Защо следващата ми кола няма да е БМВ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Защо следващата ми кола няма да е БМВ?

Мнение от GecataBMW-E46 » 24 Авг 2013, 12:48

Нека всеки който се е опарил от капризите на марката да сподели защо не би си взел отново БМВ!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Защо следващата ми кола няма да е БМВ?

Мнение от Демирев » 24 Авг 2013, 13:13

Няма никакъв смисъл да се изреждат недостатъците, защото посочващият ще бъде оплют, че е нямал късмет!
Само на неговата кола ги има тези дефекти-проблеми и прочие. Гледали сме го този филм.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 24 Авг 2013, 13:42

То значи 80% от форума да се плюе взаимно за това кви кошници са си взели :D Не е така проблема е в марката,правят ги гаранционни боклуци.Да споделя и моя горчив опит,колата която взех преди да я закупя беше щателно проверена в сервиз на 185к.км,компресията 6,по окачването нямаше ядове,нямаше удари,боята беше без забележки,добре вървеше,трябваше да се смени само 1 тампон на дифренциала(смених го).Направих и 1 първоначално обслужване и взех да си карам,2 седмици по късно се почна-счупиха се водачите на левия джам,малко по късно и на десния като на десния машинката и се беше изяло колелото,ай нова машинка с нов механизам,пак 2 седмици карам и се почна 1 клатене на оборотите,последва смяна на верига,оптегач,банан,свещи,реле регулатор и колектор на динамото и кво ли още не и не ще и не ще да спре да клати,накрая се оказа проблема в дебитомера(който се оказа,че е китаец),другия дерт дето си го имаше още като я купувах е това,че повдигачите и притракваха от време на време,смених ги проблема си остана,после смених и р-лен вал с кобилиците и пак си чука в крайна сметка излиза да е легло на повдигач,но пари за глава не ми се дават.Миналия ден се прибирам от морето почна да тресе като загрее като потеглям на първа-омекнал притескателен диск.Повече се прай тая кола от колкото се кара,единствените плюсове са и екстрите,возията и добрия разход,но като цяло БМВ-то си е кола за мазохисти :lol:

ПП.Следващото ще е нещо японско,БМВ втора употреба си е наказание.
Последна промяна GecataBMW-E46 на 24 Авг 2013, 13:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Авг 2013, 13:46

като цяло от това което си написал разбирам че си взел напудрен дарак на атрактивна цена :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Авг 2013, 13:47

Мога да кажа какво ме дразнеше в Е39-ката ми, но не заради това я продадох:
1. Чистачките са само за този модел. Ако закъсаш заради тях не можеш да ги купиш от....Билла да речем.
2. Горящите уплътнение на предното стъкло.
3. Джантите са си само за модела. Но не е голям проблем.
4. Харчеща, но пък не вървяща :mhihi:
5. Проблемите с водните помпи, и потенциалните прегрявания. Едното око винаги на температурата :(
6. Все капе масло отнякъде: я казанче, я гарнитура....
7. Копчетата и къпхолдерите в купето и таблото.
8. Лешперите, каращи марката и правещи се на герои..
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 24 Авг 2013, 13:52

Stanchev написа:като цяло от това което си написал разбирам че си взел напудрен дарак на атрактивна цена :)

Може и така да е,по странното е,че хората който я гледаха колата в сервиза се занимават само с БМВ-та и ме успокояват,че аз до сега проблеми не съм видял,а че има много по кофти положение като например дизелите,ГНП-та,демферни шайби,демферни маховици,турбота и още мн неща от който свят ти се завива.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2013, 14:03

Много ясно, че ще бъде оплют. Като не би си взел БМВ, да тегли черта от форума и да направи такава тема във форум на Хонда примерно.
Недостатъците на марката винаги може да се намерят, конкретно във всеки един модел, но това важи и за всяка една кола по света. А ние сме тук не заради недостатъците, за предимствата. Все едно да обявиш един футболист за слаб защото има слаби страни, а не да гледаш силните. Все едно да кажеш, че една 7-ма серия е слаба кола защото няма динамиката на тройката.
Та недостатъци винаги ще има, ама щом няма да си взимате БМВ, не виждам защо ще ревете тука, в този форум, където все пак е ФЕН зона. :dunno: То е като да идеш в центъра на Ислямска държава и да почнеш да плюеш вярата им. :kuku:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Мнение от bavaromobila » 24 Авг 2013, 14:06

Колега всичките тези проблеми дето си ги изброил се хващат с ''просто око'', ако я беше закарал в хубав сервиз. Просто си взел поредният кашон с ''здрав салон'', ''перфектна боя'' и ''хубави гуми''. Та сега карай си я както се казва. Като започнете да гледате когато взимате кола, нещата които трябва да се гледат, а не салоните, които ги подаряват вече, не боята, която срещу 100лв и ще е като нов елемента.
Смешни са ми хората, които взимат най-евтините БМВ-та в ''мобиле'' и очакват чудеса от нея, и на всичкото отгоре всичките тези индивиди казват ''колата е на късмет''. Кое е на късмет ? Че не може да се види в сервиза дебитомера ли ? Или че не могат да видят състоянието на веригата ?
Каквато и марка да вземеш, като не знаеш какво да гледаш, все ще си недоволен.
Колкото до прозорците - купи си нещо от VW групата да видиш тогава ядове с тези механизми. Ела в магазина , в който работя да видиш по колко механизъма пращаме на ден за Голф 4,Ауди А3 или Пасат !
Евтиното БМВ е кола за мазохисти, а не като цяло марката. И когато хората ви казват, че с тези 5000лв не можете да си купите хубаво Е46 или Е39 недейте да им се смеете, щото виж ли били 15 годишни.
Другият път като си взимаш кола пак я закарай в тоя сервиз. И пак вярвай, че тия 185хил.км. са реални за кола на 14-15г, или айде 12-13 може да е била :)
Тонът на поста ми може да не ти хареса, но понякога трябва да се обясняват така нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Авг 2013, 14:11

А бе майсторите имам чувството, че нарочно дават съвети да се взимат кочини :lol: Работа да има :lol: На един приятел е супер кенефа Е36-цата, а всички майстори му казват колко е запазена, супер състояние (салона е тотален дроб, отвън има ръжди...) и такава (20-ка преди фейса, седан, с нормално екстри) под 4-5 хиляди лева няма :mhihi: Да не си помисля да я продава :lol: Тази седмица беше 2 пъти в сервиза :wave:

При БМВ-тата минали през семейството изглежда все има късмет, а парите за покупка са били нормални. Не от евтините, но и определено не от скъпите "фенщини".

Гецата, при положение, че масово се купуват напудрени кенефи... нормално ти нищо да не си видял с това. Вкарват се коли на по 800-900 000 километра. Виж, че дори форумните търговци си казват, че си вкарват дараци, защото те се търсят. Като вкарат нещо добро и запазено, но на силна цена :mhihi: и никой не го купува. Особено при по-младите масово се гледа да има джанта, пружини, ако може и М-пакет. "Лъскачка" да е, амортисьорите няма проблем да са изпуснали.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2013, 14:17

