Закъсах в Стара загора търся някой да ме изтегли до София
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Закъсах в Стара загора търся някой да ме изтегли до София
Закъсах в Стара загора търся някой да ме изтегли до София а цените за пътна помощ над 350 лева..ако може някой да ме посъветва какво да направя ще съм много благодарен
Мерси предварително

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Закъсах в Стара загора търся някой да ме изтегли до Софи
Тегленето по магистралата е забранено, а и теглене 250км не е за всеки. Трябва и двамата шофьори да са опитни в тегленето
Не можеш ли да оправиш колата на място? Какво и е?

Не можеш ли да оправиш колата на място? Какво и е?

Търси пари за пътната помощ- НЕ ти трябва някой да те тегли... Да разясня защо:
София-Ст. Загора са 230-240км. по магистралата. Значи който и да те тегли трябва да мине 500км. като половината с над 1 тон на въже- малцина ще се навият изобщо да те теглят. А съвсем малко хора имат коли в състояние което позволява такива изпълнения. За да е гадно- ЗАБРАНЕНО е да се тегли кола по магистралата, значи отиваш по селските пътища и маршрута става по-дълъг (май прескачаш 550км.) и по-труден. Минимума който трябва да платиш е разходите на човека- като нищо минаваш 150лв. само за гориво... Хич няма да ти е евтино, вярвай ми.
Важно- ти знаеш ли какво е да те теглят толкова километри
А ония отпред дали знае какво е да си теглеща кола 250-300км.
Изобщо знаеш ли как да държиш въжето изпънато и да помагаш на теглещият
А колата ти има ли нормално функциониращи спирачки (тоест работещ двигател заради сервото) и светлини
Ако дори на 1 въпрос отговорът ти не е 110% положителен забрави за тегленето...
София-Ст. Загора са 230-240км. по магистралата. Значи който и да те тегли трябва да мине 500км. като половината с над 1 тон на въже- малцина ще се навият изобщо да те теглят. А съвсем малко хора имат коли в състояние което позволява такива изпълнения. За да е гадно- ЗАБРАНЕНО е да се тегли кола по магистралата, значи отиваш по селските пътища и маршрута става по-дълъг (май прескачаш 550км.) и по-труден. Минимума който трябва да платиш е разходите на човека- като нищо минаваш 150лв. само за гориво... Хич няма да ти е евтино, вярвай ми.
Важно- ти знаеш ли какво е да те теглят толкова километри

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Провери товарни превози на БДЖ
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Закон за движението по пътищата
Чл. 84. При теглене разрешената максимална скорост на движение е 40 km/h, а при теглене с твърда връзка по автомагистрала - 70 km/h.
Чл. 85. (1) При теглене с твърда връзка тегличът трябва да е с дължина от 2 до 4 метра и да е оцветен напречно с червени и бели ивици. Тегленото моторно превозно средство трябва да бъде с изправна кормилна уредба.
(2) При теглене с гъвкава връзка дължината й трябва да бъде от 4 до 6 метра и поне на две места да бъде сигнализирана с червен флаг. Тегленото с гъвкава връзка моторно превозно средство трябва да има изправна кормилна и спирачна уредба.
Чл. 84. При теглене разрешената максимална скорост на движение е 40 km/h, а при теглене с твърда връзка по автомагистрала - 70 km/h.
Чл. 85. (1) При теглене с твърда връзка тегличът трябва да е с дължина от 2 до 4 метра и да е оцветен напречно с червени и бели ивици. Тегленото моторно превозно средство трябва да бъде с изправна кормилна уредба.
(2) При теглене с гъвкава връзка дължината й трябва да бъде от 4 до 6 метра и поне на две места да бъде сигнализирана с червен флаг. Тегленото с гъвкава връзка моторно превозно средство трябва да има изправна кормилна и спирачна уредба.
Последна промяна zlatko_baretata на 21 Юли 2013, 18:15, променена общо 1 път

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
дай тел за връзка де,как да ти се помогне,он лайн ли?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
За това се сетих и аз първо ама греда:
"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД временно няма да предоставя услугата превоз на автомобили. Компанията поднася своите извинения на клиентите си за причинените неудобства. Възстановяването на услугата ще бъде своевременно оповестено.
"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД временно няма да предоставя услугата превоз на автомобили. Компанията поднася своите извинения на клиентите си за причинените неудобства. Възстановяването на услугата ще бъде своевременно оповестено.
Селския път е: Стара Загора - Чирпан - Пловдив - Пазарджик - с. Звъничево - Белово - Костенец - Ихтиман - Елин Пелин - София.
Пътя съм го минавал преди две седмици и пиша, че е добър, като изключим участъка Ихтиман - София.
Към търсещия помощ. Застани на пътя с въже в ръка и стопирай. Тези, които имат опит ще спрат и ще ти помогнат.
Успех.
Пътя съм го минавал преди две седмици и пиша, че е добър, като изключим участъка Ихтиман - София.
Към търсещия помощ. Застани на пътя с въже в ръка и стопирай. Тези, които имат опит ще спрат и ще ти помогнат.
Успех.
- player123
- младши ентусиаст
-
0886157636 забравих да го напиша ,че направо се чудя какво да правя и ептен се .Някой може ли да ми препоръча сервиз в стара загора да ми кажат какво е на колата ?
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Колата не се ли движи?Поне малко?Аз съм дърпал от Варна до София + магистралата с въже без запален двигател (дърпах Голф 3 с Тойота Ярис
)Въпроса е преди камерите на София да те откачат и да ги минеш на собствен ход или да минеш през Лозен
А по магистралата с късо въже не повече от 2 метра и без включени авариини
Само габарити пускаш и си ти
Нямаш ли някой приятел с кола на газ да дойде до Ст.Загора?

- player123
- младши ентусиаст
-
Струва ми се риск с мека връзка ... най-добре някой с твърда аз ще му платя горивото + пари за него някакви каквито се разберем .. защото двигателя не искам да му правя основен ремонт .. а най-вероятно да слагам друг
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колега, аз бих те посъветвал да търсиш някой с теглич на автомобила и да има платформа. Миналата година един мой приятел закъса на Сливен и ми се обаждаше да ходим да го дърпаме посред нощ. Тогава още не бяхме продали е30-ката, която има теглич и аз намерих платформа . Не беше никакъв проблем е30-ката с платформа а отгоре качен опел вектра . Тогава си спомням , че Асеновград Сливен и обратно е30-ката изгори за 70-80 лв. гориво .Да ти кажа това е най-добрият вариант - теглич на колата и платформа . Пък и не са никак много разходите. Успех от мен . Всъщност ако си намериш платформа, може и да успеем да намерим автомобил с теглич . Пиши отново тук в темата .
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
sineok_pi4_ написа:Колега, аз бих те посъветвал да търсиш някой с теглич на автомобила и да има платформа...
И шофьора да има В+Е категория, че да не го яде някъде...
- chernobila
- младши ентусиаст
-
player123 написа:Струва ми се риск с мека връзка ... най-добре някой с твърда аз ще му платя горивото + пари за него някакви каквито се разберем .. защото двигателя не искам да му правя основен ремонт .. а най-вероятно да слагам друг
Пич няма риск стига да сте двама опитни щофьори.Изчаквате да се стъмни примерно към 11 и газ да ви няма

- chernobila
- младши ентусиаст
-
Някой няма ли акъл като мене и кола,която да не е автоматик да помогне на колегата. Много ми е гадно и знам какво е да си в нужда.Дайте нещо да направим.Готов съм да шофирам и в двете посоки
дори и на дърпане в двете 

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3