Алтернативна история
Модератор: Общи модератори
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Алтернативна история
Започвам тази тема, за да довърша това, което започнах в темата "Вярвате ли в извънземни". За огромно свое съжаление открих, че е докато съм пътувал към Холандия, темата е била заключена.
Затова, първото ми изречение към всички дискутиращи е молба - колеги, СПРЕТЕ С ОБИДИТЕ, за да не се стигне до заключване и на тази тема.
Затова, първото ми изречение към всички дискутиращи е молба - колеги, СПРЕТЕ С ОБИДИТЕ, за да не се стигне до заключване и на тази тема.
Последна промяна Wolf4 на 31 Авг 2013, 7:26, променена общо 2 пъти
Are you M enough...?!
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Re: Алтернативна история
И така...нека започнем с това, което се случва в момента. Сега.
Държавният секретар на САЩ Джон Кери представи обширна аргументация за "ограничена военна акция" срещу Сирия, като подчерта, че употребата на химическо оръжие - престъпление срещу човечеството, не може да остане ненаказана. Кери, който нарече сирийския президент Башар Асад бандит и убиец,
Източник: http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tem ... ta-5992734
Какво мислите? Нещо кара ли ви да се съмнявате в думите на Джон Кери? Нещо кара ли ви да настръхвате? Дори и подсъзнателно...
Държавният секретар на САЩ Джон Кери представи обширна аргументация за "ограничена военна акция" срещу Сирия, като подчерта, че употребата на химическо оръжие - престъпление срещу човечеството, не може да остане ненаказана. Кери, който нарече сирийския президент Башар Асад бандит и убиец,
Източник: http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tem ... ta-5992734
Какво мислите? Нещо кара ли ви да се съмнявате в думите на Джон Кери? Нещо кара ли ви да настръхвате? Дори и подсъзнателно...
Are you M enough...?!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Нагласена работа, същата като в Сърбия, Ирак, Персииския залив и тн.
Гледах дискусия от RT, където най-нагло рязаха 20 минути човека, който искаше да каже, че е хубаво да се разбере преди всичко, това химическо оръжие чио е, и от кой го е пуснал, преди да се исъществяват каквито и да било удари.
Като цяло погнусен съм, и нещо този път ми казва, че тая работа няма да мине за "три дни".
Гледах дискусия от RT, където най-нагло рязаха 20 минути човека, който искаше да каже, че е хубаво да се разбере преди всичко, това химическо оръжие чио е, и от кой го е пуснал, преди да се исъществяват каквито и да било удари.
Като цяло погнусен съм, и нещо този път ми казва, че тая работа няма да мине за "три дни".

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Нагласена работа, същата като в Сърбия, Ирак, Персииския залив и тн...
Уви... имаш точен инстинкт...
Are you M enough...?!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Wolf4 написа:cod-cdbp написа:Нагласена работа, същата като в Сърбия, Ирак, Персииския залив и тн...
Уви... имаш точен инстинкт...
В интерес на истината руснаците вече са пребазирали флота си, подводниците от Владивосток също са отплавали.
Остава да видим какво и кой още ще направи.
Негласно тук там се обажда това онова за трета световна война. Силно се надявам да не е много грозно за нас поне.

Е то това е лесно за усещане. Не им стигат топките на американците да подхванат Иран и затова се занимават със Сирия...
Нали щеше да е ИСТОРИЯ, зарежи сегашните глупости.
Нали щеше да е ИСТОРИЯ, зарежи сегашните глупости.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
cod-cdbp написа:Нагласена работа, същата като в Сърбия, Ирак, Персииския залив и тн.
Интересно, защото RT значи не друго, а russia today и е финансирана с руски държавни пари.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Интересно, защото RT значи не друго, а russia today и е финансирана с руски държавни пари.
Е всичко прекрасно, но по ББС или по СNN не видях нищо повече от - готви се удар, тия и тия държави са ЗА, тия и тия са Против.
End of story.
Нито дискусия, нито нищо, никой няма право на различно мнение и тн.

