За циганите по светофарите в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

За циганите по светофарите в София

Мнение от ///sasho » 01 Авг 2013, 20:10

Колеги само говорят по телевизията за Европа, как сме "Европейска столица" и дрън дрън, а не гедат на какво е заприличал центъра ни. Днес карам из центъра и минавам покрай НДК и хоп едно цигане иска стотинки, след като се махна дойде друго да иска да ми мие джама. Карам по надоло към стадион "Васил Левски" и на ул. "Евлоги Георгиев" и "Граф Игнатиев" друго цигане от женски пол иска да ми мие джама, казвам и че не искам и след малко нейната колежка пристига. Отказвам и на нея и ми иска стотинки, като не им дадеш и стотинки искат поне една цигара да не са капо. Прави ми впечетление , че като видят жена и започват да и мият джама без да я питат дори иска или не. Както и да е продължаваме по центъра и на "Софийския Университет" същата картинка. Никой ли в тая държава не вижда тоя проблем с рекетиращите цигани по светофарите да ни избави от това. :bang: :bang: :bang:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: За "циганите" по светофарите в София

Мнение от randity » 01 Авг 2013, 20:16

Т'ва е нещото, което най-много мразя и са яко досадни. Имало е и случаи, където му казвам да се махне, че няма да му дам пари и онова напук ми напръска джама с оная гняс. Лошото е, че и претичват пред колите и ше вземе некой да го отнесе и после да го лежи като за човек :bang:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Авг 2013, 20:22

Не ме дразнят циганите по светофарите, даже им хвърлям квото има от койн холдера. Но като видя каруца на пътя и вътре мангалитете с жилезуто веднага се сещам, че живеем в африка. Кви са тия дрисливи коне на пътя баси, тва за чужденците сигурно е голяма гледка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 01 Авг 2013, 20:29

Преди 4-5 години с приятел чакаме на светофара пред Ректората с колата, която караше тогава (Голф 2). Едно небългарче се приближава, и нашия му казва да се разкара, обаче никаква реакция. Измива стъклото и застава до прозореца за пари. Човека бърка в джоба и хваща една шепа стотинки и му я подава, при което следва реакция: "Кви'с тия стинки бе, дай 2 леа!" :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Авг 2013, 20:30

Абе не дразнят. Тъкмо си излезнал от автомивка, колата ти свети и онова скача напред като почва да пръска по стъклото. :ranting:
Колега по-назад, не се притеснявай, ако го блъсне някой, няма да го отнесе защото то е излезнало от нищото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 01 Авг 2013, 20:39

На Гешов и България редовно прекуцва през кръстовището един циганин. Прави се на болен да го съжалят хората, че да изпроси някоя стотинка. Като го казах това се сетих за Grand Maester Pycelle от Game Of Thrones който се правеше на прегърбен и болен. :lol: Разликата обаче между Pycelle и циганина е огромна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 01 Авг 2013, 20:52

thewhitestig написа:На Гешов и България редовно прекуцва през кръстовището един циганин...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Авг 2013, 21:06

аз така на един му минах през палците...ама не на без да искам :mhihi: :twisted:
пс. и защо в заглавието на темата думата циганин е в кавички? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 01 Авг 2013, 21:13

kiko написа:....
пс. и защо в заглавието на темата думата циганин е в кавички? :dunno:

Защото знам за някои съфорумици дето са от такъв произход и да не се обидят, нали обичат да ги наричат роми. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Авг 2013, 21:27

не мисля,в цял свят им викат цигани и няма проблем...ся тука наще пък много тънкообидни:mhihi: за мен всички са си цигани просто тея по гадните са мангали :mhihi: ама айде че заорахме много в друга насока

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 01 Авг 2013, 21:44

И мен адски много ме дразнят, даже един щях да го гоня между колите. Преди време обаче ми се случи нещо много интересно, едно цигане дойде до прозореца, за да ми иска стотинки, казах му че нямам и то ми каза "Благодаря, извинявайте, хубав ден ви желая" не знам дали го каза, защото е видяло, че помага или защото му идва от вътре, но се впечатлих и му дадох два лева...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 01 Авг 2013, 21:53

Аз пък имам случай с един мангал дето стоеше преди на светофара на Подуене и му даваш стотинки и ти ги хвърля на таблото и вика: "жълти не взимам". Сигурно някой му е набил канчето , защото от известно време го няма там.

Има и едни на паркинга пред бившия мавзолей дето ти показват къде има място на "синята зона" там и се бутат отзад да ти показват как да паркираш и искат пари. Ако не им дадеш незнаеш как ще си намериш колата като се върнеш.

Само немога да разбера тая полиция що не ги гони тия нагли цигани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Авг 2013, 22:17

Дразнят ме и само ги гледам с най-гадния възможен поглед. Дори не се спират да ми говорят глупости :yes:

Малко :OT: - за дрисливите коне... :mhihi:

Преди години служебно водим една делегация японци на обяд. Минаваме по една по-малка уличка. На уличката паркиран S63 AMG, тъкмо се бяха появили по София. Японците минават покрай него, гледат го възклицават нещо, кефят се на колата. Шефът им и той. Чуди се и пита моя шеф - "тука май сте богати хора, добри коли карате?! :) "
В тоя момент от нищото се появява една каруца със семейство Орки и паркира до близката кофа. Тъкмо спира и коня катапултира отработеното гориво :mhihi: Представяте си картинката. От борда слизат двете чавета и се мятат в кофата надолу с главата, висят на ръба. Не намират нищо интересно и се връщат на борда. "Майката", вероятно, подразнена от факта, че нищо не са ударили почва зяе като заклана и да ги шамаросва стабилно по главите. Идилия :ok:
На японците им изпадат ченетата, гледат С-класата, гледат нечовеците и се чудят къде се намират. Шефът ми просто премълча поставения въпрос :roll:
Все съм виждал бездомници по света, но такова поведение никъде го няма :paranoid:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Авг 2013, 22:35

Полицията не ги гони, щото си шарят. Тва е ясно мисля и за децата ;)

А щом се обиждат нека ги наричаме "цигани от ромски произход".

Аз отдавна не карам из центъра и явно са поогладняли ама преди за 1-2лв ставаше голям театър. Понеже много време живеех до Мараиа и тия на Графа и Евлоги Георгиев ме знаеха и само като видеха колата се събираха и почваха страшни песни и гюбеци. Имаше един на 10-тина години може би ама имаше страшен тумбак вече. Него го бях научил да вдига тениската и да върти яко :mhihi: Та мисълта ми е, че ви е грешен подхода. Срещу съвсем неголяма сума човек си оправя настроението за деня ако пътува от там всекидневно. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 01 Авг 2013, 23:06

bum_bum написа:Полицията не ги гони, щото си шарят. Тва е ясно мисля и за децата ;)

А щом се обиждат нека ги наричаме "цигани от ромски произход".

Аз отдавна не карам из центъра и явно са поогладняли ама преди за 1-2лв ставаше голям театър. Понеже много време живеех до Мараиа и тия на Графа и Евлоги Георгиев ме знаеха и само като видеха колата се събираха и почваха страшни песни и гюбеци. Имаше един на 10-тина години може би ама имаше страшен тумбак вече. Него го бях научил да вдига тениската и да върти яко :mhihi: Та мисълта ми е, че ви е грешен подхода. Срещу съвсем неголяма сума човек си оправя настроението за деня ако пътува от там всекидневно. :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Следваща

Назад към Извън Темата