Неквалифицираният персонал в услугите и търговията
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Това е нещо като анкета, дали сте се сблъсквали с хора които работят нещо, което и те точно не знаят какво е
Хората които продават неща, които не знаят за какво се ползват и не могат да дадат професионален съвет
Съвсем пресни 2 примера.
Скоро ми се наложи да си купувам едни преходници, които се оказа, че са доста редки за намиране.
Намерих ги във виден "тунерски" сайт.
Описанието на продукта беше празно, но си казах, че не е болка за умиране, тъй като може скоро да е добавен продукта и да не е завършена офертата. Звъня аз по телефона и искам нормални неща като дълбочина и ход на резба. Отговаря ми се, че това в момента няма как да се премери
. Питам още няколко въпроса на които ми се отговори с гробно мълчание ... и в крайна сметка ми се предложи да съм го бил взел, да съм пробвал и ако не станело да го върна.
Днес пък ми се наложи да разпечатам едни стикери в известна бургаска агенция. На въпроса какъв е размера в см на картинка xxx пиксела по xxx пиксела без да се пикселизира изображението - отново срещнах зачуден поглед. След това попитах дали въпросното фолио ако се залепи върху друго фолио ще издържа на определени условия отново ми казаха "Eмии...
"
Да не говорим за хилядите пъти в железарии, когато съм задавал чисто любителски въпроси относно нещо и в повечето случаи реакцията е "
'" , в сервиз където заключиха че за да се смени диференциал на е36 задължително се сваля задният мост (добре, че няколко пъти съм си го свалял и качвал сам, та ги открехнах че това съвсем не е нужно и им седях на главите докато приключи процедурата )
Та само аз ли попадам на такива екземпляри или вече са си масово явление

Хората които продават неща, които не знаят за какво се ползват и не могат да дадат професионален съвет

Съвсем пресни 2 примера.
Скоро ми се наложи да си купувам едни преходници, които се оказа, че са доста редки за намиране.
Намерих ги във виден "тунерски" сайт.
Описанието на продукта беше празно, но си казах, че не е болка за умиране, тъй като може скоро да е добавен продукта и да не е завършена офертата. Звъня аз по телефона и искам нормални неща като дълбочина и ход на резба. Отговаря ми се, че това в момента няма как да се премери

Днес пък ми се наложи да разпечатам едни стикери в известна бургаска агенция. На въпроса какъв е размера в см на картинка xxx пиксела по xxx пиксела без да се пикселизира изображението - отново срещнах зачуден поглед. След това попитах дали въпросното фолио ако се залепи върху друго фолио ще издържа на определени условия отново ми казаха "Eмии...

Да не говорим за хилядите пъти в железарии, когато съм задавал чисто любителски въпроси относно нещо и в повечето случаи реакцията е "

Та само аз ли попадам на такива екземпляри или вече са си масово явление

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Неквалифицираният персонал в услугите и търговията
Когато си купувах Diablo III от Технополис един олигофрен ми каза,че ми трябват първите две части Diablo I,Diablo II за да мога да играя тройката.Пак в технополис ходих да разгледам лап топчета и казах на един от отдел компютри горе долу какво търся и като го чух "Нямаме Ентел коор,имаме с Linux" ! Тотални олигофрени са тия там.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Maximilian-E46 написа:Когато си купувах Diablo III от Технополис един олигофрен ми каза,че ми трябват първите две части Diablo I,Diablo II за да мога да играя тройката.Пак в технополис ходих да разгледам лап топчета и казах на един от отдел компютри горе долу какво търся и като го чух "Нямаме Ентел коор,имаме с Linux" ! Тотални олигофрени са тия там.
Повечето , особено тия на лаптопите си разбират, но ги мързи да обясняват и се правят на отрепани ... но за 400лв на месец - толкова
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Няма как да са читави, като набирането на персонал в огромен % фирми се крепи на максимално събран опит с минимално заплащане и възраст.
Сиреч, ако може да е 23 годишен висшист с 5 години стаж, и да бачка за 300 лв.
Пълно е с некомпетентни хора, насадени на някаква си работа .. лошото е когато живота ти зависи от такива хора - да речем болнично заведение.
Сиреч, ако може да е 23 годишен висшист с 5 години стаж, и да бачка за 300 лв.
Пълно е с некомпетентни хора, насадени на някаква си работа .. лошото е когато живота ти зависи от такива хора - да речем болнично заведение.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ами не е проблема само във фирмите, ами и в самите хора.
Тука в темата "търся работа" може да видите, че 80% от търсещите пишат "Търся си работа в ... град" и стига толкова.
Каква компетенция, какво им се работи .. ненужна информация. Да падат там некви парици, ние да отбиваме номера и така ден за ден
Тука в темата "търся работа" може да видите, че 80% от търсещите пишат "Търся си работа в ... град" и стига толкова.
Каква компетенция, какво им се работи .. ненужна информация. Да падат там некви парици, ние да отбиваме номера и така ден за ден

