ZA TRIENE
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmw_power_x5
- Потребител
-
ZA TRIENE
...............
Последна промяна bmw_power_x5 на 21 Юли 2013, 12:27, променена общо 2 пъти
Re: Проблеми със комшия ?!Разрешаването им ?!
И аз имам такъв комшоунищожител - потенциален масов убиец на невинни, го видях с очите си как си проби за врата носеща стена на апартамент на ПЪРВИ етаж на панелен блок и вече приключи, и така да не заобикаляли толкова решил та си изкъртил врата в носещата стена. До сега около 5 - 6 земетресения с около 4 - 4.5 степен сме преминали но до кога... до кога.
ПП
някой беше казал "Колко много идиоти, и колко малко патрони."
ПП 2
копач + бел + две торби вар ще ми стигнат ли?
ПП 3
Ще следя темата с интерес.
ПП
някой беше казал "Колко много идиоти, и колко малко патрони."
ПП 2
копач + бел + две торби вар ще ми стигнат ли?
ПП 3
Ще следя темата с интерес.

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Първо полиция за шума. По закон може да се извършват ремонтни работи в работни дни от 8-14 и от 16 до 21 часа.
Събота и неделя от 9-14 и от 16-20 с изричното съгласие на съседите. За боклука можеш да се обърнеш към столичния инспекторат, особено ако изхвърля строителни материали в кофите за боклук. Няма право да съхранява отпадци по междуетажните площадки.
Потърси в нета за законите и там ще намериш какво може и какво не може и към кого да се обърнеш.
Но в крайна сметка последното решение учителят по география го е казал: Боя изгражда, той не е да разгражда!
Успех!
Събота и неделя от 9-14 и от 16-20 с изричното съгласие на съседите. За боклука можеш да се обърнеш към столичния инспекторат, особено ако изхвърля строителни материали в кофите за боклук. Няма право да съхранява отпадци по междуетажните площадки.
Потърси в нета за законите и там ще намериш какво може и какво не може и към кого да се обърнеш.
Но в крайна сметка последното решение учителят по география го е казал: Боя изгражда, той не е да разгражда!
Успех!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Можеш да се хванеш за тази стена,защото цитирам ''.....Разрешение се иска при вътрешни преустройства, при които се засяга конструкцията на сградата, се премахват съществуващи зидове, се изграждат отвори, които засягат конструкцията на сградата....''.Иначе той може да прави каквото си иска у тях.Ако спазва и часовете за покой и в работни дни до 22ч само ремонтира-пак не можете му каза нищо.
Ако остъклява тераса и се почти сигурно че за там няма разрешение и променя фасадата и там може да опиташ.
Това с боя е пълна глупост-човека ремонтира не вдига шум нарочно.Нищо незаконно не прави.
Иначе се постави на негово място-как се прави ремонт на недвижим имот тихо????
Ако остъклява тераса и се почти сигурно че за там няма разрешение и променя фасадата и там може да опиташ.
Това с боя е пълна глупост-човека ремонтира не вдига шум нарочно.Нищо незаконно не прави.
Иначе се постави на негово място-как се прави ремонт на недвижим имот тихо????
- bmw_power_x5
- Потребител
-
................
Последна промяна bmw_power_x5 на 21 Юли 2013, 12:24, променена общо 1 път
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Условията за обществен ред са описани в НАРЕДБА № 1
за обществения ред на територията на Столична община.
Иначе за стената-то и да има проект щом е толкова стар,не се знае какво е по него останало като оригинално състояние на сградата.Най-малкото ще се изисква сигурно комисия да дойде и да види.
Във всички случаи е свързано с институции,бюрокрация и много нерви.Не е зле да свикате общо събрание на входа,не е работа за един човек това,а и ако имате домоуправител не е зле да е на твоя страна.
Иначе само със съвети от форума няма да стане-на теория и отстрани лесно,но да не ти е до главата.
Едно ти гарантирам-печелиш враг за цял живот,лошото е че ако не си на квартира там се вкарваш в голям филм.
за обществения ред на територията на Столична община.
Иначе за стената-то и да има проект щом е толкова стар,не се знае какво е по него останало като оригинално състояние на сградата.Най-малкото ще се изисква сигурно комисия да дойде и да види.
Във всички случаи е свързано с институции,бюрокрация и много нерви.Не е зле да свикате общо събрание на входа,не е работа за един човек това,а и ако имате домоуправител не е зле да е на твоя страна.
Иначе само със съвети от форума няма да стане-на теория и отстрани лесно,но да не ти е до главата.
Едно ти гарантирам-печелиш враг за цял живот,лошото е че ако не си на квартира там се вкарваш в голям филм.
- bmw_power_x5
- Потребител
-
............
Последна промяна bmw_power_x5 на 21 Юли 2013, 12:25, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Вече, за да си остъклиш тераса трябва проект от архитект. Иначе мисля, че ги бутат. А дали може да си измисли... това вече не знам.

