Пътуване до Италия с автомобил
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Пътуване до Италия с автомобил
Здравейте колеги,мисля да хвана по празниците началото на Май да отида до Италия с автомобил ,придружаван от жената.
Няма никаква драма,проблема е че не съм пътувал с кола по тази дестинация от поне 10 години (да живеят самолетите),пък последният път (преди няколко години,може би 3 г.) минах през Гърция,но сега съм тръгнал на разходка,няма да бързам,смятам сухопътно да отида до Италия,през Венеция (евентуално един ден) и после да се отправя към Рим (и там може ден-2) и обратно.
Питанията ми са конкретни:
1.Пътя как е през Сърбия?
2.Таксите какви са като магистрали и ТОЛ ,къде са и колко?
3.Хотели-някой ако знае да предложи,не желая някакви кофти обори,набедени за хотел,но пък и 5 звездни с някакви космически цени.Трябва ми чисто да е,ще се преспива за нощ,но трябва да е със всички удобства.
4.Интересни обекти по този маршрут за посещение?
Това са ми въпросите на първа ръка и ще бъда благодарен да ми споделите,щото джамбазките ми години,когато карах по някой друг автомобил от Германия бяха доста преди време,пък последните години само със самолети пътувам и дори ен съм помислял за друг транспорт.
Поздрави
Няма никаква драма,проблема е че не съм пътувал с кола по тази дестинация от поне 10 години (да живеят самолетите),пък последният път (преди няколко години,може би 3 г.) минах през Гърция,но сега съм тръгнал на разходка,няма да бързам,смятам сухопътно да отида до Италия,през Венеция (евентуално един ден) и после да се отправя към Рим (и там може ден-2) и обратно.
3.Хотели-някой ако знае да предложи,не желая някакви кофти обори,набедени за хотел,но пък и 5 звездни с някакви космически цени.Трябва ми чисто да е,ще се преспива за нощ,но трябва да е със всички удобства.
Това са ми въпросите на първа ръка и ще бъда благодарен да ми споделите,щото джамбазките ми години,когато карах по някой друг автомобил от Германия бяха доста преди време,пък последните години само със самолети пътувам и дори ен съм помислял за друг транспорт.
Поздрави

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Re: Пътуване до Италия с автомобил
http://www.vinetki.eu/
http://www.booking.com/
Пътя в Сърбия си е нормален , освен ако нямаш намерение да се отклоняваш от магистралата
http://www.booking.com/
Пътя в Сърбия си е нормален , освен ако нямаш намерение да се отклоняваш от магистралата

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Е.Димитров написа:Здравейте колеги,мисля да хвана по празниците началото на Май да отида до Италия с автомобил ,придружаван от жената.
Поздрави
Здравей колега,
Наскоро пътувах от Италия до БГ, пътищата през Сърбия са ок, плаща се с евро, горивото е най-евтино в Словения

Хотели по пътя няма, т.е. има но са много малко и са скъпи. При едно добро темпо се стига до Италия за един ден, зависи къде в Италия де. В Хърватско ме излъгаха много на една бензиностанция, така че внимавай

Моят съвет е: тръгни рано сутрин, напълни резервоара на Калотина, газ до Словения, зареждаш там на макс и си в Италия.
Винетки има в Словения, за Сърбия и Хърватско не помня

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
По тази дестинация минавам по няколко пъти в месеца.
В Сърбия и Хърватска се плаща или с карта или в кеш евро.Съветвам те да не гледаш да бягаш магистралите че националите им не са особенно добри
Словения е с винетка като седмичната за лек автомобил е 15 евро.
В Италия дизела е ужасно скъп,колегата над мен е казал най евтин е в Словения.
В Италия пътната такса също може да се плати с карта или кеш,но ако решиш можеш да караш и по национал,там са добри.Вярно минаваш през доста селца но пък виждаш много повече за държавата отколкото ако караш по магистралата(това си е мое мнение).
Внимавай по бензиностанцийте като спираш,има много румънци и украинци които предлагат всякакви какви ли не далавери и накрая губещия си ти.
Успех и безаварийно пътуване.
Ако има нещо питай.
В Сърбия и Хърватска се плаща или с карта или в кеш евро.Съветвам те да не гледаш да бягаш магистралите че националите им не са особенно добри
Словения е с винетка като седмичната за лек автомобил е 15 евро.
В Италия дизела е ужасно скъп,колегата над мен е казал най евтин е в Словения.
В Италия пътната такса също може да се плати с карта или кеш,но ако решиш можеш да караш и по национал,там са добри.Вярно минаваш през доста селца но пък виждаш много повече за държавата отколкото ако караш по магистралата(това си е мое мнение).
Внимавай по бензиностанцийте като спираш,има много румънци и украинци които предлагат всякакви какви ли не далавери и накрая губещия си ти.
Успех и безаварийно пътуване.
Ако има нещо питай.

