Съвет относно покупка на BMW
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Съвет относно покупка на BMW
Здравейте,
Време е да купя нова кола. Гледам да е около 2000-2002. И максимум 6500 -7000 лв. Въпроса ми е може ли да ми препоръчате кой модел БМВ е ще е най-добър за тази цена. Принципно си мисля за 3та и 5та серия, но не знам към кои двигатели да се насоча. Кой са най-надеждни и т.н. Също така ако може да ми кажете като поддръжка как са. Принципно се въртя около Ауди А4 същите години, БМВ и VW. Та всякаква информация ще ми еот полза. По принцип засега съм най-склонен сякаш на Ауди А4 1.9 ТДИ. Но 1.9 ми се струва малко мъничък двигател. Затова на 3ката примерно 2.0 ТДИ 136 коня мисля че е златната среда. Но тук вече вие ще кажете.
Време е да купя нова кола. Гледам да е около 2000-2002. И максимум 6500 -7000 лв. Въпроса ми е може ли да ми препоръчате кой модел БМВ е ще е най-добър за тази цена. Принципно си мисля за 3та и 5та серия, но не знам към кои двигатели да се насоча. Кой са най-надеждни и т.н. Също така ако може да ми кажете като поддръжка как са. Принципно се въртя около Ауди А4 същите години, БМВ и VW. Та всякаква информация ще ми еот полза. По принцип засега съм най-склонен сякаш на Ауди А4 1.9 ТДИ. Но 1.9 ми се струва малко мъничък двигател. Затова на 3ката примерно 2.0 ТДИ 136 коня мисля че е златната среда. Но тук вече вие ще кажете.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Съвет относно покупка на BMW
здравей за тези пари спокойно можеш да си вземеш 530д или 525д тей като гледам си търсиш дизел с повече кончета в него като подръжка зависи от къде вземаш частите дали са 2ра злоупотреба или не но във форума има доста теми продава разгледай ги и ще си направиш изводите според мен предлагането е повече от търсенето и частите са на достъпни цени при новите оригинални нещата стоят по друг начин да не говоря че и за е39 има заместители за почти всяка една част китайски, немски, италиански, испански и квито се сетиш поне така твърдят личното ми мнение е че братчедите китайци слагат каквито лепенки им е кеф.
Това което е39 може да ти предложи го няма нито в ауди а4 нито в ФВ лошото е че дизеловите автомобили са карани че карани говоря за по високия клас е39 е38 а6 а8 и т.н това са коли правени за магистрала хората са си ги взели дизели че да карат повече за същите пари и т.н имай на предвид че не можеш да си намериш кола на 10-13 години под 300к дизел.
Е39 е по добрия избор според мен ако не друго е по сигорен комфортен и количеството екстри за годините който търсиш ще е на високо ниво.
Успех с покупката.
Това което е39 може да ти предложи го няма нито в ауди а4 нито в ФВ лошото е че дизеловите автомобили са карани че карани говоря за по високия клас е39 е38 а6 а8 и т.н това са коли правени за магистрала хората са си ги взели дизели че да карат повече за същите пари и т.н имай на предвид че не можеш да си намериш кола на 10-13 години под 300к дизел.
Е39 е по добрия избор според мен ако не друго е по сигорен комфортен и количеството екстри за годините който търсиш ще е на високо ниво.
Успех с покупката.

