Избор на куче пазач

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Избор на куче пазач

Мнение от zafirovp » 02 Авг 2013, 20:08

Здравейте,
искам да взема едно голямо куче, за баба ми и дядо ми. Засега се двоумя между немска овчарка и пит бул. Трябва ми някое куче, което да пази къщата в която живеят. За пит булите знам, че общото мнение за тях е, че са опасни кучета, но аз смятам, че всяко куче, което от малко е изгледано със грижи, се привързва страшно много към стопанина си. Искам да попитам запознатите:

Къде в София и околността има добри развъдници за кучета. Много държа кучето да е със родословно дърво, и че като порасне няма да се окаже, че съм си купил друга порода куче.
Каква порода е по-подходяща за куче пазач, което ще живее в голям двор във съжителство със пумеран :D . (Майка ми има Йоркшир и Немска овчарка и се разбират чудеснно, даже овчарката се страхува от малкия).

Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Избор на куче пазач

Мнение от bum_bum » 02 Авг 2013, 20:24

Въпреки, че за мен куче дето не е питбул не е куче и двете ще ти свършат работа. За питбула едва ли ти трябва родословие.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 02 Авг 2013, 20:53

Кучето "ПАЗАЧ" трябва да ЛАЕ. Останалото е суета.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 02 Авг 2013, 21:28

Така е, но и сегашния пумеран лае та се скъсва.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 02 Авг 2013, 22:23

Не знам за питбулите, но имам чистокръвна немска овчарка от 6 години. Това, което съм чел още едно време е, че женските се привързват повече към дома, а мъжките към стопанина. Не знам колко е вярно, но аз и близките ми проблеми с нашата не сме имали, говоря за поведение, хапане и т.н. Кучето е много, ама много умно и понякога имам чувството, че чете мисли, емоции и състояния.. Както и да е, доволен съм, послушна е, малко ми е грехота, че седи вързано и на две седмици веднъж някъде я пускам да потича малко, а не я гледам като хората с дълги разходки или пък, че не е обучена и не и ползвам пълния капацитет, със следващото няма да повтарям тая грешка :) Но животното си пренасочва енергията към копаене на дупки, лапане на мухи и др :mrgreen: Къщата си я пази и няма грешка, лае на напознати и то с истински, заплашителен лай, не като пумиярчетата, които принципно пенсионерите гледат по къщите си. Само се увери да му дават качествена храна, а не само филии стар хляб както прави баба ми с тяхното, че породата си иска своето :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Авг 2013, 22:35

Това с куче излиза доста скъпо като охрана.Иначе като става дума за такъв вид охрана вижте какво дава нета .Според мен най брутална и ефективна е кавказката овчарка но си е голяма грижа - яде като слон и въобще не е лесна за гледане и обучение.Имал съм такова - доста своенравно куче и бих казал не особено умно.
http://www.youtube.com/watch?v=zOiWYQIrqyE
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 02 Авг 2013, 23:17

bum_bum написа:Въпреки, че за мен куче дето не е питбул не е куче и двете ще ти свършат работа. За питбула едва ли ти трябва родословие.

Аз откогато се помня гледам само питбули,както и в момента и за мен е това че ако не е пит не е куче но не са много за пазачи... ;)
Ако искаш пазач търси някоя Кавказка,Немска или родвайлер... Питбула прекалено много обича хората... (само хората обаче..)
Има и това както го възпиташ защото се срещат и такива дето стават но просто това не му е в кръвта да е пазач...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 02 Авг 2013, 23:24

Jordana написа:Това с куче излиза доста скъпо като охрана.Иначе като става дума за такъв вид охрана вижте какво дава нета .Според мен най брутална и ефективна е кавказката овчарка но си е голяма грижа - яде като слон и въобще не е лесна за гледане и обучение.Имал съм такова - доста своенравно куче и бих казал не особено умно.
http://www.youtube.com/watch?v=zOiWYQIrqyE

