Нов скандален случай на екстрадация за САЩ на българин
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Нов скандален случай на екстрадация за САЩ на българин
31 годишният варненец Ваньо Минков е арестуван и в момента се намира във варненският затвор по нареждане от САЩ.
На 31 май български власти действат по заповед на ФБР и Федералният съд в Ню Джързи 31 годишният Ваньо Минков да бъде екстрадиран в Ню Йорк.
Екстрадацията на Ваньо Минков се базира на предполагаеми причини(probable causes)на федералният съд Ню Джързи.
Probable causes към Ваньо Минков са -
Заговор за незаконни преводи на пари, заговор за извършване на данъчни измами, предполагаем заговор за кражба на лични данни, заговор за извършване на незаконно използване на чужди компютри( хакерство).
Съпругата му е възмутена. Минков никога не е стъпвал в САЩ!
И задава въпрос - правилно ли е това? Правилно ли е да започнат да съсипват живота ти и да го погубят, като те изпратят в страна, в която даже не си бил веднъж? В страна където не можеш да се защитиш, защото защитата ти струва от порядъка на стотици хиляди? Само, защото някой предполага, че ти може да си виновен? Само, защото някой е подписал клетвена декларация твърдейки, че си виновен? Правилно ли е страната, в която живееш да те предава ей така, само защото е изискано от голяма политическа и икономическа сила като САЩ? Не е ли това предателство срещу гражданите на България? Ами ако утре аз съм следващата или всеки безразборно хванат човек от улицата?
На 31 май български власти действат по заповед на ФБР и Федералният съд в Ню Джързи 31 годишният Ваньо Минков да бъде екстрадиран в Ню Йорк.
Екстрадацията на Ваньо Минков се базира на предполагаеми причини(probable causes)на федералният съд Ню Джързи.
Probable causes към Ваньо Минков са -
Заговор за незаконни преводи на пари, заговор за извършване на данъчни измами, предполагаем заговор за кражба на лични данни, заговор за извършване на незаконно използване на чужди компютри( хакерство).
Съпругата му е възмутена. Минков никога не е стъпвал в САЩ!
И задава въпрос - правилно ли е това? Правилно ли е да започнат да съсипват живота ти и да го погубят, като те изпратят в страна, в която даже не си бил веднъж? В страна където не можеш да се защитиш, защото защитата ти струва от порядъка на стотици хиляди? Само, защото някой предполага, че ти може да си виновен? Само, защото някой е подписал клетвена декларация твърдейки, че си виновен? Правилно ли е страната, в която живееш да те предава ей така, само защото е изискано от голяма политическа и икономическа сила като САЩ? Не е ли това предателство срещу гражданите на България? Ами ако утре аз съм следващата или всеки безразборно хванат човек от улицата?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Нов скандален случай на екстрадация за САЩ на българин
Демирев, щом те викат от щатски съд бъди сигурен че не е случайно
Това че не си стъпвал в щатите не означава че не си извършил престъпления спрямо техните закони той и Пабло Ескобар не е стъпвал в САЩ ама те го търсеха да го тъкнат в затвора 

не съм запознат със случая на човека от варна, но имам хипотеза, че е възможно да е жертва на кражба на самоличност. преди година и нещо лично аз получих някакво много сочно, чак налудничаво предложение от някаква американска компания. трябваше да изпратя снимка на паспорта си за да сключим договор. хванах един приятел хакер да им види сайта и се оказа, че е правен в индия или пакистан 3-4 месеца преди това.
казах им онова, заради което изгониха златко от форума
пазете си личните данни. поне доколкото е възможно.
казах им онова, заради което изгониха златко от форума

пазете си личните данни. поне доколкото е възможно.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Струва ми се че прекалено силно българските власти клечат между коленете на уса - световния полицай!
Прочетох за случая днес в един варненски сайт. Не става ясно дали вече е екстрадиран.
Прекалено нагло САЩ полицията превръща всеки заподозрян в престъпник на 6000 км. от нея.
Прочетох за случая днес в един варненски сайт. Не става ясно дали вече е екстрадиран.
Прекалено нагло САЩ полицията превръща всеки заподозрян в престъпник на 6000 км. от нея.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами там по принцип не приемат много буквално, че всеки е невинен до доказване на противното, тъкмо обратното - щом са стигнали до теб, значи има защо. А не като тук Цветанов да излиза по ТВ и да използва тази фраза. А и малко е странно ей така да ти лепнат толкова обвинения и чак екстрадиране да ти искат. Не мисли, че искат да се излагат. Случаят с Гергана и аз не го проумявам, но да кажем са сгрешили. Това значи ли, че пак грешат? Аз не виждам нищо скандално АКО има истина в твърденията им. Видяхме, че Гергана без доказателства за вина не я екстрадираха. Ще видим и сега, ама стига сте ги демонизирали. Хората просто не харесват престъпниците, каму ли някой от зад океана да ги краде и те да се надупват пак, а той да си кара бронирани железа по пътя с мутреещо поведение.
Ако е виновен да го пращат! Ако не е, да го оставят. Ама вярата в нашия съд е...пословична.
Ако е виновен да го пращат! Ако не е, да го оставят. Ама вярата в нашия съд е...пословична.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
5 мнения
• Страница 1 от 1