Избор на куче пазач
Модератор: Общи модератори
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Избор на куче пазач
Здравейте,
искам да взема едно голямо куче, за баба ми и дядо ми. Засега се двоумя между немска овчарка и пит бул. Трябва ми някое куче, което да пази къщата в която живеят. За пит булите знам, че общото мнение за тях е, че са опасни кучета, но аз смятам, че всяко куче, което от малко е изгледано със грижи, се привързва страшно много към стопанина си. Искам да попитам запознатите:
Къде в София и околността има добри развъдници за кучета. Много държа кучето да е със родословно дърво, и че като порасне няма да се окаже, че съм си купил друга порода куче.
Каква порода е по-подходяща за куче пазач, което ще живее в голям двор във съжителство със пумеран
. (Майка ми има Йоркшир и Немска овчарка и се разбират чудеснно, даже овчарката се страхува от малкия).
Благодаря
искам да взема едно голямо куче, за баба ми и дядо ми. Засега се двоумя между немска овчарка и пит бул. Трябва ми някое куче, което да пази къщата в която живеят. За пит булите знам, че общото мнение за тях е, че са опасни кучета, но аз смятам, че всяко куче, което от малко е изгледано със грижи, се привързва страшно много към стопанина си. Искам да попитам запознатите:
Къде в София и околността има добри развъдници за кучета. Много държа кучето да е със родословно дърво, и че като порасне няма да се окаже, че съм си купил друга порода куче.
Каква порода е по-подходяща за куче пазач, което ще живее в голям двор във съжителство със пумеран

Благодаря
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Избор на куче пазач
Въпреки, че за мен куче дето не е питбул не е куче и двете ще ти свършат работа. За питбула едва ли ти трябва родословие.
Кучето "ПАЗАЧ" трябва да ЛАЕ. Останалото е суета.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Така е, но и сегашния пумеран лае та се скъсва.
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Не знам за питбулите, но имам чистокръвна немска овчарка от 6 години. Това, което съм чел още едно време е, че женските се привързват повече към дома, а мъжките към стопанина. Не знам колко е вярно, но аз и близките ми проблеми с нашата не сме имали, говоря за поведение, хапане и т.н. Кучето е много, ама много умно и понякога имам чувството, че чете мисли, емоции и състояния.. Както и да е, доволен съм, послушна е, малко ми е грехота, че седи вързано и на две седмици веднъж някъде я пускам да потича малко, а не я гледам като хората с дълги разходки или пък, че не е обучена и не и ползвам пълния капацитет, със следващото няма да повтарям тая грешка
Но животното си пренасочва енергията към копаене на дупки, лапане на мухи и др
Къщата си я пази и няма грешка, лае на напознати и то с истински, заплашителен лай, не като пумиярчетата, които принципно пенсионерите гледат по къщите си. Само се увери да му дават качествена храна, а не само филии стар хляб както прави баба ми с тяхното, че породата си иска своето 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това с куче излиза доста скъпо като охрана.Иначе като става дума за такъв вид охрана вижте какво дава нета .Според мен най брутална и ефективна е кавказката овчарка но си е голяма грижа - яде като слон и въобще не е лесна за гледане и обучение.Имал съм такова - доста своенравно куче и бих казал не особено умно.
http://www.youtube.com/watch?v=zOiWYQIrqyE
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
bum_bum написа:Въпреки, че за мен куче дето не е питбул не е куче и двете ще ти свършат работа. За питбула едва ли ти трябва родословие.
Аз откогато се помня гледам само питбули,както и в момента и за мен е това че ако не е пит не е куче но не са много за пазачи...

Ако искаш пазач търси някоя Кавказка,Немска или родвайлер... Питбула прекалено много обича хората... (само хората обаче..)
Има и това както го възпиташ защото се срещат и такива дето стават но просто това не му е в кръвта да е пазач...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Jordana написа:Това с куче излиза доста скъпо като охрана.Иначе като става дума за такъв вид охрана вижте какво дава нета .Според мен най брутална и ефективна е кавказката овчарка но си е голяма грижа - яде като слон и въобще не е лесна за гледане и обучение.Имал съм такова - доста своенравно куче и бих казал не особено умно.
+1
Стават наистина много зли, ако са "възпитани" правилно

Не Мы такие, Жизнь такая
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Кавказка овчарка или доберман
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Кучето, което ти трябва е само Немска овчарка. Умно е повече от много хора с човешки вид, податливо е на команди(ако има кой да се занимава с него от малко и да го научи)и определено няма да изяде някой ей така за спорта. Ако почна да ти разказвам истории с Немски овчарки и ще се хванеш за главата. Освен, че буквално може да говори(но не с човешки глас разбира се
), само като те погледне умно и ще разбереш за какво става дума. Просто ще ти кажа - това е Кучето! А и целия свят ще ти го каже, като почнеш от обикновените хора, минеш през всякакви охранители, полицаи, военни, митничари, спасители и още толкова на квадрат.
За питбула не искам нищо да казвам защото има бая фенове тук гледам. Но достатъчно такива кучета съм видял.

