Свързване активен бас

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Свързване активен бас

Мнение от frizzante » 27 Авг 2013, 22:02

Взех си едно активно басче Yamaha YST-SW012 от което останах доста приятно изненадан от едно домашно парти. Там беше свързан директно към един лаптоп към жака за слушалките, как обаче? И сега проблема, поръчах го и ми го доставиха днес, но не мога да го свържа! (оня от цифровизацията не помага)...На суба отзад има само 1 вход с 1 "камбанка" а на лаптопа стандартен жак за слушалки. В комплекта има кабел с такива камбанки в двата края и няма как да го свържа с лаптопа. Питах за подобен преходник в един магазин ама греда...какво да купя и въобще как да го свържа е въпроса? В нета има снимки на басчето отзад за да добиете представа. Благодаря на включилите се предварително!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Свързване активен бас

Мнение от Jordana » 27 Авг 2013, 22:17

Суба е с един канал .Ползва се единия кабел на стерео букса към източника и изхода за слушалките примерно но така губиш двата канала и не прехвърля ли всичко към слушалките така. Конкретно по това което питаш има кабел RC чинч към букса слушалки но не знам как ще ти помогне това.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 27 Авг 2013, 22:26

Трябва ти този кабел:
Изображение

Във всеки магазин за кабели има такъв, избираш си го според дължината. Чинчовете ("камбанките") ги включваш в Input на subwoofer-а, а стерео жака - в изхода за слушалки на лаптопа.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 27 Авг 2013, 22:38

Варианта само с кабел става само за бас-тестове, няма как да чуеш останалото. Вземи една евтина УСБ зв. карта с изход за бас, а още по-добре е с регулиране среза на ниски честоти, че гледам този бас няма такава опция, а честоти до 200Хц на бас ми идват много, поне на мен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 27 Авг 2013, 22:40

Teogop написа:Трябва ти този кабел:
Изображение

Във всеки магазин за кабели има такъв, избираш си го според дължината. Чинчовете ("камбанките") ги включваш в Input на subwoofer-а, а стерео жака - в изхода за слушалки на лаптопа.

Колега такъв имам, но на суба отзад има само една такава камбанка женска (виж в нета снимки има) и тоест едната мъжка от кабела ми остава висяща и се чува една дъндания, подскачат ми чашите в мебелите ама няма нищо общо със музиката това. Постоянно издава един тъп звук...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 27 Авг 2013, 22:56

Такаа взимаш си един кабел чинчове (тия бяло и червено) към 3,5мм жак (такъв за слушалки).
От същия магазин зимаш и един разклонител, в който единия край е мъжки 3,5- той ще влиза в лаптопа, а от другата страна имаш две женски 3,5. В едната дупка слагаш субубфера, а в другата някви други колони и ГОТОВО! Имаш и буфера и колоните, с който си слушал преди! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 27 Авг 2013, 23:13

Що си мисля че за да го подкараш като света ти трябва усилвател.
Туй вади само ниски , т.е. баси а на теб ти трябват средни и високи ( т.е. отделни говорители) и цялото го насвързваш на един усилвател от който ти излиза един 3.5 мм жак който ти отива в лаптопа и :have one:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Авг 2013, 23:37

Дай снимки отзад на суба и на компа опиши какъв е аудио изходите които са налични.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 27 Авг 2013, 23:40

Изображение
Това ли ти е буфера ? http://www.manualslib.com/manual/197177 ... e=7#manual
Според менуала ти трябва усилвател/ресийвър (поне аз това разбрах ) .
Последна промяна skipper на 27 Авг 2013, 23:43, променена общо 1 път
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 27 Авг 2013, 23:42

Имам си колони за среди и високи. Те са вързани и си работят. Лаптопа има 2 жака за слушалки, в единия колоните а в другия ми е едно субче смешно дето си има вход към 3,5 жак - него заменям! Сега проблема е, че суба има 1 женски чинч а от 3,5 мм жака на лаптопа излизат 2 чинча...По горе 1 колега каза за външна усб карта ама и тя е пак с 3,5 мм жак изходи. Е аджеба сега какво да направя? Изобщо каква е тая глупост и що не я видях преди да го купя...ама нали го видях работещ към 1 лаптоп и въобще тва не го мислих...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 27 Авг 2013, 23:47

Колегата Skipper е постнал точна снимка отзад на суба, лаптопа е едно HP pavilion с 2 аудио изхода на жак 3,5 мм. Какви карти, кво чудо...оня го беше вързал с лаптоп направо към 3,5 мм и свиреше та се късаше...няма как да го питам какво е правил, но ресивър нямаше. Тва субче е активно, има си филтри за ниски...трябва му сигнал, как да му го дам? Е*ати шитнята стана...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skipper » 27 Авг 2013, 23:47

frizzante написа:Имам си колони за среди и високи. Те са вързани и си работят. Лаптопа има 2 жака за слушалки, в единия колоните а в другия ми е едно субче смешно дето си има вход към 3,5 жак - него заменям! Сега проблема е, че суба има 1 женски чинч а от 3,5 мм жака на лаптопа излизат 2 чинча...По горе 1 колега каза за външна усб карта ама и тя е пак с 3,5 мм жак изходи. Е аджеба сега какво да направя? Изобщо каква е тая глупост и що не я видях преди да го купя...ама нали го видях работещ към 1 лаптоп и въобще тва не го мислих...

Не съм сигурен дали ще стане , но пробвай така http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=102 ... o6vje791h1 + това http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=101 ... s_id=22651 . Може и да стане :dunno:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 28 Авг 2013, 0:01

skipper написа:
frizzante написа:Имам си колони за среди и високи. Те са вързани и си работят. Лаптопа има 2 жака за слушалки, в единия колоните а в другия ми е едно субче смешно дето си има вход към 3,5 жак - него заменям! Сега проблема е, че суба има 1 женски чинч а от 3,5 мм жака на лаптопа излизат 2 чинча...По горе 1 колега каза за външна усб карта ама и тя е пак с 3,5 мм жак изходи. Е аджеба сега какво да направя? Изобщо каква е тая глупост и що не я видях преди да го купя...ама нали го видях работещ към 1 лаптоп и въобще тва не го мислих...

Не съм сигурен дали ще стане , но пробвай така http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=102 ... o6vje791h1 + това http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=101 ... s_id=22651 . Може и да стане :dunno:

Това е за наобратно .От моно да пусне на две места .С горния кабел слушалки към чинчове включваш единия канал към суба и си готов.Само не съм сигурен дали няма да ти изчезне звука към малките колонки .Но щом има два изхода за слушалки би трябвало да не си пречат един на друг.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skipper » 28 Авг 2013, 0:09

Jordana написа:
skipper написа:

Това е за наобратно .От моно да пусне на две места .С горния кабел слушалки към чинчове включваш единия канал към суба и си готов.Само не съм сигурен дали няма да ти изчезне звука към малките колонки .Но щом има два изхода за слушалки би трябвало да не си пречат един на друг.

:nono: Звука идва стерео от лаптопа , през чинчовете , тоя преобразувател и влиза в буфера .
Oo (|||)(|||) oO

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 28 Авг 2013, 0:12

Какъв преобразувател колега ? Показваш разклонител за един канал .Суба му е активен и всички субове са моно .Трябва му да докара до суба единия канал без значение кой и е готов.Сигнала го взема от стерео изхода за слушалки който му свободен.

Следваща

Назад към Извън Темата