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Така е проблема е и в двете страни, а клиента го яде - после фирмата няма очакваните доходи, защото клиента не е обслужен правилно.
На свой ред пък, понеже няма очакваните доходи, служителя не е поощряван .. и кръгът се завърши
На свой ред пък, понеже няма очакваните доходи, служителя не е поощряван .. и кръгът се завърши
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Хората ги мързи на умиране просто...
Първо по темата преди в магазини за телефони, особено като бях зарибен много, ами излагаха се и в момента се излагат много хората. Един час четене на ден чат пат необходим за придобиване на елементарни познания и новости при мобилните телефони, не говоря за джейлбрейкване, смяна на ромове и разни други неща... ами елементарни такива. Като съм влизал да разглеждам нещо и като ги чувам как съветват, тръпки да те побият
Също и в магазини за авточасти са ставали сконфузни ситуации... Незнам, незнам.
Пък сега за мързела на хората, тука разни аверчета се оплакват, нямало работа а-у. Викам на единия айде ше те водя направо при един мой човек, почваш утре, не е тежка работата, за в Добрич 600-700 лева заплата, осигуровки, един почивен ден, 9-10 часа работно време, осигурен транспорт до работа и обратно. Заведох го, разбраха се уж, тоя даже не отишъл на първия уговорен ден за работа, да му бера срамовете.
Един друг пък там познат, дава хубави пари, за тежка физическа работа, ако се работи без почивен ден и се работи здраво по 10 часа, 2к на месец може и да се стигат, не се изисква квалификация, образование и т.н. Пак осигурен транспорт до работа и обратно, осигуровки отделно ги плаща работодателя, това пак за Добрич... където няма много възможности общо взето и пак неможе да намери хора, човека... А дава пари и е точен... Та, така де, за безработицата...
Първо по темата преди в магазини за телефони, особено като бях зарибен много, ами излагаха се и в момента се излагат много хората. Един час четене на ден чат пат необходим за придобиване на елементарни познания и новости при мобилните телефони, не говоря за джейлбрейкване, смяна на ромове и разни други неща... ами елементарни такива. Като съм влизал да разглеждам нещо и като ги чувам как съветват, тръпки да те побият

Пък сега за мързела на хората, тука разни аверчета се оплакват, нямало работа а-у. Викам на единия айде ше те водя направо при един мой човек, почваш утре, не е тежка работата, за в Добрич 600-700 лева заплата, осигуровки, един почивен ден, 9-10 часа работно време, осигурен транспорт до работа и обратно. Заведох го, разбраха се уж, тоя даже не отишъл на първия уговорен ден за работа, да му бера срамовете.
Един друг пък там познат, дава хубави пари, за тежка физическа работа, ако се работи без почивен ден и се работи здраво по 10 часа, 2к на месец може и да се стигат, не се изисква квалификация, образование и т.н. Пак осигурен транспорт до работа и обратно, осигуровки отделно ги плаща работодателя, това пак за Добрич... където няма много възможности общо взето и пак неможе да намери хора, човека... А дава пари и е точен... Та, така де, за безработицата...

E34, E38
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Отдавна съм открил развлекателния сайт jobs.bg, като ми е скука и си разцъквам - пълно е с бисери.
По брутално е когато HR-ите излагат фирмите в linkedin, защото си е международна излагация.
Наскоро попаднах на следните изисквания
- Russian tounge
- English tounge
Сега чакам да се обадят, за да видя, що за идиот са наели за HR

По брутално е когато HR-ите излагат фирмите в linkedin, защото си е международна излагация.
Наскоро попаднах на следните изисквания
- Russian tounge
- English tounge
Сега чакам да се обадят, за да видя, що за идиот са наели за HR

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
deyan-enchev написа:Така е проблема е и в двете страни, а клиента го яде - после фирмата няма очакваните доходи, защото клиента не е обслужен правилно.
Порочен кръг наистина. Не знам какво може да го развали и аз съм се чудел... Може би постепенно увеличаване на правата на клиента.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
А пък като си квалифициран и си вършиш добре работата все едно работодателя веднага ти сипва кофата с пари... Няма такъв филм. Всички гледат да не ти платят и да им работиш извънредно.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Сещам се преди години един приятел как ми разказва случка в железария. Една млада девойка продава и той казва "Трябва ми еди си какъв дюбел". Тя го гледа, гледа разните неща по витрината
и го пита "Амиии.... знаеш ли как точно изглежда?"
Човека си го намерил, взел си, платил и излязъл.

