За "хубавите" номера.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

За "хубавите" номера.

Мнение от Borymeckata » 13 Юни 2013, 9:46

Всички сме ги виждали - "хубава" табела с повтарящи се цифри на номера: 2525, 2255, 2552 или нещо подобно. Явно за някои хора това е важно, щом отделят пари и усилия за да си осигурят такива номера. Лично аз не разбирам какъв е смисълът... Показваш, че си нещо повече от другите, открояваш се от тълпата? Такъв номер определено се набива на очи и по-лесно се запомня - това предимство ли е или недостатък?

Интересува ме какво мислите за "хубавите" и не чак толкова "хубави" номера? Само гъзария? Или все пак имат някакъв смисъл? Дават ли ти някакво реално предимство? Или напротив - създават проблеми? Благодаря предварително за всички мнения.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Re: За "хубавите" номера.

Мнение от BAHKATA » 13 Юни 2013, 9:52

Онзи ден видях едно Порше с номер С 911997 (911 е модела, а 997 е произв. означение за тези, които незнаят), та за мен това е гъзария - в която има смисъл, а номера от сорта 1122 не ми правят никакво впечатление.....важен е автомобила, не номера. Но всеки може да си слага какъвто номер иска, важно е на него да му харесва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 13 Юни 2013, 9:52

Аз за 5559 платих 120лв и 3 дена чаках да се появи шефа на кат. Винаги съм искал номер с еднакви цифри, важното беше да са последователни нечетни малко суеверен си падам, съседите ми приятели от деца и те като си регистрираха колите също някой си платиха други им се радваха че са се паднали щогоде последователни цифри, за някой носи щастие, за някой е носталгия по мутренските години мисля, че няма еднозначен отговор!
Лично полицаи ми е казвал: "Какво ревете и искате номер с еднакви цифри, вземете си с различни че ако блъснете някой има шанс да не ви го запомнят свидетелите" и това казано от полицай смятай!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 13 Юни 2013, 9:58

Когато за пръв път закупих автомобил за лична употреба (родителското тяло го плати) си заплатих допълнително за подобен номер 4499 беше номера. платих 30лв за него - все още цената е 30 за такива ако има де. направих го защото си мислех че е готино. всички хубави маркови автомобили по онова време бяха с подобни лесно запомнящи се номера. казах си - 30лв - нищо и половина айде и аз. не мисля че като си платиш допълнително за номерът на автомобилът имаш някакви привилегии. просто номерът се запомня по-лесно. по онова време бях на 18 - 11ти клас - децка му работа. Определено не мисля че номерата от 30лв показват нещо, някакъв статут или каквото и да е. виж тези от пода на 666666 или други подобни които са по 11000лв само номерът - това е друга бира. следващите автомобили които съм карал - за тях не съм избирал такива номера. не мисля че е необходима. РАЗХОД НА СРЕДСТВА. но незнайно защо ми се падаха добри. 7170 с 1516 са в момента. Според мен да даваш допълнително пари за номер няма смисъл - някой като се спре в теб и тази табела става никаква.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Юни 2013, 10:03

Nukem написа:Аз за 5559 платих 120лв и 3 дена чаках да се появи шефа на кат. Винаги съм искал номер с еднакви цифри, важното беше да са последователни нечетни малко суеверен си падам, съседите ми приятели от деца и те като си регистрираха колите също някой си платиха други им се радваха че са се паднали щогоде последователни цифри, за някой носи щастие, за някой е носталгия по мутренските години мисля, че няма еднозначен отговор!
Лично полицаи ми е казвал: "Какво ревете и искате номер с еднакви цифри, вземете си с различни че ако блъснете някой има шанс да не ви го запомнят свидетелите" и това казано от полицай смятай!

Ами че прав си е полицая :mhihi:
Примера с Порша беше много добър.Извън странта,повечето показни номера имат някакъв смисъл или заигравка с модела на колата,собственика и т.н
Тука всички са дупета,досега ми се е случвало 3 пъти през последните няколко години да ходя за номера.Пред мен чакат ,точно от хората с "еднаквите" цифри и като излязат номерата - печелят само 2-ма :mhihi: другите са дали 2-3 пъти повече от мен и са взели изключително кофти номера.(последните ми два са 3424,8567 и пак ми харесват повече от 8827 - който е по-скъп защото има 1 двойка)
За тези за които имат някакъв смисъл не коментирам,къде дата,къде нещо друго важно или просто за късмет - ясно,но това "ее взех си егати номера" ама колата му струва колкото един мобилен телефон е смешно...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 13 Юни 2013, 10:16

За мен е важно номера да е приятен на пръв поглед.
Моя номер е ХХ УУ и ми струваше 30лв - КАТ София, чакал съм точно 1 час.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Юни 2013, 10:22

Аз съм на мнение, че щом имаш пари и си готов да ги дадеш за някакви цифрички върху метална табела, които дори не са и твой :mrgreen: -
Ще имаш пари и за всичко останало - глоби, данъци, такси. ;)