За питбула не искам нищо да казвам защото има бая фенове тук гледам. Но достатъчно такива кучета съм видял.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
да не се обиждат феновете на питбули, ама сравнението м/ж питбул и немска овчарка е като сравнение м/ж меган фокс и някоя наша магистралка
едното не става за бой, но е ахъ да проговори на човешки, другото е бойна машина.
всъщност почти всяка овчарка, но главно немските и бордър колитата можеш да го обучиш да ти взима пицата и да ти пъха мръсните дрехи в пералнята
баща ми от 20г гледа немски овчарки и знам колко са умни тия животинки.
а най-умното куче което съм виждл е една азиатска овчарка, която като я пускаха в двора да тича, не стъпваше там където е засадено и НИКОГА не влизаше в къщата - пънеше се като магаре на мост и имитираше че е болно за да получава специални хрупалки
но за ОГРОМНО куче като азиатките винаги е по-добре да е женска и да са сред много хора, че ако не им се отделя внимание стават неконтролируеми и правят много бели.
немските са по-спокойни, ако се решиш в момента имаме малки, ето снимки
viewtopic.php?f=64&t=344411&p=3735717#p3735717

всъщност почти всяка овчарка, но главно немските и бордър колитата можеш да го обучиш да ти взима пицата и да ти пъха мръсните дрехи в пералнята

а най-умното куче което съм виждл е една азиатска овчарка, която като я пускаха в двора да тича, не стъпваше там където е засадено и НИКОГА не влизаше в къщата - пънеше се като магаре на мост и имитираше че е болно за да получава специални хрупалки

немските са по-спокойни, ако се решиш в момента имаме малки, ето снимки
viewtopic.php?f=64&t=344411&p=3735717#p3735717
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не се обиждам, щото мойто куче знае повече гласови команди, отколкото смартфона ти
За пазач става само ако целенасочено го обучиш. Иначе са прекалено дружелюбни към хора наистина. Тези носещи агресия към хора прекалено дълго време са били избивани и е трудно да срещнещ питбул, който без да е нарочно обучен ще нападне човек.
От икономическа гледна точка също е добре- за да е във форма яде много малко.
А да не подценяваме и фиър фактора, който там е много силен.
Сега се сещам един комшия преди време имаше 2 КГБ териера. Тва също много ми харесва като идея за пазач ама едва ли се намират лесно.

За пазач става само ако целенасочено го обучиш. Иначе са прекалено дружелюбни към хора наистина. Тези носещи агресия към хора прекалено дълго време са били избивани и е трудно да срещнещ питбул, който без да е нарочно обучен ще нападне човек.
От икономическа гледна точка също е добре- за да е във форма яде много малко.

Сега се сещам един комшия преди време имаше 2 КГБ териера. Тва също много ми харесва като идея за пазач ама едва ли се намират лесно.
вземи си боксер, "лош" външен вид, по интелект го дават колкото немската овчсрка, имам такъв от 6 години и съм доволен
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Това е топ 10 - което и да избереш няма да сгрешиш
1.Border Collie
2.Poodle
3.German Shepherd
4.Golden Retriever
5.Doberman Pinscher
6.Shetland Sheepdog
7.Labrador Retriever
8.Papillon
9.Rottweiler
10.Australian Cattle Dog

1.Border Collie
2.Poodle
3.German Shepherd
4.Golden Retriever
5.Doberman Pinscher
6.Shetland Sheepdog
7.Labrador Retriever
8.Papillon
9.Rottweiler
10.Australian Cattle Dog
- Petrolhead
- Потребител
-
Да вземеш на възрастни хора 50 килограмов пес, марков, който ще бъде хранен с хляб и огризки е една доста НЕумна идея.
Вместо да търсиш развъдници, разходи се до някой приют и помогни на някое животно да намери стопанин
Вместо да търсиш развъдници, разходи се до някой приют и помогни на някое животно да намери стопанин