Заради неквалифицираният персонал, когато реша да си купя нещо, отварям сайта на производителя и чета.
И така преди време реших да взема прахосмукачка.
Избрех я по интернет от сайна на производителя, 'щото в BG сайтовете нищо не пише и в магазините не ти обясняват.
Отидох да у купувам от Техномаркет и разбира се исках да я включат за да видя дали работи.
След като продавачката 5 мин. се чудише как да включи уреда се заформи следния диалог:
Продавачка - то тая прахосмукачка е на батерии...
Аз - а онова ей там не е ли кабела?
П - Ами... Да, това е кабела.
Включва е в контакта и търси бутона за включване.
П - Къде са го сложили ключа?
Аз - Бутона е на ръкохватката на маркуча...
П - Ами... маркуча...
Аз - Маркуча е в кашона!
След малко прахосмукачката заработи и аз я купих.
Още живеем в комунизъм (не го бъркайте със социализъм): работника се прави, че работи, а работодателя се прави, че плаща.
И така преди време реших да взема прахосмукачка.
Избрех я по интернет от сайна на производителя, 'щото в BG сайтовете нищо не пише и в магазините не ти обясняват.
Отидох да у купувам от Техномаркет и разбира се исках да я включат за да видя дали работи.
След като продавачката 5 мин. се чудише как да включи уреда се заформи следния диалог:
Продавачка - то тая прахосмукачка е на батерии...
Аз - а онова ей там не е ли кабела?
П - Ами... Да, това е кабела.
Включва е в контакта и търси бутона за включване.
П - Къде са го сложили ключа?
Аз - Бутона е на ръкохватката на маркуча...
П - Ами... маркуча...
Аз - Маркуча е в кашона!
След малко прахосмукачката заработи и аз я купих.
Още живеем в комунизъм (не го бъркайте със социализъм): работника се прави, че работи, а работодателя се прави, че плаща.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Това което посочва автора на темата е безпорен факт,но пък четейки тук някой теми и изказвания на някой хора,мога да ви кажа че навсякъде е така,какво имам в предвид,мисля,без разбира се да обидя някой и да съм на 100% убеден,че ако автора на темата посочи в коя област работи,смятам че могат да му се зададат въпроси,на които няма да може да отговори компетентно
Така че не съдете другите,просто в България положението е следното,когато някоя девойка или младеж завършат примерно средното си образование започват работа да кажем в някое кафе,после минават да кажем в някой офис обща работа,после може и в някой магазин да продават и тн.
Какво имам в предвид,в Германия примерно можем да срещнем едва ли не потомствени сервитьори,които се пенсионират като сервитьор и дори е учил за това,не всеки като тука в България е компетентен по всички въпроси

Така че не съдете другите,просто в България положението е следното,когато някоя девойка или младеж завършат примерно средното си образование започват работа да кажем в някое кафе,после минават да кажем в някой офис обща работа,после може и в някой магазин да продават и тн.
Какво имам в предвид,в Германия примерно можем да срещнем едва ли не потомствени сервитьори,които се пенсионират като сервитьор и дори е учил за това,не всеки като тука в България е компетентен по всички въпроси

Е.Димитров написа:Това което посочва автора на темата е безпорен факт,но пък четейки тук някой теми и изказвания на някой хора,мога да ви кажа че навсякъде е така,какво имам в предвид,мисля,без разбира се да обидя някой и да съм на 100% убеден,че ако автора на темата посочи в коя област работи,смятам че могат да му се зададат въпроси,на които няма да може да отговори компетентно![]()
Точно, а това се получава щото в България всички искат да са Батки или поне нацепени батки.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не мисля, че това ни е проблем, това ни помага да оцеляваме по-добре от разглезените западняци
По-скоро клиентите нямат никви права и съответно нямат избор освен да се примиряват с ниско качество на услугите. Преди 2 години взех патрон аблой на нашите... който е чувал знае, че не е произволна марка и тъпаците 3 месеца не можаха да го паснат на бравата след като ме убеждаваха, че нямало проблеми. Такива разправии имах... просто ташак. И то не щото не могат, а щото знаят че като го взема и след тва съм с вързани ръце...
п.с.
ако не са на нацепени батки, то са мега маниаци
хаха. нацепена бтка междо другото е > от обикновенна батка 

п.с.
ако не са на нацепени батки, то са мега маниаци

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4