Разход 4лв/100 - браво на ауди феновете

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Разход 4лв/100 - браво на ауди феновете

Мнение от jk » 09 Юни 2006, 0:11

Един луд фен на ауди споделя неговата невероятна тактика за този необичаен разход:
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=11749

Не знам, но ми се струва, че това фен на БМВ никога няма да го направи. Но както и да е - мисля, че е полезно всеки да го прочете на какво сме способни в България!

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 09 Юни 2006, 0:35

Ми този направо що неси махне двигателя да викнe двама трима познати даго бутат и така Пловдив-София щему излезне без пари :mhihi: Този според мен не е добре даси угаси двигателя при скорост от 150км/ч на магистралата направо си е живо камикадзе :!:
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 09 Юни 2006, 0:37

много мъка по тоя свят....

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 09 Юни 2006, 0:55

Щом хората от техния форума дето има дай 1.9тди са да мерише нафтата са го нахранили.. няма к'фо да говорим.. това е безумие.. някъде да внимава да не му се заключи волана, че в някое дере ще го търсят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Юни 2006, 2:02

супер простотия, нямам думи... поне по инерция да се движеше ама да гасиш вече е прекалено...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 09 Юни 2006, 8:13

тая тема не се ли оказа майтап?? не съм чел след страница 5, щото умрях от смях

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 09 Юни 2006, 8:19

GECATA BMW написа:Ми този направо що неси махне двигателя да викнe двама трима познати даго бутат:!:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

И после 0/100 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 09 Юни 2006, 8:32

Хаха,дайте ние да си направим тема за максимален разход на гориво :)
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Юни 2006, 9:30

MaXimal написа:Хаха,дайте ние да си направим тема за максимален разход на гориво :)

sve, вчера на ЕКО-то спомена,че през деня му дала 37/100 :mhihi: :mhihi: Тежка кола а все с вратите напред движи,к'во става незнам :dunno: :lol:

Георги Пенчев
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Юни 2006, 9:51

:mhihi:
Ка кто по горе колегата спомена дори тия с дизелите дето харчат по 5 на 100 са го нахранили :mhihi:
Луди има много и трябва да се пазим от тях :evil:
Този саслужава да му баннат книжката :mhihi:

Като си говориме за максимален разход :arrow:
Типото ми миналата седмица даде 24/100 газ :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 09 Юни 2006, 10:15

Penchev написа:
MaXimal написа:Хаха,дайте ние да си направим тема за максимален разход на гориво :)

sve, вчера на ЕКО-то спомена,че през деня му дала 37/100 :mhihi: :mhihi: Тежка кола а все с вратите напред движи,к'во става незнам :dunno: :lol:

Георги Пенчев

15 на 100 на полусъединител - дизел :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 09 Юни 2006, 11:24

Като става въпрос за нисък разход все пак, какво мислите за следните твърдения:

Най-голяма икономия се постига при максимално използване на върящ момент + максимална мощност. Т.е. при ускорение трябва да следваме правилото: газ до 6200 оборота и превключване на следваща предавка. Така оборотите падат точно в зоната на максималния вътрящ момент - около 4200-4300 (това при мене де). После пак газ и така до желаната най-икономична скорост. След това газта се отнема максимално и натискаме педала само толкова, че да поддържаме желаната скорост. Също така за по-голяма икономия при спиране използваме моторната спирачка, а не крачната, защото като спираме на скорост подаването на гориво се спира тотално и е по-икономично от спирането с изключена предавка - така също се пестят накладки и дискове.

Та въпросът ми е - вярно ли е това? Всъщност особено ме интересува частта с ускорението, което често го практикувам, но само него - останалото трудна работа.
It's not who You are, it's who You know...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Юни 2006, 11:34

Според мен тоя е някъф луд. Да му земат книжката и да го пращат на четвърти :mhihi: :mhihi: :mhihi: И това което върши е яко малоумно. Да попитам при ускорение (както той казва от 60 до 150) колата не гори ли много повече и това гасене след това не е ли напълно безсмислено. Някъде бещо бях чел примерно че двигателите на сомолетите при излитане хабят 10 пъти повече отколкото като установят обороти. Някой компетентен да земе да обясни, че нещо не ги разбирам ама тоа ме уби :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 09 Юни 2006, 11:34

logout написа:Като става въпрос за нисък разход все пак, какво мислите за следните твърдения:

Най-голяма икономия се постига при максимално използване на върящ момент + максимална мощност. Т.е. при ускорение трябва да следваме правилото: газ до 6200 оборота и превключване на следваща предавка. Така оборотите падат точно в зоната на максималния вътрящ момент - около 4200-4300 (това при мене де). После пак газ и така до желаната най-икономична скорост. След това газта се отнема максимално и натискаме педала само толкова, че да поддържаме желаната скорост. Също така за по-голяма икономия при спиране използваме моторната спирачка, а не крачната, защото като спираме на скорост подаването на гориво се спира тотално и е по-икономично от спирането с изключена предавка - така също се пестят накладки и дискове.

Та въпросът ми е - вярно ли е това? Всъщност особено ме интересува частта с ускорението, което често го практикувам, но само него - останалото трудна работа.

без да съм разбирач, да кажа че не съм сигурен за тая история с оборотите, предполагам по-скоро че трябва да се докопаш до макс. въртящ момент и да превключиш или нещо такова, щото 6200 си е прекъсвач... при всички случаи обаче, е добре да ускоряваш с педала до долу...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Юни 2006, 11:39

не е така, защото на пълна газ всички коли си обогатяват сместа допълнително за повече мощност :idea:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към Извън Темата