Пластмасите по купето - съвет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Пластмасите по купето - съвет

Мнение от amd » 03 Юни 2006, 0:05

Имам нужда от съвет относно платмасите по външната страна на Е30-ката. Проблема е, че от слънцето са избелели и не стоят напълно черни. Като ги намажа с масло или ги пръсна със силиконов спрей светят и изглеждат жестоко, но това за 2-3 дни и после пак побеляват. Да ги пръсна ли с някаква боя, но да не ги нацвакам лошо? Черен мат или обикновен черен спрей, какъв е правилния подход? Говоря за лайсните, предната решетка, задния хек спойлер и т.н.
BMW only!

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 03 Юни 2006, 0:11

До колкото знам, най-удачният вариянт е черен мат, мисля че и обикновен спрей ще ти свърши работа.
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 03 Юни 2006, 0:25

Има черен спрей за пластмаса специално ;) , но има и много козметика за пластмаси, тук имаме един магазин продават само автокозметика и има много препарати, които продават на литър в едни големи туби са, взимал съм за доста неща и съм много доволен, но специално за пластмасите не съм взимал :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 03 Юни 2006, 11:08

Има една козметика в тубичка Automax май се казва, полско някво-черна със синя капачка. тя е за изсветлели пластмаси и представлява нещо като по-рядка боя, отпред е с дунапренче и само мажеш, 2-3 минавания и всичко е супер черно и не пада после. струва към 4лв и стига за мноооого пластмаса ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Юни 2006, 12:21

къде го продават това нещо, звучи интересно ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 03 Юни 2006, 13:19

Това е яко, да:) Козметиката ми се струва по-удачен вариант, защото ме е страх с COSMOS спрей да не си съсипя пластмасите. Яд ме е, че пред дни като бях на ИЛИЯНЦИ си купихме цял кашон със едни полски силиконови спрейчета (коит между другото много ще ми помогнат за интериора), а забравих да си взема нещо за пластмасите, почти съм сигурен, че там имаше такава козметика.
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 03 Юни 2006, 14:28

[steeN] написа:къде го продават това нещо, звучи интересно ?

по магазините за автокозметика и аксесоари. не може в София никъде да го няма ;)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 03 Юни 2006, 15:04

Преди време се сблъсках със същия проблем. Бяха ми избелели черните решетчици, които стоят точно пред предното стъкло. Взех си спрей черен мат от "Бриколаж", свалих ги, изтърках ги с водна шкурка и после нанесох няколко слоя със спрея от разстояние 15см. Това го направих преди повече от година. До момента не са избелели отново и цвета се запази непокътнат. ;) Спрея струва около 8 лева.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 03 Юни 2006, 15:39

Tова полското е като боя за обувки, но се оказа супер държеливо. Намазах броните преди точно една година и не са мръднали.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 03 Юни 2006, 17:20

Не само боята е спасени ..... има едно подобно на полир паст, черно което е точно за тези пластмаси .... аз съм си взимал от него и е доста ефикасно... ако не се лъжа беше на костенурката ..... нещо подобно като боя за обувки ... даржи доста и пак е мат ....нанася ше се с гъбичка... ;)

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 03 Юни 2006, 17:45

A, има едни "костенурки" Turtle wax в ОМВ, точно тях бях видял по 10-тина лева и сигурно са добри. За сега баща ми се обади, че е купил от полското и е намазал, чакам да се върне с колата и да видя какъв е ефекта - по телефона твърди, че добре станало, но стояло лъскаво, а не матово.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HammaN » 03 Юни 2006, 23:01

!!Asen_X написа:Преди време се сблъсках със същия проблем. Бяха ми избелели черните решетчици, които стоят точно пред предното стъкло. Взех си спрей черен мат от "Бриколаж", свалих ги, изтърках ги с водна шкурка и после нанесох няколко слоя със спрея от разстояние 15см. Това го направих преди повече от година. До момента не са избелели отново и цвета се запази непокътнат. ;) Спрея струва около 8 лева.

аз направих почти същото с предната решетка на нисана на баща ми, само че сега от камъчетата спре се е улюпил на места :confused:
Изображение

Назад към Извън Темата