Пътуване до Гърция - Закинтос
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Пътуване до Гърция - Закинтос
Колеги, някой може ли да одари едно рамо с малко инфо относно газ станциите в гърция? Плана е да се стигне до закинтос. Преди 2 години ходих до Тасос и само на 1 място имаше газ, никъде другаде. Как е в другата част на Гърция? По магистралата има ли някъде или пак е сложна работа да се каже къде има и къде не?
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Пътуване до Гърция - Закинтос
Да ти кажа преди 2 седмици пътувах до Атина и обратно...незнам кой път ще хванеш,но ако минаваш през магистралата (с Толл такси,към Атина) има газ ,не е каквото беше преди години...сега гърците и те масово наслагаха ГИ и лека полека плъзна газта...То си пише,на големите им табели ясно са посочили,че имат.Мисълта ми е да не се притесняваш къде има и къде няма,поне аз така си карах и спокойно имаше къде да си зареждам в който момент искам.Ако минаваш по другия маршрут...по него не съм пътувал и немога да ти кажа,но 100% и там ще има. Цената е ~0.85E,зависи. Таксите за магистралата,като гледам пътя по гоогле мапс, къде се отделя ще са ти 15-тина евро може и по малко.
Ето една карта където са отбелязани къде и колко броя газ станции има,мисля,че е актуална.
http://www.mylpg.eu/stations/greece
Ето една карта където са отбелязани къде и колко броя газ станции има,мисля,че е актуална.
http://www.mylpg.eu/stations/greece
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Мерси колега, доста полезно. А смисал по магистралата си пътувал ти, ако правилно съм разбрал, и си има по магистрлата такива, не е нужо да отбивам по некви населени малки места за да се докопам до газ?
whatdaf написа:По Egnatia Odos няма бензиностанции .
той колегата му е дал за пример другия маршрут- по магистралата за Атина.
по Egnatia Odos наистина няма бензиностанции на самата магистрала и трябва да се влиза в населените места за зареждане...но пък ТОЛ таксите са чувствително по-малко и движението е по-слабо.
двата маршрута са почти еднакви като разстояние

- sean-john
- ентусиаст
-
mistyrain написа:Мерси колега, доста полезно. А смисал по магистралата си пътувал ти, ако правилно съм разбрал, и си има по магистрлата такива, не е нужо да отбивам по некви населени малки места за да се докопам до газ?
Да точно за магистралата става дума.Имаш варианти и по магистралата да зареждаш има и такива където се отбиваш по 200-500 метра,зависи.За другия път колегите са ти казали,аз не съм запознат с него

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Кое е Egnatia Odos и кой е другия път? Сори, но се обърках. Аз съм ходил към Тасос и в другата част не съм стъпвал.
- sean-john
- ентусиаст
-
Ето това е по Егнатиа одос https://maps.google.com/maps?saddr=%D0% ... ls&t=m&z=7
а това е по магистралата за Атина,по този пътувам аз и горе мнението ми е точно за него
https://maps.google.com/maps?saddr=%D0% ... &z=7&via=1
а това е по магистралата за Атина,по този пътувам аз и горе мнението ми е точно за него

https://maps.google.com/maps?saddr=%D0% ... &z=7&via=1
Последна промяна sean-john на 10 Юни 2013, 17:47, променена общо 2 пъти
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Страшен си
Кое препоръчвате вие? В смисъл, онзи горе който ти казваш кой е? Първия или втория вариант?
Май си отгооврих като прочетох пак всичко. Първия вариант си пътувал ти и щом казваш че е по леко и си има газ сигурно него ще позлвам живот и здраве като тръгна.

