Начинаеща в областта на автомобилизма

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Начинаеща в областта на автомобилизма

Мнение от RaceLover » 13 Май 2013, 22:07

Драги БМВ фенове, първо искам да ви благодаря, че изобщо четете тази тема.Интересът ми към колите и мторите е изключително голям, но за жалост няма кой да ми помага да науча, това което искам.Нуждая се от някой, на когото мога да задавам въпросите си, който да може да ми разясни това-онова. :help: Мога да карам, имам познания в областта така че мисията не е съвсем невъзможна :D Наистина се надявам някой, на когото му се занимава да откликне на молбата ми. Благодаря предварително!
Burn the rubbers not your soul

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Re: Начинаеща в областта на автомобилизма

Мнение от The7omahawk » 13 Май 2013, 22:24

Хайде сега половината форум ще нахълта, като види, че жена има нужда от помощ :mhihi:

Шегата на страна - тук има достатъчно писано по общо казано всички теми, за които може да се сетиш, стига малко да се разровиш ;) Предполагам темата може да се получи по-добре ако е под формата на някаква игра - ти задаваш въпрос и после 3 страници се спори по него :mhihi: Бе питай смело. Разгледай и подфорум "майсторско шофиране" :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 13 Май 2013, 22:26

Какво по точно те интересува.
Каране по писта или не?
Има раздел Майсторско шофиране мисля че там ще намериш отговори на въпросите си http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=21
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 13 Май 2013, 22:56

RaceLover написа:Драги БМВ фенове, първо искам да ви благодаря, че изобщо четете тази тема.Интересът ми към колите и мторите е изключително голям, но за жалост няма кой да ми помага да науча, това което искам.Нуждая се от някой, на когото мога да задавам въпросите си, който да може да ми разясни това-онова. :help: Мога да карам, имам познания в областта така че мисията не е съвсем невъзможна :D Наистина се надявам някой, на когото му се занимава да откликне на молбата ми. Благодаря предварително!

В гугъл вероятно има отговор на всеки твой въпрос, особено ако поназнайваш английски... Иначе с радост ще помогнем ако е нещо специфично питай колегите са много отзивчиви :mhihi: Аз и моторите ги чаткам горе долу поне видях ,че и от тях се интересуваш. За нагледна демонстрация виж темата за предстоящия събор.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 13 Май 2013, 23:05

На колко години си и колко кила :mhihi:, за да преценим категорията :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Май 2013, 23:45

Ще дам шанс на темата, но много малък :twisted:
Колежката да внимава, както и коцкарите, за да няма награди от модераторския екип 8)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Май 2013, 6:33

И аз не можах да разбера какво точно те интересува. По принцип под "автомобилизъм" се има предвид автомобилен спорт. Ако е така може да следиш форума "майсторско шофиране", макар там по мое мнение да има все по-малко писано в духа й.... За разни техники на шофиране може да четеш спокойно в интернет, както и да гледаш разни клипове. Не знаем на какво ниво си сега и какви са ти намеренията, но ако имаш желание да се запознаеш със спорта във възможно най-истинската му форма ти препоръчвам да теглиш Best motoring international и да наблюдаваш. Излишно е да се споменава обаче, че трябва огромно количество практика, за да придобиеш подобни умения. Но е желателно първо да знаеш какво е нужно да се прави, и после да го опитваш и научаваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 14 Май 2013, 7:48

:OT: С риск да отнеса малко почивка, ми се струва, че тук лъха на "седем часа разлика" и лек фейк. :yes:

И да не съм само офтопик - който желае може да се пробва по спортните клубове. Според мен ако нямаш човек, който се занимава с това, няма шанс да отидеш и някой да те отрази. Като разгледаш темата, която колегите споменават ще видиш там кой се занимава с това и ще се насочиш. По принцип аудиторията се радва на жени състезатели, особено ако не е необходимо да са с каска по време на снимките.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Май 2013, 10:15

Dirty M5 driveR написа:Ако е така може да следиш форума "майсторско шофиране", макар там по мое мнение да има все по-малко писано в духа й....

:OT: Няколко пъти забелязах да дават компетентни мнения хора, които още нямат книжка даже :nono: От тогава спрях да чета там :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Май 2013, 10:36

Нека момичето/потребителя да си задава някакви конкретни въпроси и тук има достатъчно умни и интелигентни ,както и вещи в тази област младежи и девойки и смятам че ще и се отговори правилно и доста изчерпателно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 14 Май 2013, 11:38

Абе по принцип под автомобилизим разбирам онова (ще ме прощавате) соц-разбиране! Тоест първо си вземаш книжката "Зайо Байо - автомобилист" и я четеш на ранна детска възраст. :D После караш в Пионерския дом кръжока по автомобилизъм, учиш основни неща, закон, правила. Още ги има тези кръжоци, има си и симулатори - шкоди с проектори :D След това получаваш наследственото возило, или събираш парички и си купуваш едно. Вземаш книга за него, учиш се да правиш елементарни ремонти, запознаваш се с устройството на автомобила като цяло, а не да се чудиш каква магия задвижва чистачките. Паралелно с това влизаш по форуми да четеш за специфични проблеми и въпроси.

Това за мен е автомобилизъм, а не да вземеш кола, да прочетеш темата "как да правим дрифтове" и да се размажеш. :D
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 14 Май 2013, 18:20

MatriX_Fucked написа:Абе по принцип под автомобилизим разбирам онова (ще ме прощавате) соц-разбиране! Тоест първо си вземаш книжката "Зайо Байо - автомобилист" и я четеш на ранна детска възраст. :D После караш в Пионерския дом кръжока по автомобилизъм, учиш основни неща, закон, правила. Още ги има тези кръжоци, има си и симулатори - шкоди с проектори :D След това получаваш наследственото возило, или събираш парички и си купуваш едно. Вземаш книга за него, учиш се да правиш елементарни ремонти, запознаваш се с устройството на автомобила като цяло, а не да се чудиш каква магия задвижва чистачките. Паралелно с това влизаш по форуми да четеш за специфични проблеми и въпроси.

Това за мен е автомобилизъм, а не да вземеш кола, да прочетеш темата "как да правим дрифтове" и да се размажеш. :D

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Е това беше приказка :clap:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Май 2013, 18:43

TNT написа:Няколко пъти забелязах да дават компетентни мнения хора, които още нямат книжка даже :nono:

То кой има книжка и коя няма не е интересно. Въпроса е кой какви неща е опитвал. И тук безобразно много хора бъркат опита със стажа. Аз примерно съм шофьор на под 20к км и съм правил неща, който баща ми с неговия 25+ години стаж никога не е опитвал. И не само ги правя, но и ги умея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Май 2013, 22:27

Интерес голям, а темата не я поглежда. Въпроси също не видях.. :dunno: Да не говорим, че от приказка на приказка и накрая някой ще я вкара в оная тема с бройките :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Май 2013, 20:17

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Назад към Извън Темата