Децата на България, бъдещето на България, това ли са те?
Модератор: Общи модератори
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Децата на България, бъдещето на България, това ли са те?
Отказвам да повярвам, че това е бъдещето поколение на България!
Надявам се, че това е много малък процент на "децата" в България, които се държат по този начин.
Чудя се, каква ли би била реакцията на родителите, които познаят децата си от този клип, дали няма да скочат и да ги защитят?
Знам, че ще направя всичко възможно, всичко което е по силите ми, един ден детето ми да не бъде част от тези.
Сигурен съм, че чалгата не е виновник за това държание, но кой е?Може би родителите, приятелите, обкръжаващата ги среда....
Честно казано, не знам да се ядосвам или да се плаша, но това е.....
http://tv7.bg/predavaneto//video/?id=9724125
Надявам се, че това е много малък процент на "децата" в България, които се държат по този начин.
Чудя се, каква ли би била реакцията на родителите, които познаят децата си от този клип, дали няма да скочат и да ги защитят?
Знам, че ще направя всичко възможно, всичко което е по силите ми, един ден детето ми да не бъде част от тези.
Сигурен съм, че чалгата не е виновник за това държание, но кой е?Може би родителите, приятелите, обкръжаващата ги среда....
Честно казано, не знам да се ядосвам или да се плаша, но това е.....
http://tv7.bg/predavaneto//video/?id=9724125
Re: Децата на България, бъдещето на България, това ли са те?
какво в тоя клип те уплаши?
просто повече/ още материал за месомелачката наречена "живот".
гледай ти и близките ти около тебе да не сте на фунията на месомелачката а да сте наблюдатели или тия дето я въртите и живота си продължава...
не е по-различно от това което си видял в афганистан... тия с чалмите и калашниците няма да ги избиете... затова гледаш да оцелееш, събираш си възнаграждението и ... напред и нагоре за себе си.
света няма да го оправиш....

просто повече/ още материал за месомелачката наречена "живот".
гледай ти и близките ти около тебе да не сте на фунията на месомелачката а да сте наблюдатели или тия дето я въртите и живота си продължава...
не е по-различно от това което си видял в афганистан... тия с чалмите и калашниците няма да ги избиете... затова гледаш да оцелееш, събираш си възнаграждението и ... напред и нагоре за себе си.
света няма да го оправиш....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Няма ли какво да те уплаши?
Извинявай, но като чуя в новините, че невръстни деца се бият до припадък, момичета се млатят като пияни казаци, ученици да убиват и крадат, а да не говорим, че дрогата за тях е нещо нормално, като да пият вода когато са жадни.
Извинявай, но в училищните си години не си спомням да съм чувал за подобни неща.
Повярвай ми, това което виждам тук е съвсем различно нещо от това за което говоря.Ще се радвам ако някой ден, детето ми се бори за свободата си и срещу натрапниците, който са на наша земя.Защото тук да браниш земята си е свещено им им завиждам, че са такива, а ние не можем и да им стъпем на малкия пръст.Руснаците не успяха да ги покорят 10г, та камоли американците.
Извинявай, но като чуя в новините, че невръстни деца се бият до припадък, момичета се млатят като пияни казаци, ученици да убиват и крадат, а да не говорим, че дрогата за тях е нещо нормално, като да пият вода когато са жадни.
Извинявай, но в училищните си години не си спомням да съм чувал за подобни неща.
Повярвай ми, това което виждам тук е съвсем различно нещо от това за което говоря.Ще се радвам ако някой ден, детето ми се бори за свободата си и срещу натрапниците, който са на наша земя.Защото тук да браниш земята си е свещено им им завиждам, че са такива, а ние не можем и да им стъпем на малкия пръст.Руснаците не успяха да ги покорят 10г, та камоли американците.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Родителите са под всякаква критика, ти за децата се чудиш "защо така?"
За мен това е лошо възпитание (или липсата на такова) и нищо повече. Проблемите не са големи и могат да се решат лесно и бързо, но трябва да има желание. За съжаление, то липсва... шанс!
За мен това е лошо възпитание (или липсата на такова) и нищо повече. Проблемите не са големи и могат да се решат лесно и бързо, но трябва да има желание. За съжаление, то липсва... шанс!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
И аз като бях на възрастта на тези деца имах толкова умни съученици и с такова поведение ( набор 90 съм ). Сега ги засичам понякога в стария квартал - кой бачка като продавач на хамбургери, кой в автосервиз, кой завършил 8ми клас, кой 12ти...И май никой във ВУЗ. Бензина им бил скъп, държавата им била скапана, момичетата им били к**ва... така, кръговрат
Не, че не е нещо лошо - просто едно време я нямаше мрежата тея простотии да излезнат наяве.
Това, което трябва да те притеснява е не, че тея ги има, а че умните, начетените и възпитаните ги няма. От моя клас ( завърших едно от елитните училища ) около половината заминаха за чужбина, и в момента не правят особено големи планове да се връщат или да остават дълго. Те това ни е проблема...

