Препоръчайте ми таблет...
Модератор: Общи модератори
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Препоръчайте ми таблет...
Здравейте, изчетох няколко теми из форума и нета, но всички бяха или стари или хората имаха други изисквания от таблетите. В моя случай търся, таблет предимно за интернет, skype, и гледане на филми, докато скучая или пътувам. Имам си домашен компютър и лаптоп, така че не ми трябва нещо, което да ги замества. Търся таблет до 150лв, който да може горепосочените неща. Имам и няколко въпроса, който останаха без отговор за мен, тъй като нищо не разбирам от таблети, и нямам никакъв опит с тях:
1. Към кои марки да се ориентирам и кои да избягвам (за парите които съм посочил)?
2. С каква операционна система да бъде?
3. Предполагам че са на принципа на лаптопите с батерии и зарядно. Така че ми трябва някой с доста издръжлива. Предполагам тези с по-малки дисеплеи не точат батерията толкова дълго?
4. За да има навигация май трябва да има вграден 3G? За тези пари мога ли да намеря такъв?

1. Към кои марки да се ориентирам и кои да избягвам (за парите които съм посочил)?
3. Предполагам че са на принципа на лаптопите с батерии и зарядно. Така че ми трябва някой с доста издръжлива. Предполагам тези с по-малки дисеплеи не точат батерията толкова дълго?
4. За да има навигация май трябва да има вграден 3G? За тези пари мога ли да намеря такъв?

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Re: Препоръчайте ми таблет...
Разгледай андроид форума
Ето едно предложение Цък
edit: За тези пари , толкова . Едва ли ще успееш да намериш нещо сносно за тези пари . Единствения вариант са китайчетата . Има много добри за по 90-100$ 7 инча 2/4 ядрени 1гб рам , но с доставката идва скъпо

edit: За тези пари , толкова . Едва ли ще успееш да намериш нещо сносно за тези пари . Единствения вариант са китайчетата . Има много добри за по 90-100$ 7 инча 2/4 ядрени 1гб рам , но с доставката идва скъпо

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Аз лично съм се насочил към това http://handybg.com/Allview-AX2-Frenzy-3G-id3209.html
Колега от форума си купи такъв - разгледах го, хареса ми
Има си вграден gps модул, така че не ти трябва да слагаш сим. Пък и на 7 инча навигацията си е друга бира.
Хареса ми това че вървят HD филми, има wi-fi и bluetooth и че мога да си гледам веднага клиповете и снимките от gopro-то.
Ако се понапънеш малко има оферти във продавалника - http://prodavalnik.com/prodavam-tablet- ... -i22575277
Колега от форума си купи такъв - разгледах го, хареса ми

Има си вграден gps модул, така че не ти трябва да слагаш сим. Пък и на 7 инча навигацията си е друга бира.
Хареса ми това че вървят HD филми, има wi-fi и bluetooth и че мога да си гледам веднага клиповете и снимките от gopro-то.

Ако се понапънеш малко има оферти във продавалника - http://prodavalnik.com/prodavam-tablet- ... -i22575277

