Дебитна карта
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Дебитна карта
Желая да си издам дебитна карта но като цяло не съм запознат как стоят нещата. Разгледах уеб-сайтовете на различни банки но така и не мога да преценя към коя банка да се насоча. На коя банка таксите за обслужване за месец/година са най-ниски, и за теглене от други банкомати? 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Дебитна карта
При повечето е едно и също. Аз си направих преди години в Юникредит, нямаха такса поддръжка. После почнаха да ми взимат по 1,50лв. на месец. Като питах защо - имат право да променят едностранно договора. Ако не ми харесва - да си закривам сметката. Често сменят и лимитите на теглене. Брат ми си мислеше, че му е 3000лв., ама онея му го бутнали на 800
Прокредит мисля. През уикенда няма работещ клон, БМВ-то в немско ще избяга
Избери си някоя, която има повече банкомати и имаш някой клон наблизо. Всичките са мошеници. Разликата в таксите е минимална, особено, ако гледаш на годишна база. +/- 10лв. Прецени и за какво ще я ползваш, за да видиш какъв тип да е (VISA, VISA Electron, Maestro, MasterCard и т.н.). Аз съм с VISA Electron и досега не ми се е случвало някъде да не се поддържа, докато скоро с MasterCard един банкомат ми изписа, че не поддържа. Мисля, че на ПИБ беше банкомата, а картата е от Globul iPay.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
TNT написа:При повечето е едно и също. Аз си направих преди години в Юникредит, нямаха такса поддръжка. После почнаха да ми взимат по 1,50лв. на месец. Като питах защо - имат право да променят едностранно договора. Ако не ми харесва - да си закривам сметката. Често сменят и лимитите на теглене. Брат ми си мислеше, че му е 3000лв., ама онея му го бутнали на 800През уикенда няма работещ клон, БМВ-то в немско ще избяга
Избери си някоя, която има повече банкомати и имаш някой клон наблизо. Всичките са мошеници. Разликата в таксите е минимална, особено, ако гледаш на годишна база. +/- 10лв. Прецени и за какво ще я ползваш, за да видиш какъв тип да е (VISA, VISA Electron, Maestro, MasterCard и т.н.). Аз съм с VISA Electron и досега не ми се е случвало някъде да не се поддържа, докато скоро с MasterCard един банкомат ми изписа, че не поддържа. Мисля, че на ПИБ беше банкомата, а картата е от Globul iPay.
Visa - трудно,само Electron
Проблема е с картата на Globul - Visa/Master/Amex/Discovery са признати почти в цял свят,виж Maestro е смях.Затова най-добре или Visa Electron или Mastercard.
От друга страна ако заплата ти минава през банка ги питай за "златна" карта или премиум там както се води,аз съм с такава - дневен лимит на теглене не е 400 а доста повече,такси не се взимат никъде.
Общо взето идеята е да теглиш по-рядко и повече

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
От маса години съм с Fibank! Супер бързо внасяш, теглиш и т.н., мисля, че няма такси за обслужване. Има и някаква лихва на сметката, която преди беше 3% на годишна база! Освен това по клоновете имат готини касиерки!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
TNT написа:При повечето е едно и също. Аз си направих преди години в Юникредит, нямаха такса поддръжка. После почнаха да ми взимат по 1,50лв. на месец. Като питах защо - имат право да променят едностранно договора. Ако не ми харесва - да си закривам сметката. Често сменят и лимитите на теглене. Брат ми си мислеше, че му е 3000лв., ама онея му го бутнали на 800Прокредит мисля. През уикенда няма работещ клон, БМВ-то в немско ще избяга
В мол България работят даже и по повечето праздници.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
ДСК - Visa Electron.
Направи си и Online банкиране.
Направо не мога да повярвам каква е разликата в Online банкиранията м/у ДСК и всички останали.
И обслужването е на ниво и всичко.
С почти всички банки в БГ съм си имал работа и за много от операциите всичко е безумно усложнено в сравнение с ДСК. Независимо дали Online или Offline.
За такси не знам. Не обръщам внимание, но предполагам са доста близки.
Направи си и Online банкиране.
Направо не мога да повярвам каква е разликата в Online банкиранията м/у ДСК и всички останали.
И обслужването е на ниво и всичко.
С почти всички банки в БГ съм си имал работа и за много от операциите всичко е безумно усложнено в сравнение с ДСК. Независимо дали Online или Offline.
За такси не знам. Не обръщам внимание, но предполагам са доста близки.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Всички са долни измекяри.
Виза Електрон е най-удачния вариант.
Аз съм в първа инв.банка и таксата за поддръжка на година е около 5лв, за подновяване на карта-след изтичането на срока-пак 5лв, при теглене от техен банкомат-отскоро вече 0.20 лв,при теглене от чужд банкомат-0.90лв(може и да са го вдигнали), при теглене на пари кеш от банката-1лв.Иначе евала им за бързите преводи(като ми пуснат или пусна пари в др сметка идват веднага, при др банки е половин ден), след регистрация в сайта, можеш да си следиш всички движения на пари в сметката и да извършваш плащания към доста учреждения(ток,вода,телефон,интернет и мн др) без да се разхождаш до там, разбира се срещу сума все едно теглиш пари от техен банкомат, което въобще не го коментираме, одобряват бързо при нужда от пари (:mhihi: да не ти се налага).
Абе аз съм доволен, но несъм си имал вземане-даване с др банки.
Виза Електрон е най-удачния вариант.
Аз съм в първа инв.банка и таксата за поддръжка на година е около 5лв, за подновяване на карта-след изтичането на срока-пак 5лв, при теглене от техен банкомат-отскоро вече 0.20 лв,при теглене от чужд банкомат-0.90лв(може и да са го вдигнали), при теглене на пари кеш от банката-1лв.Иначе евала им за бързите преводи(като ми пуснат или пусна пари в др сметка идват веднага, при др банки е половин ден), след регистрация в сайта, можеш да си следиш всички движения на пари в сметката и да извършваш плащания към доста учреждения(ток,вода,телефон,интернет и мн др) без да се разхождаш до там, разбира се срещу сума все едно теглиш пари от техен банкомат, което въобще не го коментираме, одобряват бързо при нужда от пари (:mhihi: да не ти се налага).
Абе аз съм доволен, но несъм си имал вземане-даване с др банки.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Нямате такси по картите - имате такси по сметките . Варират от никаква такса до 2лв на месец . При самото отваряне на сметка , може да имате условие - примерно сметката е без месечна такса , при регулярни месечни постъпления над 100лв . 3 месеца ако нямаш постъпление , сметката ти се преобразува в обикновена с по-висока такса .
Дебитните карти средно са с лимит 2000лв на ден , само че БАНКОМАТА не може да отпусне над 400лв от едно теглене
Така, че трябва на няколко пъти да се изтегли по-голямата сума . Ако времето между тегленията е по-малко от 15 минути , някъде може и да ви блокира/задържи картата от мерки са сигурност .
Може да имате и ограничение за теглене до 400лв в извънработно време на банката
Дебитна карта Виса Електрон е най-добре , кредитна карта Виса Електрон не важи почти никъде .
От известно време с някои дебитни карти можеш да си пазаруваш в нет-а - зависи от банката издател (по-скоро от друго, но няма значение) .
А може и да имате активирани застраховки по картите , без да сте забелязали и от там да се дърпат пари .
Дебитните карти средно са с лимит 2000лв на ден , само че БАНКОМАТА не може да отпусне над 400лв от едно теглене

Може да имате и ограничение за теглене до 400лв в извънработно време на банката

Дебитна карта Виса Електрон е най-добре , кредитна карта Виса Електрон не важи почти никъде .
От известно време с някои дебитни карти можеш да си пазаруваш в нет-а - зависи от банката издател (по-скоро от друго, но няма значение) .
А може и да имате активирани застраховки по картите , без да сте забелязали и от там да се дърпат пари .
- TNT
- младши ентусиаст
-
Да де, ама нещата, които споменаваш са по договор, който те си сменят, когато си поискат без да те уведомят. Айде сега ме убеди как съм получил обаждане, ама не помня
Просто гледам как да изкарам повече пари да вкарвам. Ясно ми е, че все съм преебан 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
speeder88 написа:От маса години съм с Fibank! Супер бързо внасяш, теглиш и т.н., мисля, че няма такси за обслужване. Има и някаква лихва на сметката, която преди беше 3% на годишна база! Освен това по клоновете имат готини касиерки!
+ 1 за колегата и аз сьм с такава , таксите на почти всички банки са изравнени така , че е вьпрос на готини касиерки

