Покупка на нов автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Покупка на нов автомобил

Мнение от alexanderkirow » 23 Авг 2013, 16:10

Дойде времето да си търся и аз нов автомобил, но се чудя още точно какъв да е. Колебая се м/у е39 530d или някое е46 купе/седан/компакт. Четох за детските им болести и проблеми които създават, но както се вика всичко е на късмет кола втора ръка е все пак. Колата ще се купува от Германия освен ако не излезне нещо добро в България.
Ще помоля за съвет дали за тези пари може да се купи хубава е39-ка или да се насоча към е46. Искам като цяло по-голяма кола, но може да има и изключение...
Като цени как са за обслужване 5-ците и точно този мотор. Търсих тема за цени на части, но намерих само за е38, за е39 не намерих.
Ще съм благодарен да споделите мнение, съвети общо взето всичко което ще ми е полезно за бъдещата покупка. Карам в момента е36 компакт.

Парите които съм отделил са около 3500 euro.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Покупка на нов автомобил

Мнение от barty » 23 Авг 2013, 16:23

Специално за 530d имаше тема тези дни, потърси я.

За тези пари ще вземеш готин Компакт, който мен лично ме кефи. :yes:
:yes:

Аватар

Мнение от F3P » 23 Авг 2013, 17:03

Я уточни първо тоя бюджет за какво е: само и единствено за колата или за всичко- кола, докарване, регистрация, обслужване. Щото разликата е сериозна и гони 1/3 от сумата.

Щом се чудиш Е39 или компакт значи нямаш грижи с малки деца и мястото дето изискват и не си ограничен- в твоя случай каквото читаво намериш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 23 Авг 2013, 17:15

попринцип бюджета е само за закупуване на автомобила, сега ако излезне нещо читаво за по малко пари добре дошло, но това е като таван. Студент съм, колата ще се кара предимно на дълги разстояния и на седмицата да се навъртят до 100-на км градско.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 23 Авг 2013, 17:29

Каране на дълги отсечки- Е39 с колкото може повече шукарийки, да ти кеф да пътуваш. Остава проблемът с намирането на читаво Е39 фейс с кожа, автомат, голямото нави, ксенон и другите неща дето ти правят пътуването комфортно- успех в търсенето.

ПС: Внимавай с покупката от Германия, че може да се наиграеш здраво.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 23 Авг 2013, 17:32

Предпочитам да е с механичка скоростна кутия. С какво да се наиграя дай някои жокери ....
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2013, 19:08

Ами как с какво? Швабата се качва и кара яко по магистралите колкото може. Дори да поддържа колата за дълъг период от време, това си оказва влияние. Освен всичко останало там зимите са доста, доста сурови за колите.
Иначе да ги сравняваш е като кон с магаре и обратно. В смисъл, че динамиката на тройката е неоспорима(ако са с еднакви двигатели), но за всичко друго просто си губи. Макар Е39 да е по-стария модел, той си има всичко и вече ги продават за "без пари". Който се е качил на 5-ца от 3-ка, трудно се връща обратно ако пътува доста.
Вече ти трябва да си решиш кой модел ти стои повече на нуждите защото в случая правилен избор няма. Само това с компакта хич не го разбирам, ама... :conf:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 23 Авг 2013, 20:45

Колега не се вкаравай във филми да бъхтиш хиляди километри смятам че и на бълграския пазар има добри автомобили ако не намираш нищо просто изчакай имаш парите за къде бързаш.

Е39 определено е по-добрия избор и аз като колегата по-горе това за компакта не мога да го разбера 1грозни са 2 скъпи 3да те е срам да го караш :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Авг 2013, 21:12

Conqueror написа:Е39 определено е по-добрия избор

А бе зависи... В случая с предимно каране на дълги разстояния - определено е по-добрия избор. Но 3-та серия си се кара доста по-нервозно и е доста по-подходяща за "простотии". А при Е46 комфорта няма нищо общо с този при Е36... Личните ми впечатления са, че е на доста по-високо ниво :yes:

А и защо предлагате автомат за каране извънградско :shock: Чукаш 5-та и си караш. За мен автомат има смисъл за в града :dunno: Само дет ще му дава по-висок разход, а при големи разстояния и 1-1,5 литра са си от значение.

А относно Е46 компакт... на мен ми се прихожда по голяма нужда като видя такова :mhihi: Лично за мен няма по-грозен модел на БМВ, докато купето е едно от най-красивите :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 23 Авг 2013, 21:17

Километрите няма да ги "бъхтя" баща ми е там...
От към поддръжка предполагам е46 е по евтиния вариант, не съм запознат с подръжката на двата автомобила. Може ли някакви ориентировъчни цени за различни консумативи.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 23 Авг 2013, 21:33

F3P написа:Каране на дълги отсечки- Е39 с колкото може повече шукарийки, да ти кеф да пътуваш. Остава проблемът с намирането на читаво Е39 фейс с кожа, автомат, голямото нави, ксенон и другите неща дето ти правят пътуването комфортно- успех в търсенето.

ПС: Внимавай с покупката от Германия, че може да се наиграеш здраво.

Що пък задължително фейс?
Що пък задължително кожа?
Ксенон и голяма навигация да, нема кой да не ги харесва, но не всеки харесва кожа и не всеки го интересува фейс ли ще е няма ли да е. (като я взима за каране и возене и не е някой фанатик от форума да се почне с м паркети, джанти и натам филма)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 23 Авг 2013, 21:37

Често казано държа да е новият фейс. А и 100% след покупката ако няма М пакет ще се сложи ... но това е друга тема.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 23 Авг 2013, 22:14

Bavarcho написа:Що пък задължително фейс? ...

Щото преди фейса Е39 е уникално грозен автомобил + при 7 бона бюджет очаквах (и познах) да се търси фейс :winky:
За кожата си прав, ама говорим за 530д- големият мотор обикновено върви с доста екстри, а кожата е едно от първите неща дето се поръчват... По-трудно ще е да се намери кола без кожа, но пък с нави и ксенон, отколкото с кожа и т.н.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 23 Авг 2013, 22:16

Защо не намирам теми в раздел е39 със сменени части и тяхните цени, искам да знам каква ще е поддръжката на единия сравнение с другия, защото не е само да се купи тая кола...
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 23 Авг 2013, 22:34

Зяпаш, затова не намираш: viewtopic.php?f=35&t=93901 5 годишна и 20-на страници- приятно четене :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата