Докога трябва тате да плаща?
Модератор: Общи модератори
Докога трябва тате да плаща?
Докога според вас тате е нормално (длъжен) да плаща за нови телефонче, кола, ескурзия, дрешки, учене, апартамент и т.н.? Кога според вас "младите" трябва да се вземат в ръце и да поемат по пътя си?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Докога трябва тате да плаща?
Още преди да завършат трябва да се научат на труд. Ама преди да завършат средното. Покрай висшето, може да се поспести труда според специалността, но после дупе да им е яко
Така го виждам аз, най-малкото защото така съм възпитан.

Така го виждам аз, най-малкото защото така съм възпитан.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Аз бях 12ти клас като почнах работа (2007), веднага като завърших записах редовно обучение Комп. Системи и Технологии и не съм спирал да работя 6 години.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Докато учи,след това всеки сам да се оправя!
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
И моят да е жив и здрав.. 4 тири години ми плащаше семестрите и месечните за да се почуствам и аз студент в ТУ-София. Исках да уча Електроника това изучих и сега с това се занимавам.. И когато ми каже имаш ли пари да ти дам и ми става едно такова кофти ...чуждо .. отвикнал съм а да му кажа "ей дрът дай 20 лева да заредя баварецу" просто немислимо.. както се казва след висшето ти започваш да даваш на тези които са ти давали... а имам приятели които още влекът от техните... кой как се уреди или кой родители са склонни да траят децата си толкова дълго 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
hacker4eto1 написа:И моят да е жив и здрав.. 4 тири години ми плащаше семестрите и месечните за да се почуствам и аз студент в ТУ-София. Исках да уча Електроника това изучих и сега с това се занимавам.. И когато ми каже имаш ли пари да ти дам и ми става едно такова кофти ...чуждо .. отвикнал съм а да му кажа "ей дрът дай 20 лева да заредя баварецу" просто немислимо.. както се казва след висшето ти започваш да даваш на тези които са ти давали... а имам приятели които още влекът от техните... кой как се уреди или кой родители са склонни да траят децата си толкова дълго
Oф, ей това ми е много голям проблем, защото хем не знам какво висше искам да запиша, така че хем да отговаря на желанията ми, хем да има реализация, хем и сам да си го покривам, защото иначе ми е супер неудобно да вземам пари от родителите за целта, нищо че те пък изявяват желания.
Но вече ми е срамно, занимавам се с ИТ, покрай тая работа и с една торба други неща (пак технически), имам диплома за специалист, и за разни курсове и опит и тук и навън и тн. ама пусти акъл, не знам защо бяга от тези специалности, и гледа някакви философии, политологии и икономики.
Оф отклоних се, та обобщително - много е яко чувството, да покажеш по някакъв такъв дискретен и скормен начин, че имаш глава на раменете и се оправяш сам, на родителите. Като знам какъв поглед имат когато се съберем цялото семейство (брат ми учи, че и работи, в чужбинско), и се започнем на някакви смислени теми да се заговаряме, ей този поглед е най-голямата награда за положения труд.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
До живот,и това ще ти го каже всеки родител,аз разбира се като дете на Майка ми и Баща ми съм на мнение че детето трябва да помага на родителите си и то от малък!
Едно семейство трябва да е сплотено и заедно.
Едно семейство трябва да е сплотено и заедно.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Завърших през най-шибаната 1992-ра година. С голям зор си намерих някаква работа (поне беше по специалността ми), а парите бяха направо символични... Когато донесох у дома (още живеех в апартамента на родителите си) първата си заплата и я сложих на масата, Дъртият каза: "Сине, аз бях до тук, повече не разчитай на мен". Благодарих му за помощта - той от години беше вече пенсионер, но ме издържаше и докато учех не ми се е налагало да работя.
Това с издържането има и психологичен ефект. Докато знаеш, че винаги можеш да изръсиш Дъртия с 20 лева и майка ти бута в устата (на не остане Детето гладно...) - никога няма да станеш самостоятелен човек. Обаче като ти кажат ясно и категорично "До тук!", разбираш че вече няма помощ отникъде и трябва да се стегнеш. Викаш си: "Дъртият вдигна ръце от мен - няма майтап!" - много е отрезвяващо и мобилизиращо... Хватката е веднъж да се откъснеш от портфейла на баща си и от тенджерата на майка си, и колкото по-рано го направиш - толкова по-лесно става.
Това с издържането има и психологичен ефект. Докато знаеш, че винаги можеш да изръсиш Дъртия с 20 лева и майка ти бута в устата (на не остане Детето гладно...) - никога няма да станеш самостоятелен човек. Обаче като ти кажат ясно и категорично "До тук!", разбираш че вече няма помощ отникъде и трябва да се стегнеш. Викаш си: "Дъртият вдигна ръце от мен - няма майтап!" - много е отрезвяващо и мобилизиращо... Хватката е веднъж да се откъснеш от портфейла на баща си и от тенджерата на майка си, и колкото по-рано го направиш - толкова по-лесно става.
Excellent! Steven is my name!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм забелязал че всички които взимат парички за дневни от мама и тате, отричат че им помагат. Ако ги питаш сами се оправят
Иначе докато завършиш образование най много, след това не си малък, работи и се оправяй!

Иначе докато завършиш образование най много, след това не си малък, работи и се оправяй!

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Най много докато учи после да се оправя сам, разбира се ако нещо се наложи добре е да се помогне. Даже съм на мнение, че трябва да заживее самостоятелно в противен трябва да дава за ток, вода и другите ежемесечни глоби.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Аз съм забелязал че всички които взимат парички за дневни от мама и тате, отричат че им помагат. Ако ги питаш сами се оправят![]()
Точно,сега в тая тема ще прочетем че бачкат някой хора от как са проходили,към 2-3 годишни

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Е.Димитров написа:Ivo_Borisov написа:Аз съм забелязал че всички които взимат парички за дневни от мама и тате, отричат че им помагат. Ако ги питаш сами се оправят![]()
Точно,сега в тая тема ще прочетем че бачкат някой хора от как са проходили,към 2-3 годишни
Елементарно ама това си го знаем и от преди ,много е Cool тате да купи яко BMW ,на младия super гъзар,познавам олигофрен на който му подариха за бала или за рождения ден не знам E46 (тогава когато бяха по 18 хиляди, знам защото го купиха от мой приятел германец ) и лекето без 1 работен ден недоволно искал най новия модел ,кво да му кажеш на такъв човек

PS:ами ако има много такива накъде отива света .
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Beamerdriver написа:Е.Димитров написа:Ivo_Borisov написа:Аз съм забелязал че всички които взимат парички за дневни от мама и тате, отричат че им помагат. Ако ги питаш сами се оправят![]()
Елементарно ама това си го знаем и от преди ,много е Cool тате да купи яко BMW ,на младия super гъзар,познавам олигофрен на който му подариха за бала или за рождения ден не знам E46 (тогава когато бяха по 18 хиляди, знам защото го купиха от мой приятел германец ) и лекето без 1 работен ден недоволно искал най новия модел ,кво да му кажеш на такъв човекocвeн Fostata Форевър.
Сложи си сега ръка на сърцето и кажи честно,ако баща ти беше мангизлия или иначе казано-от другата страна,нямаше ли и ти да се кефиш като баща ти те потупа с ключовете за новата изгъзица пред къщата...
Недейте така момчета с някаква завист,все пак не сме в комунизЪма ,вече не сме равни и свеки се бори У живота както може.

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
и аз съм на мнение, че трябва да е до завършване на образование(бакалавър/магистратура), все пак то е част от възпитанието. Образоваш детето и от там нататък да започва да се оправя.