Покупка на смартфон - съвет
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
Покупка на смартфон - съвет
Здравейте,колеги.Обмислям да си купя Samsung Galaxy Note II от сайт с оглед на доста по-ниските цени в онлайн магазините спрямо по-големите търговски вериги за техника и мобилни оператори.Другото което е-че нямам намерение да се обвързвам с договор + лизинг при нова активация с който и да е от операторите,тъй като вече ползвам доволно изгоден план,и то от години.Та въпроса ми е-можете ли да препоръчате коректен сайт,от който сте пазарували и ако ви се е налагало да се сервизира закупената стока-коректни ли са.Уж всички дават 24м. гаранция,но...знам ли.Питам,понеже по-старата партида от въпросния телефон е с дефект,при който телефона след време "умира"/sudden death syndrome/ и следва сервизиране/замяна,докато по-новите са с читава такава и го няма този проблем.Звънах и питах няколко от тези онлайн магазини,но отказват да направят справка,понеже е свързано с отваряне на кутията,та единствения начин да разбера какво купувам,е едва след като го получа.И така....Мерси предварително за отговорите и съветите 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Покупка на смартфон - съвет
След като го получиш ако не си подписал договор имаш право да го върнеш в първите 3 или 7 дни, не съм сигурен. Дори и да има договор би трябвало да можеш да го откажеш в този срок, но за второто провери. Не съм съвсем сигурен. Аз съм купувал преди от О-Конект и съм доволен от всичко там.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
loadrunner написа:Здравейте,колеги.Обмислям да си купя Samsung Galaxy Note II от сайт с оглед на доста по-ниските цени в онлайн магазините спрямо по-големите търговски вериги за техника и мобилни оператори.Другото което е-че нямам намерение да се обвързвам с договор + лизинг при нова активация с който и да е от операторите,тъй като вече ползвам доволно изгоден план,и то от години.Та въпроса ми е-можете ли да препоръчате коректен сайт,от който сте пазарували и ако ви се е налагало да се сервизира закупената стока-коректни ли са.Уж всички дават 24м. гаранция,но...знам ли.Питам,понеже по-старата партида от въпросния телефон е с дефект,при който телефона след време "умира"/sudden death syndrome/ и следва сервизиране/замяна,докато по-новите са с читава такава и го няма този проблем.Звънах и питах няколко от тези онлайн магазини,но отказват да направят справка,понеже е свързано с отваряне на кутията,та единствения начин да разбера какво купувам,е едва след като го получа.И така....Мерси предварително за отговорите и съветите
http://toptechnika.com/GSM/gsmallview?product_id=478 привет , преди да си си купил погледни това , аз сьм с такьв , фирмата е коректна а телефона уникален сьс страхотни параметри . Ползвам го вече повече от полови година и се дьржи много добре

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тоя Allview P5 quad е прекалено скъп за това, което предлага (ширпотреба куадове с MTK6589)...
Аз купувам от гет.бг. Преди време имах големи разправии с тях, но след това оправиха проблема ( нямаше как ) и по-късно купих още няколко телефона от тях вкл. и СГС2 и всичко беше ок.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Mollov написа:Тоя Allview P5 quad е прекалено скъп за това, което предлага (ширпотреба куадове с MTK6589)...
Телефона е добьр , но наблегнах най вече на сайта , колегата тьрси коректни тьрговци а тези от тази фирма са точно такива . Колкото до сумата - вьпрос на гледна точка

loadrunner написа:Здравейте,колеги.Обмислям да си купя Samsung Galaxy Note II от сайт с оглед на доста по-ниските цени в онлайн магазините спрямо по-големите търговски вериги за техника и мобилни оператори....
Разбирам те, че търсиш тънка цена и не искаш договор с оператор, но вземи да обмислиш следното:
859,90лв. кеш + 12 месеца х 5,80лв. = 929,50 лева.
Минималната цена която открих е 824лв. - значи разликата е цели 105лв.
Сам си прецени дали тея 100лв. си струват риска да нямаш реална гаранция на апарата... Бонус- ще можеш да го видиш преди да платиш и да прецениш коя партида е

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Те това е приказка.
Реално за 12-13% разлика (ако приемем, че сим картата няма да се ползва изобщо) аз лично никога НЕ бих купил скъпа техника от онлайн магазин в БГ. При такива гаранцията е съмнително дали е реална (и да е реална аз с куриер ли да им го пращам
), да не говорим за произхода на стоката
Но всеки луд с номера си... Пресен случай е човек който за 30лв. аванта (спрямо цената на СГС4 + таксите на сим картата) се оборудва с апарат на който отказаха ремонт по гаранция щото бил неправомерно разкодиран... Просто е бил за чужд оператор, стига в БГ неизвестно как, разкодира се и се продава за нов- забавно е да имаш брикнат телефон за 4-цифрена сума, нали

Но всеки луд с номера си... Пресен случай е човек който за 30лв. аванта (спрямо цената на СГС4 + таксите на сим картата) се оборудва с апарат на който отказаха ремонт по гаранция щото бил неправомерно разкодиран... Просто е бил за чужд оператор, стига в БГ неизвестно как, разкодира се и се продава за нов- забавно е да имаш брикнат телефон за 4-цифрена сума, нали

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
От гет.бг и аз съм купувал. Имал съм и проблеми, всичко се разреши безпроблемно по гаранцията. Дори и по-бързо от очакванията ми. Скоро обаче четох някъде, че Пеевски го държал
Втори път няма да пазарувам от там вероятно 

- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
Благодаря много на всички отговорили.Сякаш се разубедих да го взимам от онлайн магазин,именно заради евентуални мъки покрай гаранционно сервизиране-пращане с куриери,разни причина за отказване на гаранция и т.н.Майната й на разликата в парите,по-добре ще е на място да се пробва и да има гаранция към някой от големите магазини 

11 мнения
• Страница 1 от 1