Моля колегите с ГИ Фобос да споделят мнение.
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Моля колегите с ГИ Фобос да споделят мнение.
Здравейте, до сега съм имал опит само с италиански газови уредби.
Ако има хора с ГИ Фобос (не течната фаза), нека споделят впечатления. Дали са имали някакви проблеми и как се държи самата уредба на колите.
По-специално колегите с 6 цил. мотори.
Другото което ме интересува дюзите шумни ли са ? Преди имах ланди ренцо и може би това беше единственото ужастно нещо - дюзите тракаха като шевна машина
Ако има хора с ГИ Фобос (не течната фаза), нека споделят впечатления. Дали са имали някакви проблеми и как се държи самата уредба на колите.
По-специално колегите с 6 цил. мотори.
Другото което ме интересува дюзите шумни ли са ? Преди имах ланди ренцо и може би това беше единственото ужастно нещо - дюзите тракаха като шевна машина

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Re: Моля колегите с ГИ Фобос да споделят мнение.
Здравей колега. Аз съм с Fobos, много съм доволен от компютъра. Нямам никакви проблеми със софтуера, лесно се борави с него, няма да имаш проблеми.Аз лично му навъртях доста километри вече и не съм ходил в сервиза. Относно дюзите - те нямат нищо общо с Fobos. Трябва да говориш с газаджията, който ще ти го монтира и да си избереш дюзи. Аз съм с Rail рейка и съм много доволен, безшулни са. Съветвам те да се ориентираш към изпарител Magic 3, в зависимост от двигателя вече ще си избереш, кой от двата Magic-a да бъде.
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
и аз съм с фобос - мисля , че е доста добър избор - софта е български и е максимално подробен можеш да регулираш толкова много неща...че чак някой газаджии се плашат от него и не искат до го слагат - а всъщност може и да не активираш приложенията...но когато имаш проблем почти винаги фобос има подменю което да ги оправи
другото като рейка и изпарител можеш да избираш от турски до италиански Фобос ще ти сложат каквото поискаш...само компа, датчиците и софта е Български...аз имам такъв и си взех кабел за диагностика - удивен съм какви възможности има това чудо....италианците пасти да ядат казвам го съвсем отговорно
слагай смело
другото като рейка и изпарител можеш да избираш от турски до италиански Фобос ще ти сложат каквото поискаш...само компа, датчиците и софта е Български...аз имам такъв и си взех кабел за диагностика - удивен съм какви възможности има това чудо....италианците пасти да ядат казвам го съвсем отговорно
слагай смело

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
jorji6i6i написа:и аз съм с фобос - мисля , че е доста добър избор - софта е български и е максимално подробен можеш да регулираш толкова много неща...че чак някой газаджии се плашат от него и не искат до го слагат - а всъщност може и да не активираш приложенията...но когато имаш проблем почти винаги фобос има подменю което да ги оправи
слагай смело
Жоржи , би ли споделил с нас какви възможности има това чудо ако не е тайна ?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Офертата, която ми предложиха е доста примамлива.
1480 лв за 6 цил. с 47 л. тороидална бутилка с включен монтаж ... и 10 л. за тест
Гаранцията така и не се сетих да попитам колко е, но подочух, че е 5 години
1480 лв за 6 цил. с 47 л. тороидална бутилка с включен монтаж ... и 10 л. за тест

Гаранцията така и не се сетих да попитам колко е, но подочух, че е 5 години

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Случайно ми попадна долния линк, та се зачудих тия близо 1000 лв отгоре за гаранцията, бутилката и монтажа ли са ....
http://www.autogasmarket.com/shop/category/10.html

Ubi dubium, ibi libertas
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
и аз съм с фобос , софтуера има всичко което ти трябва , та даже и повече . За рейката , избери си и си доплати да каквато сърце ти иска , стандартно фобоса ще дое най вероятно с рейка RAIL Black Body . Е това например ако сложиш,Rail Horizon, няма да сгршиш в никакъв случай ... нищо общо с блек бодито -
ориентировачно ще ти е + 80лв за 4 цилиндъра
http://www.gasmagazin.com/рейки-и-дюзи.html
ориентировачно ще ти е + 80лв за 4 цилиндъра
http://www.gasmagazin.com/рейки-и-дюзи.html

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Здрасти Ога, и аз имах ФОБОС на Е39-ката и бях много доволен. Колата вървеше като на бензин, разхода се качи с около литър (даже нямаше и толкова). Върви нормално на газ с 225км/ч.
Имах малък проблем в началото с един датчик ,който го смениха по гаранция и само това.
Слагай смело!
Поздрави.
пп. Относно гаранцията- на определени км. трябва да минаваш през тях за преглед и да ти слагат печат в книжката. Аз бях забравил и прескочих границата с около 2000км. След което не ми признаха гаранцията ! Така ,че следи си изминатите км.

Слагай смело!
Поздрави.
пп. Относно гаранцията- на определени км. трябва да минаваш през тях за преглед и да ти слагат печат в книжката. Аз бях забравил и прескочих границата с около 2000км. След което не ми признаха гаранцията ! Така ,че следи си изминатите км.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
hell's angel написа:Случайно ми попадна долния линк, та се зачудих тия близо 1000 лв отгоре за гаранцията, бутилката и монтажа ли са ....![]()
Тази цена е за фобос 4, т.е. най-ниския клас доколокото знам.
Цитираната цена 1480 лв е за фобос 1, което е най-високия клас.
Моята ми я сложиха за 1370 лв. миналия октомври и досега никакви грижи с едно изключение. Веднъж заредих скапана газ, задръстиха се дюзите, прекъсваше, глъхнеше и всички други тиражирани недостатъци на ГИ. След като изчистиха дюзите и смениха филтрите не съм имал никакви грижи повече от половин година и над 20 хил. км.