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Най-хубаво е да се тръгне вечерта, за да минеш Сърбия спокойно. Таксите в Сърбия бяха нещо от сорта на 10Е?? по магистралите. От Калотина докато се излезе на магистралата в Сърбия, се минават през някви села, скали и т.н....не е лош пътя, но не и удобен. За Хърватия и Словения не си спомням таксите. Магистралите в Словения и Хървати са повече от перфектни! В Италия се плаща доста по магистралите, знам че има и някакви обходни пътища, за които не се плаща, но не ги знам какви са (който е по запознат да каже)
Специално София-Венеция е 11 часа пътя, надали ще ти се наложи да спираш за преспиване.
Специално София-Венеция е 11 часа пътя, надали ще ти се наложи да спираш за преспиване.
Е.Димитров написа:...
...
Преди 4 години с булката се поразходихме до Санта Маргарита/ близо до Генова/ Италия. Аз се изморявам след 1000 км пробег и бяхме отседнали в Постойна - Словения.
Приятно градче, с прекрасна жива бира и пица. Имат си и пещера Postojnska Jama ако са ви интересни такива места можете да я разгледате.
Бяхме отседнали в една къща хотел(на отиване и на връщане), много чисто и приятно, собствениците ни бяха приготвили и перфектна закуска.
Не си спомням цената, но не беше висока. На връщане към България се отбихме и във Венеция за един ден(според мен, един пълен ден е достатъчен за да се разгледа това приказно място).
От Венеция до Постойна са около 200 км.
п.п. Като минавате през Ниш, задължително люта велика плескавица

- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
Подкрепям мнението за пътуване в Италия по Не магистралите. Наистина ще видиш Италия такава каквато е със всичките Кастело (замъци),фабрики за зехтин и винарни. А какви имения има......
Миналата година пътувах точно по този маршрут:
https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F&daddr=%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%8F,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:Outlet,+Serravalle+Scrivia,+AL,+Italia+to:Genua,+Italien+to:%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:Greve+in+Chianti,+%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:Dudda,+Greve+in+Chianti,+%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:Bolsena,+VT,+Italia+to:%D0%A0%D0%B8%D0%BC,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:41.3546629,16.0771037+to:40.996784,17.2164667+to:%D0%91%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B8,+%D0%91%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B8,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:%D0%98%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0,+%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F+to:%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F&hl=bg&ie=UTF8&ll=41.376809,13.227539&spn=16.63489,43.286133&sll=40.588928,16.853027&sspn=2.106506,5.410767&geocode=FW-EiwIdRtxjASn1ezHLgoaqQDFgXr9pEqAABA%3BFU9ftQIde-u7ACmJPdbx2rF-RzEvEJK98Majew%3BFW6_tQId1CyMACnndRI_ScGGRzGNDnTGE83_PA%3BFfibqgIdxteGACkBROuPNWeHRzEQaO0RgaJx6w%3BFZKTpQIdUIKIACmtmtTcUkHTEjEKYoEY8YRqIw%3BFZnkmwIdgaGrACmt1tKAplYqEzEDKsfvF3nVkw%3BFVgGmQIdmrWsAClBNgrzFksqEzFeyDbRYzWdGg%3BFYxDmQIdFretACnnnhU0gbQrEzFed2Yi4_K-RA%3BFeuyigIdBua2ACm3OsGWISwpEzGSOomNgd75tA%3BFTQ8fwId2He-ACm7jpL5lmEvEzE4bmWTBncPuQ%3BFaYFdwIdL1H1ACmfYOF_RyE4EzF1c6GmkaG_Gw%3BFbCPcQId0rMGASlXoa9i7MtHEzE3bkmkPuYzvA%3BFSaxawId49sQASkr1diWOnpGEzGRZFLsC_WMiA%3BFUosWQIdmJY2ASkTWmyvQn5bEzHjp_dQ6gy6aQ%3BFW-EiwIdRtxjASn1ezHLgoaqQDFgXr9pEqAABA&oq=SOFI&t=h&dirflg=h&mra=dpe&mrsp=11&sz=8&via=10,11&z=5
Мога да ти препоръчам да продължите до Brindisi и от там с ферибота до Игуменица(Гърция).Пътува се около 7-8 часа. От там до България е чисто нова магистрала(беше безплатна март 2012), ДА ЗНАЕШ ЧЕ НЯМАШЕ НИКЪДЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ от Игуменица до Солун. Добре че заредих в Италия.
Пътя от Милано до Рим през Генуа и Флоренция е много красив. По пътя Милано-Генуа има селца-аутлети (Outlet, Serravalle Scrivia, AL, Italia) където може да поспрете за почивка и шопинг.Паркинга е безплатен. Между Флоренция и Рим попаднахме на много приятно селце с подредено площадче,кръчмичка и магазинчета-препоръчвам да се отбиете. Малко след това има един замък който е над село Duda
. Там си произвеждат вино и зехтин.Преди да стигнете Рим има едно градче Bolsena разположено на брега на огромно езеро-КРАСОТА.
При нужда мога да споделя хотелчетата с безплатен паркинг в които спахме.
Приятни преживявания!
Миналата година пътувах точно по този маршрут:
https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F&daddr=%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%8F,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:Outlet,+Serravalle+Scrivia,+AL,+Italia+to:Genua,+Italien+to:%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:Greve+in+Chianti,+%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:Dudda,+Greve+in+Chianti,+%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:Bolsena,+VT,+Italia+to:%D0%A0%D0%B8%D0%BC,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:41.3546629,16.0771037+to:40.996784,17.2164667+to:%D0%91%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B8,+%D0%91%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B8,+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F+to:%D0%98%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0,+%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F+to:%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F&hl=bg&ie=UTF8&ll=41.376809,13.227539&spn=16.63489,43.286133&sll=40.588928,16.853027&sspn=2.106506,5.410767&geocode=FW-EiwIdRtxjASn1ezHLgoaqQDFgXr9pEqAABA%3BFU9ftQIde-u7ACmJPdbx2rF-RzEvEJK98Majew%3BFW6_tQId1CyMACnndRI_ScGGRzGNDnTGE83_PA%3BFfibqgIdxteGACkBROuPNWeHRzEQaO0RgaJx6w%3BFZKTpQIdUIKIACmtmtTcUkHTEjEKYoEY8YRqIw%3BFZnkmwIdgaGrACmt1tKAplYqEzEDKsfvF3nVkw%3BFVgGmQIdmrWsAClBNgrzFksqEzFeyDbRYzWdGg%3BFYxDmQIdFretACnnnhU0gbQrEzFed2Yi4_K-RA%3BFeuyigIdBua2ACm3OsGWISwpEzGSOomNgd75tA%3BFTQ8fwId2He-ACm7jpL5lmEvEzE4bmWTBncPuQ%3BFaYFdwIdL1H1ACmfYOF_RyE4EzF1c6GmkaG_Gw%3BFbCPcQId0rMGASlXoa9i7MtHEzE3bkmkPuYzvA%3BFSaxawId49sQASkr1diWOnpGEzGRZFLsC_WMiA%3BFUosWQIdmJY2ASkTWmyvQn5bEzHjp_dQ6gy6aQ%3BFW-EiwIdRtxjASn1ezHLgoaqQDFgXr9pEqAABA&oq=SOFI&t=h&dirflg=h&mra=dpe&mrsp=11&sz=8&via=10,11&z=5
Мога да ти препоръчам да продължите до Brindisi и от там с ферибота до Игуменица(Гърция).Пътува се около 7-8 часа. От там до България е чисто нова магистрала(беше безплатна март 2012), ДА ЗНАЕШ ЧЕ НЯМАШЕ НИКЪДЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ от Игуменица до Солун. Добре че заредих в Италия.
Пътя от Милано до Рим през Генуа и Флоренция е много красив. По пътя Милано-Генуа има селца-аутлети (Outlet, Serravalle Scrivia, AL, Italia) където може да поспрете за почивка и шопинг.Паркинга е безплатен. Между Флоренция и Рим попаднахме на много приятно селце с подредено площадче,кръчмичка и магазинчета-препоръчвам да се отбиете. Малко след това има един замък който е над село Duda