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified

Иначе най-добрият таблет на пазара за мен в момента е Microsoft Surface. Много качествен и е истинска бизнес машина, има си всичко, вкл. Офис 2013 г. и можеш да правиш документи, таблици, презентации и директно да разпечатваш или прожектираш.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Mr Charger написа::OT: Колега виждам, че те интересува таблет до 150 лв. Ако имаш възможност отдели малко повече и си вземи Google Nexus за около 200 лв. Много е добър за сърфиране, четене, гледане на филми и е качествена изработка. Ама намери някой да ти го донесе от чужбина, иначе цената е по-висока в родината. Няма да имаш гаранция, но е много вероятно и да не ти трябва.
Иначе най-добрият таблет на пазара за мен в момента е Microsoft Surface. Много качествен и е истинска бизнес машина, има си всичко, вкл. Офис 2013 г. и можеш да правиш документи, таблици, презентации и директно да разпечатваш или прожектираш.
Къде го има Нексъса за 200лв,че аз никъде не го намирам за под 220$(7' версия)!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Успех с нексус за 200. Най-евтин съм го виждал за 280. В момента в метро има нексуси за по 360, с гаранция, но са refurbished.
Има без 3г с гпс.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Има без 3г с гпс.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Empty_Head написа:Здравейте, изчетох няколко теми из форума и нета, но всички бяха или стари или хората имаха други изисквания от таблетите. В моя случай търся, таблет предимно за интернет, skype, и гледане на филми, докато скучая или пътувам. ...
Първо да отговоря на конкретните ?-си:
1: За 150лв. едва ли очакваш да е нещо различно евтина марка. Избягвай само оферти дето са твърде изгодни като "4-ядрен процесор на 1,5Гхц, 1ГБ рам, 9 инча IPS дисплей с резолюция 1024х600'' и т.н.- звучат перфектно, но рядко отговарят на истината. И гледай таблета да има реална гаранция в БГ. Не че 150-200лв. са кой знае колко, ама що да ги хвърляш в кофата...
2: ОС- разбира се Андроид ще е. Гледай само да е поне 4.0., че има купища програми които си го искат и не тръгват на по-ниска версия.
3: Батерия под 2500ма заобикаляш колкото може по-отдалеч. Моя е с 3000ма и си изкарва прилично- след 3+ часа ровене в нета батерията ми е на около 40%... В общи линии 3000ма трябва да издържи 2 филма (не съм пробвал) + 1-2 часа ровене в нета.
4: За навигация НЕ ти трябва нет- тоест 3г НЕ ти е нужно за навигацията. Е, ще открива по-бавно сателитите за които да се свърже, но това не е страшно- като се закачи веднъж после е лесно.
Сега относно изискванията ти и най-вече онова в червено- пътуването...
Филмите и игрите- ясна картинка, не ни вълнуват. Желателно е да имаш 2-ядрен процесор, стабилно видео и 1ГБ рам.
Интернет и скайп са интересните в случая.
Нет докато пътуваш ще имаш в 2 случая- вграден 3Г модем или външен такъв. И тук идва уловката- това, че таблета поддържа външен модем и МОЖЕ да работи с такъв в никой случай НЕ означава, че нещата са Plug&Play

ogata написа:Аз лично съм се насочил към това http://handybg.com/Allview-AX2-Frenzy-3G-id3209.html ...
Не да си хваля моето, ама...
Ползвам такъв от около месец- МНОГО доволен. За капак реално е телефон (освен 3Г модул за нет има и ГСМ модул за разговори) с екран 7 инча. Най-удобното за мен е вграденият 3Г модул (изрично такъв модел търсех)- слагаш сим картата вътре и си готов. За интернет- грижи няма, удобен е. За скайп- де да знам, не го ползвам. Ама пък вайбър-а върви идеално, значи и онова дърво скайп ще върви

