Jeep Grand Cherokee с американска атмосферка...
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Jeep Grand Cherokee с американска атмосферка...
Какво може да се каже за Jeep Grand Cherokee 4.7 с американската V8 атмосферка под капака?
http://www.mobile.bg/21358610980701442
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Jeep Grand Cherokee с американска атмосферка...
Минималният разход на такъв (предишният,5.9 бензин) който съм успял да докарам беше 16/100 бензин,иначе на светофар няма кой да те бие,като го нагазиш и четирите гуми скачат и поне 100 метра са твои.
Здрави са,страдат от скоростите (автоматик),частите не са скъпи.
Здрави са,страдат от скоростите (автоматик),частите не са скъпи.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Няма значение как ускорява. Не се търси състезателен паркетник - а приличен офроудър за черни коларски "пътища" с езерца зимата ледничета.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
хубав е,лифт,гуми правилният мотор,вече са ти го газифицирали ако скорости и мотор му е ок си заслужава!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Карах 4 години следващият модел но пак 4.7 V8, имам навъртяни 70 000км с него и мнението ми е:
Мотора е здрав, прост мотор, бавнооборотен, харчещ 20-22/100 градско бензин, извънградско 10-13/100, без бензинов филтър
, меко и люлеещо окачване, което се лекува с амартесьори от дизел / МОПАР за 260лв бр. в скъп сервиз /, слаби спирачки, които пак се подобряват...
Интериора: скапани материали, евтино направен, на реални 70 хил км изглеждаше като на 200+, пълен с екстри но пак даваха дефекти.
Скоростите: здрави но тампона им дава фира бързо, струва 70лв но за труд е
свалят се и двата дифа и труда е пак казвам
Като цяло са здрави коли, с евтина поддръжка, харчат много, но са истински джип, с бавни скорости и са проходими, здрави мотори, без особенни механични проблеми.
П.С. наскоро се заговорих с един пич в един сервиз за такива джанти като от показаният екземпляр, каза следното "не оригиналните, издадени джанти еб.ват майката на мостовете и окачването, направо ги скапват за нула време", така че обърни внимание на това.
Мотора е здрав, прост мотор, бавнооборотен, харчещ 20-22/100 градско бензин, извънградско 10-13/100, без бензинов филтър

Интериора: скапани материали, евтино направен, на реални 70 хил км изглеждаше като на 200+, пълен с екстри но пак даваха дефекти.
Скоростите: здрави но тампона им дава фира бързо, струва 70лв но за труд е

Като цяло са здрави коли, с евтина поддръжка, харчат много, но са истински джип, с бавни скорости и са проходими, здрави мотори, без особенни механични проблеми.
П.С. наскоро се заговорих с един пич в един сервиз за такива джанти като от показаният екземпляр, каза следното "не оригиналните, издадени джанти еб.ват майката на мостовете и окачването, направо ги скапват за нула време", така че обърни внимание на това.