Кое препоръчвате вие? В смисъл, онзи горе който ти казваш кой е? Първия или втория вариант?
Май си отгооврих като прочетох пак всичко. Първия вариант си пътувал ти и щом казваш че е по леко и си има газ сигурно него ще позлвам живот и здраве като тръгна.
- sean-john
- ентусиаст
-
Аз като непознаващ другия път,бих минал през магистралата за Атина
,но това аз бих го направил,нека другите колеги които са минавали по Егнатия одос да кажат и те кое е за предпочитане
п.с. после да изкажеш мнение,че и аз много му точа лиги на Закинтос
п.с.2 редактирах си по горното мнение,аз пътувам по този към Атина и за него ти споменах за газ станции,толл и т.н.
а именно този >>> https://maps.google.com/maps?saddr=%D0% ... &z=7&via=1

п.с. после да изкажеш мнение,че и аз много му точа лиги на Закинтос

п.с.2 редактирах си по горното мнение,аз пътувам по този към Атина и за него ти споменах за газ станции,толл и т.н.

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Много мерси колега. Задължително ще пиша ако сичко мине по план 

И по двата съм минавал доста и да ви кажа и двата са добри. На този за Атина имаш малко повече магистрала но пък имаш и малко "планинско" (ако може така да се каже) което не е никак зле, а и ще ти се открият няколко невероятни гледки (според това към колко часа ще сте там). А през моста на Патра там последно преди две години беше 11 евро таксата в посока и около 15 евро за останалите части на магистралите, но сега може и да е малко по скъпо (Защото някой споменаваше около 15 евро всичко.). За газостанции незнам защото не съм зареждал газ, но при последното пътуване не ми се видяха толкова много бензиностанциите по-магистралата. Аз лично зареждах на Сандански до горе, след това допълвах на Катерини на големия Шел (има и доста разнообразие за хапване, WC и т.н.), после на връщане пак така.
- sean-john
- ентусиаст
-
Около 15 евро исках да кажа,че ще са му Толл постовете от Солун до Ламия по магистралата за Атина,след това Толл няма,освен където посочи за моста на Патра,но тях и по двата пътя ще си ги плати.А за бензиностанциите не е претрупано с тях,но си ги има(е не е като в БГ определено)...има участъци където ~100км може да няма бензиностанция,но има и на много места на по кратки интервали.Аз никога не съм се притеснявал дали ще има къде да заредя...незнам може би съм свикнал с маршрута...Колегата да разгледа сайта който му дадох и ще се ориентира къде има газ горе-долу .Зареждането преди българската граница е задължително
,но не препоръчвам на Лукойл-ската,газта беше отвратителна и колата не стига,че не вървеше ами и я изгори много бързо.Мисля,че на колегата му стана ясно кое къде и как,ще се оправи вече
п.с.Само да спомена,че го забравихме.Някой от бензиностанциите след 10 вечерта затварят,ако колегата ще пътува през нощта,да има едно на ум.Зареждаш по често до горе и няма ядове

п.с.Само да спомена,че го забравихме.Някой от бензиностанциите след 10 вечерта затварят,ако колегата ще пътува през нощта,да има едно на ум.Зареждаш по често до горе и няма ядове

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Имаш после и 30-35 евро на кола за ферибот и по 8 на човек в посока. После корабчетата до Навагио варират, спред откъде се качиш, 15-20 за малките и 30-40 за по-големите.
Няма да съжаляваш
Няма да съжаляваш

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Много благодарско колеги за супер изчерпателното инфо. Мисля да пътуваме през деня и една от причините са гледките. А и ми е интересно като не съм минавал от там.
Ахаааа, ето това е значи прословутата снимка където излиза винаги пъра ако търсиш нещо за закинтос. Мерси колега. Корабчета от всякъде ли може да се хванат? Или поне от къде ти знаеш пак ще ми спести търсене.
Cobb написа:Имаш после и 30-35 евро на кола за ферибот и по 8 на човек в посока. После корабчетата до Навагио варират, спред откъде се качиш, 15-20 за малките и 30-40 за по-големите.
Няма да съжаляваш
Ахаааа, ето това е значи прословутата снимка където излиза винаги пъра ако търсиш нещо за закинтос. Мерси колега. Корабчета от всякъде ли може да се хванат? Или поне от къде ти знаеш пак ще ми спести търсене.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2