - съседите завиждат и почват - "това ни вреди, това не може да го сложат тук, щото еди какво си... вреди на картофите в градините ни, трови ни" и т.н., а да не забравяме че после е трудно да кажеш на оператора - "махай антената, че мястото ми трябва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с колкото пари изкара
Мечтае да кара: BMW S1000RR
Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)

Мнение от T0nk00 » 02 Апр 2013, 16:19

31082012054.jpg

Благодаря за отговорите. Става въпрос за парцел в границите на гр.Русе с поглед от високо към целия град без никакви препятствия (до последните блокове на кв.Възраждане, за русенци). От тук ми дойде и идеята да го предложа на някой оператор. Наясно съм, че мрежите са вече изградени, но нищо не пречи да се пробва. Целта е намиране на предназначение различно от жилищна сграда, но май натам отиваме.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 02 Апр 2013, 21:01

този имот в регулация ли е и продава ли се ?
я ми дай координати от гугъл че тая снимка не е от възраждане а от Касева чешма или района
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 02 Апр 2013, 23:30

Сградата в ляво, която се вижда ъгълчето от нея е с доста по-подходящо местоположение. Има захранване, хора, защитена и на по-висока точка мисля. Много по евтина поддръжка от тази в нивата.
Идеалните местоположения на базовите вече са заети от 3те оператора. И 3те оператора базовите им са разположени в радиус от 100-200м една от друга, защото това са идеалните места за обхвата. Има и изкл. разбира се. Тоест дори и новите оператори ще монтират техника около сегашните.Има и такива, които ползват и общи мачти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 03 Апр 2013, 14:52

Мястото е доста неподходящо за базова станция (поне това мога да кажа от видяното на снимката и прочетеното на пръв поглед). Причината е най-общо казано следната. В града има гъста мрежа от базови станции. Честотния ресурс на всички мобилни оператори е ограничен и за това налага преизползване на честотите. Това означава, че колкото по-нагъсто са базовите станции, толкова по-ограничено трябва да е тяхното покритие. Ако се сложи на високото базова станция, която вижда целия град, тя ще смущава голяма, част от тези в ниското и повече ще пречи, отколкото да помага. Мястото би било подходящо, ако долу беше някое малко населено място, в което няма покритие. Това важи най-вече за 2г мрежата. При 3г доводите са други, но и там не е препоръчително да има такова припокриване.

T0nk00 написа:
31082012054.jpg

с поглед от високо към целия град без никакви препятствия (до последните блокове на кв.Възраждане, за русенци). .

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 03 Апр 2013, 16:31

T0nk00 написа:
31082012054.jpg

Благодаря за отговорите. Става въпрос за парцел в границите на гр.Русе с поглед от високо към целия град без никакви препятствия (до последните блокове на кв.Възраждане, за русенци). От тук ми дойде и идеята да го предложа на някой оператор. Наясно съм, че мрежите са вече изградени, но нищо не пречи да се пробва. Целта е намиране на предназначение различно от жилищна сграда, но май натам отиваме.

това ако не се лъжа е някаде около старото разградско след водната кула,съдейки по блоковете... ако е там няма смисъл,защото си има обхват и надолу,че даже и 3г. се хваща на места...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата