Снимка от пътен радар
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Снимка от пътен радар
Днес едно приятелче ми показа снимка от радар, на която колата е снимана отпред. Рових се из нета, но не открих и самият закон. Защо ми се струва, че нямат право да те снимат отпред. Нали се снима колата само отзад или това е само в развитите държави. Някой знае ли нещо?
Re: Снимка от пътен радар
От къде те хване там снима. Няма закон, който до го забранява. Даже отпред е по коварно защото се вижда и шофьора, няма как да се излъже. 

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Какво да излъже? Кой е карал? И...дотам, плаща си глобата, вземат книжката. В чужбина снимат отзад, защото отпред се вижда кой кара и кой се вози. Оттам следват дела, навлизане в личният ти живот и т.н. Затова камерите се обърнаха, забележи на магистралата защо не те снима отпред,а? По тази логика си мисля, че нямат право, и като ми я показа тая снимка си помислих , че се бъзика...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Стига с тия твърдения: ..."по нормалните държави еди си какво ..."
Ето ти снимка на мой приятел от Дания 20 Март - превишена скорост, добре че GPS-a му скрива ръката, че говори и по телефона (ми каза той после). Глобата е 200 Евро, превишена скорост 15км/ч.

Ето ти снимка на мой приятел от Дания 20 Март - превишена скорост, добре че GPS-a му скрива ръката, че говори и по телефона (ми каза той после). Глобата е 200 Евро, превишена скорост 15км/ч.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
сниман съм в чужбина... все отпред 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Кво му е навлизането в личното пространство, като си на обществен път?? Миналата седмица ми пристигна от мобилна камера цивилна кола и съм сниман отпред баш. Искаш неискаш тва е положението, плащаш си глобата и толкова.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И тук и по цял свят си снимат и отпред и отзад. Мен ме снимаха преди години отпред на клипче направо за навлизане в забранена улица (пред строителния техникум на трамвайната). И преди да ми пуснат филма викам- аз тая кола не я карам и няма как да съм бил аз. Оня пуска видеото и направо ХД как си карам небрежно и си пуша, пия кафенце .. 

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Сигурно аз съм се заблудил. Е в забранена улица няма как да те снима отзад...
Ама по останалите пътища може. Както казах обърнете внимание на камерите по магистралата на къде сочат. И като гледам никой не ми показа закона как и къде е дефинирано. Тоест може да се окаже , че не си знаем правата.

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
b00st написа:Кво му е навлизането в личното пространство, като си на обществен път?? Миналата седмица ми пристигна от мобилна камера цивилна кола и съм сниман отпред баш. Искаш неискаш тва е положението, плащаш си глобата и толкова.
Обжалвай

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5654051
Електронните фишове на КАТ за скорост масово падат в съда, съобщиха магистрати. По един от казусите причината е граматическото тълкуване на член от Закона за движение по пътищата.
Той гласи: "При нарушение, установено и заснето с техническо средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за налагане на глоба..."
Според мнозина съдии това означава, че фишовете от мобилните камери на КАТ са незаконни и трябва да се издават само ако нарушението е заснето от стационарни.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
и къде по-точно в закона го пише това... че и да пада в съда 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
M3 E92 написа:b00st написа:Кво му е навлизането в личното пространство, като си на обществен път?? Миналата седмица ми пристигна от мобилна камера цивилна кола и съм сниман отпред баш. Искаш неискаш тва е положението, плащаш си глобата и толкова.
Обжалвай![]()
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5654051Електронните фишове на КАТ за скорост масово падат в съда, съобщиха магистрати. По един от казусите причината е граматическото тълкуване на член от Закона за движение по пътищата.
Той гласи: "При нарушение, установено и заснето с техническо средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за налагане на глоба..."
Според мнозина съдии това означава, че фишовете от мобилните камери на КАТ са незаконни и трябва да се издават само ако нарушението е заснето от стационарни.
Тва го знам отдавна, ама медиите пишат за неща актуални преди половин година. В съда вече се съобразяват със запетаята и съдебната практика е променена. Даже пише как трябва да се тълкува в статията. Разгледах няколко по нови решения от 2013 и не минава вече, а рискувам да се набутам с пълния размер глоба + съдебните разноски. Тва от тъпата хранилка на Благоевград ама

Последна промяна b00st на 04 Апр 2013, 12:17, променена общо 1 път
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Имам снимка в Полша която е от пред. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Е добре, примерно ако те снимат от пред и до теб се вози любовницата и писмото дойди в къщи и жена ти го види кво стаа
. Мисля си че трябва поне лицата да замазват . Че една снимка може до развод да те докара 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
А в щатите как стои въпроса,гледам доста автомобили нямат предни номера 

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3