Внос на автомобил от Украйна

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: BMW 520i v24
Мечтае да кара: ЗАЗ 968А

Внос на автомобил от Украйна

Мнение от Affalterbach » 24 Юни 2013, 16:21

Колеги споделете знаете ли нещо по въпроса. Искам да вкарам един руски автомобил, който в България е на изчезване или е изгнил ... или не е каран от 25год, а в Украйна го разменят за шише водка. Знаете ли нещо за такси който се плащат?

Намерих тази публикация във някакъв форум митница но е от 2006г.

Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 9:22 am Заглавие:
Митото за нови автомобили е 10 % и то се начислява върху фактурната стойност.
Митото за употребяваните автомобили е 11, 5% и то се начислява върху митническата стойност, изчислена по формулата от ПМС 2/93 г. (използвай авто-мито-калкулатора в сайта).
Документите, които се представят, са същите като за автомобили от Европейския съюз - договор за покупко-продажба, регистрационен талон на автомобила. Единственото, което нямат руските, японските, корейските и американските автомобили, е Евро сертификат.
ДДС за всички е 20 %.
Акциз - ако автомобилът е акцизен - с двигател над 120 киловата - по таблицата от Закона за акцизите.
Не е важно колко бързо караш, а колко бързо спираш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Внос на автомобил от Украйна

Мнение от Фидел Кастро » 24 Юни 2013, 17:21

Колега, много по-важно е какви документи ще ти бъдат поискани от "многоуважаемите" Митница, КАТ и пр. Внимавай да не стане такава обърквация, че шишето водка да се превърне в цистерна спирт. :bchug:
Моят съвет е да потърсиш опитна фирма занимаваща се с митническо оформяне и задължително да е силна в митницата, в която ще обмитяваш. Същото касае и КАТ.
Ако тук има колега занимаващ се с внос на коли от Швейцария надявам се ще може да ти препоръча нещо.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Аватар

Мнение от Affalterbach » 24 Юни 2013, 18:00

Свързах се с някакъв украински форум. Пичовете ме насочиха из кои сайтове да гледам за коли. Като гледам цените (варират от 250 до 500-600 долара) и парите който ще ми излезнат за гориво (разстоянието е в порядъка на 1400 - 1800км в посока) си мисля, че е по-добре да продължа да търся по българските села и паланки. Още повече, ако тоя 40 годишен автомобил реши да се предаде някде из украйна, не че няма да го зарежа на пътя и да си дойда с рейса, ама ще съм си направил ненужна разходка :kuku: Това за документите също е вярно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 24 Юни 2013, 18:51

Стана ми интересно какъв е този автомобил?Mоже ли снимки на колата.
39470

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 24 Юни 2013, 19:48

Beamerdriver написа:Стана ми интересно какъв е този автомобил?Mоже ли снимки на колата.

ти за ЛС чувал ли си, ве немец образован...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Юни 2013, 20:32

ами и на мен ми е интересно,а със сигурност и на други..и кво да му задръстим пощата вместо да каже две думи и всички да са ок? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Юни 2013, 20:39

Някаква соц антика. Какво друго може да е от Украйна...
Дори мога да предположа още по-конкретно :)

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от Affalterbach » 25 Юни 2013, 9:45

steeN написа:Някаква соц антика. Какво друго може да е от Украйна...
Дори мога да предположа още по-конкретно :)

Да ... Имах такава като бях на 18. Един ден и се повредиха спирачките и баща ми реши да я даде за скраб :banghead: :banghead: :banghead: От тогава си търся такава, но или искат 2000-3000лв или е изгнила до неузнаваемост, или немога да намеря собственик, или проблем с докИментите.
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Юни 2013, 10:04

:OT:
Това е доста интересен автомобил ,като технически решения.
Двигателя е боксер със въздушно охлаждане (кат на порше :mhihi: ),обаче може да се пипа доста за оптимизация,разполага и в ...бензинова печка за отопление,което след като се запали печката,в купето става "Африка" за 3 минути (обаче харчи бензин) и други интересни неща по тоя "автомобил" :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от sunday » 25 Юни 2013, 10:15

...
Последна промяна sunday на 25 Юни 2013, 10:19, променена общо 2 пъти
Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 25 Юни 2013, 10:17

Знам една 968м на село, караше я една жена и беше много стегната, купува си я нова. Вмомента е спяна от движение и я продават, мога да попитам.
Изображение

Аватар

Мнение от Affalterbach » 25 Юни 2013, 10:40

stambo_81dg написа:Знам една 968м на село, караше я една жена и беше много стегната, купува си я нова. Вмомента е спяна от движение и я продават, мога да попитам.

Мерси колега, ама аз издирвам 968А. При 968М всичко е променено - стоповете са квадратни, престилката е без никеловия лъч, няма ги коремите (въздуховодите) отстрани, Таблото също е променени коренно.
968A
Изображение
968М
Изображение
Изображение
Изображение

В краен случай 966, от ранните години на 60-те,но при този модел престилката е различна. Тук ще вметна, че има 966 със 1.2 мотора (41 коня) и 966 с по-слабия мотор 27 коня.
Изображение

Интересно още е освен нещата който спомена колегата по-горе, за печки и V образен ДВГ, е че има и модели автоматик водят се 968B2 и те се водят автомобили за хора с 1 крак. Също така има автомобили без педали, 968B (те са за хора без крака) Никога не съм виждал моделите Б.

Преди година изпуснах уникален запорожес с дясна дирекция, явно предвиден за износ.

Ето нещо от Полша http://www.youtube.com/watch?v=FDEwFFp6wEQ
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 04 Юли 2013, 12:11

Толкова се радваше дядото като го разкара а тук даже и за внос се мисли,браво. :)
Заплаха за автомобилите на запад.. Няма да забравя едно пътуване до морето... мани,мани.... :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Юли 2013, 14:34

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Юли 2013, 15:00

спрете тежките наркотици
ЗАЗ от украйна :mhihi:
на ход :mhihi:
:mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Следваща

Назад към Извън Темата