Маршрут за пътуване: Велико Търново - Бургас

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Маршрут за пътуване: Велико Търново - Бургас

Мнение от BMX » 13 Юни 2013, 17:05

В края на месеца ми предстои пътуване Велико Търново - Бургас. Гледам в ГугълМапс дават този маршрут. Никога не съм минавал обаче от там и незнам как е пътя.
Моля, ако някой е пътувал наскоро по този маршрут да сподели как е - има ли много дупки, пътят хубав ли е, и т.н.? Ако пък има друг, по-добър маршрут също пишете. Не държа да минавам задължително по горепосочения.
Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Re: Маршрут за пътуване: Велико Търново - Бургас

Мнение от ///Maximalniq » 13 Юни 2013, 17:18

http://goo.gl/maps/sjPJn

По-добре този, селата около Сливен колкото се може по-надалече от тях минавай. Последният път като ходих до Сопот послушах навигацията и минах "напряко" покрай Сливен и загубих 1 час.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 13 Юни 2013, 17:40

Точно това ми беше дилемата - дали има смисъл през Н.Загора да се качвам на магистралата и после към петолъчката или директно от Гурково към петолъчката. Явно ще е по магистралата.
Ако има мнения за други маршрути :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d facelift
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от mitko87 » 13 Юни 2013, 17:59

Колега миналата година патувах от Бургас за Велико Търново и си минах през петолъчката после гурково и през хаим блаза прохода минах останах
доста доволен от путя като имаш предвид че колата ми е доста ниска ;)
Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i '02
Мечтае да кара: по хубави пътища!

Мнение от jgf » 13 Юни 2013, 18:02

По - добре мини по пътя който ти е предложил google maps - през Сливен. Единствения минус на този път е, че е малко по натоварен лятото , но си е добре като настилка.

Ако решиш да минаваш по магистралата - отсечката Гурково - Нова Загора няма да ти хареса, ама никак :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 13 Юни 2013, 18:19

Няма никакъв смисъл да слизаш до магистралата, освен ако нямаш мерак 'да я пробваш' и да понатискаш колата. Подбалканския път си е идеален за шофиране, асфалта е хубав, а и не е толкова натоварен откакто пуснаха магистралата.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 13 Юни 2013, 20:36

Твърдо маршрута Търново - Хаинбоаз - Гурково - Сливен - Петолъчката - след това може да минеш по стария път за Бургас или да се качиш на магистралата на Карнобат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 13 Юни 2013, 20:51

Пътят Велико Търново - Гурково (Прохода на Републиката) е в отлично състояние и се преминава много бързо. През повечето време е с три ленти и можеш да изпреварваш спокойно повечкото тирове, които преминават през прохода. Има два обратни завоя и това е целия проход. Освен това е в много добро състояние. Единственият минус, който съществува е няколкото села, в които задължително има полиция. Така, че през селата - с ограниченията. Гурково - Сливен си е Подбалканския път, който също е в много добро състояние и позволява висока средна скорост. От Карнобат до Бургас е магистрала - там всичко е ясно.
Много много добър път!
Селото се оказа точно във града

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 13 Юни 2013, 21:24

Благодаря ви за изчерпателните отговори. Значи на отиване през Гурково и подбалканския ще се пътува, а на връщане към София е ясно.

П.С.: По инерция тръгнах да търся бутона "Like" да ви лайквам постовете. Нещо съм се повредил :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 13 Юни 2013, 22:22

Да ти кажа и за навръщане аз пак си предпочитам подбалканската....ако не бързаш разбирасе...има доста места на които можеш да спреш да пинеш студена вода..или капанчета да хапнеш...
п.с това е мое мнение не ангажирам никой с него..просто подбалканската ми харесва повече..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 14 Юни 2013, 12:54

Не знам по Републиката кога са ремонтирали, есента съжалявах че минах оттам, макар да съм карал само до разклона за Трявна, бяха някакви страшни трапове на всеки един мост, по-точно на самите фуги, абе бягай път за камиони ли е по-далеч. Ако не бързаш и обичаш да се наслаждаваш на шофирането, имаш варианти Елена-Твърдица отворен след 30 години мъки, в голям процент нов асфалт, другия вариант е Елена-Сливен, пак есента минавах, много приятно пътче, от северната страна се полагаха канавки и нов асфалт, вече трябва да е с нормална проходимост.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 14 Юни 2013, 15:47

София - В. Търново - Хаинбоаз - Гурково - Сливен - Петолъчката - Бургас

Пробвано миналата събота :yes: никакви проблеми

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 14 Юни 2013, 20:48

Благодаря колеги за мненията! :yes: