Chevrolet Captiva въпрос?
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Chevrolet Captiva въпрос?
Здравейте, мисля в далечното бъдеще да минавам на джип и още от сега се оглеждам. Харесвам Каптивите и искам да попитам нещо, тъй като не съм много в час с тях. А именно тази от снимка 2, фейслифт ли е на тази от снимка 1 или е изцяло нов модел? Ако е фейслифт, може ли не фейсовата да се направи фейсова, защото ми харесва много повече? И ако имате други мнения за тези джипчета, които да споделите, също ще съм благодарен.
1. http://prikachi.com/images.php?images/622/6298622m.jpg
2. http://prikachi.com/images.php?images/624/6298624d.jpg

1. http://prikachi.com/images.php?images/622/6298622m.jpg
2. http://prikachi.com/images.php?images/624/6298624d.jpg
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Chevrolet Captiva въпрос?
.
Последна промяна jordanpar на 12 Юли 2013, 1:50, променена общо 1 път
Здравей, имам такъв от около година вече, даже малко повече. Чисто нов го взех и въпреки че го карам рядко, 10 пъти седя сервизи. Първо някакъв датчик на еърбеците даваше грешки, после ми гаснеше в движение, навигацията и камерите даваха проблеми. Вярно, че гаранцията покрива всичко и една стотинка не съм дал, но е дразнещо.
Относно вървежа, аз лично съм доволен. Аз имам двулитровия дизел и съм много доволен откъм вървеж. Ускорението си е супер, но пък харчи много. На мен ми дава 13-14л/100км, като никога не изключвам климатика и не го жаля много много. Един от минусите е, че е само 4 скорости и за магистрала, много дразни. Това, че не можеш да изключваш 4х4, също дразни.
Офроуд не съм го карал и не мога да дам мнение, а и не разбирам, но миналия джулай се напих на Градина и го карах по пясъка и леко във водада го вкарах даже и не съм имал никакви ядове. Не е затъвал. От градина до Созопол се прибрах през гората
Вътре интериора си има много глезотийки (ДВД-та, камери и т.н.) и е готино, но си мирише на китайски магазин левче, а и има една имитация на карбон, която много дразни.
Вътре потраква, особенно кората над багажника. За около година и половина, два пъти ми се запушваха филтрите на климата, а те бяха дебеляк.
Тази системата за спускана по наклон, не я знам как се казва, е ужасна. Два пъти съм я пускал от любопитство и такива шумове изкарва, че имам чувството, че "джипа" ще се разпадне.
Типтроник ли е какво е и него не го знам и то е ужасно. Хич не мога да се оправя с тези скорости, ако го пусна. Провал съм го и това чудо на техниката, но и с него не мога да се оправя. Пак отвреме на време, само си сменя скоростите. За сметка на това на сняг, на Плана през какви преспи съм минавал, онемях. Хем не бях с кой знае какви гуми, вървеше без проблеми, като снегорин е. Пускаш му winter mode и става снегорин.
Относно вървежа, аз лично съм доволен. Аз имам двулитровия дизел и съм много доволен откъм вървеж. Ускорението си е супер, но пък харчи много. На мен ми дава 13-14л/100км, като никога не изключвам климатика и не го жаля много много. Един от минусите е, че е само 4 скорости и за магистрала, много дразни. Това, че не можеш да изключваш 4х4, също дразни.
Офроуд не съм го карал и не мога да дам мнение, а и не разбирам, но миналия джулай се напих на Градина и го карах по пясъка и леко във водада го вкарах даже и не съм имал никакви ядове. Не е затъвал. От градина до Созопол се прибрах през гората

Вътре интериора си има много глезотийки (ДВД-та, камери и т.н.) и е готино, но си мирише на китайски магазин левче, а и има една имитация на карбон, която много дразни.
Вътре потраква, особенно кората над багажника. За около година и половина, два пъти ми се запушваха филтрите на климата, а те бяха дебеляк.
Тази системата за спускана по наклон, не я знам как се казва, е ужасна. Два пъти съм я пускал от любопитство и такива шумове изкарва, че имам чувството, че "джипа" ще се разпадне.
Типтроник ли е какво е и него не го знам и то е ужасно. Хич не мога да се оправя с тези скорости, ако го пусна. Провал съм го и това чудо на техниката, но и с него не мога да се оправя. Пак отвреме на време, само си сменя скоростите. За сметка на това на сняг, на Плана през какви преспи съм минавал, онемях. Хем не бях с кой знае какви гуми, вървеше без проблеми, като снегорин е. Пускаш му winter mode и става снегорин.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Е то миналата година април-май 2012г. идва фейслифта и по-голeмите мотори.
От май 2012г. произведените Каптиви с комън рейл мотор вече не са 2.0 ЦТДИ 150 к.с. - а 2.2 ЦТДИ със 163 коня и 184 коня и 6 ст. ръчна или 6 ст. автоматик.
От това лято 2013г. има и някаква още по-нова оптика срещу доплащане...стоповете са много красиви.
От май 2012г. произведените Каптиви с комън рейл мотор вече не са 2.0 ЦТДИ 150 к.с. - а 2.2 ЦТДИ със 163 коня и 184 коня и 6 ст. ръчна или 6 ст. автоматик.
От това лято 2013г. има и някаква още по-нова оптика срещу доплащане...стоповете са много красиви.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Един познат кара първата Каптива и миналата година го придружих при смяна на масло на автоматика и останах изумен колко ръжда има по тая кола.... От долната страна всичко беше покрито с ръжда, а генерацията мисля че вече трябва да се е изпарила... 