- TNT
- младши ентусиаст
-
Пфф в Мол Пловдив имаше една русичка
Тя ми вика "весела коледа", аз си я представям като Снежанка

- fena3000
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 520i 2004
Аз бих препоръчал Visa Electron от FiBank. Колега по-горе е описал таксите им. От доста време ги ползвам и като цяло съм доста доволен, бих казал че имат едни от най-ниските такси на година. Лихвата на самата сметка към картата не е хич голяма, но ако искате лихва слагате парите в депозит 
Онлайн банкирането им също е добро, като физическо лице плащаш само за токън устройство еднократно и можеш да си го ползваш. Няма такса за поддръжка на месец, а таксите за операции преводи и т.н. са обикновенно -50% спрямо таксата, която биха взели ако сте в банката и направите определената операция.
Иначе на сайта на всяка банка може да се свали файл с точните такси и условия, ако ви се чете.

Онлайн банкирането им също е добро, като физическо лице плащаш само за токън устройство еднократно и можеш да си го ползваш. Няма такса за поддръжка на месец, а таксите за операции преводи и т.н. са обикновенно -50% спрямо таксата, която биха взели ако сте в банката и направите определената операция.
Иначе на сайта на всяка банка може да се свали файл с точните такси и условия, ако ви се чете.
Всички банки по закон са задължени 2 месеца преди промени по тарифата си да публикуват съобщение за това на сайтовете си. Няма как да се обадят на всеки клиент по отделно и да му кажат, че от другата седмица ще плаща с 10 стотинки повече на банкомат... Трябва вие да си следите, или да не мрънкате после.
Аз мога да кажа само за шефчетата ми от Fibank
такса подръжка на разплащателна сметка с дебитна карта - 50 стотинки
теглене на банкомат на пиб - 20 стотинки
теглене от друг банкомат - левче
теглене в чужбина - 3 лева +1.5% от сумата
плащане на ПОС и интернет - без пари, с изключение на обикновеното смотано маестро, където е 15 стотинки
Отделно, имат безплатна услуга за пасивно банкиране, с която обаче можеш да си плащаш битовите сметки онлайн.
Кофтито е, че е препоръчително да ползваш техни банкомати, особено за справки, щото си имат техен си картов оператор и инфо на чужди банкомати може да не е вярно.
От онзи ден имаме и нова дебитна карта, MasterCardDebit, която търговеца вижда като кредитна, но си ползваш твои пари. Има месечна такса от 1 лев (+ 50-те стотинки за сметката), но пък няма такса за теглене на каквито и да е банкомати.
Малко излзезе като реклама, но за това имам най-пълна информация. Надявам се на някой да му е полезно.
Аз мога да кажа само за шефчетата ми от Fibank

такса подръжка на разплащателна сметка с дебитна карта - 50 стотинки
теглене на банкомат на пиб - 20 стотинки
теглене от друг банкомат - левче
теглене в чужбина - 3 лева +1.5% от сумата
плащане на ПОС и интернет - без пари, с изключение на обикновеното смотано маестро, където е 15 стотинки
Отделно, имат безплатна услуга за пасивно банкиране, с която обаче можеш да си плащаш битовите сметки онлайн.
Кофтито е, че е препоръчително да ползваш техни банкомати, особено за справки, щото си имат техен си картов оператор и инфо на чужди банкомати може да не е вярно.
От онзи ден имаме и нова дебитна карта, MasterCardDebit, която търговеца вижда като кредитна, но си ползваш твои пари. Има месечна такса от 1 лев (+ 50-те стотинки за сметката), но пък няма такса за теглене на каквито и да е банкомати.
Малко излзезе като реклама, но за това имам най-пълна информация. Надявам се на някой да му е полезно.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
изчакай, като се запишеш в унсс ще ти издадат исик карта към ДСК и ще ти върши перфектна работа. не бързай, слушай ме какво ти говоря
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2