Има много по-интересни номера от двойките, огледалните или 4те еднакви.
Например винаги съм искал да имам номер 1337 :mhihi:
Пък и настоящият си харесвам - 2911. 2+9=11 :winky:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Юни 2013, 10:33

Моят "хубав" номер 9393 е подарък от кръстника ни, когато купих колата. Няколко пъти му "намекнах", че не държа на това, че не разбирам как може едно 4-цифрено число да е "по-хубаво" от друго, че има и по-практични подаръци за нов автомобил, но ... напразно. Той държеше на това и реших да си затрая. Бих предпочел поне да бъде 9696 (по-майтапчийски), но пък за 96 трябвало да се чака, сега вървели с 93... До момента не съм забелязал номерът по някакъв начин да ми е помогнал или попречил в живота. Личното ми мнене - това е един напълно безсмислен и излишен разход.

На мотора ми се падна случайно 1876. На пръв поглед нищо особено, но аз си го харесвам много - годината на Априлското възстание.
Последна промяна Borymeckata на 13 Юни 2013, 10:35, променена общо 2 пъти
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 13 Юни 2013, 10:33

Първата и кола беше с номер 0515 който ми се беше паднал Безплатно, Втората е 2916, смятам третата да е хх17, поне да са поредни последните две числа.
Онзи ден на магистралата към Карнобат ме изпревари един джип Тойота с много странен номер с букви, беше нещо от сорта на EBEBAEBA, и аз :shock: бахти номера....
Поздрави!
Николай Кадийски

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 13 Юни 2013, 10:35

за номер АБВВ като поредност чаках 1ч и дадох 100кинта по спомен. Радва окото не смятам,че е гъзария или нещо такова.
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 13 Юни 2013, 10:36

Gqbriel написа:
Nukem написа:Аз за 5559 платих 120лв и 3 дена чаках да се появи шефа на кат. Винаги съм искал номер с еднакви цифри, важното беше да са последователни нечетни малко суеверен си падам, съседите ми приятели от деца и те като си регистрираха колите също някой си платиха други им се радваха че са се паднали щогоде последователни цифри, за някой носи щастие, за някой е носталгия по мутренските години мисля, че няма еднозначен отговор!

Ами че прав си е полицая :mhihi:
Примера с Порша беше много добър.Извън странта,повечето показни номера имат някакъв смисъл или заигравка с модела на колата,собственика и т.н
Тука всички са дупета,досега ми се е случвало 3 пъти през последните няколко години да ходя за номера.Пред мен чакат ,точно от хората с "еднаквите" цифри и като излязат номерата - печелят само 2-ма :mhihi: другите са дали 2-3 пъти повече от мен и са взели изключително кофти номера.(последните ми два са 3424,8567 и пак ми харесват повече от 8827 - който е по-скъп защото има 1 двойка)
За тези за които имат някакъв смисъл не коментирам,къде дата,къде нещо друго важно или просто за късмет - ясно,но това "ее взех си егати номера" ама колата му струва колкото един мобилен телефон е смешно...

Е то моя номер е С XXUY СС и е случаен, и си мисля че само: огледални, напълно еднакви, по избор и с три еднакви цифри се плащат.
Последна промяна Kris на 04 Мар 2014, 0:18, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745d, 530d, 335d
Мечтае да кара: Су-35
Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)

Мнение от MCPO » 13 Юни 2013, 10:36

Има си преимущества поне аз лично мисля така. Случвало ми се е с един познат да ни се размине акт зареди номера. Полицая директно вика пускам ви заради номера. Мойте коли и те са с хубави номера 3322 и 7779.
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich Just Cavalli 

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 13 Юни 2013, 10:37

Боримечка, щом толкова не ти пука за цифрите в номера, защо им обръщаш внимание и отваряш нова тема? Не се заяждам, просто питам.
Моята бивша, моята настояща и тази на баща ми коли са с еднакви цифри. Не е нещо суеверно, не е от гъзария (за Бога, поръчка на номер струва 52 лв!) а е просто закачка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 13 Юни 2013, 11:36

Не ме вълнуват номерата а това върху което са закачени. Но ако забогатея и си купя някаква кола трепач, бих и сложил номер само с една цифра -1.
Не знам дали мога да си поръчам такъв и дали закона го позволява.Не съм виждал до сега такъв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Юни 2013, 11:55

За някои хора номерата имат сантиментално значение (рождена дата, първа кола), други изглеждат красиво (6969, 1881 или 8698 например), трети носят някаква символика, четвърти са просто за гъзария... Аз например харесвам огледални числа XYYX или от типа XYZY... Ако има 5-и и/или 7-и, още по-добре. Всеки си има виждане какъв номер "отива" на колата му. Познавам и хора, които правят всичко възможно номерата им да нямат повтарящи се цифри.
Never mistake motion for action...

Следваща

Назад към Извън Темата