Помощ за вирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Помощ за вирус

Мнение от © » 18 Авг 2013, 12:22

Дайте някаква антивирусна, която да изчисти това Trojan:DOS/Rovnix.D http://www.microsoft.com/security/porta ... 2147680143
Открива го само Microsoft Security Essentials след което не може да го изчисти:
Код: Избери целия код
Възникна следната грешка: Код на грешка: 0x800704ec. Windows cannot open this program because it has been prevented by a software restriction policy. For more information, open Event Viewer or contact your system administrator.

Категория: Троянски кон

Описание: Тази програма е опасна и изпълнява команди от атакуващ.

Препоръчително действие: Премахни незабавно този софтуер.

Елементи:
boot:\\.\PHYSICALDRIVE0\Partition0 (NTFS)

Получете още информация за този елемент онлайн.

Предлага ми да съм инсталирал Windows Defender Offline обаче като всичко на Microsoft и това е бъгаво и не ще да се пуска точно на това пс което е под ХР
Трих разни файлове в Safe Mode обаче нищо - пак пише, че е там. Avast не открива нищо т.е. да не би да е някоя измислица на Microsoft?

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Re: Помощ за вирус

Мнение от mitrax » 18 Авг 2013, 12:58

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Авг 2013, 13:15

Започнах да го изпълнявам, но нищо не си беше на мястото от клипа :mhihi: Само изтрих въпросните записи в регистрите - kjsosw
Сега ги няма, но пак уж засича същия вирус.
Не мога да си позволя да му форматирам диска за момента иначе въобще няма да се занимавам с разни ръчни изчиствания и глупави антивирусни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Авг 2013, 13:20

http://www.google.bg/#bav=on.2,or.r_qf. ... 0x800704ec
Прегледай тези но според мен е неоправимо. Майкрософт са тотално некадърни копелета що се отнася за антивирусни програми та камо ли да оправят нещо вече скапано.Неколкократно съм пробвал с такива трикове като описаните и резултата е незадоволителен според мен поне.Смени си антивирусната :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Авг 2013, 15:07

Коя антивирусна би свършила работа в случая? То смяната е най-лесната работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Авг 2013, 15:38

© написа:Коя антивирусна би свършила работа в случая? То смяната е най-лесната работа

Тренд микро

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Авг 2013, 15:50

Мерси, започвам ги подред :mhihi:
В момента съм на kaspersky

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Авг 2013, 16:29

Само да допълня - касперски го откри, не можа да го изтрие, но го "деинфектира" или нещо подобно :mhihi:
Сега Microsoft Security Essentials не открива нищо, което е добре, макар да знам, че не може да му се вярва

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Авг 2013, 17:13

С malwarebytes пробва ли?
Другия вариант е да откачиш диска и да го закачиш на друг комп, така като не са стартирани процесите антивирусната ще го оправи без проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 18 Авг 2013, 17:39

Kaspersky + malwarebytes Винаги ме спасяват . В краен случай може да пробваш - http://www.hiren.info/pages/bootcd или някакво Линукс Live CD . Влизаш и триеш файла . :)
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Авг 2013, 17:44

vld написа:С malwarebytes пробва ли?
Другия вариант е да откачиш диска и да го закачиш на друг комп, така като не са стартирани процесите антивирусната ще го оправи без проблем.

Е това е много добър вариант за който не се бях сетил. В крайна сметка и него ще изпробвам при повторен проблем. Сега да разбера какво е това malwarebytes :D
Колкото до файла - не го знам кой е :dunno: Иначе аз ще намеря начин да го изтрия, нещо в буут сектора на системния диск или и аз не знам къде точно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 18 Авг 2013, 18:03

Касперски (а и есет ако не се лъжа) има безплатно live cd. Можеш да го запишеш на диск или да си направиш буутващ usb флаш, които да са ти под ръка. Винаги е по-добре да чистиш вирусите без да зареждаш заразената система.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Авг 2013, 18:40

© написа:
vld написа:С malwarebytes пробва ли?

Е това е много добър вариант за който не се бях сетил. В крайна сметка и него ще изпробвам при повторен проблем. Сега да разбера какво е това malwarebytes :D
Колкото до файла - не го знам кой е :dunno: Иначе аз ще намеря начин да го изтрия, нещо в буут сектора на системния диск или и аз не знам къде точно

Това не го препоръчвам .Не точно с този проблем но с подобен един два пъти съм си играл и накрая пак нищо - само губи време. То не бяха бутващи под линукс флашки и всякакви еквилибристики рестор на системата от бекъп файл теглене на увредения файл от майкрософт и замяна и накрая ми писна преинсталирах всичко и се оправи.Разбира се винаги можеш да пробваш но мисля че това не са 100% сигурни методи за справяне с такива проблеми.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Авг 2013, 19:49

Прави сте че с формат се решава всичко, но на това пс имам платени програми и ще трябва да им се моля за нова инсталация или направо да плащам и за това ще опитам всичко. За сега нещата са ОК след Касперски

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 18 Авг 2013, 20:04

Обикновенно тези гадинки се крият в папката System Volume Information на диска на който не е операционната с-ма. Лошото е че и да се сложи диска на друг комп. ако и той е с Windows тези папки не могат да се отварят директно. Ако е с линукс вече е друг въпроса.

Следваща

Назад към Извън Темата