Скърцащи спирачки
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Скърцащи спирачки
Сори ако темата не е за тука. Наскоро се лигавих с дизела (Е90) и му прегряр спирачките , чак подпушиха и дисковете посиняха леко. От тогава почнаха да скърцат леко , има ли вариант да се оправи? Оригинални БМВ накладки са и проблем с спирането нямам?

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Скърцащи спирачки
vvaskoo написа:Сори ако темата не е за тука. Наскоро се лигавих с дизела (Е90) и му прегряр спирачките , чак подпушиха и дисковете посиняха леко. От тогава почнаха да скърцат леко , има ли вариант да се оправи? Оригинални БМВ накладки са и проблем с спирането нямам?
Докато не ги смениш накладките,това ще е положението,предполагам че не си изкривил дисковете,иначе щеше да ти бие на волана при спиране
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
има някаква минимална вероятност да си препекъл само най-горния слой на накладката и като се износи, след време, да изчезне...
дисковете гладки ли са или са нарязани?
иначе за греста - гледай да е силиконова, гъста и да издържа на високи температури
дисковете гладки ли са или са нарязани?
иначе за греста - гледай да е силиконова, гъста и да издържа на високи температури

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Не знам дали твоите накладки имат процеп по средата , ако няма правиш с ножовката и спира скьрцането 

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Със силиконва герес, както колегата по-горе писа в НИКАКЪВ случай, може високо температурна-медна на английски ''copper spray'' малко по контактнта повърхност с буталцето/та и на другата от същата страна, в никакъв случай по ''феродото''.
Ако ти скърцат след прегряване, причините може да са няколко.Ако ходиш в сервиз, избери такъв, в който си разбират от работата и след като им опишеш причините, ще действат.
Ако го правиш сам, сваляш апарата, сваляш накладките (купил си си спрей за почистване на спирчни системи 5-10лв.), обилно напръсквш (измиваш)навсякъде, апарат, супорт, диск, накладки, ще изсъхне само.Оглеждаш и проверявш и отсраняваш с парцал или ако е станало на ''камък'' с отвертка леко, изгоряло феродо, пясък, кал, л*йна.С пила за метал, не много едра, може да пилнеш леко по работната повърхност на накладката, там където контактува със спирачния диск.В зависимост от спирачната система(добре де не се сещам на е90), смазваш и раздвижваш водачите на апарата с грес за водачи, в краен случай може и с медната грес(спрей).
Сглобяваш чиста си спирачна система, докато зглобяваш ще омажеш
, теглиш последна струя спрей за спирачки, слагаш си ''гумите'', затягаш си болтовете на ръка с подходящ инструмент здраво, палиш и газ, в началото (200-на км.)не натискай рязко, силно и продължително ''кучките'' (педала на спирачките).
Не грантирам, че пак няма да свирят и скърцат, но това е най-доброто, което може да се направи за без пари(спрейовете или зависи от сервиза).
Ако не изчезне симфонията от звуци, нови дискове и накладки и пак горната процедура.Има вариант пак да се появи скърцане, но това е БМВ, най вероятно ще се оправи.И все пак, ако има проблеми ....ааа не питай!
П.П.Ако напиша още едно изречение започващо с ''Ако'' , ще пръдна от напрежение
Ако ти скърцат след прегряване, причините може да са няколко.Ако ходиш в сервиз, избери такъв, в който си разбират от работата и след като им опишеш причините, ще действат.
Ако го правиш сам, сваляш апарата, сваляш накладките (купил си си спрей за почистване на спирчни системи 5-10лв.), обилно напръсквш (измиваш)навсякъде, апарат, супорт, диск, накладки, ще изсъхне само.Оглеждаш и проверявш и отсраняваш с парцал или ако е станало на ''камък'' с отвертка леко, изгоряло феродо, пясък, кал, л*йна.С пила за метал, не много едра, може да пилнеш леко по работната повърхност на накладката, там където контактува със спирачния диск.В зависимост от спирачната система(добре де не се сещам на е90), смазваш и раздвижваш водачите на апарата с грес за водачи, в краен случай може и с медната грес(спрей).
Сглобяваш чиста си спирачна система, докато зглобяваш ще омажеш

Не грантирам, че пак няма да свирят и скърцат, но това е най-доброто, което може да се направи за без пари(спрейовете или зависи от сервиза).
Ако не изчезне симфонията от звуци, нови дискове и накладки и пак горната процедура.Има вариант пак да се появи скърцане, но това е БМВ, най вероятно ще се оправи.И все пак, ако има проблеми ....ааа не питай!

П.П.Ако напиша още едно изречение започващо с ''Ако'' , ще пръдна от напрежение

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
До колегите, които бяха написали да си сложи грес/масло и всякакви такива шитни по дисковете/накладки- СПРЕТЕ. Някое момче/момиче ще направи тази глупост и ще се претрепи някъде. Имайте предвид, че форума се чете от доста тийнейджъри !
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А после има "на светофара спряха в мен и купето стана компакт"... Като се ебавате, го напишете в скобички примерно, че напоследък бая неща чета, които някой наистина може да вземе насериозно...

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Лично съм си правил експеримент, на една от старите ми коли, току що купени дискове, още с консервационната грес какво се случва и ефекта не е нещо особено - първото спиране е малко по-дълго и смърди на масло
Но като цяло съм "ЗА" да се отбелязва по някакъв начин кога някой се базика и по мое мнение иконката "
" върши работа 

Но като цяло съм "ЗА" да се отбелязва по някакъв начин кога някой се базика и по мое мнение иконката "

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
^ ти си луд бе мен!
ходи си намажи обилно и гумите с масълце .. ама горяло, че да не се набуташ много ..
и може да се засилиш срещу входа на някоя детска градина след това .. или на болница
аман от играчори
ходи си намажи обилно и гумите с масълце .. ама горяло, че да не се набуташ много ..
и може да се засилиш срещу входа на някоя детска градина след това .. или на болница
аман от играчори

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Беше в контролирана среда, луд съм ама не съм камикадзе 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Cyberloner написа:Но като цяло съм "ЗА" да се отбелязва по някакъв начин кога някой се базика и по мое мнение иконката "" върши работа
имаше достатъчно

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
M10 написа:Cyberloner написа:Но като цяло съм "ЗА" да се отбелязва по някакъв начин кога някой се базика и по мое мнение иконката "" върши работа
имаше достатъчно![]()
ама явно вече и в извън темата не може да се пошегува човек...
Kоето ми напомня за теорията на един познат американец защо съвременното общество е на това дередже

В праисторията пак е имало умни и прости, и е била ясна работата - простия седи и го изяжда динозавъра, а умния бяга -> умния оставя гените си в следващото поколение. Гените на простия биват рециклирани от храносмилателната система на динозавъра и така до наши дни

В наши дни се насаждат разни морали, модели на поведение и ценности и в крайна сметка наблюдаваме как умния се мъчи всячески опази простия

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
да не яде динозавър преди да пробваш да си мажеш спирачките с грес ? 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
bigmurzi написа:да не яде динозавър преди да пробваш да си мажеш спирачките с грес ?
не, мамут беше

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Или пишете по темата или я батисвам.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2