Прибиране от Неапол до Пловдив с кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Прибиране от Неапол до Пловдив с кола

Мнение от todorakis82 » 08 Юли 2013, 16:02

Колеги предстои ме пътуване от Неапол Италия до Пловдив България. Тук в Италия престигнах със самолет но сега на 15 август ще се прибирам с моето Е-39 смятам да карам до Брендизи и от там с ферибота до Гърция но нито знам градовете кой след кой следва нито знам цените на Ферибота знам само, че ще е скъп август месец но, колко ще е за трима възрастни и едно детенце на 4 години плюс колата незнам. Ако някой колега е пътувал по този мършрут ще съм благодарен за съвет от, къде да мина примерно и т.н. В Гърция ще мина през Игуменица магистралата мисля, че трябва да е отворена и от там в България ако знаете също, колко километра е разстоянието да сметна също горивото колко ще ми излезне и ферибота колата ми е Е39 530 ДА 2001г. 193к.с. не съм я засичал на дълго колко гори но очаквам вашите мнения да съм подготвен. Благодаря ви предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Re: Прибиране от Неапол до Пловдив с кола

Мнение от niki_future » 08 Юли 2013, 16:29

Колега,
Хващаш ферибота от Бриндизи до Игуменица. Около 300 км. са от Неапол до Бриндизи и някъде 16-18 евро магистрални такси. Миналата година по това време дадохме 110 евро за ферибот - 3-ма възрастни + колата (е46), но без каюти - с каюти е по-скъпо. Слизаш на Игуменица и от пристанището излизаш на магистралата. Караш само по нея до Солун. Някъде 330 км. са и от Солун до Кулата са още 100 км. (общо 430 км. в Гърция).Таксите са около 10 евро.По магистралата няма бензиностанции и други места откъдето моье да купите нещо, така че си вземете храна и напитки от Италия. Градовете през които се минава в Гърция са: Игуменица, Янина, Козани, Солун, Серес. Пътувал съм три пъти по маршрута, така че ако пропускам нещо ме подсети да ти кажа. Само в никакъв случай не слизай от магистралата. Тя свършва при Солун.
Провери по нета как са цените на фериботите (от пристанището са по-евтини). Виж от Бари и ако не е голяма разликата в цената тръгни от там. Иначе Бари-Бриндизи са 100 км.
Надявам се да съм бил полезен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 08 Юли 2013, 17:20

niki_future написа:Колега,
Хващаш ферибота от Бриндизи до Игуменица. Около 300 км. са от Неапол до Бриндизи и някъде 16-18 евро магистрални такси. Миналата година по това време дадохме 110 евро за ферибот - 3-ма възрастни + колата (е46), но без каюти - с каюти е по-скъпо. Слизаш на Игуменица и от пристанището излизаш на магистралата. Караш само по нея до Солун. Някъде 330 км. са и от Солун до Кулата са още 100 км. (общо 430 км. в Гърция).Таксите са около 10 евро.По магистралата няма бензиностанции и други места откъдето моье да купите нещо, така че си вземете храна и напитки от Италия. Градовете през които се минава в Гърция са: Игуменица, Янина, Козани, Солун, Серес. Пътувал съм три пъти по маршрута, така че ако пропускам нещо ме подсети да ти кажа. Само в никакъв случай не слизай от магистралата. Тя свършва при Солун.
Провери по нета как са цените на фериботите (от пристанището са по-евтини). Виж от Бари и ако не е голяма разликата в цената тръгни от там. Иначе Бари-Бриндизи са 100 км.
Надявам се да съм бил полезен.

Нещо колега не мога да се оправя с цените на фериботите по интернет според теб от Бари ли е по-добре или от Бриндизи мисля, че от Брендизи ще е по евтино. Колко време е с ферибота, защото ще съм с малко дете и възрастен човек. По границите ще ни проверяват ли много защото колата е купих тук в Италия и като тръгвам ще и слагам едни хартийни номера които са за пет дни с италянска застраховка да не ми правят проблем в Гърция с тях примерно. И като цяло колко дни ще пътуваме горе-долу по вода и суша. Благодаря ти за съветите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 08 Юли 2013, 18:01

Ферибота от Бари е 9 часа - от Бриндизи- 10 часа плаване. Отпътуват от Италия всеки ден съответно в 20,00 и в 19,00 часа. Събота от Бриндизи има сутрешен- 08,30 часа. Цени- около 120-130 евро. За каюта около 20-30 евро допълнително- или спиш на пейка. Гелдай да си поне 4-5 часа преди отплаване на пристанището- бързо се пълнят корабите летните месеци :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 08 Юли 2013, 18:22

exotique написа:Ферибота от Бари е 9 часа - от Бриндизи- 10 часа плаване. Отпътуват от Италия всеки ден съответно в 20,00 и в 19,00 часа. Събота от Бриндизи има сутрешен- 08,30 часа. Цени- около 120-130 евро. За каюта около 20-30 евро допълнително- или спиш на пейка. Гелдай да си поне 4-5 часа преди отплаване на пристанището- бързо се пълнят корабите летните месеци :yes:

Колега 120-130 евро за човек ли имаш предвид или за трима възрастни човека и едно дете и за колата колко се заплаща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 08 Юли 2013, 18:34

Колега пьтувах миналия месец от Бриндизи и платих 130 евро трима вьзрастни и колата

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 08 Юли 2013, 19:33

Ферибота до Бриндизи вече е италиански каюта струва 28евро за 4 човека/плаща се на рецепцията/,но почти няма празно защото с предимство са ТИР шофьорите! После е с бутане с циганите и т.н. Може да си платиш каюта от терминала и си сигурен на 100% че спиш, но струва над 100евра...
Билета е 30евро за човек и 40евро за кола няма промяна за момента...
И колегата по-горе се е объркал малко от Бари е над 8 часа ,а от Бриндизи е около 8 часа... Нормални са закъсняванията и т.н.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 08 Юли 2013, 19:51

Някъде четох че нямаш право да стоиш в колата докато си на ферито, така че имай в предвид това че ще седиш с тълпата. Вземи вода и храна
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 08 Юли 2013, 19:55

Благодаря много колеги, ще си взема повече храна и вода.
Само на 15-20 август да не са много по-високи цените, че питах тука един шофьор на бус и той ми каза, че точно този период било много скъпо но нямам избор.
На въпроса с тези хъртиените номера, които ще ги слагам тук в Италия ще имам ли проблеми някой знае ли те са номера плюс европейска застраховка за пет дни струват 200 евро те са само за експорт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 08 Юли 2013, 23:29

Колеги някой знае ли за тези номера да не стане проблем, защото няма никаква информация за тях.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki_future » 09 Юли 2013, 9:53

От Бари е около 10 часа ако не закъснее ферибота и обикновено е малко по скъпо. От Бриндизи 8 часа. Мини по път през Бари и виж цената, ако е добре тръгвай от там, ако не отивай на Бриндизи е по евтино със сигурност. Напиши ми на коя дата тръгваш да се поразровя из сайтовете и колко човека с каква кола точно сте (размери). По принцип понякога заключват трюмовете и нямаш достъп до колата но не винаги. Гледай да качиш колата на горната открита палуба, така ще имаш достъп до нея и може да спите там. В никакъв случай на най долния трюм, защото няма да можеш по никакъв повод да стигнеш до нея. Заради детето най-добре вземете каюта ако можете или спете в колата, навсякъде из кораба става страшна цигания и смрад от български и албански цигани които много миришат и цапат навсякъде (иначе са свестни, беше ни заключена колата в най-долния трюм и нямахме цигари и направихме търговията с едно брато...3 кутии за 10 евро.) От Бриндизи пристигаш в Гърция около 3 часа през нощта местно време (същото като в БГ). Не съм карал кола от там, винаги съм бил с моята, но във ферито винаги има много такива с хартиени номера и досега не съм виждал някой да има проблем. В Гърция като съм пътувал никога не съм виждал полиция по магистралата. Мисля че с това няма да имаш проблем. Около 130 евро ще ти е цената за ферибота ако пътувате без каюта.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki_future » 09 Юли 2013, 9:55

По границите няма да имаш задълбочени проверки, на излизане от Италия ще Ви проверят документите. В Гърция няма нищо да гледат, слизаш от ферибота и газ към БГ. На влизане в БГ може и документите да не ви погледнат даже.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Юли 2013, 10:55

В Италия транзитни експортни номера няма!
С тия хартиени номера който те хване той може да те разчекне!
Аз небих се прибрал с тях особенно през Гърция дето за няма нищо могат да те изплющят с някаква глоба 200-300 евро.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 09 Юли 2013, 13:09

niki_future написа:По границите няма да имаш задълбочени проверки, на излизане от Италия ще Ви проверят документите. В Гърция няма нищо да гледат, слизаш от ферибота и газ към БГ. На влизане в БГ може и документите да не ви погледнат даже.

Колега датата сигурно ще е 17-18 август ще пътуваме може и 16-ти ще бъдем трима възрастни и дете на 4 години колата е Е39 530 комби размери те са дължина - 4805 мм. широчина - 1800 мм. височина - 1445 мм. собствена маса - 1810 кг. тези дани са от сайт за технически характеристики. Ще съм благодарен ако намериш информация за тези дати, колко ще струва ферибота. Много ме притесняват обаче тези номера по принцип ги дават за пег дни са, както при мен да се прибера трябва и да посоча и маршрута по които ще минавам примерно Бриндизи през Гърция имат и европийска застраховка имам познат които така се пребра от тук за България без проблем но изгубих връзка с него. Знам, че най добре ще е платформа защото тук идват всяка седмица бусчета от България но ми искат 400 евро за колата за трима възрастни 300 евро и 50 евро за детето общо за 750 евро затова искам да се прибера на ход с колата едно, че мисля, че ще излезне по евтино друго, че сме независими където искам спирам а с буса много обикаля и си е циганника.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Юли 2013, 13:29

Що не се прибереш с колата по пътя? Във Словения и Хърватия се кара много приятно. Много е красиво и ще си направите една хубава разходка. По пътя има почивалници през 10-на километра и ще може и детето да се разстъпче, само не знам как стоят нещата със хартиените номера.

Следваща

Назад към Извън Темата