При нужда мога да споделя хотелчетата с безплатен паркинг в които спахме.
Приятни преживявания!
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Миналата година, в началото на лятото си направих подобна разходка, но целта беше Маранело.
Преспахме в Загреб, преди да тръгнем през Словения към Италия.
Магистралата до Загреб е само направо и е доста приспивна. За това си мисля, че е добре да се преспи там. Ние тръгнахме около 8:00 сутринта, спряхме за обяд в Белград, с една бърза разходка и привечер се настанихме в Загреб. Там поразгледахме, вечеряхме и те така...
Хотела беше Celic Art Apartments. Общо взето къщичка с няколко апартамента/студия, но останах много очарован. Чисто, приятно а и цената беше 46EUR за 3ма души в студио. Резервирахме го през booking.com.
В Словения не спирахме и понеже от там пътищата ни се разделят, само с това мога да помогна.
Приятно!
Преспахме в Загреб, преди да тръгнем през Словения към Италия.
Магистралата до Загреб е само направо и е доста приспивна. За това си мисля, че е добре да се преспи там. Ние тръгнахме около 8:00 сутринта, спряхме за обяд в Белград, с една бърза разходка и привечер се настанихме в Загреб. Там поразгледахме, вечеряхме и те така...
Хотела беше Celic Art Apartments. Общо взето къщичка с няколко апартамента/студия, но останах много очарован. Чисто, приятно а и цената беше 46EUR за 3ма души в студио. Резервирахме го през booking.com.
В Словения не спирахме и понеже от там пътищата ни се разделят, само с това мога да помогна.
Приятно!
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Страхотни сте!!!
За сега се чудя да тръгна ли през нощта към 21 часа или сутринта към 5-6 часа сутринта,
Мисля маршрута да е до Венеция и там някъде колата на паркинг (някой ако знае нещо за паркинг за няколко дена и колко ще излезе),и както казва колегата (
) ,за един ден може да огледаме Венеция (аз съм я виждал вече,ама тогава се съм бил по някаква работа да се "еВа") , и някакво кафенце и евентуално хапване,след това нали преспиване и ме осени идеята да се метнем на влак посока Рим,но само като посока и може би крайна дестинация преди да се върнем там където съм паркирал (евентуално) колата,мисля с влака да пристигнем до няколко дестинации ,та ако някой има идея къде и как,както и какво да се гледа като забележителности (за да се подготвя с литература,не да изнасям представления,ами да зачитам какви сакътлъци и други събития къде са ставали) 

За сега се чудя да тръгна ли през нощта към 21 часа или сутринта към 5-6 часа сутринта,
Мисля маршрута да е до Венеция и там някъде колата на паркинг (някой ако знае нещо за паркинг за няколко дена и колко ще излезе),и както казва колегата (

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Венеция има няколко ОГРОМНИ паркинга на самия вход. То нататък не се допускат никакви превозни средства (освен лодки де
)
Помня, че гледах нещо от сорта на 20-30EUR/24h за кола. Това само по спомен, че бях преди 2г и не бях с кола. Съвсем до паркингите е гарата от където има влакове за цяла Италия, така че идеята с влаковете ми се струва добра. Верона например е близко и е много интересна. Колизеум (работещ), замъци, къщата на Жулиета, романтика и т.н.
Друг е въпроса, че според мен във Венеция трябва да се остане поне 2-3 дни. Първоначално е някаква ужасна и я оприличавах на бразилско гето, но след 1-2 дни, както казват англичаните "it grows on you". Ти си ходил, но приятелката ти не е (до колкото разбрах) И задължително трябва да се остави един слънчев свободен ден за плаж на Lido.
Интересни са и разходките до о-вите Burano и особено Murano, известно със стъкларското занаятчийство.

Помня, че гледах нещо от сорта на 20-30EUR/24h за кола. Това само по спомен, че бях преди 2г и не бях с кола. Съвсем до паркингите е гарата от където има влакове за цяла Италия, така че идеята с влаковете ми се струва добра. Верона например е близко и е много интересна. Колизеум (работещ), замъци, къщата на Жулиета, романтика и т.н.

Друг е въпроса, че според мен във Венеция трябва да се остане поне 2-3 дни. Първоначално е някаква ужасна и я оприличавах на бразилско гето, но след 1-2 дни, както казват англичаните "it grows on you". Ти си ходил, но приятелката ти не е (до колкото разбрах) И задължително трябва да се остави един слънчев свободен ден за плаж на Lido.

Laugh...
Cry...
Cry...
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Паркингите във Венеция са скъпи по спомен. За Венеция - минимум 2 дена ти трябват.
Идеята да се остави колата и оттам с влака също е добре, но пък губиш тръпката да се отбиваш по малките градчета в Италия.
Идеята да се остави колата и оттам с влака също е добре, но пък губиш тръпката да се отбиваш по малките градчета в Италия.
Миналата година пътувах по точно този маршрут - Венеция - София, през Словения, Хърватска и Сърбия. Само и единствено по магистрали, разход около 8-9/100 и обща сума бензин+такси някъде около 250-300Е. Пътищата са си перфектни навсякъде, единствено -->
То моята цел тогава не беше точно разходка, така че не мога да кажа за забележителности по пътя, не съм гледал, а и предполагам, че ако се слезе от магистралите, ще могат да се видят повече неща. Иначе ако бях аз, бих тръгнал късно вечер или през нощта..не знам защо, ама така ми се струва логично
За хотелите категорично ти препоръчвам да не правиш компромиси и да си платиш с 10-15Е повече на нощувка, но да си спокоен. Аз бях избрал един от евтинте хотели, единственият му + беше, че е чист, иначе яко шумно и на кофти място... Което си е фактор, когато искаш да се наспиш, защото ти предстоят 1100км до София 
От Калотина докато се излезе на магистралата в Сърбия, се минават през някви села, скали и т.н....не е лош пътя, но не и удобен.
То моята цел тогава не беше точно разходка, така че не мога да кажа за забележителности по пътя, не съм гледал, а и предполагам, че ако се слезе от магистралите, ще могат да се видят повече неща. Иначе ако бях аз, бих тръгнал късно вечер или през нощта..не знам защо, ама така ми се струва логично