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:... готви се удар, ... никой няма право на различно мнение и тн.
Има: http://www.youtube.com/watch?v=mthZkic1c44
П.П.
Темата се нарича алтернативна история, защото не е тази, която се учи в учебниците

Are you M enough...?!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
cod-cdbp написа:Нагласена работа, същата като в Сърбия
Кое му беше нагласеното в Сърбия?Бях в Босна и Херцеговина, няма такъв кошмар, няколко стадиона превърнати в гробища по време на войната там е било прочистване, както и да го погледнеш, все още имаше минни полета около града.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
И на двамата ви метнах по едно ЛС (не едно и също), за да не разводняваме темата.
Иначе конкретно за Сърбия, ето едно филмче, изгледайте в детайли:
http://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08
Режисьора е сърбин, просто е избягал на запад и е седнал и е посъбрал информация по темата.
Нататък сами правете изводите си.
ПС: Специално съм гледал отрязъци от процеса срещу Милошевич, и мога да кажа, че "съда" (който в прочем събраха конкретно за целта), е тотално неморален, според мен.
И за да не е съвсем скучен и сериозен поста ми:
http://www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag
Очаква ни поредния подобен конфликт, но да видим какво ще стане този път.
Моля се Богу, да няма голям ефект върху нашата държава.
Иначе конкретно за Сърбия, ето едно филмче, изгледайте в детайли:
http://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08
Режисьора е сърбин, просто е избягал на запад и е седнал и е посъбрал информация по темата.
Нататък сами правете изводите си.
ПС: Специално съм гледал отрязъци от процеса срещу Милошевич, и мога да кажа, че "съда" (който в прочем събраха конкретно за целта), е тотално неморален, според мен.
И за да не е съвсем скучен и сериозен поста ми:

http://www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag
Очаква ни поредния подобен конфликт, но да видим какво ще стане този път.
Моля се Богу, да няма голям ефект върху нашата държава.

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Всъщност алтернативата на "официалната" история на човечеството започва с неговия произход, което ни отвежда отново до извънземния разум.
Използвах изказването на Джон Кери само като пример за това как се манипулират фактите с цел да се използват като претекст за започване на война, историята на която ще бъде писана от същите хора. Примерът със Сърбия беше повече от добър. Всички знаем до какво доведе "омиротворителната" военна операция на презокеанските "демократи".
Използвах изказването на Джон Кери само като пример за това как се манипулират фактите с цел да се използват като претекст за започване на война, историята на която ще бъде писана от същите хора. Примерът със Сърбия беше повече от добър. Всички знаем до какво доведе "омиротворителната" военна операция на презокеанските "демократи".
Are you M enough...?!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
LiTtLeRoCk написа:cod-cdbp написа:Нагласена работа, същата като в Сърбия
Кое му беше нагласеното в Сърбия?Бях в Босна и Херцеговина, няма такъв кошмар, няколко стадиона превърнати в гробища по време на войната там е било прочистване, както и да го погледнеш, все още имаше минни полета около града.
Е,така е,обаче аз имах познати етнически албанци от този регион и те ми казваха че до вчера били близки приятели със сърбите,но се появили разни емисари от албания и им забранили да са приятели със сърбите и така почнал конфликта,това което по-късно станало е че получили и оръжие...я сега си представи едно подобно нещо с ...България и етнически конфликт,всъщност знаеш ли че едно време,когато се говори за "възродителният процес",тогава турците,тоест етническите българи,иначе работливи и смирени,подкокоросани от външни елементи,решават да направят въстание и да отцепят тази част от България,като направят автономна и столица Варна,ти като военен и убеден съм,патриот,едва ли ще стоиш и ще гледаш какво се случва в родината ти...Но вече никой не казва за този акт,всички само за "възродителен" процес говорят,а защо и какво е наложило това се мълчи в името на "етническият мир"
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Американците искат да бутнат Башар Асад за да прокарат газопровод през Сирия, който да захранва Запада и САЩ с евтина газ от Катар. И понеже Асад е против, се прави всичко възможно за падането му. На нас ни представят конфликта като вътрешно междурелигиозен конфликт, но реално всичко е за петрол. Това химическо оръжие е идея на Американците и е основание за започване на война. Русия пък не иска да губи позиции като доставчик на газ в Европа и снабдява Сирия със сериозно оръжие за да може Сирия да отговори подобаващо на евентуален удар. Аз не мисля , че ще има такъв.
exvitermini написа:...евентуален удар. Аз не мисля , че ще има такъв.
А дано, ама надали.
За другото съм на същото мнение (поне в общи линии), но смятам, че удар ще има. Няма как след Либия да се размине удара тук- ще излезе, че има двоен стандарт... Пък и една малка война ще налее доста милиони в някои джобове- отдавна е основно бизнес войната.