+1

Стават наистина много зли, ако са "възпитани" правилно :mhihi: Едни познати имат такова, като им беше идвала тъщата на гости, беше скъсало синджира и я захапало баш по главата :mhihi: Само дето на бабата и дядото няма да им стигнат пенсиите да го изхранват ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 03 Авг 2013, 2:39

Кавказка овчарка или доберман

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Авг 2013, 6:44

Кучето, което ти трябва е само Немска овчарка. Умно е повече от много хора с човешки вид, податливо е на команди(ако има кой да се занимава с него от малко и да го научи)и определено няма да изяде някой ей така за спорта. Ако почна да ти разказвам истории с Немски овчарки и ще се хванеш за главата. Освен, че буквално може да говори(но не с човешки глас разбира се :mhihi: ), само като те погледне умно и ще разбереш за какво става дума. Просто ще ти кажа - това е Кучето! А и целия свят ще ти го каже, като почнеш от обикновените хора, минеш през всякакви охранители, полицаи, военни, митничари, спасители и още толкова на квадрат. :yes:
За питбула не искам нищо да казвам защото има бая фенове тук гледам. Но достатъчно такива кучета съм видял.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 03 Авг 2013, 10:34

да не се обиждат феновете на питбули, ама сравнението м/ж питбул и немска овчарка е като сравнение м/ж меган фокс и някоя наша магистралка :mhihi: едното не става за бой, но е ахъ да проговори на човешки, другото е бойна машина.

всъщност почти всяка овчарка, но главно немските и бордър колитата можеш да го обучиш да ти взима пицата и да ти пъха мръсните дрехи в пералнята :mhihi: баща ми от 20г гледа немски овчарки и знам колко са умни тия животинки.

а най-умното куче което съм виждл е една азиатска овчарка, която като я пускаха в двора да тича, не стъпваше там където е засадено и НИКОГА не влизаше в къщата - пънеше се като магаре на мост и имитираше че е болно за да получава специални хрупалки :mhihi: но за ОГРОМНО куче като азиатките винаги е по-добре да е женска и да са сред много хора, че ако не им се отделя внимание стават неконтролируеми и правят много бели.

немските са по-спокойни, ако се решиш в момента имаме малки, ето снимки

viewtopic.php?f=64&t=344411&p=3735717#p3735717
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Авг 2013, 12:52

Не се обиждам, щото мойто куче знае повече гласови команди, отколкото смартфона ти :mhihi:

За пазач става само ако целенасочено го обучиш. Иначе са прекалено дружелюбни към хора наистина. Тези носещи агресия към хора прекалено дълго време са били избивани и е трудно да срещнещ питбул, който без да е нарочно обучен ще нападне човек.

От икономическа гледна точка също е добре- за да е във форма яде много малко. :mhihi: А да не подценяваме и фиър фактора, който там е много силен.

Сега се сещам един комшия преди време имаше 2 КГБ териера. Тва също много ми харесва като идея за пазач ама едва ли се намират лесно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 03 Авг 2013, 12:55

вземи си боксер, "лош" външен вид, по интелект го дават колкото немската овчсрка, имам такъв от 6 години и съм доволен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 03 Авг 2013, 13:06

Това е топ 10 - което и да избереш няма да сгрешиш :yes:

1.Border Collie
2.Poodle
3.German Shepherd
4.Golden Retriever
5.Doberman Pinscher
6.Shetland Sheepdog
7.Labrador Retriever
8.Papillon
9.Rottweiler
10.Australian Cattle Dog

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 03 Авг 2013, 13:06

Да вземеш на възрастни хора 50 килограмов пес, марков, който ще бъде хранен с хляб и огризки е една доста НЕумна идея.

Вместо да търсиш развъдници, разходи се до някой приют и помогни на някое животно да намери стопанин

Следваща

Назад към Извън Темата