Аз лично съм го взел за да имам винаги нет и да ми е удобно, лесно и бързо да пиша/чета мейли и офис документи... И се справя перфектно със задачата си- преди разнасях един нетбук 10" + 3Г модем и вярвай ми таблета ми е 5 пъти по-удобен.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
F3P написа:ogata написа:Аз лично съм се насочил към това http://handybg.com/Allview-AX2-Frenzy-3G-id3209.html ...
Ползвам такъв от около месец- МНОГО доволен. За капак реално е телефон (освен 3Г модул за нет има и ГСМ модул за разговори) с екран 7 инча. Най-удобното за мен е вграденият 3Г модул (изрично такъв модел търсех)- слагаш сим картата вътре и си готов. За интернет- грижи няма, удобен е. За скайп- де да знам, не го ползвам. Ама пък вайбър-а върви идеално, значи и онова дърво скайп ще вървиНавигацията- ИГО върви безгрижно, при студен старт (разбира се с включен А-ГПС) ме позиционира за има-няма 30 секунди. Тоя таблет има само 1 сериозен недостатък, но при цена от 220лв. няма как всичко да е наред- забрави да видиш нещо на дисплея при пряко слънце...
Аз лично съм го взел за да имам винаги нет и да ми е удобно, лесно и бързо да пиша/чета мейли и офис документи... И се справя перфектно със задачата си- преди разнасях един нетбук 10" + 3Г модем и вярвай ми таблета ми е 5 пъти по-удобен.
Колега а някакво впечатление да имаш относно гледането на hd филми и hd видео в youtube ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- MCPO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745d, 530d, 335d
- Мечтае да кара: Су-35
- Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)
Ми колега сега използвам galaxy tab2 и съм адски доволен бърз е държи батерията има си всичко необходимо, но и цената е друга, преди това имах две китайчета първия работеше добре купих го от tinydeal за 180 $, но батерията му падаше за по малко от час после почна и да забива и го махнах взех си малко по -скъп китаец разлика имаше,но минимална батерията не падаше на първия час а на втория. Затова ако си се решил за таблет недей се набутва като мене с китайците, изчакай малко още някой лев да събереш и вземи нещо качествено.
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
ogata написа:F3P написа:ogata написа:Аз лично съм се насочил към това http://handybg.com/Allview-AX2-Frenzy-3G-id3209.html ...
Ползвам такъв от около месец- МНОГО доволен. За капак реално е телефон (освен 3Г модул за нет има и ГСМ модул за разговори) с екран 7 инча. Най-удобното за мен е вграденият 3Г модул (изрично такъв модел търсех)- слагаш сим картата вътре и си готов. За интернет- грижи няма, удобен е. За скайп- де да знам, не го ползвам. Ама пък вайбър-а върви идеално, значи и онова дърво скайп ще вървиНавигацията- ИГО върви безгрижно, при студен старт (разбира се с включен А-ГПС) ме позиционира за има-няма 30 секунди. Тоя таблет има само 1 сериозен недостатък, но при цена от 220лв. няма как всичко да е наред- забрави да видиш нещо на дисплея при пряко слънце...
Колега а някакво впечатление да имаш относно гледането на hd филми и hd видео в youtube ?
На толкова малък дисплей дори XviD филми изглеждат като HD. Не е нужно да качваш HD филми защото няма да усетиш нищо от към качество, ще товариш машинката. Youtube мачка добре видеата за мобилни устройства и HQ-то върви кажи речи на всяка машинка.

KUM4o написа:На толкова малък дисплей дори XviD филми изглеждат като HD. Не е нужно да качваш HD филми защото няма да усетиш нищо от към качество, ще товариш машинката...
Сериозно ли

ogata написа:Колега а някакво впечатление да имаш относно гледането на hd филми и hd видео в youtube ?
Няма грижи, разбира се при нет от оператора става сложно с ХД-то в тубата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз имам нексус 7 32гб с 3G. Ако имаш вземане-даване с Виваком, те го предлагат на отлична цена включително ако ще ползваш бюджет. Тогава направо е без пари
Аз не съм ползвал много други таблети, но този дава всичко което искам - бърз, не съм открил игра която не върви, батерията държи страшно много за преносима джаджа, щом дъщеря ми не може да я изхаби за един ден и като цяло изработката е много качествена. На племеника ми му купиха китайски таблет за около 150лв., поигра детето 2-3 дни и дисплея се счупи от самото натискане. Сега е със Самсунг галакси таб 2, който обаче е здрав и до момента

© написа:Аз имам нексус 7 32гб с 3G. Ако имаш вземане-даване с Виваком, те го предлагат ...
От много време Нексус-а го няма при Вивател- познай дали щях да взема румънски таблет ако имаха наличен Нексус 3Г

Възможно е, моят от преди време и за пръв път си използвах бюджета на цени под пазарните
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Empty_Head написа:2. С каква операционна система да бъде?
За 150 лв. само Андроид
Батерията , ако не държи колкото искаш може да си купиш допълнителна .
Трябва да има GPS модул , за да не ти трябва 3g ( Теглиш си картите на настолния/лаптопа качваш ги на таблета и си ти )

Един съвет от мен : Като си купуваш таблет гледай да е с повече от 512 рам и над 1 гигахерц процесор .
Oo (|||)(|||) oO