Ъъъъъ а пък моя съвет е да посетиш офроуд форума.Там има толкова изписано,че поне месец ще ти е нужен да пресееш цялата информация.Иначе от това което съм чел аз и хората са написали ако джипа е WJ 4.7 е мотора.Ако е ZJ или 5.2 или ако намериш читав много по-добрият 5.9.Разхода е последното което трябва да те интересува ако търсиш подобна машина,но колеги казват,че почва от 13 извънградско до 30+ според натискането,гумите и терена.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Тези джипове нямат проблем с автоматиците, а с раздатките.Ако раздатката е OD247 трябва да се види дали не затягат колелата на пълен завой ляво/дясно.Ако е с Vari lok диференциали маслото е скъпичко, в Балкан Стар е 150лв литъра, за 2та моста ти трябва 3л.Автоматиците се правят, ремонтен комплект с дискове, колани и т.н. е около 500-600лв.Задължително да се сложи датчик за температурата на кутията, и да се гледа каде варира.Тампона на задния диф е скъп, а ако някой майстор изкопае гнездото в което се набива, се купува цяла пеперуда за 800лв.Всичко друго е що годе на нормални цени, да не кажа, че направо си е евтино.
Колега, дано долния линк ти свърши работа
http://www.carcomplaints.com/Jeep/Grand_Cherokee/1999/
Качвал съм се на такова чудо, което беше на 380 000км (колко са верни не знам), дрънкаше, тропаше, но си вървеше. Нямам идея как стоят нещата с експлоатацията и разходите в БГ на този модел, но тук си ги карат много и дълго. Голям атмосферен мотор можеш го ръчка и над 500 000 км. Е, стига разхода да не ти е проблем.
http://www.carcomplaints.com/Jeep/Grand_Cherokee/1999/
Качвал съм се на такова чудо, което беше на 380 000км (колко са верни не знам), дрънкаше, тропаше, но си вървеше. Нямам идея как стоят нещата с експлоатацията и разходите в БГ на този модел, но тук си ги карат много и дълго. Голям атмосферен мотор можеш го ръчка и над 500 000 км. Е, стига разхода да не ти е проблем.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Демирев написа:Няма значение как ускорява. Не се търси състезателен паркетник - а приличен офроудър за черни коларски "пътища" с езерца зимата ледничета.
За черни коларски пътища се взима тойота!
Този джип (гранд чероки 5.9)който му навъртях около 100 000 километра съм го вкарвал и на лов и не е добра идея,тежи,не е най-високият джип и му стърчат разни неща от долу като раздатката и може да си докараш проблеми,просто не е за офроуд,за офроуд е тойота!
Ъъъъ прав си за тойотата обаче там цените отиват далеееч нагоре.В момента ще се прави именно такъв 5.9 за офроуд(в другият споменат от мен форум по рано) и ако колегата има интерес ще му дам линкове да чете за какво става дума.Иначе гранда си е една идея паркетник който обаче далеч не се представя зле извън пътя.Ако ще се кара много офроуд е редно да се избере чероки или вранглер,но всеки си знае.Не че и гранда няма да става за извън пътя,но просто си му трябват едни пари за да влезе и излезе успешно и безпроблемно от калта и гората.
slatanic написа:............,но просто си му трябват едни пари за да влезе и излезе успешно и безпроблемно от калта и гората.
Този си има 4" лифт и е достатъчен за коларски пътища.Джантите са нормални и са сложени 38мм фланци които могат да се махнат.
За поставените цели Quadra drive е системата която върши работа.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Демирев написа:Какво може да се каже за Jeep Grand Cherokee 4.7 с американската V8 атмосферка под капака?
За този специално ме плаши увития по този начин волан - това увиване ме ПЛАШИ!!!
Плаши ме също цената,аз лично повече от 8000лв за такъв не бих дал...
И третото ме плаши това,че му сложил окачвания,спирачки,дискове и там още кво и го продава?
Иначе като общо това са любимите ми машини,аз ги ползвам малко повече ги продавам

Автоматика както казва колегата не му е проблем,аз джип с проблемна кутия не съм докосвал - раздатката им дава ядове!
Моторите, ако се пазят от прегряване са вечни! Скоростите също и ако се карат с правилните чорби!
Друго което мога да кажа тоя се води купе WJ 1999-2004г. на бензинов такъв съм се качвал веднъж хареса ми. Дизеловите не ги препоръчвам.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
madpetio написа:Автоматика както казва колегата не му е проблем,аз джип с проблемна кутия не съм докосвал - раздатката им дава ядове!
Моторите, ако се пазят от прегряване са вечни! Скоростите също и ако се карат с правилните чорби!
Друго което мога да кажа тоя се води купе WJ 1999-2004г. на бензинов такъв съм се качвал веднъж хареса ми. Дизеловите не ги препоръчвам.
Аз пиша само от личен опит,карах такъв 5.9 (старият фейс)и проблем със скоростите се яви липсата на задна скорост,подържаше се само в някогашното ИДВ ауто,имах още двама колеги,които имаха подобни проблеми,пак старият фейс но 5.2,та така,може новият фейс да е поправен проблема.
Иначе мотора е практически вечен,сменял съм само водна помпа,кара се само с концентрат антифриз (говоря пак за стария)

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
За стария мога да пиша с години имал съм 4-5броя и дизел и бензин както и два броя 5.9ки
За проблема в автоматика съм сигурен че си има причина във всички форуми както и в книжката им пише че се сипва масло MoPar ATF+4 и нищо друго лично съм виждал как се сипва Приста АТФ не го казвам на теб,този преди теб може да го е свършил...
Аз на първата 5.9ка и врътнах само 3000км ,но на втората 20 000 и не съм имал проблеми с нищо.
Освен с тези за автомобил 1998г - лагер главина,чистачки,накладки,масла,една тръбичка на климатика,водна помпа,свещи и на единия бензинова помпа.
За проблема в автоматика съм сигурен че си има причина във всички форуми както и в книжката им пише че се сипва масло MoPar ATF+4 и нищо друго лично съм виждал как се сипва Приста АТФ не го казвам на теб,този преди теб може да го е свършил...
Аз на първата 5.9ка и врътнах само 3000км ,но на втората 20 000 и не съм имал проблеми с нищо.
Освен с тези за автомобил 1998г - лагер главина,чистачки,накладки,масла,една тръбичка на климатика,водна помпа,свещи и на единия бензинова помпа.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
madpetio написа:За стария мога да пиша с години ...
А ако вземеш и да опишеш откъде и как са те вадили

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2