Маршрут за пътуване: Велико Търново - Бургас
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Маршрут за пътуване: Велико Търново - Бургас
В края на месеца ми предстои пътуване Велико Търново - Бургас. Гледам в ГугълМапс дават този маршрут. Никога не съм минавал обаче от там и незнам как е пътя.
Моля, ако някой е пътувал наскоро по този маршрут да сподели как е - има ли много дупки, пътят хубав ли е, и т.н.? Ако пък има друг, по-добър маршрут също пишете. Не държа да минавам задължително по горепосочения.
Благодаря!
Моля, ако някой е пътувал наскоро по този маршрут да сподели как е - има ли много дупки, пътят хубав ли е, и т.н.? Ако пък има друг, по-добър маршрут също пишете. Не държа да минавам задължително по горепосочения.
Благодаря!
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Маршрут за пътуване: Велико Търново - Бургас
http://goo.gl/maps/sjPJn
По-добре този, селата около Сливен колкото се може по-надалече от тях минавай. Последният път като ходих до Сопот послушах навигацията и минах "напряко" покрай Сливен и загубих 1 час.
По-добре този, селата около Сливен колкото се може по-надалече от тях минавай. Последният път като ходих до Сопот послушах навигацията и минах "напряко" покрай Сливен и загубих 1 час.
Точно това ми беше дилемата - дали има смисъл през Н.Загора да се качвам на магистралата и после към петолъчката или директно от Гурково към петолъчката. Явно ще е по магистралата.
Ако има мнения за други маршрути
Ако има мнения за други маршрути

- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d facelift
- Мечтае да кара: ///М3
Колега миналата година патувах от Бургас за Велико Търново и си минах през петолъчката после гурково и през хаим блаза прохода минах останах
доста доволен от путя като имаш предвид че колата ми е доста ниска
доста доволен от путя като имаш предвид че колата ми е доста ниска

- jgf
- Потребител
-
- Кара: E46 318i '02
- Мечтае да кара: по хубави пътища!
По - добре мини по пътя който ти е предложил google maps - през Сливен. Единствения минус на този път е, че е малко по натоварен лятото , но си е добре като настилка.
Ако решиш да минаваш по магистралата - отсечката Гурково - Нова Загора няма да ти хареса, ама никак
Ако решиш да минаваш по магистралата - отсечката Гурково - Нова Загора няма да ти хареса, ама никак

Няма никакъв смисъл да слизаш до магистралата, освен ако нямаш мерак 'да я пробваш' и да понатискаш колата. Подбалканския път си е идеален за шофиране, асфалта е хубав, а и не е толкова натоварен откакто пуснаха магистралата.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Твърдо маршрута Търново - Хаинбоаз - Гурково - Сливен - Петолъчката - след това може да минеш по стария път за Бургас или да се качиш на магистралата на Карнобат.
Пътят Велико Търново - Гурково (Прохода на Републиката) е в отлично състояние и се преминава много бързо. През повечето време е с три ленти и можеш да изпреварваш спокойно повечкото тирове, които преминават през прохода. Има два обратни завоя и това е целия проход. Освен това е в много добро състояние. Единственият минус, който съществува е няколкото села, в които задължително има полиция. Така, че през селата - с ограниченията. Гурково - Сливен си е Подбалканския път, който също е в много добро състояние и позволява висока средна скорост. От Карнобат до Бургас е магистрала - там всичко е ясно.
Много много добър път!
Много много добър път!
Селото се оказа точно във града
Благодаря ви за изчерпателните отговори. Значи на отиване през Гурково и подбалканския ще се пътува, а на връщане към София е ясно.
П.С.: По инерция тръгнах да търся бутона "Like" да ви лайквам постовете. Нещо съм се повредил
П.С.: По инерция тръгнах да търся бутона "Like" да ви лайквам постовете. Нещо съм се повредил

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Да ти кажа и за навръщане аз пак си предпочитам подбалканската....ако не бързаш разбирасе...има доста места на които можеш да спреш да пинеш студена вода..или капанчета да хапнеш...
п.с това е мое мнение не ангажирам никой с него..просто подбалканската ми харесва повече..
п.с това е мое мнение не ангажирам никой с него..просто подбалканската ми харесва повече..
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Не знам по Републиката кога са ремонтирали, есента съжалявах че минах оттам, макар да съм карал само до разклона за Трявна, бяха някакви страшни трапове на всеки един мост, по-точно на самите фуги, абе бягай път за камиони ли е по-далеч. Ако не бързаш и обичаш да се наслаждаваш на шофирането, имаш варианти Елена-Твърдица отворен след 30 години мъки, в голям процент нов асфалт, другия вариант е Елена-Сливен, пак есента минавах, много приятно пътче, от северната страна се полагаха канавки и нов асфалт, вече трябва да е с нормална проходимост.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
София - В. Търново - Хаинбоаз - Гурково - Сливен - Петолъчката - Бургас
Пробвано миналата събота
никакви проблеми
Пробвано миналата събота

13 мнения
• Страница 1 от 1