- Andronoff
- триногата
-
Какво значи 530д за 6500-7000 лева?
За тия пари по-добре си вземи някоя по-читава е36 или е34, смени й водни помпи, ремъци, ролки, масла, филтри, термостат, антифриз, спирачки, накладки, спирачна течност, купи й едни чисто нови гуми и ще знаеш, че ще е много по-надеждна от 530д за 7000 лева.
А и частите за е36 са доста по-евтини и ги има в изобилие.
Ако 7000 лева е сумата, с която разполагаш и дадеш примерно 6500 за е39 530д, няма да ти останат пари да я обслужиш, защото с останалите 500 лева няма да можеш да покриеш само гражданската, данъка, винетката и т.н., да не говорим, че 530д, за тия пари ще е пълен гроб. Няма да има гуми, ще има нужда от доста ремонти, както и от сервизно обслужване.
Вярно, че няма да е след 2000-та година, ама за тия пари, вариантите са или е36 или е34. Лично аз бих си взел е34 при тези условия. Някое от последните, в добро общо състояние, с нормалните за 20-тина годишна кола забележки, ще струва около 4000 лева. Документи, номера, застраховки, данък и т.н., ще са около 500 лева. От там нататък имаш сервизиране, ремонти, ревизия на окачване и т.н., после слагаш газов инжекцион и я счупваш от каране.
За тия пари по-добре си вземи някоя по-читава е36 или е34, смени й водни помпи, ремъци, ролки, масла, филтри, термостат, антифриз, спирачки, накладки, спирачна течност, купи й едни чисто нови гуми и ще знаеш, че ще е много по-надеждна от 530д за 7000 лева.
Ако 7000 лева е сумата, с която разполагаш и дадеш примерно 6500 за е39 530д, няма да ти останат пари да я обслужиш, защото с останалите 500 лева няма да можеш да покриеш само гражданската, данъка, винетката и т.н., да не говорим, че 530д, за тия пари ще е пълен гроб. Няма да има гуми, ще има нужда от доста ремонти, както и от сервизно обслужване.
Вярно, че няма да е след 2000-та година, ама за тия пари, вариантите са или е36 или е34. Лично аз бих си взел е34 при тези условия. Някое от последните, в добро общо състояние, с нормалните за 20-тина годишна кола забележки, ще струва около 4000 лева. Документи, номера, застраховки, данък и т.н., ще са около 500 лева. От там нататък имаш сервизиране, ремонти, ревизия на окачване и т.н., после слагаш газов инжекцион и я счупваш от каране.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
Andronoff написа:Какво значи 530д за 6500-7000 лева?
Е то ако колата няма да отговаря на единствените изисквания на колегата, а именно да е след 2000г и да е дизел, що да си купува е34, като еднo е39 528 също му се вписва идеално в бюджета?
С тоя бюджет може да се търси е46 320д, 136к.с и да остане някой лев за регистриране и непредвиден ремонт. Даже идеалната кола се продаваше до преди 1-2 седмици, един от модераторите на е46 раздела я беше пуснал, ама много бързо я отнесоха.
ПП: Другото което ми хрумна е, да се следи форума и да се чака да изпадне нещо регистрирано. Тогава може и да се намери е46 320д 150к.с., което си е по-добрия вариант.
Последна промяна speedhokk на 21 Авг 2013, 12:05, променена общо 2 пъти
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Vojdinku написа:Здравейте,
6500-7000 с обслужването ли ? Ако е така скачаш на 320 д 136 коня . Влез в Е46 подфорума и ще видиш за какво става на въпрос . Лично аз бих го избягвал . Ако имаш предвид 7000 за а4 1.9 тди 131 , по-добре се откажи . Хубави коли са , но сложи още 2-3 хиляди лева за поправки . Читава Б6-тица е поне 9-10 хиляди . За тея пари вземи нещо за максимум 5500 . Само да не ме убият колегите от клуба , но ако търсиш икономичен дизел по-добре се насочи към Пасат 1.9 2000 година 110-ка ( вечния АФН ) или 115-ка (AJM май беше ) едно чипче и стават 140-150 коня. Може да разгледаш и е39 525 Д ( не ТДС , а Д 163 с чип е над 190 коня), защото има добри оферти . Например това : http://www.mobile.bg/11373138385645879 .
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
skipper написа:6500-7000 с обслужването ли ? Ако е така скачаш на 320 д 136 коня . Влез в Е46 подфорума и ще видиш за какво става на въпрос . Лично аз бих го избягвал . Ако имаш предвид 7000 за а4 1.9 тди 131 , по-добре се откажи . Хубави коли са , но сложи още 2-3 хиляди лева за поправки . Читава Б6-тица е поне 9-10 хиляди . За тея пари вземи нещо за максимум 5500 . Само да не ме убият колегите от клуба , но ако търсиш икономичен дизел по-добре се насочи към Пасат 1.9 2000 година 110-ка ( вечния АФН ) или 115-ка (AJM май беше ) едно чипче и стават 140-150 коня. Може да разгледаш и е39 525 Д ( не ТДС , а Д 163 с чип е над 190 коня), защото има добри оферти . Например това : http://www.mobile.bg/11373138385645879 .
Ти добре му предложи тази кочина за 6000лв. само да беше е огледал преди да е предложиш!

За тези пари може да намери Пасат с АФН здрав, широк и икономичен автомобил. Има го и вариянта за БМВ 320д, но трябва да се внимава. За Ауди Б6 трудно да намери нещо за 6-7хил. За Б5-то също е вариянт от последните години 2000-2001г. с 1,8Т+газ(Пасат също става с този мотор) или АФН мотор.

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
JOTTO_DEL написа:skipper написа:6500-7000 с обслужването ли ? Ако е така скачаш на 320 д 136 коня . Влез в Е46 подфорума и ще видиш за какво става на въпрос . Лично аз бих го избягвал . Ако имаш предвид 7000 за а4 1.9 тди 131 , по-добре се откажи . Хубави коли са , но сложи още 2-3 хиляди лева за поправки . Читава Б6-тица е поне 9-10 хиляди . За тея пари вземи нещо за максимум 5500 . Само да не ме убият колегите от клуба , но ако търсиш икономичен дизел по-добре се насочи към Пасат 1.9 2000 година 110-ка ( вечния АФН ) или 115-ка (AJM май беше ) едно чипче и стават 140-150 коня. Може да разгледаш и е39 525 Д ( не ТДС , а Д 163 с чип е над 190 коня), защото има добри оферти . Например това : http://www.mobile.bg/11373138385645879 .
Ти добре му предложи тази кочина за 6000лв. само да беше е огледал преди да е предложиш!Че тя цялата е сглобявана от лего
като е гледам отпред бъбреците са от преди фейса, както и бронята, а и капака нещо стой различно.Отзад със старите стопове, а вътре е толкова изхабена, че поне на 300+хил.км. е!
Направо си е
Интересно, е че не са написали на колко км. е колата
сигурно на 110хил.км.
![]()
За тези пари може да намери Пасат с АФН здрав, широк и икономичен автомобил. Има го и вариянта за БМВ 320д, но трябва да се внимава. За Ауди Б6 трудно да намери нещо за 6-7хил. За Б5-то също е вариянт от последните години 2000-2001г. с 1,8Т+газ(Пасат също става с този мотор) или АФН мотор.
Въобще не съм се и загледал , просто цъкнах на търсене 525 дизел над 160 коня и излезе това