Не, че не е нещо лошо - просто едно време я нямаше мрежата тея простотии да излезнат наяве.
Това, което трябва да те притеснява е не, че тея ги има, а че умните, начетените и възпитаните ги няма. От моя клас ( завърших едно от елитните училища ) около половината заминаха за чужбина, и в момента не правят особено големи планове да се връщат или да остават дълго. Те това ни е проблема...
LiTtLeRoCk написа:Няма ли какво да те уплаши?
не се отплесвай. ако толкова ти харесва как живеят в афганистан и на какво се кланяти за какво се борят- сваляй доспехите, фърляй автомата и почвай да учиш за местен вожд

идеята по темата беше, че "ти" нищо не можеш да промениш. от там и да го мислиш и да не го мислиш - все тая. "ти" единственото което можеш да направиш да се постараеш твойте деца да не са такива и да не израстват в такава среда. това е за което "ти" директно си отговорен. иначе - битки много. ако си водиш твойте правилно- няма да има нужда да водиш чуждите.
надявам се ме разбра какво ти написах

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Ти май не разбираш идеята на тази тема.Нали утре всички колеги тук ще станат родители, ще са от другата страна на барикадата, ще трябва да възпитават и наблюдават поведението на децата си.Нека това е като обеца на ухото, че липсата на внимание, кара едно дете да прави каквото си иска, защото няма кой да му обърне внимание, кой да му каже кое е правилно и кое не.Всички родители влияят на децата си, едни с действията си, а други с бездействието си.
Това, че не мога да променя нищо, не означава, че не мога да изкажа мнението си, нали така?
Това просто ще го подмина.
Това, че не мога да променя нищо, не означава, че не мога да изкажа мнението си, нали така?
alx написа:не се отплесвай. ако толкова ти харесва как живеят в афганистан и на какво се кланяти за какво се борят- сваляй доспехите, фърляй автомата и почвай да учиш за местен вожд
Това просто ще го подмина.
LiTtLeRoCk написа:Ти май не разбираш идеята на тази тема.Нали утре всички колеги тук ще станат родители, ще са от другата страна на барикадата, ще трябва да възпитават и наблюдават поведението на децата си.Нека това е като обеца на ухото, че липсата на внимание, кара едно дете да прави каквото си иска, защото няма кой да му обърне внимание, кой да му каже кое е правилно и кое не.Всички родители влияят на децата си, едни с действията си, а други с бездействието си.
о, разбира се че съм съгласен с тебе за това. такива материали са вид предупреждение.
моята идея просто беше, че аз дори не се хабя да се възмущавам или да изказвам мнение за тези деца, родителите им, муджахидините в афганистан, политиците, лесбийките, передасите и тн.... а просто се старая хората около мене да не са като тях / на тяхно място и с това считам "моята" битка за спечелена

просто ти демонстрирам друга философия

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Точно това е голата истина колега , дьщеря ми е на 15 г. и гледам да и помагам с каквото мога , лошото е ,че тя по цял ден е на у-ще , след това по улицата . Прибира се вечер и на компа , контактите м/у родител и дете са само няколко часа вече / дори и това е много / . Единственото от което най много се притеснявам е с кого се сьбира , днешната младеж е под всякаква критика . По у-щата се продават свободно наркотици и никой нищо не прави , всички го знаят но се вземат мерки след като някой ; изгори ; За Сьжаление това е БЬЛГАРИЯ 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Знаете ли, виждал съм го с очите си, поради една или друга причина (професионална), всичко това, което в предаването не показаха.
И то е страшно, и то не е проблем, просто защото всички в "даскалу" го правят.
Е не съм сънувал кошмари, но се запитах - добре де, в един момент, моите деца също ли ще смятат своите актови фотографии за нещо нормално, в непълнолетна/малолетна възраст? Както и неприличното държание, грубите изрази и всичко, което за тях е изключително актуално, модерно и ... "яку".
И в тоя ред на мисли и като един паралел - цицат от "онзиденшният" протест (бел.авт: някъде около 197х-198х г.):
Съмнявам се да ме разберете напълно, ама си трябва и здрава "ръка", контрол и най-вече добър пример.
В противен случай - живота учи, със страшна сила и шамари.
Бъдете здрави, и дано имате достойни наследници
ПС И почти забравих - навремето, моите родители, много правилно ме напътстваха - събирай се с по-умни, по-мъдри (по-възрастни) хора от теб - винаги има какво да научиш. Това си е златно правило, според мен, защото най-вече средата оформя, след първите 7 години.
И то е страшно, и то не е проблем, просто защото всички в "даскалу" го правят.
Е не съм сънувал кошмари, но се запитах - добре де, в един момент, моите деца също ли ще смятат своите актови фотографии за нещо нормално, в непълнолетна/малолетна възраст? Както и неприличното държание, грубите изрази и всичко, което за тях е изключително актуално, модерно и ... "яку".
И в тоя ред на мисли и като един паралел - цицат от "онзиденшният" протест (бел.авт: някъде около 197х-198х г.):
Well I mean, they're gonna kill ya, so like, if you give 'em a quick sh...short, sharp shock, they don't do it again. Dig it? I mean he got off light, 'cause I coulda given 'im a thrashin' but I only hit him once. It's only the difference between right and wrong innit? I mean good manners don't cost nothing do they, eh?
Съмнявам се да ме разберете напълно, ама си трябва и здрава "ръка", контрол и най-вече добър пример.
В противен случай - живота учи, със страшна сила и шамари.

Бъдете здрави, и дано имате достойни наследници

ПС И почти забравих - навремето, моите родители, много правилно ме напътстваха - събирай се с по-умни, по-мъдри (по-възрастни) хора от теб - винаги има какво да научиш. Това си е златно правило, според мен, защото най-вече средата оформя, след първите 7 години.

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Това е целта... да може лесно да се управлява народа и да има евтина работна ръка.. целта е постигната. Нали ги гледам връстниците ми.. пълен боклук са поне 60% от тях.
Не си представям след още 20-30 години какво ще е положението. 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет , когато се уволних през 1989 започнах работа като учител сьс 310 лв. , сега 24 г. по кьсно заплатата е сьщата . Точно тук си абсолютно прав , изредиха се един куп партии и краиният ефект е нулев , всички горе мислят за бьдещето единствено за своите деца , или както е казал Цезар ; а бедните какво да правят господарю ? кой бедните ли ............. Да го духат Оставям коментара на вас ....................kokala написа:Това е целта... да може лесно да се управлява народа и да има евтина работна ръка.. целта е постигната. Нали ги гледам връстниците ми.. пълен боклук са поне 60% от тях.Не си представям след още 20-30 години какво ще е положението.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Да не говорим, че като цяло ценностната система е много изкривена, много променена.В днешно време се ценят, парите, кой има по-скъп телефон, по-хубави дрехи, повече пари, по-хубава кола, кой пие повече, пой се друса повече, кой се бие повече.Престъпниците са пример за подражание стила на "лошото момче" защото доброто е мачкано, бито, подиграват му се, подхвърлят си раницата му то е аутсайдер, който винаги е извън групата на "готините".В днешно време е лошо да си добър.
За мен родители са виновни, тези родители дето са расли преди или по време на прехода. Децата са такива каквито ги възпиташ.
- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
Естествения подбор си върви, просто е видоизменен. As simple as that
Или мислите, че родителите на тези деца са интелектуалци, само щото са от вашето поколение? Ако г-н Карбовски снима учениците с награди от световни (не национални) състезания, а такива в България има немалко, щеше ли да пробуди същия интерес?
П.с. Определено ценностната система е изкривена, комплексарщината е приела чудовищни размери. При всички възрасти.

П.с. Определено ценностната система е изкривена, комплексарщината е приела чудовищни размери. При всички възрасти.