Препоръчайте ми семеен автомобил
Модератор: Общи модератори
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Препоръчайте ми семеен автомобил
Здравейте, търся голям автомобил или нещо като малък джип, което да си заслужава. (например Фиат Крома). До около 20 хил. може и по-евтин. Най-вече държа да е икономичен от към разход на гориво и от към данъци, граждански и тн. Търся нещо издръжливо за наще идиотски пътища, което да има доволно место за багаж и пътници. (алтернативните горива не са проблем за мен) 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Препоръчайте ми семеен автомобил
Вземи си едно дизелово Volvo V60 ако ти влиза в бюджета и си сигурен за семейството на пътя 

? > http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3ss05s

VW Touran 2.0 TDI, на тази на която се возих разхода беше направо смешен сравнено с мойта, беше автомат, непрекъснато на клима, с 4 големи и три деца, а и карахме прилично. Разхода беше около 6- 7, без да го смятаме точно.
Sent from my LT26i using Tapatalk 2
Sent from my LT26i using Tapatalk 2
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Виж това Голямо е. Гледаш от високо, имаш много места за пътници. При 5 човека в колата имаш огромен багажник (ама наистина огромен). Отзад е с ресори (култово). Изключително маневрен. Недостатъка е в двигателя 1.6 ... съветвам те да си вземеш 2.0 Карал съм известно време такова чудо и останах очарован. Не пречи да идеш на оглед и да ги разгледаш. Успех.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
host написа:Вземи си едно дизелово Volvo V60 ако ти влиза в бюджета и си сигурен за семейството на пътя

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Пежо 307sw, 308sw или 807 с ръчни скорости и 2.0 HDI мотор.

От пет години карам няколко такива служебни и имам преки впечатления. Че са кошници - спор няма, но подръжката и ремонтът са евтини. Фирмени сервизи на Пежо има във всеки по-голям град и частите са без пари. Разходът ... няма да пиша какъв е, защото ще кажете, че си измислям... Ванът има три реда седалки (2+3+3), могат да се свалят и да се правят всякакви комбинации от тях. Като махнеш задните 2 реда - вътре влиза мотоциклет. Комбито е същата работа - има място за трети ред седалки, а като свиеш задните - можеш спокойно да спиш вътре. Учудващо практични коли са, с две думи. Като цяло се оказаха сравнително надеждни, не се трошат често и до момента не съм закъсвал на пътя. Затова ги препоръчвам с чиста съвест.

От пет години карам няколко такива служебни и имам преки впечатления. Че са кошници - спор няма, но подръжката и ремонтът са евтини. Фирмени сервизи на Пежо има във всеки по-голям град и частите са без пари. Разходът ... няма да пиша какъв е, защото ще кажете, че си измислям... Ванът има три реда седалки (2+3+3), могат да се свалят и да се правят всякакви комбинации от тях. Като махнеш задните 2 реда - вътре влиза мотоциклет. Комбито е същата работа - има място за трети ред седалки, а като свиеш задните - можеш спокойно да спиш вътре. Учудващо практични коли са, с две думи. Като цяло се оказаха сравнително надеждни, не се трошат често и до момента не съм закъсвал на пътя. Затова ги препоръчвам с чиста съвест.
Последна промяна Borymeckata на 20 Авг 2013, 13:46, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
имах 307 с 1,6хди - и оттова не искам да погледна пежо...... относно волвото - те са си масово с Пежо мотори - и пак не искам да ги погледна. Кромата е мн. добър вариант - но с мотор 1.9 150коня. Не е много икономичен като пежото но е мотора е доста по-добър (лично наблюдение) обаче страдат като всяко ново дизелче от маховици дпф-и и т.н. както имат и една безумица за аксиален лагер която струва 700-800лв. Бензиновите мотора нямам наблюдения. Относно 2.0тди-то на VW-то - по добре нещо 1.9 - по малко върви но доста по надежно. Най-добрия вариант според мен, хем да продължиш да си активен във форума си е Х3 2,0д....
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Още един глас за VW Touran 2.0TDI
СПоред зависи дали ще е преди или след фейслифта задължително търси 8 клапановия дизел с код на мотора БММ или пък 1.9
Всичките който са с ръчни скорости са с 6 степенна.
Окачването е безбожно ефтино и здраво ( все пак и голф 5 и Кади са със същото)
Варианти имаш няколко.Единия е със стационарни 7 места ( последния ред не се маха ) следователно багажника е много малък и това отпада
Втория вариант е пак 7 местен само,че този път последния ред се крие в пода на багажника съответно имаш голям багажник,но нямаш място за резервна гума.
И третия вариант е като при мен.5 местен със място за резервна гума в пода на багажника.
П.С При интерес ако ис от София няма проблем да се видим и да ти дам колата да я покараш да събереш впечатления
СПоред зависи дали ще е преди или след фейслифта задължително търси 8 клапановия дизел с код на мотора БММ или пък 1.9
Всичките който са с ръчни скорости са с 6 степенна.
Окачването е безбожно ефтино и здраво ( все пак и голф 5 и Кади са със същото)
Варианти имаш няколко.Единия е със стационарни 7 места ( последния ред не се маха ) следователно багажника е много малък и това отпада
Втория вариант е пак 7 местен само,че този път последния ред се крие в пода на багажника съответно имаш голям багажник,но нямаш място за резервна гума.
И третия вариант е като при мен.5 местен със място за резервна гума в пода на багажника.
П.С При интерес ако ис от София няма проблем да се видим и да ти дам колата да я покараш да събереш впечатления
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Opel Zafira!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