Oo (|||)(|||) oO
Егати, само аз ли ще кажа "Смени марката"
За тези пари, след 2000-2002г., че и печка да е- по тези критерии читавото БМВ е като бяла лястовичка...
Вариантите са няколко:
1: Намразваш марката щото си купил поредният кош.
2: Поддържаш го тоя кош колкото да върви щото пари да го стегнеш както трябва няма. А и сумата е умопомрачителна.
И в двата случая ще си недоволен.
3: Купуваш си друга марка. Ако и там уцелиш кочина поне няма да си разочарован от БМВ...
Send using Tapatalk

Вариантите са няколко:
1: Намразваш марката щото си купил поредният кош.
2: Поддържаш го тоя кош колкото да върви щото пари да го стегнеш както трябва няма. А и сумата е умопомрачителна.
И в двата случая ще си недоволен.
3: Купуваш си друга марка. Ако и там уцелиш кочина поне няма да си разочарован от БМВ...
Send using Tapatalk
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
skipper написа: Ако имаш предвид 7000 за а4 1.9 тди 131 , по-добре се откажи . Хубави коли са , но сложи още 2-3 хиляди лева за поправки .
Колега не слагай АудИ и "Хубави коли" в едно изречение

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
F3P написа:Егати, само аз ли ще кажа "Смени марката"За тези пари, след 2000-2002г., че и печка да е- по тези критерии читавото БМВ е като бяла лястовичка...
Подкрепям напълно. За тези пари читав дизел няма да намериш!!! Вриантите са:
1. Вдигаш бюджета
2. Връщаш няколко гоинки назад
3. Минаваш на бензинов мотор (само това не би било достатъчно)
4. Сменяш марката
Ако случайно намериш нещо което ти хареса и отговаря на всичките ти условия, може да пуснеш и едно тото...
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
Ако за тея пари уцели читаво БМВ по зададените критерии е задължително да НЕ ИГРАЕ ХАЗАРТ следващите минимум 5г.- просто си е изчерпил късмета за много дълъг период напред.
Send using Tapatalk
Send using Tapatalk
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
ilia1984 написа:skipper написа: Ако имаш предвид 7000 за а4 1.9 тди 131 , по-добре се откажи . Хубави коли са , но сложи още 2-3 хиляди лева за поправки .
Колега не слагай АудИ и "Хубави коли" в едно изречениеПо темата колега БМВ не е за теб "вервай" ми насочи се към ВАГ-а там са "истинските" коли бг пътищата най обичат Ауди-то
Защо пък да не са хубави коли ? На Ауди им харесвам много комбитата . Едно такова 1.9 тди 131 с автомат е много добър избор , но си трябват 10тина хиляди . А аз съм на принципа кола над 6000 лева , над 150 коня , телефон над 500 лева и жена ку*ва не взимам . Не че не мога да си ги позволя , просто не виждам смисъл .
Просто колегата с тези 6-7 хиляди лева да търси нещо до 2000-ната година или да сменя марката . За тези пари читаво БМВ и то дизелово е много трудно ( да не кажа невъзможно ) да се намери .

Oo (|||)(|||) oO
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
skipper написа:ilia1984 написа:skipper написа: Ако имаш предвид 7000 за а4 1.9 тди 131 , по-добре се откажи . Хубави коли са , но сложи още 2-3 хиляди лева за поправки .
Колега не слагай АудИ и "Хубави коли" в едно изречениеПо темата колега БМВ не е за теб "вервай" ми насочи се към ВАГ-а там са "истинските" коли бг пътищата най обичат Ауди-то
Защо пък да не са хубави коли ?
От два месеца карам едно А4 и всяка сутрин ме е яд да се кача в него, да го запаля, да го карам...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Е46 седан, 318i само с предни ел стъкла, 4 изтървали амортисьори, предна м броня, септември 1998, с газ инжекция, много запазена боя, леко течащ преден семеринг, с обикновен салон, със седемнадесетки, от град Пловдив - днес купена за 5200 от познат.
Сами си правете изводите
Сами си правете изводите
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3