За Каптивата и моето мнение е, че не си заслужават- фейса поне изглеждат добре, но карах такова служебно 20-на дни и лично аз не бих си купил.
Само да уточним нещо- какво очакваш от такава кола
1: Да те вози в града, до вилата/язовира лятото и до Боровец зимата- тоест без да излизаш от изчистените пътища зимата и без сериозни офроуд издевателства.
2: Трябват ти и по-сериозни офроуд качества и зимата смяташ да пориш из снега яко.
Тоя тип "джипове" стават само за т.1- всички такива модели без блокаж на дифове и понижаващи предавки са просто по-висока кола с двойно предаване. Могат повече от нормален автомобил, но това редовно води до смешни ситуации от надценяване на "джипката". Съседа всяка зима минимум 2-3 пъти окопава в някоя преспа точно Каптива (от първите) не щото е толкова зле машината, а щото просто я надценява- тая машина си има лимит и той не е много далеч.
За т.2 се взима нещо от рода на Паджеро- кеф ти кожа, автомат, климатик, ксенон и т.н. екстри, кеф ти задно, двойно, понижаващи предавки, блокаж на среден и заден диф...
Само да уточним нещо- какво очакваш от такава кола

1: Да те вози в града, до вилата/язовира лятото и до Боровец зимата- тоест без да излизаш от изчистените пътища зимата и без сериозни офроуд издевателства.
2: Трябват ти и по-сериозни офроуд качества и зимата смяташ да пориш из снега яко.
Тоя тип "джипове" стават само за т.1- всички такива модели без блокаж на дифове и понижаващи предавки са просто по-висока кола с двойно предаване. Могат повече от нормален автомобил, но това редовно води до смешни ситуации от надценяване на "джипката". Съседа всяка зима минимум 2-3 пъти окопава в някоя преспа точно Каптива (от първите) не щото е толкова зле машината, а щото просто я надценява- тая машина си има лимит и той не е много далеч.
За т.2 се взима нещо от рода на Паджеро- кеф ти кожа, автомат, климатик, ксенон и т.н. екстри, кеф ти задно, двойно, понижаващи предавки, блокаж на среден и заден диф...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
barty написа:Карал съм такъв, дърво е. Мисля че Санта Фе е по-добър избор
+1 За Санта Фе,по-сериозен е от каптивата,по-малък разход,но мисля че е доста по-скъп при еднакви характеристики
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Давайте аргументи защо е по-добър Санта фе!
Димитров - Санта Фе 2007-8-9 год. е на добра цена моделът с 2.2 Комън рейл 155 коня е 17 000 лева за такъв от 2007г.
Не пишете след като похвалихте Санта фе има ли по-сериозни 4х4 възможности Санта фе 2007г. извън пътя или затъва на първата кална локва?
Може ли да се кара зимата по непочистените междуселски пътища с 15-20 см. сняг?
Димитров - Санта Фе 2007-8-9 год. е на добра цена моделът с 2.2 Комън рейл 155 коня е 17 000 лева за такъв от 2007г.
Не пишете след като похвалихте Санта фе има ли по-сериозни 4х4 възможности Санта фе 2007г. извън пътя или затъва на първата кална локва?
Може ли да се кара зимата по непочистените междуселски пътища с 15-20 см. сняг?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- jordanpar
-
-
.
Последна промяна jordanpar на 12 Юли 2013, 1:50, променена общо 1 път
Демирев написа:...
Не затъва на първата локва- спира 3 локви по-късно от твоето Е46.
За 15-20см. пресен сняг- няма особени грижи, ето и нагледно: http://www.youtube.com/watch?v=b4mrFhMLsgE Върви си, нали

Като искаш проходимост има 2 варианта:
1: Плащаш доста повече пари за същият набор истински джип.
2: Плащаш горе-долу същите пари за малко по-стар (до около 5г.) истински джип.
Погледнах специално заради теб и споменатите 17 бона за Санта Фе 2007-ми набор. Ей ти Паджеро, на същите пари, 2г. по-дърто, с 2 кофи екстри- сещай е сам дали Хюндая с неговия смешен Халдекс има дори и 20% от проходимостта на машина с понижаващи предавки и 2 блокирани дифа

Лично аз никога не бих си купил разните паркетни смешки дето се водят "джип". По-добре малко по-стара машина, но с реални 4х4 възможности отколкото някакво подобие на джип с едно предимство- по-добрият външен вид.
- jordanpar
-
-
.
Последна промяна jordanpar на 12 Юли 2013, 1:53, променена общо 1 път
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Добре де, кросоувъри са, ама разходът на гориво им е като на танк. Моето старо спрямо тях Паджеро дълга база 3,2 дизел пада под 10 на дълъг път и предлага в пъти повече проходимост при всякакви условия. Не си заслужава покупката на машина от типа Каптива и разни подобни измислени задигнати комбита с които да те е страх и за риба да отидеш, за да не затънеш на място където някой чичка с модифициран Москвич преминава. Дори нова не бих си я взел тази Каптива, защото гаранцията минава като един миг, след това цената и се е сринала и си остава вечно твоя.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ясно е че не са "джипове", а високи коли. Проходимите джипки ги знаем, но ако не ползваш редовно 4х4 не ти и трябва да го имаш. Карах 4 години Гранд Чероки, постоянно е 4х4, с блокажи, бавни скорости и т.н. Ползвах го само един 1 път.

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2