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Аз винаги тръгвам рано сутринта и спокойно минавам 1000-1200км.
При посещението ми на Венеция спах в Местре хотел 4 звезди 40-45евра двойна стая.От там си купих билетче за автобуса до Венеция за 1.70е за цял ден в двете посоки... Италия колкото и пъти да ходиш нищо няма да видиш
Тази есен направих Венеция и от там по адриатическото крайбрежие та до Лече... като на моменти карах магистрала,на моменти по SS16 това е безплатната националка. Тези движения съм ги правил поне 3 пъти и още не съм видял нищо. Сега за великден мисля да направя пак тур до Реджио Калабрия.... нафтата е дебела, аз там си имам кола на метан това там е най-изгодно. Намира се нафта и на 2лв ама това е друга тема и не е за форуми...
Забележителности в РИМ колкото искаш,мини разгледай Флоренция,Пиза ако можеш Сиена за мен най града. Врътни през Сан Марино,Римини и така...
При посещението ми на Венеция спах в Местре хотел 4 звезди 40-45евра двойна стая.От там си купих билетче за автобуса до Венеция за 1.70е за цял ден в двете посоки... Италия колкото и пъти да ходиш нищо няма да видиш

Тази есен направих Венеция и от там по адриатическото крайбрежие та до Лече... като на моменти карах магистрала,на моменти по SS16 това е безплатната националка. Тези движения съм ги правил поне 3 пъти и още не съм видял нищо. Сега за великден мисля да направя пак тур до Реджио Калабрия.... нафтата е дебела, аз там си имам кола на метан това там е най-изгодно. Намира се нафта и на 2лв ама това е друга тема и не е за форуми...
Забележителности в РИМ колкото искаш,мини разгледай Флоренция,Пиза ако можеш Сиена за мен най града. Врътни през Сан Марино,Римини и така...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Пичове, до Италия съм пътувал с автомобил 2-3 пъти, в общи линии, колегите вече са казали основните неща. Силно бих препоръчал да се ползва самолет - по този начин не се занимавате с досадни подробности около колата (винетки, зелени карти, умора, крайпътни хотели и т.н.), почивате по-пълноценно, прекарвате повече време в чужбина. Сега зимата ходих на ски до Франция с колата и съжалих - от толкова път, вместо да си почина, аз се прибрах уморен. С кола само до Гърция 

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
При подобна екскурзийка на отиване към Венеция преспахме в Любляна... Невероятно красив град с една такава уютна, спокойна и ведра атмосфера, усмихнати хора, ще ти хареса...
Някъде там, в Италия де, хахахха, ако искаш мини с през Сирмионе на Лаго ди Гарда... Има много прилични хотелчета на брега на езерото
Странна "будка" до Паркинга, с безплатен телефон и в зелено мигащи свободни хотели... на табло с Карта на Курорта
В Милано не стъпвай
Ако намеря в кои хотели бяхме може да ти ги метна, а дааа, ако си за повече време с повече багаж, във Венеция, братле, хотел макс близо до "входа"... че на какви токчета, влачещи куфари из стълби и мостчета се нагледахме
На многоетажния паркинг на входа, за повече от 24 часа си на последния етаж и ти вземат ключа от колата... "ООо, бългериан
" - отговор на "Как щи дам ключа от чисто новото ми BMW беее" 
Някъде там, в Италия де, хахахха, ако искаш мини с през Сирмионе на Лаго ди Гарда... Има много прилични хотелчета на брега на езерото

В Милано не стъпвай

Ако намеря в кои хотели бяхме може да ти ги метна, а дааа, ако си за повече време с повече багаж, във Венеция, братле, хотел макс близо до "входа"... че на какви токчета, влачещи куфари из стълби и мостчета се нагледахме

64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5