На почивка в Гърция
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
На почивка в Гърция
Здравейте колеги. Имам бюджет от около 1300-1500 лв за почивка около 10 дни през периода 28.07-09.08.2013 като ми се ще половината да искарам в България половината в Гърция. За българя съм избрал с.Българево където ще ходя за 3-ти път. Ако може дайте съвет къде в Гърция може да се намери по бюджетен вариянт и според вас 1500 лв ще стигнат ли за този план за двама души ще се ходи с личната ми кола м42 купе на газ
.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: На почивка в Гърция
Колега на скоро бях със семейството в Гърция и си резервирахме хотел по интернет с дебитна карта.
Бяхме в Катерини, Паралия.
Доста приятно градче, което се състой от улици с хотелчета и плаж. Около него има доста интересни места за посещение.
Едно от тях са скалните манастири Метеора - на 150 км от Паралия са.
Като цяло едно доста спокойно градче е единствения недостатък, е че нямаше нищо по-различно за хапване освен типичните гирос, но това май си е характерно като цяло за Гърция (ако не си на ол инклузив).
Из нета има много информация за хотели и тн. Реално, ако си от София пътя до там излизаше малко по-къс отколкото да отидеш на нашето Черноморие, а лично на мен ми хареса повече. Просто може да са мързеливи, но си пазят това, което имат,а не като нас...
Бяхме в Катерини, Паралия.
Доста приятно градче, което се състой от улици с хотелчета и плаж. Около него има доста интересни места за посещение.
Едно от тях са скалните манастири Метеора - на 150 км от Паралия са.
Като цяло едно доста спокойно градче е единствения недостатък, е че нямаше нищо по-различно за хапване освен типичните гирос, но това май си е характерно като цяло за Гърция (ако не си на ол инклузив).
Из нета има много информация за хотели и тн. Реално, ако си от София пътя до там излизаше малко по-къс отколкото да отидеш на нашето Черноморие, а лично на мен ми хареса повече. Просто може да са мързеливи, но си пазят това, което имат,а не като нас...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Отиваш на остров Тасос,има местност "Хриси амудия" ,което се превежда като "златният плаж",мисля че някъде имах визитка на едно прилично хотелче,ще я потърся,та там,за около 40 евро за стая ,която е прилична,в Гърция на тези хотелчета много е разпространено сам да си правиш барбекюто,имат условия почти всички там хотелчета,може да си донесеш един багажник с провизии и да си въртиш на воля.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Моето предложение е Toroni страхотно селище с уникален плаж.. гледка и море.. цените варират около 30е за стая в натоварения сезон.. http://bg.sithoniagreece.com/sithonia/t ... %BD%D0%B8/
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
ние бяхме в олимпиаки акти (2 километра по на юг от паралия по крайбрежната улица) в хотел данай в началото на юли. през агенция беше 160лв беше двойна стая със закуска и вечеря(по-вкусно телешко не съм ял). но там е 4 звезди поразпитахме из селцето и намерихме двойна стая с кухненски бокс с всичко необходимо в него да си приготвиш сам храна за 35 евро новичко и чистичко. по спомен илиосталакти се казваше, водят се стаи мисля не е хотел. за обслужването няма да говоря сядаме на крайбрежно барче сервитьорката напълни масата преди да сме отворили менюто, просто българското черноморие ме загуби като клиент, тъжно защото съм малко националист ама " мързеливите гърци" са с обиколки напред поне там, доколкото чух по ръкавите на халкидики не са толко дашни. отиваме на плаж пред заведение на плажа и сядаме на 4 шезлонга с 2 чадъра питаме момчето колко дължим за тях тои вика нищо просто си поръчайте нещо може и кафе
(някой ми спомена че по слънчев бряг 2 шезлонга с чадър били 25 лева). поръчахме бира донесоха я в ледарка да не се топли в пясъка
. малко се отплеснах ама по-сбито в олимпиаки акти 35 евро двойна стая, може да си готвите, може да ядете евтино на крак джирос или да седнете на заведение цените не са по-високи от черноморието - 8-10 евро октопод или лаврак, има и супермаркети. по спомен малко над 400 км от София. има два пункта на магистралата след Солун общо 6,80 евро в двете посоки ни взеха.