25 лв данък, 6,5/100 нафта в града. Малко старо вече, но безумно здраво

ATR-42/72
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
daskaloff написа:имах 307 с 1,6хди - и оттова не искам да погледна пежо......
Точно такова служебно (307sw с 1.6 HDI и 5 ръчни скорости) карах близо 4 години. Като изключим, че веднъж се запали на пътя (късо съединение на кабелите при моторчето за щората на тавана), други проблеми не е правило. На 116 000км. ми го взеха и ми дадоха 308sw. Беше си с оригиналните ремъци, накладки и съединител... Нищо не беше пипано и по окачването. И нещо друго интересно - в сервиза на Пежо в Плевен (там караме служебните коли за обслужване) ми обясниха, че агренажния ремък по сервизна инструкция се сменява на 180 000км. Но са имали случаи да го сменяват и след 200 000. Не е малко за гумен ремък...
Последна промяна Borymeckata на 20 Авг 2013, 14:00, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега в никакъв случей Нисан сирена или пежо 307 комби и рено еспейс това са коли да си караш работниците на мината а не семейството.
П.С и аз подкрепям Волвото един комшия кара такова вече 5та година а при него няма сервизи-ремонти докато избуши и после друга ....
П.С и аз подкрепям Волвото един комшия кара такова вече 5та година а при него няма сервизи-ремонти докато избуши и после друга ....

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Предпочитам нещо по-представително, защото освен като семейна кола, ще го полазвам и като личен автомобил. И макар, да не отричам бусчетата като Таурана, те са по скоро, изцяло за семейна кола, с която да се патува много и удобството да е преди всичко.
Гледах Х3-ките имат и хубави и лоши страни, но дизайнът им е малко странен. Особено на фаровете и на най-задното прозорче от страничните. По-новите са уникални, но пък все още струват много пари.
П.С. Не съм фен на комбитата
Гледах Х3-ките имат и хубави и лоши страни, но дизайнът им е малко странен. Особено на фаровете и на най-задното прозорче от страничните. По-новите са уникални, но пък все още струват много пари.

П.С. Не съм фен на комбитата
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Новото Волво XC70. Откъм цена е малко над твоя лимит, но пък има хубава визия и е удобен за семеен автомобил.
Форд S-Max - Голям, просторен семеен автомобил.
Волво ХС90
Зависи какво търсиш. Видях, че си написал, че не искаш комби или ван тип Тауран. Търсиш примерно седан с голям багажник или ?
Форд S-Max - Голям, просторен семеен автомобил.
Волво ХС90
Зависи какво търсиш. Видях, че си написал, че не искаш комби или ван тип Тауран. Търсиш примерно седан с голям багажник или ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..