До Nasti ..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

До Nasti ..

Мнение от Turturelo » 05 Юли 2003, 8:04

Приятелю,

понеже Андро, заключи предната спорна тема, където твоя милост беше споменала, че "принципа на Куатро в WRC от преди години и серийните колите от тогава е един и същ".. Та от най-добри съ-форумски чувства те съветвам да не правиш подобни изказвания пред хора, които са наясно с тези неща, за разлика от теб явно, че ще ти се смеят! Почети, поинтересувай се какво е торсен диференциали и виско диференциали и въобще какво върти колелата на една кола.. Много собственици на quattro си мислят, че имат същото задвижване както при Lancia Delta Integrale, където е най-близо до рали автомобил ... Ако едно съвременно Audi притежава задвижването като това използвано в рали автомобилите, когато отидеш да плащаш колата щяха да ти дадат един кашон с 3 диференциала, 2 амортисьора и един касетофон за цвят на тази цена!

Нека и другите потребители не се лъжат по семкаджииските историики за 4x4 - има разлика м/у истинско такова и quattro (Audi), synchro(Vw), 4matic(Mercedes), AWD (4WD) Subaru, към тази категория спада и това на Лада Нива ... Обобщено дали ще караш Нива или Quattro е едно и също като поведение на пътя.. Има няколко модела с Торсен диференциал при Audi, но все пак те трябва да са 3 такива, за да заприлича на нещо истинско. Всичко останало е - да помогнем на тоя зад волана да не се убие .. :wink:

ентусиаст
Аватар

Re: До Nasti ..

Мнение от tsvet40 » 06 Юли 2003, 22:41

Turturelo написа:Обобщено дали ще караш Нива или Quattro е едно и също като поведение на пътя..

Наистина много интересно изказване :oops:

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 17 Юли 2003, 1:14

Един колега/може и да се сетите кой/ ми вика:"ех как нямам време да го издебна тоя пичага с АВД-то да го мина 2-3 пъти на правото, после 3-4 на завоите и да си лягам да спя :arrow: ама що не му отделиш ти 2-3 часа да го научиш на обноски :!: " И аз вече почти съм се навил..........................

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 22 Юли 2003, 13:06

Точно zа сладки теми като таzи съм направил СПЕЦИАЛЕН отдел в уеб страницата ми... Turturelo с наи-добри чувства: иди и ти малко се обраzовай на тема диференциали zа да не се случва друг път да пиШеШ... смеШни работи :roll: zа Лада Нива и Ауди куатро. Благодаря ти предварително и се надявам, че ти е било интересно да прочетеШ материалите.

http://m1.chakalov.net/forum/

автомобилен поклонник
Аватар

Re: До Nasti ..

Мнение от Turturelo » 23 Юли 2003, 9:17

Turturelo написа:Обобщено дали ще караш Нива или Quattro е едно и също като поведение на пътя..

благодаря за линка ще го прегледам като имам време ... а към теб съвет ... научи се да четеш внимателно!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 23 Юли 2003, 13:31

Благодаря zа милия и учтив съвет, но истината е че написах това към теб точно zаЩото прочетох много внимателно :!:

Stay cool!
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

Назад към Извън Темата