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
kliuna написа:ние бяхме в олимпиаки акти (2 километра по на юг от паралия по крайбрежната улица) в хотел данай в началото на юли. през агенция беше 160лв беше двойна стая със закуска и вечеря(по-вкусно телешко не съм ял). но там е 4 звезди поразпитахме из селцето и намерихме двойна стая с кухненски бокс с всичко необходимо в него да си приготвиш сам храна за 35 евро новичко и чистичко. по спомен илиосталакти се казваше, водят се стаи мисля не е хотел. за обслужването няма да говоря сядаме на крайбрежно барче сервитьорката напълни масата преди да сме отворили менюто, просто българското черноморие ме загуби като клиент, тъжно защото съм малко националист ама " мързеливите гърци" са с обиколки напред поне там, доколкото чух по ръкавите на халкидики не са толко дашни. отиваме на плаж пред заведение на плажа и сядаме на 4 шезлонга с 2 чадъра питаме момчето колко дължим за тях тои вика нищо просто си поръчайте нещо може и кафе(някой ми спомена че по слънчев бряг 2 шезлонга с чадър били 25 лева). поръчахме бира донесоха я в ледарка да не се топли в пясъка
. малко се отплеснах ама по-сбито в олимпиаки акти 35 евро двойна стая, може да си готвите, може да ядете евтино на крак джирос или да седнете на заведение цените не са по-високи от черноморието - 8-10 евро октопод или лаврак, има и супермаркети. по спомен малко над 400 км от София. има два пункта на магистралата след Солун общо 6,80 евро в двете посоки ни взеха.
Мен точно затова от миналата година в Бг съм решил само на Палатки.. Тук не само че сме мързеливи ами и гледаме да вземем парите и да те наритаме.. Почивах на Мястото което показах и останах безкрайно доволен.. Просто отношението им е такова.. При тях е задължително като седнеш и да ти донесат студена вода с лед.. а тук дори не идват да те обслужат.. В Гърция има страхотни местенца и цените им почти вече са около нашите и дори малко надолу.. Е от към цени на плажа са малко по скъпи: кафе 2-3 евро, фреш 4е, но пък ти тия пари така или иначе ги даваш за един шезлонг тук.. Аз дори тази година съм решил да си правя пътешествие по цяла Гърция.. От към Егейско море и после Връщане по от към италианската част..
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
kliuna написа:ние бяхме в олимпиаки акти (2 километра по на юг от паралия по крайбрежната улица) в хотел данай в началото на юли. през агенция беше 160лв беше двойна стая със закуска и вечеря(по-вкусно телешко не съм ял). но там е 4 звезди поразпитахме из селцето и намерихме двойна стая с кухненски бокс с всичко необходимо в него да си приготвиш сам храна за 35 евро новичко и чистичко. по спомен илиосталакти се казваше, водят се стаи мисля не е хотел. за обслужването няма да говоря сядаме на крайбрежно барче сервитьорката напълни масата преди да сме отворили менюто, просто българското черноморие ме загуби като клиент, тъжно защото съм малко националист ама " мързеливите гърци" са с обиколки напред поне там, доколкото чух по ръкавите на халкидики не са толко дашни. отиваме на плаж пред заведение на плажа и сядаме на 4 шезлонга с 2 чадъра питаме момчето колко дължим за тях тои вика нищо просто си поръчайте нещо може и кафе(някой ми спомена че по слънчев бряг 2 шезлонга с чадър били 25 лева). поръчахме бира донесоха я в ледарка да не се топли в пясъка
Всичко е така, ама не съвсем.......ти не плащаш за чадър, но кафето ти е 5 еуро, та като седна с гаджето и пием по едно кафе и вода излиза същото........друго - и на нашето море можеш да си готвиш в някакви стаи, но поне има и много места, в които да пиеш на нормални цени, в Гърция последно като бях един текила шот беше 5 еуро.......хубаво, ама дискотеката беше празна и с мега тъпа музика и познай - една в целия курорт......та както можеш да си изкараш на нашето море няма никъде другаде.......
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Дайте да не бъркаме пиянството с почивката
За Гърция - аз лично харесвам курортите на юг от Солун, че дори от Катерини. Всички градчета там си приличат - китни, спретнати, няма нищо интересно за правене, но все пак кипи живот и има доста млади хора. Последно бях в Платмона за Великден, чудно местенце за почивка, хубав плаж, чиста вода, 1500 лв. спокойно стигат за двама човека за една седмица в приличен хотел, видях и доста табели за апартаменти под наем. Тасос също е приятен за почивка, но там е още по-диво и е само за релакс. Мога да ти дам телефон на хора, които дават апартаменти под наем, звъниш и питаш дали и кога има свободни. На 50 метра от плажа са, до една маслинова горичка, с барбекю в двора, приятни ресторантчета наоколо. По Халкидики са го ударили малко през просото, но пак е по-добре от българското черноморие при не много по-високи цени. И да, гърците може да са всякакви, но си пазят това, което имат и си го експлоатират с поколения. А ние нали сме големи тарикати, прогонихме всички платежоспособни туристи от някога красивото ни крайбрежие.

За Гърция - аз лично харесвам курортите на юг от Солун, че дори от Катерини. Всички градчета там си приличат - китни, спретнати, няма нищо интересно за правене, но все пак кипи живот и има доста млади хора. Последно бях в Платмона за Великден, чудно местенце за почивка, хубав плаж, чиста вода, 1500 лв. спокойно стигат за двама човека за една седмица в приличен хотел, видях и доста табели за апартаменти под наем. Тасос също е приятен за почивка, но там е още по-диво и е само за релакс. Мога да ти дам телефон на хора, които дават апартаменти под наем, звъниш и питаш дали и кога има свободни. На 50 метра от плажа са, до една маслинова горичка, с барбекю в двора, приятни ресторантчета наоколо. По Халкидики са го ударили малко през просото, но пак е по-добре от българското черноморие при не много по-високи цени. И да, гърците може да са всякакви, но си пазят това, което имат и си го експлоатират с поколения. А ние нали сме големи тарикати, прогонихме всички платежоспособни туристи от някога красивото ни крайбрежие.
Never mistake motion for action...
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Leon написа:Дайте да не бъркаме пиянството с почивката![]()
Тази година се ориентирах към Гръцките острови с ферибот от Атина.. Бил съм на Парос и отново мисля да го посетя.. Тъкмо гледах нощувките.. има страхотни предложения за началото на септември за по 100лв 2 нощувки в двойна стая.. Вярно, че там малко се оскъпява с ферибота.. ама си е съвсем различно..
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
gotti88 написа:kliuna написа:ние бяхме в олимпиаки акти (2 километра по на юг от паралия по крайбрежната улица) в хотел данай в началото на юли. през агенция беше 160лв беше двойна стая със закуска и вечеря(по-вкусно телешко не съм ял). но там е 4 звезди поразпитахме из селцето и намерихме двойна стая с кухненски бокс с всичко необходимо в него да си приготвиш сам храна за 35 евро новичко и чистичко. по спомен илиосталакти се казваше, водят се стаи мисля не е хотел. за обслужването няма да говоря сядаме на крайбрежно барче сервитьорката напълни масата преди да сме отворили менюто, просто българското черноморие ме загуби като клиент, тъжно защото съм малко националист ама " мързеливите гърци" са с обиколки напред поне там, доколкото чух по ръкавите на халкидики не са толко дашни. отиваме на плаж пред заведение на плажа и сядаме на 4 шезлонга с 2 чадъра питаме момчето колко дължим за тях тои вика нищо просто си поръчайте нещо може и кафе(някой ми спомена че по слънчев бряг 2 шезлонга с чадър били 25 лева). поръчахме бира донесоха я в ледарка да не се топли в пясъка
Всичко е така, ама не съвсем.......ти не плащаш за чадър, но кафето ти е 5 еуро, та като седна с гаджето и пием по едно кафе и вода излиза същото........друго - и на нашето море можеш да си готвиш в някакви стаи, но поне има и много места, в които да пиеш на нормални цени, в Гърция последно като бях един текила шот беше 5 еуро.......хубаво, ама дискотеката беше празна и с мега тъпа музика и познай - една в целия курорт......та както можеш да си изкараш на нашето море няма никъде другаде.......
възможно. където бях аз нито кафето беше 5 евро нито текилата в бара. и двете бяха по две евро. вода не съм плащал НИКЪДЕ

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Може, та всеки каквото търси, за плаж и чистота на водата - Гърция, за обслужване е субективно - и в България има места със свястно обслужване и храна......т.е. за почивка със семейството - Гърция, за избухване - България....... 

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
gotti88 написа:Може, та всеки каквото търси, за плаж и чистота на водата - Гърция, за обслужване е субективно - и в България има места със свястно обслужване и храна......т.е. за почивка със семейството - Гърция, за избухване - България.......
Моля те посочи ми свястно обслужване и храна в бг... че аз се на кисели сливи налитам... се едно съм и длъжен с нещо...

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
MonsteR написа:gotti88 написа:Може, та всеки каквото търси, за плаж и чистота на водата - Гърция, за обслужване е субективно - и в България има места със свястно обслужване и храна......т.е. за почивка със семейството - Гърция, за избухване - България.......
Моля те посочи ми свястно обслужване и храна в бг... че аз се на кисели сливи налитам... се едно съм и длъжен с нещо...
То има ама 1500лв ще ти стигнат за 2-3 дни

Аз снощи си резервирах вече хотела в Парос.. 3 нощувки 205лв.. Август месец Гърците щели да направят опит да смъкнат ддс-то от 23 на 13 процента за ресторантите и хотелите.. Та оферта си е

Ей го къде ще сме..
http://nostos-stu16285.easy2book.eu/en_GB/c/gallryen
gotti88 написа:Може, та всеки каквото търси, за плаж и чистота на водата - Гърция, за обслужване е субективно - и в България има места със свястно обслужване и храна......т.е. за почивка със семейството - Гърция, за избухване - България.......
явно за теб под термина "почивка" се подразбира тотално издевателство над черния дроб

и нямат ник'во значение купищата водорасли, полиетиленови торбички и пластмасови шишета във водата....щото вероятно не успяваш да се събудиш навреме за да отидеш и до плажа

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2