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:jorji6i6i написа:и аз съм с фобос - мисля , че е доста добър избор - софта е български и е максимално подробен можеш да регулираш толкова много неща...че чак някой газаджии се плашат от него и не искат до го слагат - а всъщност може и да не активираш приложенията...но когато имаш проблем почти винаги фобос има подменю което да ги оправи
слагай смело
Жоржи , би ли споделил с нас какви възможности има това чудо ако не е тайна ?
здравейте, незнам какви възможности има понеже не съм барал софта ,ама като ми изгоря бензиновата помпа запалих на газ авариино което другаде не съм виждал,навъртях 35К км без да имам проблем със системата. ако монтирате монтирайте в Долно Богров не в Плевен
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
cherepa83 написа:ако монтирате монтирайте в Долно Богров не в Плевен
Аз пък съм чувал, че точно в долни богров са големи некадърници. И за Плевен отзивите не са същите.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
drago_pavlov написа:hell's angel написа:Случайно ми попадна долния линк, та се зачудих тия близо 1000 лв отгоре за гаранцията, бутилката и монтажа ли са ....![]()
Тази цена е за фобос 4, т.е. най-ниския клас доколокото знам.
Цитираната цена 1480 лв е за фобос 1, което е най-високия клас.
Малко по-надолу в същия линк цената на Фобос 1 е 550 лв. Тия са ебати кожодерите ако взимат 1000лв за монтаж

Ubi dubium, ibi libertas
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
и аз съм с Фобос 1 от миналия август на М50В25. Разхода е добър, вървенето също. За това време съм сменил филтър и 4 инжектора. От гадната газ която зареждаме се бяха напълнили с графит и те затваряха добре. Искай да ти сложат по-хубави инжектори. Инжекторите по принцип са безшумни, но когато се бяха задръстили започнаха да тракат като дизел. Като ги оправихме замърка...
Може ли някой който е купувал кабел за настройка да сподели откъде, какви пари и софтуера откъде се взима?
Може ли някой който е купувал кабел за настройка да сподели откъде, какви пари и софтуера откъде се взима?
the project is ready....

- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
кабели има доста оферти в продавалник - към кабела ти дават и софтуеара..а можеш да го свалиш безплатно в сайта на фобос
към "заядливия змеи" - това предлага ли го друга фирма без платно просто така в интернет: инструкции за монтаж и употерба, самия софт и инструкция за инсталиране и настройка, схеми и диаграми на ел. инсталацията на газовата система
има например функция за изход от "cut off"към ниски обороти..има 4 подменюта как да става това за да е максимално "меко" и без присецвания: на колко оборота да става за щото при мен колата има чип и cut off държи чак до 900 об.мин и при вклю. на тихи обороти ми присецва с газовия ком го направих при 1300 оборота да излиза ot cut off и всичко заспа
на друга уредба това не съм го виждал
да не говорим за безброините настройки на ускорението: време. инжекторни цикли, при определена позиция на педала да не пуска много гориво за ускоряване само селд определен момент да обогатява рязко сместа....излишно е да пиша повече...
ето прочетете сами...
http://www.fobosgas.com/page/28/softuer ... fos-9JVMvA
въпреки, че има още 20-30% неща които не са описани..но ще ги откриете ако сте маниаци по време на експлоатация
към "заядливия змеи" - това предлага ли го друга фирма без платно просто така в интернет: инструкции за монтаж и употерба, самия софт и инструкция за инсталиране и настройка, схеми и диаграми на ел. инсталацията на газовата система
има например функция за изход от "cut off"към ниски обороти..има 4 подменюта как да става това за да е максимално "меко" и без присецвания: на колко оборота да става за щото при мен колата има чип и cut off държи чак до 900 об.мин и при вклю. на тихи обороти ми присецва с газовия ком го направих при 1300 оборота да излиза ot cut off и всичко заспа
на друга уредба това не съм го виждал
да не говорим за безброините настройки на ускорението: време. инжекторни цикли, при определена позиция на педала да не пуска много гориво за ускоряване само селд определен момент да обогатява рязко сместа....излишно е да пиша повече...
ето прочетете сами...
http://www.fobosgas.com/page/28/softuer ... fos-9JVMvA
въпреки, че има още 20-30% неща които не са описани..но ще ги откриете ако сте маниаци по време на експлоатация
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
софта от страницата на фобос -> данлод-> софтуер
там има софта , драйвери и тнт. Със последната версия на софта най вероятно ще има и нов флаш за твоя комп , може да си го флашнеш. Иначе софта има и режим симулация - можеш да разцъкаш из менютата да разгледаш.
Кабел - google -> кабел fobos , и да речеме
http://bgdiagnostica.com/index.php/kabel-gaz.html
там има софта , драйвери и тнт. Със последната версия на софта най вероятно ще има и нов флаш за твоя комп , може да си го флашнеш. Иначе софта има и режим симулация - можеш да разцъкаш из менютата да разгледаш.
Кабел - google -> кабел fobos , и да речеме
http://bgdiagnostica.com/index.php/kabel-gaz.html

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2