Забавяне на изплащане на каско. Варианти?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Забавяне на изплащане на каско. Варианти?

Мнение от Flipz » 01 Юли 2013, 8:37

Здравейте,

Откраднаха Е46-цата ми през януари и в началото на април месец ми дойде бележката от прокуратурата, с която ходих при Булинс, за да задействам изплащане на обещетението по колата. В началото на май месец мина експертен съвет и определиха сума, но така и сумата още не е платена. Всеки път като звънна, за да проверя какво става ме прехвърлят към счетоводството, а там никой не вдига телефона. Искам да попитам някой имал ли е подобен проблем и какви варианти имам, за да си получа обещетението - освен самото чакане какви други мерки могат да се вземат, трябва ли да подам някъде жалба или нещо друго. Гледах в общите условия пише до 15 дни, но дори и работни минаха 2 пъти по толкова от май месец :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Забавяне на изплащане на каско. Варианти?

Мнение от Е.Димитров » 01 Юли 2013, 9:23

Тая работа по телефон не става,отивай на място!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 01 Юли 2013, 9:33

Ако си в БулИнс не съм изненадан :no:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 01 Юли 2013, 9:35

То хубаво на място, но къде точно - в централата им на Баучер или направо в Бояна?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 01 Юли 2013, 9:43

В централния офис на Джеймс Баучер...дано ти платят, че като ги знам какви са @€$@!%$€*%! :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Юли 2013, 9:47

Flipz написа:То хубаво на място, но къде точно - в централата им на Баучер или направо в Бояна?

В централата на "Баучер" отиваш и питаш какво се случва с казуса ти,на мен така преди години трябваше да ми платят едно стъкло (970 лева) и "чаках" някой да се обади,накрая отидох и просто се оказа че те ме чакали (и една случка,докато ме занимаваха с някакви формуляри за изплащане на щетата и сметката ми,някой си беше забравил мобилният апарат ,даже си спомням,беше топ модел,самсунг д900 мисля беше,и взимам го,оглеждам се,няма хора,отварям го и набирам номер който вече е набиран,казвам че телефона е забравен във булинс на касата ,оказва се че е сина на собственика и казвам че ще го оставя на касата като дойде да си го вземе,човека благодари сърдечно,отивам аз и казвам-ей тоя телефон е забравен...служителката го взима,споглежда се с колежката и го слага в шкафчето...и аз добавям-обаче се обадих на последният набран и се оказа сина на собственика,който ще дойде да го получи от вас...Ех,стана някакси неловко,едната каза"-ааа" и го извади от чекмеджето и го сложи върху бюрото...сега дали са решили да го задържат-не знам ) та иначе ми изплатиха всичко.
Надявам се да нямаш проблеми,поне аз преди години нямах никакви проблеми с булинс

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 01 Юли 2013, 9:52

На мен ми се вижда нормално...
все пак колкото повече плащания са отложени, толкова по добре... това са си едни пари дето седят в едни банки, и едни лихви си текат през това време...
За 10000лв може да е нищожна сумата, обаче ако говорим за няколко милиона, дори един месец в банката пак си е цифра

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 01 Юли 2013, 9:57

ами отивам ей сега до централата на Баучер..по телефон определено няма да стане, току що се свързах през централата и пича вика даже и той не можел да се свърже със счетоводството :))..а сумати пари им плащаме за каско, как така един счетоводител нямат в офиса хахах

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 01 Юли 2013, 23:49

резултат???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 02 Юли 2013, 16:04

Ами резултатът беше едно чисто изнудване от страна на Булинс, което ме отказва от тях като клиент и вероятно и много мои приятели, на които ще разкажа, за това, което ми се случи вчера.

Ситуацията се развива по следния начин. Колата е застрахована на 17,6 хил миналия юли, крадат я на 6-тия месец и искат да ми изплатят само 13,5 хил, която била реалната стойност 6 месеца от сключването на полицата, защото за толкова имало в мобиле.бг автомобил с подобни показатели (като се има предвид, че единственото подобно на това, което ми показаха беше годината и пробега, екстрите няма да ги коментирам). Да кажем, че бях ок с това..така и така не ми се хабят нерви в адвокати и дела за оспорване на сумата въпреки че стандартната амортизация на стойността е 10-15%.

Та отивам да питам какво става и ми казват че имат двумесечно забавяне по изплащането на обещетенията и аз им казвам, че това го знам и че идвам точно заради това, защото вече два месеца са минали. Тя ме води на среща с финансовия директор, който ми казва че нямали пари и приоритет им били "други" клиенти, но ако съм се съгласил да ми изплатят 12,5 хил още днес и утре на две вноски ще ми изплатят обезщетението. Направо ме забиха в земята с това предложение и ми казват, че два месеца забавяне реално може да са и 4,6,8 месеца и т.н и нямат представа, кога ще се изплати самото обезщетение.

Говорихме, карахме се и какво ли не и си викам майната му на хилядарката поне нещо да взема, защото с такива галфони най-много някоя болест от нерви да си докарам, подписах един договор за новата сума и днес ми дойде втория трансфер, с което слагам край на тази страница от живота ми с мизерни застрахователни компании като въпросната.

Не знам дали е така при Армеец, Лев Инс, ДЗИ или там които се водят големи и солидни компании, но Булинс с това си отношение и дребнавост ми панаха в очите тотално, не заради хиляда лева, които така или иначе няма да оправят много допълнително занижената оценка на обезщетението, а отношение и циганията им, че уж нямат пари, а в същото време за 2 дни изплащат нещата.

Срам и позор е и се надявам да нямам досег с такива неща за напред...само времето ще покаже.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 02 Юли 2013, 16:32

Flipz написа:въпреки че стандартната амортизация на стойността е 10-15%.

10% е но за цяла една година. Аз не бих склонил на такива цигански(с извинение) истории, ако ще не финансовия директор, ами и самия собственик да дойде. Бих си държал на 17-те хилки * 0.95 например. Но пък си прав, че разправията би била дълга и изнервяща. Ненапразно ти пожелах успех в първия си пост. И аз съм си патил от тях и съм отказал няколко човека от привидно изгодните им "оферти". Е при мен ставаше въпрос за сума от порядъка на 150-200лв., но все пак.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Юли 2013, 17:05

Аз също съм на мнение, че за 3-4 хиляди си е заслужавало да се разправяш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 02 Юли 2013, 18:51

Навсякъде колеги е едно и също...просто явно в някои компании е по-зле...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 02 Юли 2013, 19:25

Ами каквото било било, парите вече са в сметката, поне това е, че платиха всичко в рамките на 2 дни както бяха обещали.

Не пожелавам на никого кражба на любимата кола, на мен това ми е втора откадната и все от улицата, та може би сега си научих урока - никога вече бмв на улицата, ако ще и Е36 да е...гараж или паркинг първо и тогава ще купувам следващата кола...че разправиите със застрахователите не си заслужават нервите...и определено винаги ще застраховам на минималната стойност, не знам защо първата година, когато застраховах при тях даже презастраховах уж да избегна тези 10% амортизация при евентуален проблем, а то гледай какви цигании стават реално.

Назад към Извън Темата