Външен ТВ тунер за... монитор
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Re: Външен ТВ тунер за... монитор
Не знам как ще изглежда аналогов сигнал на Full HD монитор.
Не знам кабеларките какво ще направят с аналоговия сигнал от септември, но може би и те ще го спрат.
По-добре потърси цифров тунер.
Има преходници от D-Sub към DVI, предполагам, че ще се намери и към HDMI, ако мониторът няма такива.
Не знам кабеларките какво ще направят с аналоговия сигнал от септември, но може би и те ще го спрат.
По-добре потърси цифров тунер.
Има преходници от D-Sub към DVI, предполагам, че ще се намери и към HDMI, ако мониторът няма такива.
Vra4anin написа:Някой който си е играл с такива джаджи ако може да сподели.
По принцип става номера и всичко е ток и жица. Като за начало обаче трябва да знаеш какъв приемник искаш DVB-T(eфирна), DVB-C(кабелна) или DVB-S(сателитна). Оттам вече избираш такъв модел, който има HDMI. Според това монитора ти какви входове има взимаш съответния кабел или преходник. Например кабел HDMI->DVI или само преходник HDMI->DVI например. На стария монитор аз бях с преходник DVI->HDMI и после с кабел HDMI->HDMI. Aко имаш само D-SUB можеш да потърсиш кабел HDMI->D-SUB, не съм 100% сигурен, но мисля се предлагат. Ако не, имаш вариант преходник HDMI->DVI към DVI-a преходник DVI->D-SUB и вече D-SUB кабела. А звука ще трябва да си го извадиш през лалета или мини-стерео, зависи какво има приемника. За приемник мога да ти препоръчам два магазина с доказано най-богат избор на приемници, като и цените и възможностите на приемниците са най-добрите. В смисъл такъв шитните от технотата и другите псевдо магазини може и да не ти свършат работа.

- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Аз около година и нещо ползвах външен USB tv тунер, гледах си кабеларката на лаптопа и работеше без никакви проблеми, има си и дистанционно, можеше и да записва от телевизията директно на .avi, но няма DVB-T тунер - само за кабелна телевизия ще върши работа след 1 Септември. Марката на моето устройство е Gadmei UTV332.
3 мнения
• Страница 1 от 1