Мнение за Lenovo IdeaPad Y500
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
Мнение за Lenovo IdeaPad Y500
Здравейте колеги...
Искам да попитам по-знаещите и разбиращите, какво ви е мнението за този лаптоп?
Притеснява ме, че вградената Интел-ска карта не работи... Проблем ли е това според вас?
Лаптопчето ще се ползва през деня за работа, а вечер ще разцъквам някакви игрички за почивка...
Моля за вашето мнение...
Благодаря предварително на отзовалите се колеги!

Искам да попитам по-знаещите и разбиращите, какво ви е мнението за този лаптоп?
Притеснява ме, че вградената Интел-ска карта не работи... Проблем ли е това според вас?
Лаптопчето ще се ползва през деня за работа, а вечер ще разцъквам някакви игрички за почивка...

Моля за вашето мнение...

Благодаря предварително на отзовалите се колеги!

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Мнение за Lenovo IdeaPad Y500
В зависимуст от натоварването се превключва между двете карти (вградената и отделната)
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Missing
- кандидат ентусиаст
-
Четох, че вградената карта не работи по никакъв начин...
Дори в форума на леново доста гора "реват" поради тази причина и се чувстват излъгани, и бла бла бла...
За това казвам, че интелската НЕ работи...
А ако си с такъв лаптоп кажи как си я подкарал?

За това казвам, че интелската НЕ работи...
А ако си с такъв лаптоп кажи как си я подкарал?

- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Добре изглежда колега особенно в тази комбинация с SSD диск.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

Вградената карта работи само ако се ползват "леки" приложения, примерно офис пакет или интернет сърфиране за да щади батерията. Ако не се лъжа обаче точно този модел не позваше опцията за ползване на вградената карта а само на външната. Иначе цената е доста прилична, но пък е хубаво да се има предвид, че 4-та серия на i7 е на пазара и цените /поне в щатите/ на лаптопите с новите ЦПУ-та са сравними със старата генерация.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Имайте в предвид,че гаранционния им съпорт е в г**а.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
BABHOMED написа:В зависимуст от натоварването се превключва между двете карти (вградената и отделната)
Няма такъв филм колега тука тая карта не работи

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- JRSK
- Потребител
-
- Кара: Bmw e36 320i M50b20
- Мечтае да кара: ///M3-e36
- Детайли за колата: BMW 320i Sedan 1993
От тоя модел на леново има вариант с 2 гтх650 карти... а 2 гтх650 > гт750. Щото така излиза 4гб гддр5 пак е с core i7 8gb ram и Цената не е особено по-висока. Аз ползвам Леново у580 core i5 gtx660 8gbram. и съм доволен. Новите игри на висока графика 40-50 до 100 фрейма. На ултра се затруднява.. но мисля че с 2 гтх650 ще върви всичко на ултра
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Ако е изрязана е много тъпо .. за лаптоп от такава класа и за толкова пари.
Не е въпроса дали трябва на някой или не, колегата каза, че те си превключват когато Ви трябва.
Така и така си е в ядрото и не заема място ... липсата и не спомага за нищо.
Докато си гледаш фейса и си слушаш музика не е нужно да бачка на външно видео, като няма смисъл.
Не напразно са измислени тези вградени видеа и точно при лаптопите са много важни.
Малко греене(особено важно в лаптопите),повече батерия,някои слаби игрички си вървят на нея .. все полезни неща.
Не е въпроса дали трябва на някой или не, колегата каза, че те си превключват когато Ви трябва.
Така и така си е в ядрото и не заема място ... липсата и не спомага за нищо.
Докато си гледаш фейса и си слушаш музика не е нужно да бачка на външно видео, като няма смисъл.
Не напразно са измислени тези вградени видеа и точно при лаптопите са много важни.
Малко греене(особено важно в лаптопите),повече батерия,някои слаби игрички си вървят на нея .. все полезни неща.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
JRSK написа:От тоя модел на леново има вариант с 2 гтх650 карти... а 2 гтх650 > гт750. Щото така излиза 4гб гддр5 пак е с core i7 8gb ram и Цената не е особено по-висока. Аз ползвам Леново у580 core i5 gtx660 8gbram. и съм доволен. Новите игри на висока графика 40-50 до 100 фрейма. На ултра се затруднява.. но мисля че с 2 гтх650 ще върви всичко на ултра
2x650GTX НЕ,2x650GT да

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За Леново направо си го вземи от официалния дилър. http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf?Open Имат и 5% отстъпка за ученици и студенти. Все някой покрай теб учи. А като гледам какъв ти е бюджета... 100лв. са си 100лв.

- Missing
- кандидат ентусиаст
-
То аз съм студент ама в официалния дилър го нямат с SSD... За това съм се насочил към лаптоп бе ге.
Никой не каза нищо за това дали ако 750ката работи нон стоп ще е проблем... Лаптопа ще го охлаждам с допълнителното охлаждане, което предлага Леново. Аз не мисля, че ще има проблем ама не съм и от най-разбиращите.
Никой не каза нищо за това дали ако 750ката работи нон стоп ще е проблем... Лаптопа ще го охлаждам с допълнителното охлаждане, което предлага Леново. Аз не мисля, че ще има проблем ама не съм и от най-разбиращите.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
Missing написа:То аз съм студент ама в официалния дилър го нямат с SSD... За това съм се насочил към лаптоп бе ге.
Колега...не се излагай ще го охлаждаш с някакви глупости...моя е с 2 видео карти в SLI режим съответно,играя по 3-4 часа Crysis 3 и нямам проблем със загряването...никакъв проблем няма тоя лап топ със загряването,ти изобщо виждал ли си го от долу? и все пак... 2x650GT > 1x750GT

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Maximilian-E46 написа:... и все пак... 2x650GT > 1x750GT...
Е, ако ще гоним максимума винаги има отгоре- 2х750GT > 2x650GT

Като ще е гарга рошава да е- автора да вдигне бюджета с едни 100 лева (щом има 5% отстъпка за студент) и ще отнесе такъв: http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf ... 8E003B3019 Разбира се жертвайки ССД-то, но то е най-лесната работа- добавя се винаги когато реши. Е, и двд-то го хваща липсата ама на кой му дреме. Надявам се ще се утеши с 4-то поколение и7 процесор, 1080р екран и 2 мощни видео карти- неща струващи повече от 100лв. и едно ССД...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
F3P написа:Maximilian-E46 написа:... и все пак... 2x650GT > 1x750GT...
Е, ако ще гоним максимума винаги има отгоре- 2х750GT > 2x650GT![]()
Като ще е гарга рошава да е- автора да вдигне бюджета с едни 100 лева (щом има 5% отстъпка за студент) и ще отнесе такъв: http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf ... 8E003B3019 Разбира се жертвайки ССД-то, но то е най-лесната работа- добавя се винаги когато реши. Е, и двд-то го хваща липсата ама на кой му дреме. Надявам се ще се утеши с 4-то поколение и7 процесор, 1080р екран и 2 мощни видео карти- неща струващи повече от 100лв. и едно ССД...

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3