GecataBMW-E46 написа:То значи 80% от форума да се плюе взаимно за това кви кошници са си взели :D Не е така проблема е в марката,правят ги гаранционни боклуци.Да споделя и моя горчив опит,колата която взех преди да я закупя беше щателно проверена в сервиз на 185к.км,компресията 6,по окачването нямаше ядове,нямаше удари,боята беше без забележки,добре вървеше,трябваше да се смени само 1 тампон на дифренциала(смених го).Направих и 1 първоначално обслужване и взех да си карам,2 седмици по късно се почна-счупиха се водачите на левия джам,малко по късно и на десния като на десния машинката и се беше изяло колелото,ай нова машинка с нов механизам,пак 2 седмици карам и се почна 1 клатене на оборотите,последва смяна на верига,оптегач,банан,свещи,реле регулатор и колектор на динамото и кво ли още не и не ще и не ще да спре да клати,накрая се оказа проблема в дебитомера(който се оказа,че е китаец),другия дерт дето си го имаше още като я купувах е това,че повдигачите и притракваха от време на време,смених ги проблема си остана,после смених и р-лен вал с кобилиците и пак си чука в крайна сметка излиза да е легло на повдигач,но пари за глава не ми се дават.Миналия ден се прибирам от морето почна да тресе като загрее като потеглям на първа-омекнал притескателен диск.Повече се прай тая кола от колкото се кара,единствените плюсове са и екстрите,возията и добрия разход,но като цяло БМВ-то си е кола за мазохисти :lol:

ПП.Следващото ще е нещо японско,БМВ втора употреба си е наказание.

А само да споделиш, какъв модел и по-точно коя година и пробег(185, това си го писал)има колата, доказан ли е този пробег и такива все дребни нещица? :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 24 Авг 2013, 14:19, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар

Мнение от Хаос » 24 Авг 2013, 14:18

По-скоро ще напиша "Защо следващата ми кола ще бъде отново БМВ".
Защото ми харесва марката.
Защото са надеждни. Сигурен съм, че с моята 1000км преход няма да закъсам. Дори и в зимни условия.
Защото ми харесва модела. (Е34)
Защото ми харесва двигателя (редови шестак, независимо от литража).
Защото ми харесва като отворя багажника и на приятелите ми да им падат ченетата колко място има в него.
Защото ми харесва отзад пасажера да ме попита дали ми е удобна отпред седалката, защото той имал много място в краката. (1,95 съм)
Защото качеството на всичко по тая кола е изключително високо. Всяко една скобичка и уплътненийце е премислено и изчислено. Всяко едно маркуче е здраво и носи на бой, а не като на пежо например да пукат на по 150 хиляди маркуча след турбото към кулера.
Защото е на задно и е фън, когато се налага.
Защото стъпва здраво на пътя и вози комфортно.
Защото има две-три камари екстри, като климатроник, автопилот и електрически салон.
Защото кожата е убийствена дори и на 20 години.
Защото както се изрази един приятел - ако и болтовете на генерацията не ръждясваха, това нямаше да се казва БМВ, а Бентли...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 24 Авг 2013, 14:31

bavaromobila написа:Колега всичките тези проблеми дето си ги изброил се хващат с ''просто око'', ако я беше закарал в хубав сервиз. Просто си взел поредният кашон с ''здрав салон'', ''перфектна боя'' и ''хубави гуми''. Та сега карай си я както се казва. Като започнете да гледате когато взимате кола, нещата които трябва да се гледат, а не салоните, които ги подаряват вече, не боята, която срещу 100лв и ще е като нов елемента.
Смешни са ми хората, които взимат най-евтините БМВ-та в ''мобиле'' и очакват чудеса от нея, и на всичкото отгоре всичките тези индивиди казват ''колата е на късмет''. Кое е на късмет ? Че не може да се види в сервиза дебитомера ли ? Или че не могат да видят състоянието на веригата ?
Каквато и марка да вземеш, като не знаеш какво да гледаш, все ще си недоволен.
Колкото до прозорците - купи си нещо от VW групата да видиш тогава ядове с тези механизми. Ела в магазина , в който работя да видиш по колко механизъма пращаме на ден за Голф 4,Ауди А3 или Пасат !
Евтиното БМВ е кола за мазохисти, а не като цяло марката. И когато хората ви казват, че с тези 5000лв не можете да си купите хубаво Е46 или Е39 недейте да им се смеете, щото виж ли били 15 годишни.
Другият път като си взимаш кола пак я закарай в тоя сервиз. И пак вярвай, че тия 185хил.км. са реални за кола на 14-15г, или айде 12-13 може да е била :)
Тонът на поста ми може да не ти хареса, но понякога трябва да се обясняват така нещата.

Колега реално на веригата обтегача и на другите неща сменени заради тресенето нищо им нямаше,проблема беше в дебитомера който на диагностика не излизаше като грешка,но от него се шашкаха ламбда сондите.Колкото до километрите дали са реални или не смятам да споря след,като на 4-те цилиндъра имам над 13 бара компресия.Братовчед ми си беше закупил чисто нова е46 2004 г 320d,до 210 хил километра я кара без да има проблеми никакви,след това лагерите на коляновия вал превъртяха,турбо се наложи да сменя и куп други дреболии,ся ще земеш да кажеш ама той не я карал както трябва,колата има пълна сервизна история в М-кар.Вярно хубави коли са вървят и така нататак,но до де е в гаранция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 24 Авг 2013, 14:36

Хаос написа:По-скоро ще напиша "Защо следващата ми кола ще бъде отново БМВ".
Защото ми харесва марката.
Защото са надеждни. Сигурен съм, че с моята 1000км преход няма да закъсам. Дори и в зимни условия.
Защото ми харесва модела. (Е34)
Защото ми харесва двигателя (редови шестак, независимо от литража).
Защото ми харесва като отворя багажника и на приятелите ми да им падат ченетата колко място има в него.
Защото ми харесва отзад пасажера да ме попита дали ми е удобна отпред седалката, защото той имал много място в краката. (1,95 съм)
Защото качеството на всичко по тая кола е изключително високо. Всяко една скобичка и уплътненийце е премислено и изчислено. Всяко едно маркуче е здраво и носи на бой, а не като на пежо например да пукат на по 150 хиляди маркуча след турбото към кулера.
Защото е на задно и е фън, когато се налага.
Защото стъпва здраво на пътя и вози комфортно.
Защото има две-три камари екстри, като климатроник, автопилот и електрически салон.
Защото кожата е убийствена дори и на 20 години.
Защото както се изрази един приятел - ако и болтовете на генерацията не ръждясваха, това нямаше да се казва БМВ, а Бентли...

Колега е34 е кола от ерата когато колите бяха наистина качествени,става въпрос за по новите модели.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 24 Авг 2013, 14:38

Абе аре бе, боклуци били... Две коли съм купувала, стари, Е36 и Е46, първата на 14 /карана 4 години/, втората на 10 години /вече три я търкалям/, и двете любов от пръв поглед, без изобщо да се пазаря, от най-скъпите на пазара /за 46-цата тука във форума ме обявиха за луда или голям балък :mhihi: , преди фейса, без екстри, за толкова пари и пр/, без и да ги гледам особено обстойно, как пък и двете се оказаха супер читави, без да правят никакви проблеми /освен някои от детските болести и на двата модела/, кво, късмет ли е? Супер доволна съм и от двете, 22 годишната 36-ца още си я джитка един приятел, и то без скъпи ремонти...

Ново Е90, от Камор, за 5-6 години, хидравлична помпа и некво моторче на валвтроника, по около хилядарка... Пак доволни. Следващата, по-следващата и така до дълбока старост пак ще са BMW-та. ТОЧКА.

А автора, марш да се оплакваш във "вражески" форум, дееба :twisted:
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 24 Авг 2013, 14:53

Тази тема държи рекорда за най-безмислена... в БМВ форума пуснахте тема колко са кофти бмв-тата... Затова и ще я заключа.

По темата - сменил съм 2 Е30-ки, 2 Е39-ки, 2 Е46-ци, 2 Е36-ци и смея да твърдя имам наблюдения над почти всички моделни семейства и заключението е само едно - винаги ще карам БМВ а това, че нямате късмет с колите или от незнание си купувате дараци неможе да говори за качеството на марката!
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Назад към Извън Темата