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
bmw_power_x5 написа:jordanpar написа:...И друг казус блока е строен преди много години възможно ли е проекта да е загубен и РДНСК да не може да установи дали въпросната стена е носеща...
Благодаря предварително за съветите ...
Може да се разбере коя е носеща стена и коя не, дори без каквито и да е книжа - прави се обследване на сградата, т.е. вещо лице обследва сградата и пише заключение...та дори и да са загубени всички строителни книжа - всичко се прави - обследване, заснемане...всичко

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Аз ще кажа какво направих аз преди година и какво препоръчвам ( защото са 2 различни )
Пусни оплакване за остъклената тераса , понеже трябва да се е допитал до вас и да има разрешение . За шума и буклука , колегите по-горе са казали точно кое , как .
Съседа ( на калкан са ни къщите ) реши да прави основен ремонт на апартамента си и не спряха да къртят от 7 сутринта до 11 вечерта ... Попринцип си трая и никога не правя проблеми за тези неща понеже и аз вдигам шумотевици в късните часове и съм толерантен ... Обаче един хубав ден ми дойдоха на гости приятели с малко дете и след като за 3 дни , ходих до тях 7 пъти да кажа на мангалите да спрат да къртят в периода 14-16:00 и никой не ме отрази ... е оставих го на стълбите в лек 2-3 минутен нокаут
Пусни оплакване за остъклената тераса , понеже трябва да се е допитал до вас и да има разрешение . За шума и буклука , колегите по-горе са казали точно кое , как .
Съседа ( на калкан са ни къщите ) реши да прави основен ремонт на апартамента си и не спряха да къртят от 7 сутринта до 11 вечерта ... Попринцип си трая и никога не правя проблеми за тези неща понеже и аз вдигам шумотевици в късните часове и съм толерантен ... Обаче един хубав ден ми дойдоха на гости приятели с малко дете и след като за 3 дни , ходих до тях 7 пъти да кажа на мангалите да спрат да къртят в периода 14-16:00 и никой не ме отрази ... е оставих го на стълбите в лек 2-3 минутен нокаут
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Писни в общината,те обичат такива неща,по закон не може да правиш никакъв ремонт без одобрение (колкото и да е странно).
Мой познат се направи на културка и отиде да пита в общината ,какво му трябва за да си остъкли балкона,като разбира се им каза и адреса си,от там му казаха че трябват един тон документация,моят познат благодари и се прибра,след около седмица дойдоха инспектори от общината да видят дали пък не е започнал остъкляване на балкона и съответно да го шамаросат финансово,него не успяха,но за зла участ ,комшията му от съседен вход тъкмо правил остъкляване и го изял.
Мой познат се направи на културка и отиде да пита в общината ,какво му трябва за да си остъкли балкона,като разбира се им каза и адреса си,от там му казаха че трябват един тон документация,моят познат благодари и се прибра,след около седмица дойдоха инспектори от общината да видят дали пък не е започнал остъкляване на балкона и съответно да го шамаросат финансово,него не успяха,но за зла участ ,комшията му от съседен вход тъкмо правил остъкляване и го изял.
- bmw_power_x5
- Потребител
-
.................
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
bmw_power_x5 написа:Въпросът е след като вече я е остъклил дали може да му направят нещо... ?! P.S. Не съм заядлив, ама вчера преля чашата да се опитва да се заяжда с мене и да ми държи тон и за това, ще почна да го реда където може........
Защо трябва ти да се конфронтираш с него, когато спокойно можеш да оставиш това на съответните органи.

Остави го сам да се унищожи с болните си идеи.

- bmw_power_x5
- Потребител
-
....................
Това, че вдига шум го забрави- най-много куките да го предупредят.
Но за ремонтите като такива можеш да му стъжниш живота:
Ремонтите трябва да са съгласувани с етажната собственост- какво може да му направите идея нямам.
Избиването на стени (носещи или не е все тая) става само след проект и разрешение. Остъкляването на терасата- също. Тука действаш със сигнали в общината- отнася си глобата и трябва да възстанови положението както е било.
Има една подробност обаче- ако твоята тераса е остъклена или си избил стена (и си го направил без разрешение като 99,9999% от народа) очаквай същите ответни действия...
Но за ремонтите като такива можеш да му стъжниш живота:
Ремонтите трябва да са съгласувани с етажната собственост- какво може да му направите идея нямам.
Избиването на стени (носещи или не е все тая) става само след проект и разрешение. Остъкляването на терасата- също. Тука действаш със сигнали в общината- отнася си глобата и трябва да възстанови положението както е било.
Има една подробност обаче- ако твоята тераса е остъклена или си избил стена (и си го направил без разрешение като 99,9999% от народа) очаквай същите ответни действия...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2